Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    http://www.ganoweb.com Maska e Shpirt Njeriu
    Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Ne toke sepse ne HENE per fat te keq nuk arrita dot
    Postime
    1,869

Femrat, 3.6 herë më shumë vetëvrasje!!

Femra vetëvriten 3.6 herë më shumë se në 1999-ën. Kështu rezulton sipas botimit të fundit të Institutit të Statistikave "Tregues të Shëndetit", përkundër vrasjeve që hasen 7 herë më të larta te meshkujt se te femrat. Kështu precedentët e dëgjuar gjithnjë e më shpesh së fundi për vajza edhe minorene që vendosin t'i japin fund jetës kanë vulosur edhe konkluzionet periodike të INSTAT. Psikologët gjejnë shpjegim të menjëhershëm në këto përfundime ndjeshmërinë apo të tilla arsye për hir të të cilave femrat cilësohen "seksi i dobët". Në mjaft raste arsyet për t'i dhënë fund jetës kanë qenë fundi i ndonjë martese apo lidhjeje dashurore dhe më pak arsye ekonomike që si të tilla nuk diferencojnë femra apo meshkuj. Por nuk është ky i vetmi moment ku ndalet "Tregues të Shëndetit". Në një analizë më përgjithësuese popullsia shqiptare konsiderohet një popullsi me moshë të re, 31.7 vjeç. Megjithatë niveli i lindshmërisë është ulur me 26 për qind. Sipas shifrave lindin më shumë meshkuj se sa femra në raportet 52 për qind me 48 për qind

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Ca mendon ti Shpirt_Njeriu pse ndodh kjo..??

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Gjinia mashkullore ka rezultate me te mira per te kryer vetevrasjen sesa femrat. Femrave ndonjehere i shkon huq, pra se kryejne deri ne fund veprimin ose e kryejne por jo me rezulatin e vdekjes. Meqe po flasim per vetevrasjen ju dhashe dhe nje fakt tjeter

vlonjate moj ti Maska e bija_e_detit
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    ne zemren tende pa te cilen sjetoj dot
    Postime
    365
    po domosdo qe do vrasin veten se jetojme ne shqiperi, ku nqs ndahesh nga " i dashuri " fillojne josifat edhe sinjefat qe i ke komshi edhe merren me llafe cu cu cu edhe ca ca ca, edhe te merzisin jeten, shto ketu edhe gjendjen ekonomike cop cop.... vetevrasja me duket zgjidhja me e mire rruga tjeter ngelet cmendina ....
    ti gjithmone me thua jeta eshte e bukur ndaj te kam jete

("ANDREA" ZEMRA BABIT) Maska e Genti^Itali
    Anëtarësuar
    19-09-2003
    Vendndodhja
    Itali ''Venezia''
    Postime
    635
    bija_e_detit nuk duhet te mendosh kaq ceket!

Ne boten e jashtme po ndahen çifte qe kan me vite te tera martuar e qe jam edhe me kalamaj, asnje nuk kam degjuar te vritet apo te vej ne çmendin.
    Kujt i plasi se ça thon komshinjt moj, secili ka jeten e tij e duhet ta shijoj ate, pa e vrar mendjen per dallaverexhinjt e lagjes

Qent leri qe te lehin
    Te behet mir ty ate shiko

Genti:
    LINDI EDHE "ANDREA"

satyr Maska e Gunnar
    Anëtarësuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Citim Postuar më parë nga bija_e_detit
    vetevrasja me duket zgjidhja me e mire rruga tjeter ngelet cmendina ....
    ne nuk vime ne jete me deshiren apo vullnetin tone dhe skemi asnje te drejte ti japim fund jetes tone me vullnetin tone. ky eshte mendimi im ne lidhje me vetevrasjen ne pergjithesi.

persa i perket temes nuk kam ndonje mednim konkret se pse eshte shkaktuar kjo rritje ne numrin e vetevrasjeve tek femrat. ndoshta eshte e lidhur edhe me depresionin kombetar apo me rritjen e mosbesimit ne permiresimin e gjerave.

Sa per "seksin e dobet" te permendur mesiper mendoj se nuk ka te beje me ndertimin fizik apo psikologjik te femrave por me pozicionin apo statusin e tyre ne pergjithesi ne shoqeri. shkaqet si varferia dhe emigracioni e rendojne me shume kete fenomen ne shoqerine shqiptare. po ti shtosh kesaj edhe diskriminimin seksual ndaj femrave ne shoqerine tone (shikoni parlamentin apo qeverine si pasqyre te pjesmarrjes se femrave ne vendimmarrje) keto pasoja jane mese te priteshme.

Cka eshte shume negative per shoqerine tone eshte fakti se edhe femrat "me pushtet" ne Shqiperi nuk kane bere ndonje perpjkje serioze dhe masive apo ndonje fushate per sensibilizimin e femrave por mesa duket jane akoma te trullosura nga "arritjet" e tyre personale. i vetmi person publik qe per mendimin tim ka bere vazhdimisht dicka te bujshme ne kete drejtim eshte Edi rama qe pas ardhjes ne krye te bashkise Tirane.
    To look life in the face....

vlonjate moj ti Maska e bija_e_detit
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    ne zemren tende pa te cilen sjetoj dot
    Postime
    365
    jam shume dakort me djemte parafoles por nuk duhet te harrojme qe po flasim per shqiperine, biles sote lexova gazeten dhe nje femer direkt pas divorcit ( pasi u kthye nga gjykata) kishte shkuar ne apartamentin e saje dhe kishte vrare veten. nuk mund te krahasojme dot ciftet jashte shtetit me shqiperine sepse ...
    1. ne shqiperi gjendja ekonomike eshte cop-cop , femra nuk eshte ne gjendje te mbaje me buke veten e saje me ato rrogat 100 mije lekeshe ne muaj, jo me femijet.
    2. nuk do mundet dote te gjej nje shok jete sic bejne femrat jashte, sepse jashte nuk e ka njeri gjykimin qe kjo ishte e martuar edhe mos ti afrohemi, ndersa ne shqiperi femren e ndare nga burri e shikojne si mallkim ose degjenerim, dhe nuk i afrohet njeri ta bej shoqe jete.
    3. me kete fryme jane ushqyer femrat tek neve, qe mashkulli eshte superior... fakti qe vetevrasjet vazhdojne tregon qe neve kemi probleme te thella sociale....
    zoti na ruajt.
    ti gjithmone me thua jeta eshte e bukur ndaj te kam jete

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    keto qe bejn vetvrasje jan te mara se nuk u prish jeta se u ndave nga buri apo gruaja jeta vasgdon edhe se kuptoj jemi ne 2005 akoma ndodhin keto ne shqiperi pse u nda ?
    tjtera eshte e verte qe ne ndodhemi jasht shtetit kemi ikur nga ajo mendje tani duam nje njeri jet nje shoqe best friend ne life jo nje skllave kjo mendjen ne shqiperi seshte bere akoma jemi ne 2005 ajde ajde
    Partizoni

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga s0ni
    Gjinia mashkullore ka rezultate me te mira per te kryer vetevrasjen sesa femrat. Femrave ndonjehere i shkon huq, pra se kryejne deri ne fund veprimin ose e kryejne por jo me rezulatin e vdekjes. Meqe po flasim per vetevrasjen ju dhashe dhe nje fakt tjeter

sony kush vret veten o budall mer se jeta perballohet ne cod gje ne cdo moment sa per vetrasjen me te mir ska femra meshkuj se po erdhi puna aty nje mendje kemi so mos thuj budalleqe
    Partizoni

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga shkodrane82
    Ca mendon ti Shpirt_Njeriu pse ndodh kjo..??
    Kjo ndodh pasi e shohin vehten ne nje rruge pa kry , te pafuqishme per t'ja kthyer me te njejten monedhe mashkullit me muskuj pompoze qe luan me te si macja me miun , qe e poshteron , e fyen , e zhvlereson dhe ne fund i tregon deren rruge te cilen s'ka guxim ta marri pasi eshte e vetme ne kete bote dhe si zgjidhje ne nje breakdown moment gjen vetvrasjen !
    Pra arsyeja kryesore qe femrat bejne me shume vetvrasje se meshkujt , eshte pikerisht ndjenja e kultivuar e inferioritetit dhe e pronesise se saj ndaj pushtetit te mashkullit !
    Kete e bejne ato me te dobtat pasi vetvrasja nuk eshte zgjidhje ! Eshte dobesi karakteri , mos-njohje e vlerave te vetvetes dhe papergjeshmeri naive per vehten dhe ato qe e rrethojne .
    Ndryshuar për herë të fundit nga AgainstAllOdds : 22-09-2005 më 23:28
    ...

Tema të Ngjashme

1. Objektet fluturuese të paidentifikuara, UFO
    Nga Darius në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Suedia, aty ku femrat jetojnë parajsën
    Nga Xhuxhumaku në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 13-05-2012, 12:02
  3. Femrat dhe meshkujt komunikojnë ndryshe
    Nga Xhuxhumaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  4. Si jane Femrat shqiptare ne realitetin e sotshem
    Nga Dito në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 09-10-2004, 16:53
  5. Femrat dhe ekonomia - Nga Kotelja!
    Nga Dita në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •