Close
Faqja 77 prej 140 FillimFillim ... 2767757677787987127 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 761 deri 770 prej 1397
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga Der_Kaiser5 Lexo Postimin
    O SUME poetike ti duhet te dish historite njeher. Gjermania ne 82 ka qene e gjymtume dhe me gjysem ekipi ne finale. Rummenige ishte i vram, si edhe vinte nga nje ndeshje sterlodhese me francen. Ne 70 ju nuk late futbolllist gjermon pa demtu. beckenbauer doli me krah te thym nga ajo fushe beteje. Si edhe te mos harrojme se si i futet hunde te Frings ne 2006. Por te jape te drejte se fitoret mbahen mend ne fund te fundiot se ju nuk keni etike dhe ju fitoni edhe duke blere arbitra si morracake qe jeni(Kujto ceshtjet e skandaleve me moggin ne krye)
    Kaizero në Europ kanë qënë përherë më lart se Gjermania dhe Spanja, duke parë ndeshjet përball njëra - tjetrës, po ky si tifoz duhet të jet i pari sesi i kanë fituar ato ndeshje dhe çfarë loje kanë zhvilluar. Nuk mbaj mend njëherë të kenë dominuar dhe të kenë fituar bindshëm. Nuk ja heq meritat këtyre po kanë një të metë që nuk dinë të pranojn realitetin dhe i duket sikur po i heq njeri fitoret. Unë them dhe këtë fitorja e parë e Spanjës ishte mbas 80 vjetësh me Italin, kishin fituar për herë të fundit me 1928 dhe ndodhi prap në 2008.

Kur më thot për 1982, 64 faulla kundra D. A. Maradonës vetëm Xhentile. Edhe të krenohem për lojë të till? Po e pamë fare qartë dhe kundra Bayern se çfarë skeme kishin zgjedhur, asgjesim të një lojtari të mirë Riberi ose Roben (ja arritën qëllimit, se gjetën këmb kristalin).

SHQIPERIA E BASHKUAR Maska e Der_Kaiser5
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Citim Postuar më parë nga Aikido Lexo Postimin
    Kaizero në Europ kanë qënë përherë më lart se Gjermania dhe Spanja, duke parë ndeshjet përball njëra - tjetrës, po ky si tifoz duhet të jet i pari sesi i kanë fituar ato ndeshje dhe çfarë loje kanë zhvilluar. Nuk mbaj mend njëherë të kenë dominuar dhe të kenë fituar bindshëm. Nuk ja heq meritat këtyre po kanë një të metë që nuk dinë të pranojn realitetin dhe i duket sikur po i heq njeri fitoret. Unë them dhe këtë fitorja e parë e Spanjës ishte mbas 80 vjetësh me Italin, kishin fituar për herë të fundit me 1928 dhe ndodhi prap në 2008.

Kur më thot për 1982, 64 faulla kundra D. A. Maradonës vetëm Xhentile. Edhe të krenohem për lojë të till? Po e pamë fare qartë dhe kundra Bayern se çfarë skeme kishin zgjedhur, asgjesim të një lojtari të mirë Riberi ose Roben (ja arritën qëllimit, se gjetën këmb kristalin).
    Me Spanjen tuaj kane perdorur te njejten taktike me Luis Enriken nqs e mban mend ne 1994. Ne 2006 po ashtu kur e pane qe po i binin baterite e perdoren kunder lojtarit me te mire te Frances legjendes Zinedine Zidane. Me Frings dihet si shkoi puna edhe po ashtu edhe me Beckenbauer sic e thashe me siper. Nje kuriozitet se nuk ja vlen te flasesh per prostituta futbolli ne kete teme. Ne 1982 ishin kampion bote, kurse ne 1984 paturpesisht nuk u kualifikuan. ne 1990 kapen vendin e 3 dhe ne 1992 nuk u kualifikuan per ne Europian. Kjo tregon qe futbolli i ketyre varet vetem nga Vatikani.

