Nese njeriu do te kete nje arme te tille ne dore, shkaterrimi do te jete fatal...
Nese njeriu do te kete nje arme te tille ne dore, shkaterrimi do te jete fatal...
detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller
the hobbit...por nqs eshte keshtu, atehere nuk ka gje me makabre! edhe mua ma merrte mendja se keshtu do te ishte por nuk desha ta besoja pa u informuar edhe njehere. por qenka me te vertete e tmerrshme...... te krijosh nje kopjen tende e ta lesh te vdese pasi te kesh marre tek ajo cte duhet!!! mizore....
Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia
huggos per cfare shkaterimi e ke fjalen????
Ou
E paskeni pasur seriozisht juve?
Ska mundesi
Si mundet qe te mendosh seriozisht nje kontekst kur nje njeri te jete i destinuar per tu perdorur si mall.
Ku e gjeni kete lloj imagjinate.
Kloni njerezor eshte njeri dhe jo mall.
Dmth ka mbrojtjen e gjithe komunitetit njerezor.
Me ligje dhe me shtete.
Mbi kete dhe (toke) ka plot qe duan te bejne njemije e nje ligesi qe ja kalojne fantazise se mesiperme.
Ajo qe i ben ato te mos ndodhin eshte pafuqia e tyre perballe pjese tjeter te globit.
pikerisht ketu qendron paradoksi baobab!!! edhe ne sic e sheh nuk jemi dakort me ate veprim...por mesa kam degjuar une, shumica e njerzve kane qene dakort...sepse do u merrej vetem organi dhe aq, kurse kloni qe jeton mund te sillte pasoja shoqerore...me te medha..! KY ESHTE VETEM MENDIMI I DISAVE, JO I IMI, THJESHT PO CITOJ FJALET E TYRE!
hey c'beni more shume thelle i keni marre fantazite dhe trillimet, mendoni se ato qe thoni jane te verteta!!
shume paragjykime dhe medyshje kishte dhe ende vazhdojne te jene persa i perkete IVF-it~fertilizimit ne xham. a e dini ju se sa embrione hidhen poshte dhe sa mbjellje embrionesh behen, pasi probabiliteti eshte i ulet.
per ju nuk perben as edhe nje lloj problemi dhe mendoj se jeni te gatshem per te patur nje foshnje me tipare te deshiruara persa i perkete anes fizionomike.
vete spilberg do ta kish zili nje trillim te tille qe i keni bere ju pak me siper.
po si mendoni se ne shtepi do te egzistojne frigorifer me pjese kembimi, mos doni te shtoni se mund te nderroni edhe organet gjenitale!!!
sa shume shkon fantazia apo mos valle kjo ishte frut i imagjinates pas ndonje sci-fi te llahtarshem.
mos harroni se ajo c'ka na ndan prej cyborgeve eshte se jemi njerez packa se ndonjeher me dhe pa permasa.
kloni eshte i njejte me dhuruesin e qelizave per zhvillim, por mos harroni se kerkon te njejten periudh te zhvillohet si c'do foshnje, dhe me rendesishmja eshte qenie NJEREZORE.
persa i perkete perjetesis qe ju kerkoni!!!
duhet patur dicka parasysh se qelizat jane huazuar nga nje organizem i vjeter ne moshe e jane natyralisht te koduara te vete shkaterrohen gje qe eshte mister.
nuk jemi perpetual.
ndoshta ke te drejte alxhedi.![]()
Ashtu eshte alxhendi
Me ligj eshte percaktuar edhe momenti kur embrioni i njeriut quhet njeri dhe ka te drejtat themelore qe i njeh ligji i cili edhe e mbron
Para kesaj kohe e drejta e ngelet krijuesve, pra prinderve, pas kesaj kohe e drejta i kalon shoqerise.
Elementet e tjere teknike si plakja apo ku e di une jane dytesore apo tretesore ne problem.
Me ligj eshte prere rruga njehere e pergjithmone ekperimenteve me njeriun.
Problemi qe ka ngelur per tu diskutuar eshte sjellja ne jete e NJERIUT me forma te tjera pervecse ajo biologjike.
Por kurrsesi ska ngelur vend per krijime te tjera.
Sic e shoh une format e ndryshme per sjelljen ne jete te qenieve njerezore nuk kane per tu lejuar per aq kohe sa mjekesia te garantoje se individi nuk do te kete pasoja.
Kurse nga ana biologjike mjekesia ska rol keshtu qe ska se si te pyetet apo te konsiderohet si pergjegjese.
Ne rrugen biologjike risku si e drejte natyrore i perket prinderve, ndersa format e tjera teknologjike do rregullohen me ligj.
prape mua sme bindni plotesisht. nuk e di pse.....![]()
Sepse nuk ke qejf
Qejfi ha kumblla
Beni qejf mo beni qejf.
Krijoni Kontakt