Close
Faqja 13 prej 23 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 227
    Never say never Maska e besa.a.best
    Anëtarësuar
    08-01-2008
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    539
    Citim Postuar më parë nga showgirl Lexo Postimin
    Besa, po, eshte ajo qe kerkoj por nuk kam gjetur lemontos ketu ku jam une; eshte e njejte sikur te perdor leng limoni?
    Dhe me fal por kete s'e kuptoj: dhe e leme ne nxhetesin derisa te fitojm nje leng me ngjyre te kafte me nje kujdes te vecant largojm masen e fituar dhe ngadal duke perdorur ftohesin ujin ngadal ngadal
    Pastaj, une e kam provuar nje here por me behej si karamel.
    Hmm mire mund te perdoresh leng lemoni. Ndegjo....
    Per ato fjale me larte e kisha qellimin derisa te fitojm nje mase te lengete qe do te kete ngjyre kafe/karamlje (si pasoj e shkrirjes se sheqerit) edhe me pas e largon kete mase dhe ngadale ngadale e ftohesh me uje (te ftoht) ne ate menyre qe masa te merr nje forme te behet me stabile per perdorim.
    Shpresoj te me kesh kuptuar...
    ... “Unë besoj se përkufizimi më i mirë i njeriut është dykëmbësh përbuzës.’..Fyodor Dostoyevsky..

Anëtarësuar
    08-01-2008
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    539
    Citim Postuar më parë nga KUSi Lexo Postimin
    Oj besa si bohet pilafi
    Kam edhe nje keshill per ju per receta te tilla ne forum ka edhe per lemin e kuzhines mendoj se do tju hynte shum ne perdorim
    Cao gjithsesi flm.
    Kerkojm ndjes qe smundemi tju ndihmojn
    ... “Unë besoj se përkufizimi më i mirë i njeriut është dykëmbësh përbuzës.’..Fyodor Dostoyevsky..

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anëtarësuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    Citim Postuar më parë nga besa.a.best Lexo Postimin
    Hmm mire mund te perdoresh leng lemoni. Ndegjo....
    Per ato fjale me larte e kisha qellimin derisa te fitojm nje mase te lengete qe do te kete ngjyre kafe/karamlje (si pasoj e shkrirjes se sheqerit) edhe me pas e largon kete mase dhe ngadale ngadale e ftohesh me uje (te ftoht) ne ate menyre qe masa te merr nje forme te behet me stabile per perdorim.
    Shpresoj te me kesh kuptuar...
    O besa per ta kuptuar me mire sa minuta duhet ta le mbi zjarr? Me zjarr te avashem apo jo? Sa leng limoni ti hedh? E largon kete mase dmth qe e heq nga zjarri?

Anëtarësuar
    08-01-2008
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    539
    O besa per ta kuptuar me mire sa minuta duhet ta le mbi zjarr? Me zjarr te avashem apo jo? Sa leng limoni ti hedh? E largon kete mase dmth qe e heq nga zjarri?
    Nese e leme me zjarr te avashem do tna duhej me shum kohe ti nese te duhet pe rnje kohe me te shkurte ather me nje temperatur me te larte qe me pak se 5 min do ta fiton masen e duhur, po do ti futish nje lug te vogel leng limoni.
    Krejte berthama qendron ne ate se ne duhej te shkrim sheqerin dhe pas shkrirjes te saj athere te ftohim.

Anëtarësuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    Besa ca do me thene e largon kete mase? Dhe si ta ftoh?
    Me fal qe te bej gjithe keto pyetje por dua ta kuptoj mire se e kam provuar shume here por nuk me behet.

Anëtarësuar
    08-01-2008
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    539
    Besa ca do me thene e largon kete mase? Dhe si ta ftoh?
    Me fal qe te bej gjithe keto pyetje por dua ta kuptoj mire se e kam provuar shume here por nuk me behet.
    Ok ska gje aspak.
    Po kur them e largoj kete mase e kam per qellim ather kur shqeri dhe lengu i lemonit( mirepo me me efekt ka limontosi pasi ndikon shum ne kete mase ) jane perzier dhe eshte fituar mase e holluar.
    Si e ftohim? Po pasi qe kemi fituar perberjen e duhur ate mase nga ena e leshojme ne ndonje vend ku asht beton ose dikund tjter dhe ngadal e leshon perberjen dhe njekohesisht do perpiqesh ta mbledhish ate leng duke e ftohur me uje mirpo ngadal jo qe te perzihet masa me uje por uji ketu ta shfrytezojsh per ftohjen dhe forcimi e saj ne menyre qe te perdorim ate mase.

Anëtarësuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    Mire Besa, flm, do ta provoj dhe kesaj here e te shohim cdo "katandis"

Anëtarësuar
    08-01-2008
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    539
    Mire Besa, flm, do ta provoj dhe kesaj here e te shohim cdo "katandis"
    Ok ather shum fate shpresoj gjerat te vajn mire cdo te mire bye bye

i/e regjistruar Maska e apostrof
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Postime
    83
    po besa si tia bej qe te largoj skuqjet nga fytyra te lutem me trego sepse e kam pike te dobet me trego te lutem :S

Anëtarësuar
    08-01-2008
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    539
    Citim Postuar më parë nga apostrof Lexo Postimin
    po besa si tia bej qe te largoj skuqjet nga fytyra te lutem me trego sepse e kam pike te dobet me trego te lutem :S
    Hehe ka nje ilac edhe per ty edhe ajo ne menyre me te mire ska kund nje kov me uj aty brenda me 1 kg akull edhe skuqja zhduket sa hap e mbyll syt (shaka)
    Zakonsiht perdorin krema puder ne menyre qe mos te jene ne siklet pas sa nga skuqja.

Faqja 13 prej 23 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. At Gjergj Fishta, Nder i Kombit
    Nga Albo në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 112
    Postimi i Fundit: 24-10-2022, 18:27
  2. Mexhit Prenci
    Nga Diabolis në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-07-2012, 16:19
  3. Keshilla Dhe Porosi Ndaj Pushtetarve Dhe Udheheqsave
    Nga gharib në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-04-2009, 05:29
  4. Këshilla dhe udhëzime rreth provimeve shkollore
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-12-2008, 09:44
  5. Këshilla për meshkujt!
    Nga Kërçovare1 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 07-07-2006, 11:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •