Pikëpamjet kundërshtuese në lidhje me narrativën e COVID-19 janë censuruar: Retsef Levi
Retsef Levi, një ekspert në menaxhimin e rrezikut dhe sistemet shëndetësore dhe profesor në MIT Sloan School of Management, në Nju Jork, më 26 tetor 2022. (The Epoch Times)
Nga Jan Jekielek dhe Masooma Haq
Retsef Levi, një ish oficer i inteligjencës ushtarake izraelite, një ekspert në menaxhimin e rrezikut dhe sistemet shëndetësore, dhe një profesor në Shkollën e Menaxhimit Sloan të Institutit të Teknologjisë në Massachusetts, bashkëautor i një studimi që zbuloi një rritje prej 25 për qind të thirrjeve urgjente të sulmit në zemër midis të rinjve izraelitë. pas futjes në vend të vaksinës gjenetike të COVID.
Levi argumenton se ka të dhëna të mjaftueshme nga ky dhe studime të tjera të ndryshme mbi efektet negative të vaksinës në zemër, për të ndaluar përdorimin e saj dhe për të kryer një hetim të plotë se pse shumë të rinj dikur të shëndetshëm vuajnë ose vdesin nga inflamacioni i zemrës pasi janë vaksinuar.
"Pyetja kryesore që duhet t'i bëjmë vetes është, a kemi prova të mjaftueshme nga ky studim dhe shumë studime të tjera, për të thënë ndalim!" Levi tha gjatë një interviste të fundit me programin "American Thought Leaders" të Epoch TV. "Ne do t'i ndalojmë këto vaksina, për individët e rinj, por ndoshta në përgjithësi, dhe do të gjejmë kohë për të parë me të vërtetë shumë, me shumë kujdes dhe për të shqyrtuar çdo pjesë të të dhënave dhe për të bashkuar çdo pjesë të mundshme të të dhënave për të kuptuar cila është përgjigja."
Levi ka punuar gjerësisht në fushat e analitikës dhe modelimit, duke parë çështjet e menaxhimit të rrezikut në fushën e kujdesit shëndetësor dhe sistemeve të tjera të lidhura. Kryesisht, analizimi i grupeve të të dhënave për të parë se çfarë zbulojnë ato për cilësinë, sigurinë, rreziqet, etj.
Punimi i tij i bashkëautor në Nature Scientific Reports shqyrtoi thirrjet e urgjencës kombëtare të Izraelit në pesë muajt e parë të 2021 dhe gjeti një rritje prej 25 për qind të arrestit kardiak dhe sulmeve në zemër te meshkujt e moshës 16-39 vjeç krahasuar me vitin para prezantimit të vaksinës kombëtare.
Studimi zbuloi, "një korrelacion të përkohshëm midis kësaj rritjeje duke filluar në fillim të vitit 2021 dhe nisjes së fushatës së vaksinimit në Izrael", tha Levi.
Gazeta nuk përfundon një lidhje shkakësore midis vaksinës dhe rritjes së vërejtur të problemeve të zemrës, por definitivisht jep prova të mjaftueshme për të garantuar një hetim të thelluar, tha Levi.
Më tej, ministria e shëndetësisë e Izraelit duhet të dëshirojë të dijë pse pati një rritje të problemeve të zemrës; por në vend të kësaj, ata "filluan një sulm ndaj nesh, si në domenin publik, ashtu edhe duke u përpjekur në mënyrë aktive t'i afroheshin revistës dhe i kërkuan revistës të tërhiqte gazetën," tha Levi.
Një artist që paraqet një zemër dhe grimca të virusit SARS-CoV-2. (Nga Lightspring)
Procesi i shëndoshë shkencor i braktisur
Ka shumë të dhëna që sugjerojnë fuqishëm një rritje të miokarditit ose vdekjes tek të rinjtë që janë vaksinuar. Levi beson se nxitimi me të cilin u prodhuan, miratuan dhe u vendosën vaksinat, neglizhoi sigurinë dhe praktikat më të mira për nxjerrjen e vaksinave.
Ky devijim nga parimet themelore të shëndosha shkencore i ka vënë zyrtarët shëndetësorë në Izrael dhe Shtetet e Bashkuara, "në një situatë ku në thelb nuk mund të pranoni më asnjë gabim, sepse kjo do të nënkuptojë se keni bërë diçka shumë, shumë katastrofike", tha Levi. “Ne e miratojmë atë në një mënyrë shumë të përshpejtuar dhe ia aprovojmë të gjithëve, pavarësisht nga rreziku, dhe ky ishte në thelb gabimi themelor që kemi bërë. Dhe unë mendoj se gjithçka tjetër mund të shpjegohet me këtë.”
Kishte prova të forta të hershme, duke përfshirë një studim të vitit 2020 të bërë nga studiuesit e Universitetit të Stanfordit, John Ioannidis dhe kolegët, duke arritur në përfundimin se njerëzit nën 65 vjeç, pa sëmundje shoqëruese, kishin shumë pak rrezik të vdekjes nga COVID-19 dhe duhet të kishin ndihmuar në përcaktimin e vaksinave në rrezik të lartë. popullatat.
Levi beson se zyrtarët e agjencive shëndetësore dhe qeveritë nuk duhet të kishin kërkuar vaksinime për të rinjtë e shëndetshëm, dhe duke e bërë këtë, "i vendosin ata në një situatë kur ata marrin një rrezik të panjohur që tani ne e dimë se është në të vërtetë, në disa raste mjaft thelbësore, dhe mund të vërtetë komprometojnë të ardhmen e të rinjve dhe duke përfshirë shkaktimin e vdekjes së tyre.”
Kirurgu i përgjithshëm në Florida Dr. Joseph Ladapo. (York Du/The Epoch Times)
Rritja e provave kundër vaksinimit të të rinjve
Kirurgu i Përgjithshëm i Floridës, Dr. Joseph Ladapo, kohët e fundit këshilloi Floridianët që të mos vaksinojnë të rinjtë e shëndetshëm, sepse ai gjeti një rritje prej 84 për qind të problemeve të zemrës tek të rinjtë. Ndërsa studimi i tij gjithashtu nuk vërteton një lidhje shkakësore, "të paktën, kjo duhet të ngrejë shqetësimet tuaja se diçka vërtet, vërtet shqetësuese po ndodh këtu," tha Levi.
Levi mendon se publiku duhet të shikojë një sërë studimesh kur përcakton sigurinë e çdo vaksine ose udhëzimi shëndetësor dhe se gjetjet e Ladapo janë në përputhje me një numër të madh provash që mbështesin udhëzimet e tij, edhe pse rryma kryesore po i hedh poshtë këto prova.
Levi beson se Ladopo po ndiqte saktë provat në rritje të problemeve të zemrës dhe vdekjeve të lidhura me vaksinat, dhe parimin "mos bëni dëm". “Ladopo po thoshte, nuk ndihem rehat të vazhdoj t'u jap këto vaksina të rinjve, duke pasur parasysh provat që kam,” tha Levi.
Frika po shkatërron sistemet shëndetësore
“Unë në fakt mendoj se agjencitë rregullatore, me mbështetjen e disa shkencëtarëve në media, në thelb përfaqësojnë një qasje shumë ekstreme dhe një qasje shumë të rrezikshme, nëse mund të them, sepse përsëri, ato po minojnë bazat e duhura shkencore dhe mjekësore. punë”, tha Levi. "Dhe unë jam shumë, shumë i shqetësuar për të ardhmen e shkencës, besimin e ardhshëm në shkencë dhe mjekësi."
Frika ka bërë që shumë njerëz të marrin vendime të këqija, tha Levi. "Ajo që kuptova është se në shumë raste, ajo [frika] mbyll intelektin, arsyetimin, etikën dhe] njerëzit e frikësuar mund t'i bëjnë gjëra shumë, shumë të këqija njëri-tjetrit."
Kjo frikë bëri që zyrtarët shëndetësorë të braktisnin arsyen dhe i pengoi ata të shikonin të gjithë shëndetin e një individi, duke përfshirë aspektet mendore, emocionale dhe fizike, veçanërisht në rastin e të rinjve, tha Levi.
Rrjedhimisht, të rinjtë janë prekur thellë, ndër të tjera, me një humbje të arsimit, shtim në peshë, rritje të ankthit dhe depresionit, shumë prej të cilave mund të ishin parandaluar nëse udhëheqësit do të kishin përdorur një qasje holistike dhe të bazuar në shkencë për të zbutur kërcënimet e pandemia, tha Levi.
Një çiklist me një rimorkio për fëmijë kalon një tabelë "Beach Closed" në shëtitoren në Miami Beach, Fla., më 22 mars 2020. (Cliff Hawkins/Getty Images)
Kemi dështuar fëmijët tanë, tha Levi.
“Dhe për mua, kjo nuk është vetëm një e metë shkencore, por është gjithashtu një e metë etike. Ky është një dështim etik, që ne si shoqëri atëherë [nuk] i kemi vënë të rinjtë dhe fëmijët si prioritet kryesor. Kjo, për mua, është ajo që duhet të bëjë shoqëria.”
Protokolli i bllokimit i përdorur në të gjithë botën dështoi keq, veçanërisht në Kinë tha Levi.
“Ajo që më bie në sy është se liria është një vlerë themelore e shoqërive demokratike, por është gjithashtu një vlerë themelore e shkencës”, por u shpërfill kryesisht, tha Levi.
Në vend të kësaj, ata në shoqëritë demokratike përdorën politikat më drakoniane për të hequr liritë themelore dhe në fushën shkencore, njerëzit “në thelb po impononin mekanizma censurimi që nuk i kam parë kurrë, në mbi 16 vitet e mia si shkencëtar, nuk i kam parë kurrë. diçka afër kësaj”, tha Levi.
Një punonjës mjekësor përgatitet t'i japë 62-vjeçarit Moshe Geva Rosso një dozë të katërt të vaksinës COVID-19, në Qendrën Mjekësore Sheba në Ramat Gan, Izrael, më 31 dhjetor 2021. (Nir Elias/Reuters)
Monitorimi i vaksinave të Izraelit
“Ministria e Shëndetësisë (MOSH) në Izrael, po fsheh në mënyrë aktive informacione kritike në lidhje me efektet anësore të vaksinave nga publiku izraelit,” tha Levi. Përveç kësaj, ministria e shëndetësisë nuk kishte një sistem funksional monitorimi për efektet negative të vaksinës deri vonë.
Ky është një fakt shumë i rëndësishëm, sepse Izraeli ka qenë në krye të kërkesës së qytetarëve të tij që të vaksinohen dhe të rriten, pasi kanë nënshkruar një kontratë me Pfizer në fillim të pandemisë, "që në thelb e bëri Izraelin një laborator mbarëbotëror për pjesën tjetër të botës. "tha Levi.
Izraeli filloi të monitoronte gjerësisht efektet anësore të padëshiruara vetëm në fund të vitit 2021 dhe punësoi një ekip për të hulumtuar se çfarë gjetën në lidhje me efektet negative, kjo është arsyeja pse ata zbuluan një video që tregon ministrinë e shëndetësisë së Izraelit duke diskutuar këtë çështje, tha Levi.
MSH izraelite ngarkoi studiuesit për të analizuar raportet e ngjarjeve të padëshiruara të paraqitura nga izraelitët. Studiuesit prezantuan gjetjet nga sistemi i ri i mbikqyrjes në një takim të brendshëm të qershorit, pamjet video të të cilave u morën nga një gazetar izraelit. Gjetjet e këtij ekipi hulumtues janë në kundërshtim me pretendimin e ministrisë së shëndetësisë se ngjarjet negative, nëse ka, janë afatshkurtra.
Shumë nga efektet anësore janë në fakt, jo afatshkurtra. Këto probleme shëndetësore, “në fakt zgjasin javë, muaj dhe ndonjëherë mbi një vit. Kur them efekte anësore, flas për parregullsi menstruale, flas për efekte anësore serioze neurologjike, e kështu me radhë”, tha Levi.
Në këto video, ekipi i studiuesve dëgjohet duke këshilluar ministrinë izraelite të shëndetësisë që të tregojë kujdes kur flet me publikun për efektet e dëmshme shëndetësore të vaksinave.
“Duket se Ministria e Shëndetësisë në Izrael e mori në vëmendje këtë gjë sepse kur shikoni raportin aktual që ata postojnë në domenin publik, në thelb ata hoqën shumë mesazhe, shumë nga gjetjet që u gjetën nga ekipi hulumtues që ata punësuan. Dhe për më tepër, ata keqinterpretuan të dhënat, dhe keqinterpretuan normat e raportimit të efekteve të ndryshme anësore dhe i bënë ato të dukeshin shumë, shumë të rralla, "tha Levi.
Raportet që ministria parashtroi për publikun izraelit ishin manipuluar qartë, tha Levi.
“Dhe në thelb, këto raporte përfaqësojnë vetëm gjashtë muaj në një vit e gjysmë, dhe vetëm 15 deri në 17 për qind të popullsisë në Izrael, në vend të të gjithë popullsisë dhe të gjitha dozave që janë dhënë në Izrael.”
Epoch Times iu drejtua MSH-së së Izraelit për koment, por nuk kishte marrë një përgjigje përpara kohës së botimit.
Risfida
“Pra, tani kam një situatë kur sa herë që ata marrin vaksinën shoh të njëjtën përgjigje, që quhet risfidë”, tha Levi. Sipas studiuesve, 10 për qind e grave që ankoheshin për probleme me menstruacionet, u raportua një ri-sfidim pozitiv, të cilët gjithashtu identifikuan raste të ri-sfidimit për ngjarje të tjera negative.
Fenomeni i ri-sfidimit - kur ngjarjet e padëshiruara përsëriten ose përkeqësohen pas dozave shtesë të vaksinës - dëshmoi se disa nga ngjarjet ishin shkaktuar nga vaksina, thanë studiuesit.
Dr. Sharon Alroy-[Preis], i cili është zyrtari numër dy i kujdesit shëndetësor në Ministrinë e Shëndetësisë, kur u intervistua në TV izraelit tha se reagimet negative me të cilat gratë po përballen me gjëra të tilla si parregullsitë menstruale ishin të shpejta dhe nuk përbënin ndonjë shqetësim të madh.
“Në fakt, ka gra që vuajnë nga javë dhe muaj, dhe ndonjëherë mbi një vit, nga cikle menstruale të parregullta dhe lloje të ndryshme të parregullsive,” tha Levi. “Dhe nuk ka asnjë njohje nga askush në Ministrinë e Shëndetësisë, nuk ka asnjë njohje për të cilën jam në dijeni, nga ndonjë autoritet shëndetësor apo agjenci shëndetësore në botë, [që] hej, ka një problem këtu.”
Besimi i gërryer
"Dhe gjëja më e keqe është se ata injorojnë zërin e pacientit."
Agjencitë e shëndetit publik në mbarë botën, përfshirë Shtetet e Bashkuara dhe Izraelin, nuk kanë qenë transparente në lidhje me vaksinat dhe ngjarjet e padëshiruara nga injektimet, tha Levi, në një masë të tillë që duhet një proces gjyqësor për të marrë të dhënat që ata kanë mbledhur.
Publikut duhet t'i thuhet, “cili është ndikimi i këtyre vaksinave në vdekshmërinë nga të gjitha shkaqet dhe rezultatet e tjera shëndetësore në një mënyrë që të jetë informuese, në mënyrë që njerëzit të mund të marrin vendimin e tyre rrezik-përfitim bazuar në moshën, sfondin shëndetësor, besimet, cfaredo. Por kjo është e padëgjuar që agjencitë shëndetësore të sillen në një mënyrë që ju duhet t'i çoni në gjykatë për të nxjerrë të dhëna, "tha Levi.
Këto agjenci duhet t'u kthehen parimeve bazë të transparencës dhe ndjeshmërisë, thelbësore për shëndetin publik, në mënyrë që të eliminohet mosbesimi i krijuar nga mungesa e ndershmërisë gjatë pandemisë.
Burimi: Epoch Times
Krijoni Kontakt