Postuar mė parė nga
~Geri~
Atehere meqe Ati dihet qe bibla i referohet Zotit do kisha deshirne e mire te shpjegoja se Jezusi eshte profeti dhe shpirti i shenjte eshte Engjelli gabriel.
Bibla deshmon se Jezusi deklaroi se Zoti eshte NJE dhe jo Tre.
Dhiata e vjeter
(Deuteronomi 6:4)"Degjo 0 Izrael: Perendia,Zoti yne eshte Nje
Dhiata e Re
Cili ėshtė I pari I tė gjitė urdhėrimeve? 29. Dhe Jezusi iu pėrgjigj: -Urdhėrimi I parė I tė gjithėve ėshtė: Dėgjo, o Izrael! Zoti, Perėndia ynė ėshtė I vetmi Zot.(Markut 12/ 28-29)
Jezusi ishte Ndermjetes midis Zotit qe eshte NJE dhe njerzve
"Sepse ka vetem nje Perendi, dhe nje ndermjetes ne mes Perendise dhe njerezve njeriu Jezus Mesia.(I Timoteut 2:5)
Jezusi ishte i derguar i Zotit
16. Jezusi atėherė iu pėrgjigj atyre dhe tha: Doktrina ime nuk ėshtė e imja, por e Atij qė mė ka dėrguar. (Gjonit 7/16)
Gjonit 14/ 24: "
dhe fjala qė po dėgjon nuk ėshtė e imja, por e Atit qė mė ka dėrguar
"Dhe kjo ėshtė jeta e pėrjetshme, tė tė njohin ty tė vetmin Zot tė vėrtetė dhe Jezu Mesian qė ti ke dėrguar."Gjonit 17/ 3
Gjoni 8/ 26-28: "26
por Ai qė mė ka dėrguar ėshtė I vėrtetė dhe gjėrat qė kam dėgjuar nga Ai them botės. 27. Ata nuk e kuptuan se ai po u fliste atyre pėr Atin. 28. Atėherė Jezusi u tha atyre: Kur ta keni lartuar birin e njeriut, atėherė do ta njihni se unė jam dhe se nuk bėj asgjė prej vetes, por I them kėto gjėra ashtu si Ati mė ka mėsuar
Jezusi ishte Profet i Zotit
Luka 24/ 19: "Kur Jezusi I pyeti ata tė dy pėr gjėrat qė ndodhen nė Kudus, ata I thanė: Cėshtjen e Jezusit nga Nazareti qė ishte njė profet I madh dhe I fuqishėm pėrpara Perėndisė dhe pėrpara tė gjithė popullit."
Gjoni 4/ 19; 9/ 11, Luka 7/ 39, Gjoni 7/ 52; 9/ 15,17
Luka 7/ 16: "Atėherė tė gjithė u mrekulluan dhe lėvdonin Perėndinė duke thėnė: Midis nesh doli njė profet I madh dhe Perėndia e vizitoi populin e vet
Mateu 13/ 57: "
por Jezusi u tha atyre: Asnjė profet nuk pėrcmohet pėrvecse nė vendlindjen e vet dhe nė shtėpinė e vet
Mateut 21/ 11: "Dhe turmat thoshin: Ky ėshtė Jezusi, profeti nga Nazareti I Galilesė."
Gjoni 6/ 14: "Atėherė njerėzit, kur panė shenjėn qė bėri Jezusi thanė: Me tė vėrtetė ky ėshtė profeti qė duhet tė vijė nė botė."
Jezusi i Lutej Zotit
Dhe si shkoi pak perpara (Jezusi) ra me fytyre ne toke dhe u lut (Mateu 26-39)
Jezusi quhej Mesues
Mateut 19/ 16-17: "16. Dhe ja, iu afrua dikush dhe I tha: Mėsues I mirė, cfarė tė mirer duhet tė bėjė qė tė kem jetė tė pėrjetshme? 17. Dhe ai I tha: Pse mė quan tė mirė? Askush nuk ėshtė I mirė pėrvec njė tė vetmi, Perėndia
"
Me shume
Luka 5/ 5; 8/ 24; 8/ 45; 9/ 33; 9/ 38; 12/ 13; 17/ 13; Gjoni 1/ 38; 4/ 31; 6/ 25; 13/ 13-14; Mateu 23/ 8. .
Jezusi ishte Robi i Zotit
Gjonit 20/ 17: "
por shko tek vėllezėrit e mi dhe thuaj atyre se unė po ngjitem tek Ati im dhe Ati juaj, tek Perėndia im dhe Perėndia juaj."
Jezusi ishte bir njeriu dhe njeri i derguar nga Zoti.
Mateut 11/ 19: "Erdhi biri I njeriut qė ha dhe pi."
Mateu 17/ 12 dhe 17/ 22: "17.
kėshtu edhe birit tė njeriut do ti duhet tė vuajė prej tyre. 22. Por, ndėrsa ata qėndronin nė Galile, Jezusi u tha atyre: Biri I njeriut do tė dorėzohet nė duart e njerėzve."
Jezusi nuk mund te ishte Kurre Zot sepse Zoti nuk eshte njeri sipas bibles
Osea 11/ 9: "
sepse jam njė Perėndi dhe jo njė njeri
"
Sipas Jobit 9/ 32: "Nė tė vėrtetė Ai nuk ėshtė njeri si unė, tė cilit mund ti pėrgjigjemi dhe tė dalim nė gjyq bashkė."
Sipas Samuelit 1,15/ 29: "
dhe nuk do tė pendohet sepse Ai nuk ėshtė njeri qė tė pendohet."
Jezusi nuk eshte Zot sepse Zoti nuk mund te shikohet sipas bibles
Gjoni 1/ 18: "Askush se pa Perėndinė kurrė
"
Gjoni 5/ 37: "Dhe Ati qė mė dėrgoi ai vetė ka pėr mua. Ju nuk e keni dėgjuar kurrė zėrin e tij dhe as nuk e ka parė fytyrėn e tij."
Letra e Parė e Apostullit Gjon 4/ 12: "Askush se ka parė ndonjėherė Perėndinė
"
1 Timoteut 6/ 15-16: "15. Qė nė kohėn e caktuar do ta tregojė I lumi e I vetmi sundimtar, Mbret I mbretėrve dhe Zot I zotėrve. 16. Ai qė I vetmi e ka pavdekėsinė dhe rri nė dritė tė paafrueshme tė cilėn asnjėnjeri nuk e ka parė kurrė dhe as qė mund ta shohė. Atij I qoftė pushteti dhe nderi I pėrjetshėm! Amen!" .
Isaia 46/ 9: "
unė jam Perėndia dhe nuk ka asnjė tjetėr. Jam Perėndia dhe askush nuk mė ngjet Mua."
Jezusi nuk ishte bir i Zotit ne kuptimin fizik
Ky term perdoret per shume te tjere ne bibel
Ligji I pėrtėrirė 14/ 1: Ju jeni bijtė e Zotit, Perėndisė tuaj
"
Mateu 12/ 50: "Sepse kushdo qė qė kryen vullnetin e Atit tim qė ėshtė nė qiej mė ėshtė vėlla, motėr
"
Pra Jezusi ishte i derguari i Zotit tek populli i Izraelit.Ai qe nje Profet i madh paqa dhe bekimet e Zotit qofshin mbi te.
Vijon se cfare eshte Shpirti i shenjte
Krijoni Kontakt