Kam degjuar se python eshte nje gjuhe shume e mire programimi.Si thoni ju?A ka ndonjeri prej jush ndonje material per te dhe ndonje editor?
Kam degjuar se python eshte nje gjuhe shume e mire programimi.Si thoni ju?A ka ndonjeri prej jush ndonje material per te dhe ndonje editor?
Aldo goxha e mire eshte. Po ashtu edhe RUBY.
Per libra kerko tek adresat qe gjenden tek pjesa e forumit per libra se ke sa te duash por une te keshilloj te lexosh tutoriaet qe ndodhen ne python.org.
Per editor egziston nje patch qe ta perdroesh python ne ambientin e visual stuido-s. Kurse ne unix mund te perdoresh VIM ose shell-in e vete pythonit qe te ofron identetaon(strukture automatike) gjate shkrimit te kodit.
Aldo, nese ke eksperience ne programim do ta kesh shume te thjeshte te kuptosh sintaksen e Python. Python ka librari te shumta dhe te krijon shume lehtesira. Gjithashtu mund te krijosh edhe GUI applications me Python duke perdorur programe te ngjashme me Visual Basic (Gjuha programuese do te jete Python dhe jo BASIC)
Nje program i tille eshte "Boa Constructor" (mund te kerkosh ne Google per te dhe aty do te gjesh dhe udhezimet se si te veprosh per ta instaluar) i cili eshte me te vertete shume praktik dhe huazon konceptet e programimit nga programe te ngjashme si Delphi apo Visual Basic.
Nje e keqe eshte qe programet e shkruara ne python kane nevoje per interpretuesin pra jane te varur nga ai. Edhe pse ekziston nje modul i Python i quajtur py2exe qe krijon skedare te ekzekutueshem (exe) ta pavarur nga interpretuesi vura re qe madhesia e ketyre eshte goxha e madhe dhe per programe te vogla.
Per pyetjen "A ja Vlen?" gjithcka varet nga ajo cfare deshiron te besh ti. Python eshte nje gjuhe e fuqishme (Fakti qe Google e perdor e tregon fare mire kete) por nga ana tjeter jo shume popullore neper firma programuese apo ne ndertimin e te ashtuquajturave "programe per biznes". Nje pergjigje me te plote per kete mund te gjesh duke kerkuar pak ne internet
KETU gjendet IronPython sic e quan Micro$oft.
Shtesa qe i behet .NET per python.
Eshte ne version alpha por gjithsesi me mire se asgje per ata qe nuk punojne dot pa nje editor si Visul Studio-s
Python eshte me te vertete gjuhe fantastike, une kam nja 1 vit e gjysem qe e perdor per web programming. Une kam ia kam pas idene fare por projekti qe kisha tek puna duhet te behej me python keshtu qe e kam filluar me librin "Python how to program" te Deitel. Eshte i mire si fillim megjithate nuk ka komunitet aq te madh sa PHP ose ASP. Une kam 5 vjet qe punoj me ASP dhe komuniteti eshte shume i madh dhe mund te gjesh shume turorials ne web, kurse me Python eshte pak me e veshtire (sidomos kur do te besh web programming). Megjithate, per mua python ja kalon dhe PHP dhe ASP![]()
![]()
Failing to plan is planning to fail!
Krijoni Kontakt