P.S. edhe nuk duhet te merziten sepse realiteti eshte qe vete vijne e grricen. Gjithandej hapin gojen dhe fusin hundet. E lujne futbollin me shume me gjuhe sesa me gjunj
    Tony Montana: I kill a communist for fun, but for a green card, I gonna carve him up real nice.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    O SUME poetike ti duhet te dish historite njeher. Gjermania ne 82 ka qene e gjymtume dhe me gjysem ekipi ne finale. Rummenige ishte i vram, si edhe vinte nga nje ndeshje sterlodhese me francen. Ne 70 ju nuk late futbolllist gjermon pa demtu. beckenbauer doli me krah te thym nga ajo fushe beteje. Si edhe te mos harrojme se si i futet hunde te Frings ne 2006. Por te jape te drejte se fitoret mbahen mend ne fund te fundiot se ju nuk keni etike dhe ju fitoni edhe duke blere arbitra si morracake qe jeni(Kujto ceshtjet e skandaleve me moggin ne krye)
    po re po se nje lojtar beka diferencen sipas teje ne ekip. bile ata lojtare na paskan qene edhe mbrojtesa . beckenbauer dhe frings. come on , pse keshtu di te qahesh ti?

gjysemfinalja e 70 asnjehere seshte mbajt si fushe beteje , por si nje nga ndeshjet me te bukura te historise se futbollit. me ardhka keq qe ti e veshtroke me tjeter sy.
    mos ngaterro ate te 82 , ju me francezet , te cilen sigurisht franca duhet ta kishte fituar.

te permendesh 82 eshte turp vertet. ne ishim i vetmi ekip qe rrahem dy ekipet me te mira ne historine e futbollit . argjentina e brazili i 82 kane qene kombetaret e tyre me te mira , edhe ishte italia ai ekip qe i rrahu , me merite sigurisht.

2006?
    please , ajo ndeshje nuk duhet te kishte kaluar me shtese fare. ishte tifozeria qe e coi aq shume ate ndeshje , sepse italia lujti 100 here me mire se gjermania. u dhame gjermanise nje mesim te mire, si perhera of course.

ti thjesht , duhet ta pranosh faktin qe delja e zeze e gjermanise ne europe eshte italia e asnje ekip tjeter. ashtu sic eshte edhe franca per ne.

Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Nji shoku im tifoz i cmend me Anglezt thote qe kur lu Italia i bo nder vetes edhe e kthen televizorit te Discovery Channel se i veshtiroset futbolli ndryshe.

Italia ka 4 kupa bote po 2 i ka more per merite te Duces jo te ekipit. Futbolli qe luan Italia eshte antiteze e futbollit te bukur edhe ta shpif sportin ne pergjithsi te flasim realitetin.

Gjermani, Brazil, Argjentine, Hollande edhe deri diku edhe Angli lujne futboll me te knoq. Gjermont lujne deri ne sekonde te fundit. Brazili bo cirk, Argjentina ka grinte edhe teknike, Hollanda sulmo me gjith portjer edhe Anglezi lu jole te hapur me pasa te gjata. Kto karakteristika e bejne futbollin e bukur. E vetmja karakteristike qe e vecon futbollin Italian eshte katenacio. Jo tamam tamam nje karakteristiqe qe te ben ta duash sportin pranej mos na boni vape me ate far ekipi te lodhur.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    po re po se nje lojtar beka diferencen sipas teje ne ekip. bile ata lojtare na paskan qene edhe mbrojtesa . beckenbauer dhe frings. come on , pse keshtu di te qahesh ti?

gjysemfinalja e 70 asnjehere seshte mbajt si fushe beteje , por si nje nga ndeshjet me te bukura te historise se futbollit. me ardhka keq qe ti e veshtroke me tjeter sy.
    mos ngaterro ate te 82 , ju me francezet , te cilen sigurisht franca duhet ta kishte fituar.

te permendesh 82 eshte turp vertet. ne ishim i vetmi ekip qe rrahem dy ekipet me te mira ne historine e futbollit . argjentina e brazili i 82 kane qene kombetaret e tyre me te mira , edhe ishte italia ai ekip qe i rrahu , me merite sigurisht.

2006?
    please , ajo ndeshje nuk duhet te kishte kaluar me shtese fare. ishte tifozeria qe e coi aq shume ate ndeshje , sepse italia lujti 100 here me mire se gjermania. u dhame gjermanise nje mesim te mire, si perhera of course.

ti thjesht , duhet ta pranosh faktin qe delja e zeze e gjermanise ne europe eshte italia e asnje ekip tjeter. ashtu sic eshte edhe franca per ne.
    Shume dakort, por pse shkut edhe iu futet keq Beckenbauerit kur po iu drejtoheshe portes suaj deri sa ti thyenit krahun?

Ok. Po shiko nje fakt interesant te cilin mund ta lidhesh me ate qe ke thene per ndeshjen Gjermani-France 82 me siper ose lexoje ketu Aikido: Kur më thot për 1982, 64 faulla kundra D. A. Maradonës vetëm Xhentile. Edhe të krenohem për lojë të till?

Deri ne Full Time loja ishte shume e barabarte nga te gjitha statistika filluar nga rastet deri te perqindjet. Ne extra time, ishit ju me mire, e pranoj.

Edhe Frings eshte mesfushor dhe ne ate kohe ishte ne formen e jetes. Frings u shpreh"Heqja ime ne nje ndeshje shume te rendesishme gjysemfinale u be per shkaqe politike, sepse me pas do kishte llafe qe u favorizu Gjermania". Kurse per Beckenbauer me te vertete ishte mbrojtes por ama ishte edhe sulmues sepse kot nuk ja thyet krahun ju kur po iu afroheshe portes. Futbolli luhet per argetim dhe Beckenbauer ate bente ishte nje Zidane qe dinte te mbronte dhe jo nje kasap si gentile apo Karnavaro qe merr doping. edhe njehere une nuk kam se cfare te argumentoj me ty sepse ti kenaqesh kur futbolli luhet duke parku autobuzin para portes edhe ti e quan futboll te bukur. Ti kenaqesh kur lojtareve kundershare i thyhen kembet. Ti gezohesh kur ekipi jot fiton duke blere ndeshje. Edhe ti kenaqesh kur futbollistet qe ke qejf ti me shume zihen me arbitrat se sa luajne futboll. Futbolli eshte sport, ku edhe po dole i humbur i jepet dora dhe i tregohet respekt ekipit fitues. Tregohu sportiv. Pepinot perher jane treguar antisportiv dhe gjithe bota i njeh si anti-futboll dhe hileqare.
    Tony Montana: I kill a communist for fun, but for a green card, I gonna carve him up real nice.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga bayern Lexo Postimin
    Nji shoku im tifoz i cmend me Anglezt thote qe kur lu Italia i bo nder vetes edhe e kthen televizorit te Discovery Channel se i veshtiroset futbolli ndryshe.

Italia ka 4 kupa bote po 2 i ka more per merite te Duces jo te ekipit. Futbolli qe luan Italia eshte antiteze e futbollit te bukur edhe ta shpif sportin ne pergjithsi te flasim realitetin.

Gjermani, Brazil, Argjentine, Hollande edhe deri diku edhe Angli lujne futboll me te knoq. Gjermont lujne deri ne sekonde te fundit. Brazili bo cirk, Argjentina ka grinte edhe teknike, Hollanda sulmo me gjith portjer edhe Anglezi lu jole te hapur me pasa te gjata. Kto karakteristika e bejne futbollin e bukur. E vetmja karakteristike qe e vecon futbollin Italian eshte katenacio. Jo tamam tamam nje karakteristiqe qe te ben ta duash sportin pranej mos na boni vape me ate far ekipi te lodhur.
    Ai shoku yt , tifoz me anglezet , zakonisht une i therras ketyre ''tifozet e rinj te futbollit'' . Thuj njehere atij shoku se ci ka punuar italia anglise head to head me ndeshje. Mbase e nderron opinionin e tij rreth italise. Por leqe cfare them une. Tifozet e rinj perhere keshtu e perceptojne futbollin. katenacion se shpiku italiani. u lujt ne itali me shume por nuk u shpik atje. katenacio ka dekada qe nuk luhet me , por mo duket as kete gje se dike ti akoma. skema e katenacios as qe u perngjan fare skemave te sotme te futbollit. nejse se skam nder mend te skicoj edhe skemat tani .

po pse ti i zgjedh se cilat karakteristika e bejne te bukur futbollin?
    ne futbollin tradicional anglez , nje ndeshje normale mbyllet me rezultate shume te thella.
    cfare mendon ti mbas nje ndeshje qe perfundon me nje rezultat te thelle?
    qe futbolli ishte i bukur ne ate loje?
    apo qe mbrojtja ishte qesharake?

futbolli gjerman eshte futboll pragmatik ashtu sikurse edhe futbolli italian. ai i pari e ka adoptuar nga i dyti sa per dijeni.

futbolli brazilian mbeshtetet teresisht nga individualet dhe talenti ne fushe. nuk ka pase disipline aspak ne te. mbas 82 kjo gje ndryshoi , dhe brazili adoptoi taktikat e futbollit europian duke ruaj traditat e tij prape ne talent e individualizem. futbolli argjentinas (me i preferuari im ) loja eshte nje mixture e futbollit europian (aka italian me shume) me ate latine. kjo e ben kete kombetare te kete futbollin me te kompletuar . argjentina e 78-82 , the best football you ever seen before.

ta thashe njehere. taktikat e futbollit kete 30 vjecar te fundit kane adoptuar me shume ato italiane , ku loja perqendrohet me shume ne mbrojtje e mesfushe sesa ne sulm , sulm ,sulm.

sot , ne nje ndeshje te madhe , sikur ndeshja te perfundoje 5 me 5 , nuk quhet si ndeshje e bukur , por qesharake , per nga niveli i mbrojtjes dhe gabimet ne te.

analizo jo me syrin e urrejtjes , por me ate te nje tifozi te vertete te futbollit.

Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ai shoku yt , tifoz me anglezet , zakonisht une i therras ketyre ''tifozet e rinj te futbollit'' . Thuj njehere atij shoku se ci ka punuar italia anglise head to head me ndeshje. Mbase e nderron opinionin e tij rreth italise. Por leqe cfare them une. Tifozet e rinj perhere keshtu e perceptojne futbollin. katenacion se shpiku italiani. u lujt ne itali me shume por nuk u shpik atje. katenacio ka dekada qe nuk luhet me , por mo duket as kete gje se dike ti akoma. skema e katenacios as qe u perngjan fare skemave te sotme te futbollit. nejse se skam nder mend te skicoj edhe skemat tani .

po pse ti i zgjedh se cilat karakteristika e bejne te bukur futbollin?
    ne futbollin tradicional anglez , nje ndeshje normale mbyllet me rezultate shume te thella.
    cfare mendon ti mbas nje ndeshje qe perfundon me nje rezultat te thelle?
    qe futbolli ishte i bukur ne ate loje?
    apo qe mbrojtja ishte qesharake?

futbolli gjerman eshte futboll pragmatik ashtu sikurse edhe futbolli italian. ai i pari e ka adoptuar nga i dyti sa per dijeni.

futbolli brazilian mbeshtetet teresisht nga individualet dhe talenti ne fushe. nuk ka pase disipline aspak ne te. mbas 82 kjo gje ndryshoi , dhe brazili adoptoi taktikat e futbollit europian duke ruaj traditat e tij prape ne talent e individualizem. futbolli argjentinas (me i preferuari im ) loja eshte nje mixture e futbollit europian (aka italian me shume) me ate latine. kjo e ben kete kombetare te kete futbollin me te kompletuar . argjentina e 78-82 , the best football you ever seen before.

ta thashe njehere. taktikat e futbollit kete 30 vjecar te fundit kane adoptuar me shume ato italiane , ku loja perqendrohet me shume ne mbrojtje e mesfushe sesa ne sulm , sulm ,sulm.

sot , ne nje ndeshje te madhe , sikur ndeshja te perfundoje 5 me 5 , nuk quhet si ndeshje e bukur , por qesharake , per nga niveli i mbrojtjes dhe gabimet ne te.

analizo jo me syrin e urrejtjes , por me ate te nje tifozi te vertete te futbollit.

Futbolli gjerman eshte nje miksiature e futbollit hollandez edhe fare pak anglez. Hollanda Total Football e kopjoi nga Gjermania e viteve 60-70. Shiko pak video te Gjermanise ne ato vite. Edhe per here te pare ne nje kompeticion te madh u luajt ne Euro 1972 nga Gjermania(Lexo tek tema e gjermaneve tek nenforumi i Boterorit ka edhe video) Futbolli anglez eshte fuboll druvaresh, gjuj topin lart edhe versulu. Futbolli italian eshte futboll kasapesh por qe ka edhe elemente teknike. Brazili eshte Brazili nuk flas pasi jane me te miret, kurse Argjentina eshte Italia me me shume teknike

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    gjermania futboll total?
    me bere per te qeshur vertet.

ne cilin vit e paska lujt futbollin total gjermania?

cili eshte futbolli total sipas teje??

qe hollanda e ka lujt kete futboll , ska dyshim per kete gje e askush se mohon.

gjermania i perngjaka futbollit hollandez apo me e keqja akoma , e kunderta??!!!

come on , tani po me vika per gjume vertet

naten , naten se e nderove me kete te fundit qe the.

Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Sume Poetike,

Futboll total quhet kur ekipi sulmon edhe mbrohet totalisht. Pra mbrojtesat dalin perpara. Shiko ketu:

Ka edhe te tjera tek tema e gjermanise tek nenforumi i Boterorit.
    Kjo eshte tema
    http://www.forumishqiptar.com/showth...=54030&page=36
    Ndryshuar për herë të fundit nga Der_Kaiser5 : 10-10-2009 më 21:42

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Sume Poetike,

Futboll total quhet kur ekipi sulmon edhe mbrohet totalisht. Pra mbrojtesat dalin perpara. Shiko ketu:
    http://www.youtube.com/watch?v=-O5sg...layer_embedded

Ka edhe te tjera tek tema e gjermanise tek nenforumi i Boterorit.
    Kjo eshte tema
    http://www.forumishqiptar.com/showth...=54030&page=36
    futbolli total quhet kur skuadres i aktivizohen te 10 lojtaret ne presing , mbrojtje,mesfushe dhe sulm. hollanda e 74-78 dhe barcelona e sotme merri si shembuj.

me thuaj ti mua , me mullerin i cili rrinte 90 minuta tek porta e kundershtarit e luante futbollin total gjermania?

kur jua shani inzaghin e sotshem , imagjinojeni mullerin i cili ishte 100 me pak efektiv ne fushe pavaresisht nga golat te cilat ai i shenonte me shumice.

nuk e imagjinoj nje ekip i cili luan futboll total me lojtare te cilat kane te tilla karakteristika.

Tema të Ngjashme

1. BESA - Tifozat verdhezinj
    Nga FЯODO në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 20-07-2008, 06:00
  2. Tifozat e Italisë!
    Nga Isomer937 në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 710
    Postimi i Fundit: 13-07-2006, 05:39
  3. Tifozat e Francës!
    Nga Juventini në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 09-07-2006, 22:16
  4. Tifozat e te modhes ''TIRANA'' <2>
    Nga La_Lune në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 151
    Postimi i Fundit: 04-03-2005, 18:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •