Po e filloj une i pari![]()
Sot piva nje shishe Montepulciano D'Abruzzo (2001), shume vere cilesore me shume pak sulfit.
Para disa javesh pata rastin te provoj ndoshta veren me te mire qe kam provuar ndonjehere - Travaglini Gradimara (2000)
Po e filloj une i pari![]()
Sot piva nje shishe Montepulciano D'Abruzzo (2001), shume vere cilesore me shume pak sulfit.
Para disa javesh pata rastin te provoj ndoshta veren me te mire qe kam provuar ndonjehere - Travaglini Gradimara (2000)
Creative artwork requires creative thinking from a creative mind
Akoma e fajesoj shokun tim te ngushte qe ia dha si dhurate avokatit te tij cifut MOUTON-ROTHSCHILD 1978
I thashe: "Pse mer plak e jep veren 27 vjecare dhurate, te ma kishe shit mu per 50$ e kisha ble me gjithe qejf"
Creative artwork requires creative thinking from a creative mind
Hemmm teme interesante...tamon muhabet ka lezet me tregu dicka per veren. Une ne fillim do e nis se mund ta testosh veren se sa e mire eshte vera. Jam i sigurte qe shume veta pijne vere por nuk dijne si ta testojne. Kur porosite vere(shishe) kamarjeri ose kamarjerja te thote qe te provosh veren para se te mbush gotat.
1) E merr tapen dhe e shikon ca tape eshte dhe sa e mbajtur eshte(kujdes se mos ka kokeriza sheqeri nga poshte se i bie uthull te pish pastaj i merr aromen.
2)Veren qe ke ne gote per te testuar e rrotullon ne gote qe te lag gjithe goten dhe pret pak te shikosh vijat ose shenjat qe ka lane vera ne gote vijat me te gjata dhe te holla tregojne qe eshte vera e cilsise se larte kurse vijat e trasha dhe te shkurtra tregojne qe vera nuk e cilsise mire dhe ka sheqer te shtuar.
3)E afron te hunda goten dhe i merr aromen
4) Pi nje gllenke dhe e cone poshte gjuhes dhe e mban per 5 seconda pastaj e gelltite, kupohet nese te le shije te kendeshme ne goje eshte vere e mire.
Une per vete them GAJA eshte vere shume e mire kuptohet pak e shtrenjte.
Naten kur po lija me tha shpirti pi
ne gjume dhe ne varr s'ka lumturi
Ngreu! Sa rron, zbras kupa dhe puth cupa
Se ke shekuj qe te flesh ne qetesi
A o Ymer cke thene! Tu ngjatte ymri! (le qe c'ymer te te ngjatet se ti ckishe per te bere e bere, e pive veren tende) Vargjet e ketij jane te embel si vera qe pinte!
Nje dite me ka ndodhur nje histori qe me cuditi tej mase. Nje shoku im nga Palestina (Hasan e quajne dhe emri nuk eshte i shpikur) me ftoi ne shtepine e tij dhe me tregoi nje shishe vere Librazhdi. Ia kishte dhuruar ish e dashura shqiptare dhe ai e kish ruajtur nga sa me tha 3 vjet e nuk e kishte hapur! Nuk e di ne prodhohet me vere e tille por nga pamja e jashtme dukej te ishte e vjeter. Vere Librazhdi ne Greqi ne dhomen e nje palestinezi, nuk eshte nje kombinim i rralle?
Do te doja te mund te ruaja ndonje shishe por ne kushte konvikti nuk besoj se mund te behet, vetem nqs mund ta perdor si uthull kur kam sezon provimesh, si tani.
Ezekiel 25-17.
S'e kisha pare me pare kete temen...urime
haPostuar më parë nga Julius
Me kishte zene malli te degjoja kete poezine e Sadiut. Ka njeri ndonje website ose vargje te ketij ne shqip? Nostalgjia -_-
Postuar më parë nga Larsus
Lars, po edhe keta qe permendin keto verat (Gaja etj) qindera dollare shishja te siguroj nuk pine nga keto cdo nate pas buke
Varet ca pelqen, po une me shume nga verat amerikane kam njohuri.
Ca verera te lira dhe te mira jane p.sh.
Francis Copola - Cabernet
St. Michelle - Merlot
Ferrari - Sauvignon Blanc
Villa Antionori
BV Costal ka verera te mira dhe te lira
Santa Margarita - Pinot Grigio
etj
Nga vererat me te mira qe kam provuar te shtrenjta A Gaja, Cake Bread -Cabernet, Roth's Child, etj.
Kur te behemi te pasur do i bleme kshu te shtrenjta![]()
po eshte nje teme tjeter me e vjeter already per veren o pijanece![]()
opps...te pish nje gote ose dy ose tre me vere sdo thote se je pijanec plako.Postuar më parë nga diikush
Nuk eshte e Sadiut poezia por e Omar Khajamit. Une i shqiperova edhe emrin, nga Omar e bera Ymer.
Ezekiel 25-17.
Tamam, my badPostuar më parë nga Julius
Nuk e di pse me ishte fiksuar si Sadiu ne mendje ...
Nese ke ndonje tjeter te ketij ne shqip ose ndonje website, do te te falenderoja po te me jepje ndonje informacion.
P.S. per me poshte....
Ok Julius, atehere taksirat naiher na shkuar nai tjeter kur te kesh kohe. Thx![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga diikush : 09-09-2005 më 17:44
Eshte libri i vetem shqip qe kam marre me vete, Rubairat e tij jane fantastike, nuk e di se ku mund ta gjesh ne internet sorry!
Ezekiel 25-17.
Krijoni Kontakt