Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 77
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Dhe do ishte mirė qė tė gjithė tė kishim njė frymė dalluese pėr tė dalluar veprėn e Tij.
    AMIN.

Por une kam pershtypjen se ti po perdor mendjen per te kuptuar mrekullite dhe jo frymen.

Por kete gje bejne dhe fetaret. I ndajne mrekullite ne "zona ku mund te ndodhin" dhe ne "zona ku nuk mund te ndodhin".

Por mos harro se rruget e Tij jane te pafundme...

(Dhe jane vetem pikturat e Rruges)

(Te kerkoj shume te falur nqs te kam keqkuptuar)
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    "...Kur dikush beson se po lufton nje Saul, ai mund te jete duke ngritur krye kunder nje Davidi, dhe kur dikush mendon se po denon nje Absalom, ai mund te jete duke kryqezuar nje David... Por ka vetem nje Saul dhe nje Absalom...MISHI YNE..."

Naten e mire
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Pėrkundrazi, unė nuk i ndaj mrekullitė nė zona ku mund tė ndodhin dhe nė zona ku nuk mund tė ndodhin.

Unė besoj p.sh. se Zoti mund tė bėjė mrekulli edhe me njė ortodoks, katolik apo protestant. Por jo pėr kishėn ortodokse, katolike apo protestante nė pėrgjithėsi. Nė fakt unė besoj se kėto kisha nuk janė aspak biblike, pasi unė besoj nė kishėn lokale, tė lirė dhe tė pavarur nga kishat e tjera.

Kjo do tė thotė se bekimet e njė kishe lokale pėr shkak tė besimtarisė sė saj, nuk mund t'i pėrcillen njė kishe tjetėr ashtu si mėkatet e njė kishe lokale nuk mund t'i pėrcillen njė kishe tjetėr.

Pra, Zoti mund tė bėjė mrekullira nė njė kishė lokale dhe tė mos bėjė nė njė tjetėr.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    "...Kur dikush beson se po lufton nje Saul, ai mund te jete duke ngritur krye kunder nje Davidi, dhe kur dikush mendon se po denon nje Absalom, ai mund te jete duke kryqezuar nje David... Por ka vetem nje Saul dhe nje Absalom...MISHI YNE..."

Naten e mire
    Kėshtu pra ėshtė mė mirė qė i Krishteri tė mos luftojė fare, pasi shanset janė se mund tė luftojė njė tė Krishter tjetėr.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Liveintwoplaces

historia e atij prifti nuk verteton asgje. C'rendesi ka se cfare ka bere nena e tij. Pastaj ti nuk ke as njohurine e duhur per te dalluar nje rus ortodoks nga nje jo ortodoks, por uniat etj...Rendesi ka qe besimtare si puna ime, Matrix e shume e shume te tjere e vertetojne kete gje. Madje nje veze pashke une ua pata dhene nje familje mike timen qe ishin Deshmitare te Jehovait edhe ata e kane thyer vezen fiks pas nje viti ne kohe pashke, para syve te mi, per tu habitur se veza ishte me te vertete e paprishur.

Pastaj, kjo gje mund te vertetohet fare lehte. Shko ne nje Kishe ortodokse ne Greqi, merr uje te bekuar edhe mbaje vete per nja nje vit ne shishe te mbyllur edhe shihe rezultatin.

Arsyeja, Matrix, e asaj mrekullie eshte se Krishti verteton se vetem me ane te Kishes (Kanalit) te Tij Ai mund te sjelle Hirin Transfigurues Botes.

Liveini ende me budallallek na kerkon vende Biblike per te besuar keto mrekulli!? Sa gjynof qe eshte ky cun...

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Liveintwoplaces

historia e atij prifti nuk verteton asgje. C'rendesi ka se cfare ka bere nena e tij. Pastaj ti nuk ke as njohurine e duhur per te dalluar nje rus ortodoks nga nje jo ortodoks, por uniat etj...Rendesi ka qe besimtare si puna ime, Matrix e shume e shume te tjere e vertetojne kete gje. Madje nje veze pashke une ua pata dhene nje familje mike timen qe ishin Deshmitare te Jehovait edhe ata e kane thyer vezen fiks pas nje viti ne kohe pashke, para syve te mi, per tu habitur se veza ishte me te vertete e paprishur.
    Seminarist, unė nuk po them se ai ka qenė me tė vėrtetė besimtar ortodoks, megjithėse pėr t'u bėrė prift ka mbaruar edhe ai njė seminar si puna jote. Ajo qė po them unė ėshtė se megjthėse uji ishte nga ēezmja,(plot me demone) nuk ishte prishur.

Pastaj, kjo gje mund te vertetohet fare lehte. Shko ne nje Kishe ortodokse ne Greqi, merr uje te bekuar edhe mbaje vete per nja nje vit ne shishe te mbyllur edhe shihe rezultatin.
    Vetėm se mė duhet tė shkoj me bojėn e vezėve qė do kem blerė unė nga dyqani. Seriozisht tani, nuk do ta bėja kurrė kėtė gjė, pasi nuk kam nevojė tė gjej tė Vėrtetėn sepse e kam gjetur Atė dhe e kam nė zemrėn time.

Arsyeja, Matrix, e asaj mrekullie eshte se Krishti verteton se vetem me ane te Kishes (Kanalit) te Tij Ai mund te sjelle Hirin Transfigurues Botes.
    Ja Matrix kush janė hajdutėt e lavdisė sė Tij! Siē ta kam thėnė edhe mė parė, kėta njerėz tė indoktriunar, nuk pyesin nėse dikush i ka dhėnė zemrėn Krishtit, ata madje nuk pyesin edhe nėse dikush mund tė ketė sakrifikuar jetėn nga dashuria pėr Krishtin. Tė gjitha kėto, pėr kėta njerėz shumėzohen me 0. Lavdi Zotit!!!

Liveini ende me budallallek na kerkon vende Biblike per te besuar keto mrekulli!? Sa gjynof qe eshte ky cun...
    Kjo ėshtė arsyeja pra pse pėr ju nuk ėshtė e mjaftueshme Bibla! Sepse juve me anė tė saj nuk mund tė justifikoni gėnjeshtrat qė u servirni njerėzimit.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    I ke dhene zemren Krishtit? Kjo eshte ajo qe te ben ty kristian?

Po si ta dime neve se ti ia ke dhene zemren Krishtit? Nga fjalet? Apo nga sjellja e rilindshme sipas modes perendimore me te buzeqeshme...? Apo nga pantallonat e shkurtera, cantat e shpines, fletushkat?

Po si tja bejme kur me kete gjuhe mund te flas edhe nje Jehovist, Mormon etj etj? Nga keta madje disa jane martirizuar me mendimin se i kane sherbeyer Krishtit!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Po si ta dimė ne pėr ty si ti je i Krishter? Sepse je pagėzuar foshnje, apo se shkon nė njė tempull ortodoks ēdo tė Djelė? Apo mos vallė ti nuk e di se je i Krishter?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jo, ato nuk me bejne mua te krishter, perderisa une ti mos i bej ato veprime BRENDA kishes qe ka themeluar Krishti - e theksoj Krishti. Kisha nuk eshte Biblike, Bibla eshte Kishtare. Nuk u be Kisha per Biblen, por Bibla per, prej edhe ne Kishen.

Qe jame brenda Kishe kjo vertetohet nga Doktrina e verifikohet nga praktika.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Me pak fjalė kushdo qė thotė se ėshtė i Krishter, por nuk ndodhet brėnda kishės Ortodokse, ėshtė heretik, apo jo?

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A ju kanė bėrė magji?
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 113
    Postimi i Fundit: 10-03-2016, 06:45
  2. TRINITETI rrjedh nga PAGANIZMI
    Nga ardi_pr nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 176
    Postimi i Fundit: 16-09-2005, 17:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •