Dhe une po pi icik "jesus juice" si thote Michael Jacksoni
Po kjo e imja nuk esht e shtrenjte si te jujat esh cheap lol ..Chardoney
hajde gezuar
Dhe une po pi icik "jesus juice" si thote Michael Jacksoni
Po kjo e imja nuk esht e shtrenjte si te jujat esh cheap lol ..Chardoney
hajde gezuar
nuk eshte e vertet qe vera sa me e vjeter eshte me e mire.pak a shume edhe vera ka nje afate per tu pire.por eshte e rendesishme se si eshte mbajtur(ruajtur)vera gjat kesaj kohe,dhe shume e rendesishme eshte temperatura.flasim gjithmon per vererat e kuqe
well edhe un kshu e di sa mo e vjeter mo e mir...
verat qe kan 25+ vjet kushtojn sh ndyqon...
Ndryshuar për herë të fundit nga MiLaNiStE : 18-09-2005 më 13:27
[QUOTE=Evelyn]Me leje kisha i pytje per ju veredashuruesit ..lol
Thone qe vera sa me e vjeter eshte aq me te mire e ka shijen..besoj qe eshte e vertete por doja te dija a ka nje kufizim kohe ? dmth e zeme se nje vere i ka kaluar 25-30 vjetet ...dhe me shume mbase ..a mund te quhet prape e mire bazuar ne ate konceptin e mesiperm ? apo pas nje kohe shume te gjate nuk eshte dhe aq e mire ?
Evelen sa me shume te rrije vera aq me shume e thart behet por ka dhe nga ato vera te tjera qe behen me te mira me kalimin e kohes.Psh une para 6 muajsh provova nji vere greke qe e kishte haruar kumbarua i nji shoku tim ne qilare dhe ishte 74 vjercare po c`fare te pije emmmm shume e mire
Duaje ate qe ke dhe jo ate qe do kesh
Albi
Gezuar, Gezuar por mos u beni tape.
Kisha nje pyetje, te cilen ja drejtoj njoheseve te veres ketu ne forum. Dua te gjej nje vere te mire te vitit 2001 dhe qe te rroje deri ne 2021, pasi kam deshire ta hap atehere per te festuar nje jubile te rendesishem per mua.
Mendoj se eshte dicka shume e bukur qe pas 20 vjetesh te kem nje trofe te tille, per te festuar dicka te bukur qe ka ndodhur ne jeten time ne vitin 2001.
Nese dikush di ndonje lloj vere jetegjate te lutem te shkruaj. Mundesisht edhe sa mund te kushtoje ne Euro perafersisht.
Me nderime
Carpe diem!
2001 Antinori Tignanello, $75.
HAKUNA MATATA
Top 5, praPostuar më parë nga LeNNoN
Pijet e tjera s'i njoh, por kur flas per vere s'flas kot.
Vera ne frigoriferin tim kohet e fundit:
![]()
Lelka, ma prishe pak qejfin ketu, por ska gje...Postuar më parë nga Leila
Vera nuk futet kurre ne frigorifer, flas e kuqja qe ke aty. E bardha po, pihet e ftohte rreth 8°C, kurse e kuqja diku rreth 18°C (dmth pothuaj normale).
Dhe nqs i ke pare ata njohesit e mire te veres te tundin goten para se ta kthejne, kete e bejne per dy arsye : e para qe vera te ngopet ne oksigjen dhe e dyta qe vera te ambjentohet me temperaturen e gotes ne dhome.
Rendesi ka qe ta duash veren, te tjerat mesohen vete![]()
Shume e drejte....vetem ama kur e do shume zgjohesh me nje shishe bosh "carlo rosi" nga (ato me te lirat qe te lene te kuq tek buzet) mu tek koka lol. Nje vere persmari qe provova weekendin e kaluar ishte Merlot (turning leaf) riserva. Rekomandohet dhe shishja eshte vetem $10. Gjithashtu nje vere qe kam gjithmone qejf ta pi eshte malbec.Postuar më parë nga oiseau en vol
oiseau... puna eshte qe une kam 2 frigorifere gjigande ne shtepi. Cfare NUK perfundon atje pervec rrobave; bateri, makiazh, kremra s'jane fare te cuditshme nqs i gjen atje, madje aty e kane vendin per mendimin tim. Fuqia e zakonit, kur i thone. E kam mani te fus gjithshka qe ha/pi ne frigorifer. Pastaj, (pregatitu te te prishet qejfi prap) une veren e pi (dhe lol... Zot sa keq, e servir nga zakoni) me filxhan kafeje te madhe Amerikane, edhe pse e di qe perket ne nje lloj gote posacerisht per te, rrumbullake dhe te madhe, qe te ekspozoje ngjyren e veres si edhe te mundesoje ate tundjen klasikePostuar më parë nga oiseau en vol
para se ta pish. E beson qe jam rritur tek fabrika e pijeve alkolike ne Elbasan? Ideja ime e argetimit ishte te beja mozaike me kapaket e shisheve te birrave
![]()
Jam duke pire veren ne fjale. Gezuar!
Krijoni Kontakt