Close
Faqja 13 prej 18 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 177
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Wow sa interesante!!!!!!!!nuk e dija qe greku,prodhon vererat me te mira ne bote
    Ka dhe ne Greqi verera te mira.E verteta eshte se ngjajne shume me shqiptaret.Sigurisht ato qe jane ne shitje,si edhe ne shume vende te tjera,jane te cilesise se dyte,por kohet e kundit shume familje qe merren vite me verera,kultivojne disa lloj qe nuk jane shume te perhapura ketu. Kombinime me llojet e prodhimit ne rivieren franceze kane pasur rezultate te mira.Igjen shume rralle dhe kane ne etikete emrin e familjes.Vera qe me pelqen mua me teper eshte cabernet shevignon

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Barolo.............Brunello di Montalcino..............Montepulciano d'Abruzzo
    ky eshte triniteti :P
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Diesel Industry Lexo Postimin
    Barolo.............Brunello di Montalcino..............Montepulciano d'Abruzzo
    ky eshte triniteti :P
    Risposta giusta, lo dicono in tanti
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    per mua nji barolo,pastaj gusto gusto kjo puna e veres

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    billy shreib shqip

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    billy shreib shqip
    Ich spreche nicht Shqip(shaka)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

TR1920A Maska e Oni_11111
    Anëtarësuar
    12-11-2006
    Vendndodhja
    Toscana
    Postime
    143
    por edhe CHIANTI nuk osht e keqe....
    L'AMORE, L'UNICA COSA PER CUI VALE LA PENA SOFFRIRE !!!

i/e regjistruar Maska e Glamorous
    Anëtarësuar
    31-03-2005
    Vendndodhja
    Pak ne Qiell me Engjejt... Pak ne Toke me Djajt.. Kryesisht ne Zemer me Veten!
    Postime
    354
    Kanti e bardhe dhe e kuqe (vere shtepie, tavoline) , Barolo 2000, Fontana di papa 1998 e bardhe dhe e kuqe, Vranac i kuq i Malit te Zi (vere stepie, tavoline), Chapel Hill i bardhe 1996 (hungareze), Castell e kuqe e embel.
    Gjithsesi me e mira dhe e preferuara ime eshte Barolo e kuqe dhe Fontana di Papa e bardhe qe jane verera me **** pra 4yje
    Puthja eshte ushqimi i zemres...

i/e regjistruar Maska e BekArt
    Anëtarësuar
    05-09-2007
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    10

Verërat........

Verërat më të mira në botë janë verërat franceze.Ato të vreshtave Bordeaux perveç faktit që kanë verërat më të mira, janë të parët që kanë nisur klasifikimin e cilësisive të tyre. Kjo daton që nga viti 1855. Renditja e klasifikimit fillon me 1er Grand Crus Classe deri në të 5tën.

Nese shikojme sipas çmimit me e mira eshte Chateau Petrus. Nje shishe nese gjehet, kushton mesatarisht 3000 deri 5000 euro ose Sauterne Chateau d`Yquem, çmimi më i lirèe i të cilës fillon nga 300 euro.

Duke patur parasysh që vera e “ mirë” e pirë vetëm humbet shijen, ia vlen ta ndash shijimin e saj në shoqëri të dësherueshme për ta shijuar deri në fund. Personalisht, mund të them se vera më e mirë është ajo që pi në praninë e të dashurës time, prindërve të mi, apo shokëve të mi të paharrueshëm. Për ti dhënë magjinë e mrekullisë mbrëmjeve ku një Bordeaux Grand Crus Classe është mbretëresha e mbrëmjes, në tavolinë përveç verës e gotave të saj, një ushqim i mirë shoqëron darkimin. Fois gras dhe fileto de ndryshme janë në paradën e rastit si dhe pa harruar të famshmet Cocuille de Sant Jacques të preferuarat e dashurës time. Nuk di si ti përshkuaj emocionet e kënaqësisë ë mbeten të gdhendura në ne nga kujtimet e rasteve të tilla...
    Duke qenë se jam veç adhurues i verës së mirë, u drejtova si amator dhe aspak si somelier profesionist. Nuk mund ta mohoj faktin që gjatë këtij përshkrimi nostaligjia e momenteve te përshkruara më pushtoi si dhe dëshirimi i darkimit me një verë të mirë sa më së shpejti u bë i
    Pranishëm... Aj, aj, aj.

Mbrëmje të mirë.

BekArt!

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    rralle pi .dhe vetem te bardhe dhe cik frizzante (me gaz)
    ketu ka plot dhe cmime nga me te ndryshmet. ne pergjithesi jan te mira .
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

Faqja 13 prej 18 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vera “Made In Albania”, 90% jashtë standardeve
    Nga Davius në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-11-2006, 07:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •