Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Smile

mua nuk me pelqen qe te shaje edhe te them te drejten nuk shaj kurre, edhe nese fola ashtu me siper nuk ishte sharje apo ndonje gje e keqe por ishte vetem nga dashuria e Zotit. I dashur klod nese do vertet qe te dishe ndaj dashurise atehere lexo 1korintasit 13:1-8.

"1 Po tė flisja gjuhėt e njerėzve dhe tė engjėjve, dhe tė mos kisha dashuri, do tė bėhesha si njė bronz qė kumbon ose si cimbali qė tingėllon.
    2 Edhe sikur tė kisha dhuntinė e profecisė, edhe tė dija tė gjitha misteret dhe mbarė shkencėn dhe tė kisha gjithė besimin sa tė luaja nga vendi malet, por tė mos kisha dashuri, nuk jam asgjė.
    3 Edhe sikur tė ndaja gjithė pasuritė e mia pėr tė ushqyer tė varfėrit dhe ta jepja trupin tim qė tė digjej, e tė mos kisha dashuri, nuk do tė mė vlente asgjė!

4 Dashuria ėshtė e durueshme; plot mirėsi; dashuria nuk ka smirė, nuk vė nė dukje, nuk krekoset,
    5 nuk sillet nė mėnyrė tė pahijshme, nuk kėrkon tė sajat, nuk pezmatohet, nuk dyshon pėr keq;
    6 nuk gėzohet pėr padrejtėsinė, por gėzohet me tė vėrtetėn,
    7 i duron tė gjitha, i beson tė gjitha, i shpreson tė gjitha, i mban ēdo gjė.

8 Dashuria nuk ligshtohet kurrė; por profecitė shfuqizohen, gjuhėt pushojnė dhe njohuria do tė shfuqizohet, "

Zoti te bekofte!!!
    me respekt i krishteri!!!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    I krishter..!

Mos abuzoni me Bibel, e aq me keq me abuzime krejteshti personale...dmth, duke u perqendruar ne disa aspekte te Bibles edhe duke mos pare disa teper te rendesishme!

A jeni ne gjendje ju Protestantet, apo kushdo qofte si ju, te dalloni se kur eshte fjala per mesime te gabuara, herezi...te cilat qartasi po tregohen ne te gjitha shkrimet e mia, qe eshte edhe qellimi im i natyrshem, e jo si e interpretoni ju (qe une dashkam te sulmoj, persekutoj, percaj...ne fund te fundit...PO...une e DUA nje gje te tille, persa kjo i takon edhe fjaleve te vete Krishtit, se per shkak te se Vertetes qa Ai solli,nuk pritej te kishte me harmoni as ne familje, shoqeri e "fe", kjo jo per shkak te vete mesazhit te Krishtit, sikunder duan ta perqeshin shume Antikrishter, por per shkak te kokefortesise edhe egoizmit njerezor, qe kundershton te Verteten, por mund te pranoje gjithshka vetem qe nuk ka te beje me te)!

1Kor 13...nuk mund ta gjykoje per shembell, Joan Pagezorin, kur ky i cirrej Ferisejve (vellezer te tij, ne baze te ligjit te Moisiut) edhe Herodit, per padrejtesite edhe hipokrizite ne praktika edhe teorite fetare qe ato kryenin.

Ky pasazh nuk prek dot as Krishtin qe ne te njejten menyre u shpreh teper "skandalisht" kunder farisejve....

Ky varg nuk prek dot as Profetet e DHV, qe cirreshin, grisnin rrobet, bertisnin e cfare nuk i thonin Israelit, kur ky binte ne idhujtari....

Pra Dashuria e atij pasazhi ka vendin, kuptimin edhe natyren e vet te te qenurit....e nuk ka te beje me qullaceri...as me butesi,kur shume shtremberojne haptas doktrinen!

Poperse xhanem nuk ktheheni ne Kishen e par, kur ju e askeni kete dashuri? C'ju pengon...dashuria?

GODESS
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    18

Thumbs down

Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Black Valentine

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Faleminerit shume Hera..! Seriozisht e kom..., se kur ju satanistat (sataniste ne rastin tend...c'kishia per te punu' po te kisha moter)
    me shani, simas fese trego se jom ne rregull!

Ne Bibel, vepra e satanait (edhe satanisteve) emerohet me Prostituta....

...Hera, po ti !!!!!!!!!!!!!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

klodit

1- po do ta dishe skribet edhe farizenjte jane krahasuar me katoliket edhe ortodoksit. pse(lind pyetja)?
    nes edo te dishe kur thote qe kerkojne vendet e para neper gosti, duan te duken perpara njerezve duke bere lutje te gjata edhe duke i perseritur, duke hequr fjalen e Perendise edhe duke vene traditen e njerezve etj. etj!
    po do te dishe i dashur klod, shumica e katolikeve edhe e ortodokseve nuk e lexojne biblen sepse kane frike(per ēfare nuk e kam kuptuar as vet). por e forta ketu ne itali te pyesesh katoliket se a e lexojne biblen(ketu pjesa me e madhe eshte katolike) ata do te pergjigjen; ate me figura e kam lexuar; ose, pse prift jam une ose murgesh jam une qe te lexoj biblen? etj etj! NUk e di se ke per te me hedhur poshte keto (keto jane fakte te perditeshme). Ti nese shikon ndonje ungjillor te beje keshtu si katoliket edhe ortodoksit(qe nuk lexojne biblen ēdo dite nuk luten ēdo dite, por ju mjafton ajo qe shkojne ne meshe ēdo te djele edhe qe bejne sakramentet; qe ta marrim hakēe hakēe, sakrament eshte Bibla edhe jo ato qe kini nxjerrur ju)atehere tregomi.

2- nuk e di po ēfare i tha Jezusi mesuesit te ligjit kur i pyeti se kush ishte urdherimi me i madh? duaje Zotin Perendin tend me gjithe zemren tende me gjithe mendjen tende edhe me gjithe forcen tende. e njejta me kete eshte duaje te afermin tend porsi vetveten. po te dishe se ēfare do te thote kjo atehere do te kuptoshe shume gjera.
    nejse njeri qe nuk harrin te dalloje frymen e Perendise nga fryma e botes eshte normale qe te reagoje si puna jote!!!

Une te keshilloj qe te shkosh edhe ti kerkosh Perendise se eshte e mire kjo qe po bene edhe jo te veprosh pa ja kerkuar Perendise!!!
    Zoti te hapte syte e Zemres!
    Zoti te bekofte!!!

Me respekt i krishteri!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i krishteri : 12-09-2002 mė 05:28
    DASHURIA

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    U pa puna....kur ai qe eshte baba yt ne moshe, tregon te njejten pjekuri me ty, kjo me thote se ky eshte standarti, prandaj edhe po marr kete mundim te shkretet te te them nja dy fjale serish...

Ore i krishter...po sikur pohove, se ti i ke te gjitha faktet per te hedhur poshte katolicizmin apo ortodoksine, po nuk e ben (gjoja se ke dashurine). Une te thashe jepi..se edhe une po i jap fort kesaj pune...nuk pergjigjeni...

Analiza e jotja edhe atij tjetrit ka qene gjithnje se sa vete ka helmuar Kisha greke, bibla s'u lejoka te lexohet (mashtrime)e ku ta dij une edhe disa pjese filmash te tjere si Mesonjtorja!

Asnjehere nuk jeni bazuar te pakten ne nje histori te faktuar, as studim asgje...pune kalamajsh!

ti do hedhesh poshte katoliket me ato qe thua me siper?

Po te jap nje ekuivalent: Ne Angline protestante edhe femijeve po tu permendesh Zotin, te thone **** off, i don't want to know about it! S'po ta perkthej ne shqip......

Ndersa pjeses me te bute, ora me e mire per tu folur eshte kur pine e behen tape!

I krishteri, po hajt pra mo, se vretet je i vogel por jo kalama...A merrni vesh se ju kemi sjelle deshmi njerezish pastore protestante, deshmi te Luterit etj etj, e prape nuk vini pak mend ju? Te pakten behuni pak me serioze!

Lere frymen e botes...ti nuk gjykon dot asnjenjeri moralisht...Ne forum flitet per doktrina, per te cilat debatohet. Morali eshte personal, me intim...se askush ne forum, shumica nuk e njohin tamam njeri-tjetrin, e askush nuk gjykon dot asgje, e sidomos ti!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

klodit

1- anglikan nuk do te thote ungjillore. emri protestant nuk lindi nga ata qe u larguan nga kisha katolike. ishte kisha katolike qe i quan protestant. nese do te dishe protestant do te thote qe proteston, ungjillor do te thote qe je i ungjillit edhe fjala ungjill do te thote lajm i mire(per te te freskuar pak mendjen). Une kur te fola nuk te fola per protestantet sepse nuk jam protestan, nuk pranova fene protestante, por pranova krishtin edhe jam ungjillor edhe me siper te permenda ungjilloret edhe jo protestante. nejse une e di qe ti nuk dallon dot dhjamin nga mishi sepse nga njera gjenden ne te njejtin vend, por te keshilloj qe kur te flasesh me mua fol per krishterimin. Mbaje mend se une nuk jam protestant por jam i krishtere, nuk pranova luterin ne jeten time por krishtin. me ate qe ti po me flet me vjen qe te kuptoj qe ti ke pranuar ortodoksine edhe jo Krishtin(ortodoks nuk eshte emer biblik edhe pse ka kuptim te bukur, ndersa ungjillor ka emer te bukur por eshte edhe biblik)!

2- Une nuk te sjelle fakte te tilla qe po do ta dish ato qe kane dhene per filma bazohen ne diēka. Une dij vetem qe feja katolike, ortodokse myslymane nuk kane dashur qe shqiperia te jete e lire por te ishte ne sundimin e shtetit me fene(ose myslymane ose katolike ose ortodokse).

3- fakti qe te sjelle eshte vetem njeri; te jesh i krishtere nuk do te lindesh nga nje familje e krishtere apo gjera te tilla por te pranosh personalisht ne jeten tende krishtin mund te shikosh edhe ketu " http://groups.msn.com/Krishterimi/fj...86742173469037 "

Zote te dhente syte e tij!!!
    me respekt i krishteri
    DASHURIA

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    O i krishteri, po te lutem o te lutem shume (edhe me te lutura nuk reagonke ti?)..thirri vetem pakez trurit!

Ta them o se serozisht ke moshe fakulteti e nuk je me te vertete kalama, sic me vjen te te trajtoj shpesh here!

O i krishteri...a e di qe ne angli ka shume "ungjillore"? te fola gje une per ddenominacionin e respektuar, shume me teper se ungjilloret, Anglican?

Ore une te them ungjilloret....!Ja edhe nje shembell tjeter...Ti hypen ne autobuz...edhe papritmas degjon nje ulerime ne kuptimin e vertete te fjales..!

Njerezit e lodhur, vape, sa kon maru punen, jon te detyrum te nigjojne evangjelistin - Ai eshte Zot (cirret), kush nuk e pranon ate nuk ka jete (shumica te tromaksur e te befasum, pyesin..more po cilin te pranojme, se s'po e morrim vesh...). I fut ene i konge per qef te vet ne mes te autobuzit a trenit, e je i detyrum ta nigjosh, taksirat, edhe ne fun' nalo per ke stacioni tjeter!

Ore...jane...nuk them kot se me pelqen ti shaj, shumica psikopate e te semure psiqike!
    =================================
    =================================

O i krishteri...po si more djale...ah...po kur flet...nejse...me "filma2 do hudhesh poshte ti Kishen?

Djali, te ta thote klodi seriozisht fare: A e din qe pervec se kalama je ene lab??!! Ata predikuesit e tu, filmat etj...ca te te them.....

I krishter...per veten tende.... reago pak me perulesi...qe do te thote te kuptosh qe je i vogel e i pamjaftueshem per te gjykuar gjera qe ti as te ka ardhe rradha per ti gjyku'!

GODESS
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    18
    qetesohu, klodushi, edhe qarteso idete i dashur
    sepse je kristian i denje ti
    shihemi
    Black Valentine

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Hera e sate je ti? Hera here Hera= Hera....mi boni dot rime ketyne fjaleve?...Jo jo se gjynof.....se o ne goce dreqi

Jo shihemi, se s'me shef dot.....

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  3. C'far pyetje duhet te beni!
    Nga Noerti nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 19:00
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •