Close
Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 177
    i/e regjistruar Maska e Neudeplein_NL
    Anëtarësuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Nederland
    Postime
    59
    Barolo, Amarone, Ripassa Zenatto, keto jane disa nga verat e kuqe qe une i preferoj me shume.
    Vere e bardhe Pino Grigo ose Chardonay (Bordeaux).

Shpesh me pelqejne edhe verat Franceze dhe ato Chileense.

Normal qe mund te kete edhe shume me te mira po keto jane brenda buxhetit tim.
    Pastaj jane edhe disa faktore te tjere qe ndikojne, nder te tjera restoranti ku jeni, miqte apo njerezit me te dashur qe ju rrethojne dhe gjendja juaj shpirterore ne ate moment.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Neudeplein_NL : 08-12-2007 më 15:38

i/e regjistruar Maska e suada dr
    Anëtarësuar
    04-04-2008
    Postime
    652
    Nuk para mar vesh shum nga vererat por njera qe me ka pelqyer me shum me sa mbaj mend quhej Brunello (ishalla sja kam fut kot).hahhahah

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Chardonnay (ajo origjinale, jo imitime ) eshte e nje cilesie te holle dhe natyrale ....
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ndoshta edhe eshte e njohur deri me tani por ende nuke kam hasur ne nje shkrim ne shqipe qe tregon se nje vere e njohu franceze e biturgeve eshte prodhim nga gigja e rrushit e sjellur nga Iliria Shqiperia e sotme.

Qe ketu po e sjelli shkrimin.

Ket u po e jap perkthimi automatike ne anglishte.

From the first century AD, a tribe Bituriges, the people of the former Celtic Gaul, located on the left bank of the Garonne "Vitis Biturica" lavigne of Bituriges, according to R. Pijassou, it would have been imported from Illyria, Albania today. This is Varietal seedling basic wines of the Medoc and Graves; Bidure or Vidure, and could be the ancestor of Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 18-05-2008 më 15:43

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    Chardonnay (ajo origjinale, jo imitime ) eshte e nje cilesie te holle dhe natyrale ....

Chardonnay eshte e prodhuar ne shume vende,si France,Californi(te cilen une e pelqej me teper),Itali,Australi etj.Per cilen e ke ti fjalen qe qenka origjinalja.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Të pish verë do të thotë, më pak kolestorin dhe punë e mirë e zemrës. Unë për vetën time, as një të vetmen ditë nuk e mbyllë pa verë. Por në kohë të fundit e kam bë shprehi që në mbrëmje, ta hapë dhe ta hargjojë një shishe të tërën.
    Pak për verërat,
    Kur gjendem në Shqipëri, e kam për merak të përdorë verën Përmetare ( e kuqe si gjaku) por nuk e di përse këtë verë nuk më shijoj mirë si herave tjera!
    Vera Australiane " SHIRAZ" është e shishme por ato bëjnë pjesë në grupin e verërave të forta me 14% Alkohol. Megjtihatë po e gjetA s'do ta braktisja lehtë pa e provuar të tërën.
    PO ashtu Bordoux dhe Chianti janë verëra të mira por jo gjithësecila nga grupi i këtyre verërave.
    Edhe Chianti edhe Bordoux mund të gjeshë për të blerë nga 4 Euro e gjerë në 75 Euro!
    Në kohë të fundit më së shumti po përdorë verën e Kuqe " Los Rondos" teksa kur kemi të bëjmë me kohë të mirë përdorë ndonjë Rizling apo ndonjeren nga verërat e bardha Franceze..

Verërat e bardha nuk janë shumë të preferuara gjatë mbrëmjës ( darkës) ngaqë mund të ndikojn në pagjumësi. Në mbrëmje preferohet më shumë vera e kuqe.
    Gjatë verës, drekave do të bënin mirë verërat e bardha në krahasim me të kuqen por nëse kemi të bëjmë me kohë dimri e kuqja mund të përdoret në çdo kohë duke shmangë mëngjesin!
    Verë e mirë nuk do të thotë që patjetër duhet të kushtoj shumë shtrenjtë! verë e mirë është ajo që të shijon ty më së mirti!
    ka nga ata që pëlqejnë verërat pak të tharta, disa pëlqejnë ato pak më të ëmbla teksa personalishtë më shumë pëlqej ato më të idhta.
    NUk e di pse të gjithë vrapojn pas verërave Franceze dhe ato Italiane kur personalisht më pëlqejnë shumë ato Spanjolle.
    Edhe verërat e familjes FAUSTINO janë të mira ndërsa verërat Argjentinase dhe ato nga Chile megjithëse i kam shijuar goxha shumë s'më kanë pëlqyer kush e di se sa.
    Ka një lloj vere të mirë nga Kalifornia sikurse një lloj Ruzlingi i thatë nga Austria!
    Sido që të jetë gjithnjë është mirë nëse kemi në duar gjatë racioneve ushqimore një gotë verë për të bërë " Gëzuar" me parrtnerin në tavolinë.
    Gëzuar edhe për Ju të tjerët që po lexoni!

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Verë e mirë nuk do të thotë që patjetër duhet të kushtoj shumë shtrenjtë! verë e mirë është ajo që të shijon ty më së mirti!
    Gezuar pra me nje T'ga za Jug!
    • The rest is silence.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-07-2008
    Postime
    273
    Mua me pelqen pinot grigio, seshte e shtrenjt, por un e kam sh qejf, me shijon.

Me pelqen me teper vera e kuqe dhe vera me e mire qe kam provuar deri me sot eshte Romanee Conti. Po ashtu me pelqejne Merlot. Vere te kuqe shume te mire qe kam pire kane qene dhe disa spanjolle dhe nga Afrika e Jugut.

Nga vera e bardhe, e vetmja qe perdor eshte Pinot Grigio.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Mjafton te quhet vere te kete perberje rrushi, pak rendesi ka ca marke eshte.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vera “Made In Albania”, 90% jashtë standardeve
    Nga Davius në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-11-2006, 07:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •