Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 116
    i/e regjistruar Maska e lumiani
    Anëtarësuar
    07-10-2005
    Vendndodhja
    ne pyll
    Postime
    25
    qetesohuni. gjak-nxetesi.......ncuk,ncuk,ncuk tipike. heren tjeter, shpresoj qe s'ka here tjeter te tille, mos ia vini veshin gjerave te tilla. kushedi, ndoshta, them ndoshta, nga keta qe shkruajne ketu ka qe nuk ia duan te miren Shqiperise. sepse duke i dhene pergjigjje nje thash-e-theme te tille eshte njesoj sikur me i hedh vajgur zjarrit, keshtu qe lejojini qe te llomotitin.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga dp17ego
    Ti mund te mos e pranosh, por une nuk e harroj Boroven martire. I gjithe fshati u shua u dogj nga gjermanet. Edhe femijet e djepit edhe pleqte , pa perjashtim. Po te kesh rast te shkosh(une kam pasur fatin ta shoh) shko dhe shikoje. ..te dridhet trupi nga tmerri. Flisni ju teoricienet e B...s tani, por ata qe luftuan e dine,... dhe shpirtrat e te vrareve qe qendrojne e ndricojne akoma kete vend.
    me vjen shume keq per te vraret e Boroves qe shkuan per dhjame qeni si thote populli.
    Fajin per kete tragjedi e mbajne partizanet e askush tjeter.

Gjermanet nuk kishin asnje plan te digjnin nje fshat si Borova qe as e dinin se ekziston. Gjate kalimit nga Greqia per ne Shqiperi, ata kaluan prane Boroves, u ndalen ne fshat dhe pyeten nese ka partizane. U thane "nuk ka". Vazhduan rrugen.

Partizanet "trima" kishin zene prite dhe sa hodhen nja 10 fisheke secili (se aq kishin) ja mbathen duke i lene sherrin fshatit.

Gjermanet te terbuar nga kjo ju kthyen fshatit qe ta benin shembull per here te tjera.

Ti do thuash "po cfare donte gjermani ne Shqiperi etj etj". Une do te pergjigjem se ishte L2B dhe mbas kapitullimit italian gjermanet nuk mund ta linin Shqiperine me porte e det ne duar te aleateve. por ishin kalimtare dhe respektuan shtetin shqiptar, institucionet e monedhen, si askund tjeter.

Shqiperia beri aq sa mund te bente nje vend i vogel, or mos harro cdo i vrare eshte bir nene.
    Puna eshte se iken per lesh dmth per politiken sllavokomuniste dhe egoizmin e Enverit me shoke.
    Klika e mbas "clirimit" na solli shume "Borova" para te cilave "pushtimi" italo-gjerman ishte fushe me lule.

Shqiperia qe njoh une qe e kam larg dhe me zhurit zemren sa ta shoh ashtu te varfer dhe me balte, eshte Shqiperia e 28 000 deshmoreve antifashiste.
    Kjo Shqiperia jote eshte fantazi e propagandes enveriste. Nuk ka asnje prove qe u vrane me shume se 2-3000 vete, vete regjimi komunist kur filloi te botonte "Yje te pashuar" e ndali mbas nja 2-3 vellimesh me rreth 500-1000 vete.

Nje shembull tjeter eshte se per clirimin e Tiranes ku u be nja 2 jave lufte; kjo ishte lufta me masive qe zhvilluan partizanet se ne Tirane ishin "karriget" bosh, pra u vrane gjithsej 127 partizane (simbas vete historise zyrtare". ne cfare betejash na qenkan vrare edhe 27873 te tjere?!

Boll me kete propagande bajate.... se na neveritet

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Citim Postuar më parë nga Alket123
    7000 mije shqiptare ne divizionet e Hitlerit?

Serbeve iu intereson kjo propagande te degjohet pertej Atlantikut qe hebrenj me pozita politike si Allbright, gjenerali Clark te behen pishman qe kane ndihmuar per Kosoven.
    Qe ka pasur shqiptar ne radhet e SS (apo edhe te SIMIT) kjo dihet.
    Dhe Clarku, apo Allbright e dinte kete.
    Por nuk mund te thuhet se shqiptaret ishin perkrah bllokut fashist.
    Nje pyll pa DERRA nuk ka, dhe kete Klarku e dinte.

Bile po te shikosh statistikat dalin qe % e shqiptareve qe kane bere pjese tek SS eshte shume e vogel. Shiko Rumanine, Filanden, Hungarin apo ndonje vend tjeter qe ka pasur territore etnike te pushtuara nga shtetet Aleate. Pothuajse e gjithe ushtria e tyre u hodh perkrah Gjermanise.

Vete kosovaret dhe me gjere u aktivizuan ne formacionet Jugosllave dhe çfare fituan?!?
    Çamet u aktivizuan gjithashtu ne formacionet Greke dhe çfare fituan?!?
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Bile po te shikosh statistikat dalin qe % e shqiptareve qe kane bere pjese tek SS eshte shume e vogel. Shiko Rumanine, Filanden, Hungarin apo ndonje vend tjeter qe ka pasur territore etnike te pushtuara nga shtetet Aleate. Pothuajse e gjithe ushtria e tyre u hodh perkrah Gjermanise.

Vete kosovaret dhe me gjere u aktivizuan ne formacionet Jugosllave dhe çfare fituan?!?
    Çamet u aktivizuan gjithashtu ne formacionet Greke dhe çfare fituan?!?[/QUOTE]

[B]
    Kosovaret kane pasur dopjo pushtim.Nje pushtim serb dhe nje fashist.[/B
    camet po ashtu te dermuar mga greku dhe fashizmi
    Eshte e natyrshme qe nuk mund te fajesosh nje popull(Fajesimet kolektive jane karakteristike e diktatorive.)
    Cfare mund te kete qene deshira e shumices shqiptare ne ate periudhe eshte nje ceshtje tjeter.
    Une mendoj
    -Lirija, ka qene deshira e pare.
    -Endrra per nje jete me te mire, deshira e dyte.
    -Prosperiteti i vendit, deshira e trete.
    -Bashkimi ne nje Shqiperi unike-ka qene nje deshire tjeter ndoshta e para ne radhe
    -
    Ndryshuar për herë të fundit nga dp17ego : 09-10-2005 më 17:25
    sereno

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga Labeati
    me vjen shume keq per te vraret e Boroves qe shkuan per dhjame qeni si thote populli.

Gjermanet nuk kishin asnje plan te digjnin nje fshat si Borova qe as e dinin se ekziston. Gjate kalimit nga Greqia per ne Shqiperi, ata kaluan prane Boroves, u ndalen ne fshat dhe pyeten nese ka partizane. U thane "nuk ka". Vazhduan rrugen.

Partizanet "trima" kishin zene prite dhe sa hodhen nja 10 fisheke secili (se aq kishin) ja mbathen duke i lene sherrin fshatit.

Gjermanet te terbuar nga kjo ju kthyen fshatit qe ta benin shembull per here te tjera.

Ti do thuash "po cfare donte gjermani ne Shqiperi etj etj". Une do te pergjigjem se ishte L2B dhe mbas kapitullimit italian gjermanet nuk mund ta linin Shqiperine me porte e det ne duar te aleateve. por ishin kalimtare dhe respektuan shtetin shqiptar, institucionet e monedhen, si askund tjeter.

Puna eshte se iken per lesh dmth per politiken sllavokomuniste dhe egoizmin e Enverit me shoke.
    Klika e mbas "clirimit" na solli shume "Borova" para te cilave "pushtimi" italo-gjerman ishte fushe me lule.

Kjo Shqiperia jote eshte fantazi e propagandes enveriste. Nuk ka asnje prove qe u vrane me shume se 2-3000 vete, vete regjimi komunist kur filloi te botonte "Yje te pashuar" e ndali mbas nja 2-3 vellimesh me rreth 500-1000 vete.

Nje shembull tjeter eshte se per clirimin e Tiranes ku u be nja 2 jave lufte; kjo ishte lufta me masive qe zhvilluan partizanet se ne Tirane ishin "karriget" bosh, pra u vrane gjithsej 127 partizane (simbas vete historise zyrtare". ne cfare betejash na qenkan vrare edhe 27873 te tjere?!

Keto qe thua ti jane te verteta. Une nuk po mbroj partizanet dhe as komunistet,
    Une po i qaj hallin ketij populli te shkrete qe ka vuajtur, nga qejfet e politikaneve dhe po vuan akoma po per te njejtat shkaqe
    sereno

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    camet po ashtu te dermuar mga greku dhe fashizmi
    Eshte e natyrshme qe nuk mund te fajesosh nje popull(Fajesimet kolektive jane karakteristike e diktatorive.)
    Cfare mund te kete qene deshira e shumices shqiptare ne ate periudhe eshte nje ceshtje tjeter.
    Une mendoj
    -Lirija, ka qene deshira e pare.
    -Endrra per nje jete me te mire, deshira e dyte.
    -Prosperiteti i vendit, deshira e trete.
    -Bashkimi ne nje Shqiperi unike-ka qene nje deshire tjeter ndoshta e para ne radhe
    -[/QUOTE]

Kur u larguan Italianet nje pk=jese e çameve (mos te themi shumica) thane le te hodhemi ne det edhe ne.

Mendoj se te pushtuar ka qene vetem Shqiperia (dmth 28878 km *2)
    Ndersa per Kosoven dhe per Çameria vitet e luftes kane qene nje mrekulli po te shohesh fitet para dhe pas lufte.

Enderra per nje Shqiperi unike e kane pasur pothuajse te gjithe atdhetaret, por ajo sot po kalbet ne ndonje sirtar.
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758

Kur u larguan Italianet nje pk=jese e çameve (mos te themi shumica) thane le te hodhemi ne det edhe ne.

Mendoj se te pushtuar ka qene vetem Shqiperia (dmth 28878 km *2)
    Ndersa per Kosoven dhe per Çameria vitet e luftes kane qene nje mrekulli po te shohesh fitet para dhe pas lufte.

Enderra per nje Shqiperi unike e kane pasur pothuajse te gjithe atdhetaret, por ajo sot po kalbet ne ndonje sirtar.[/QUOTE]

I paskemi te ndryshme konceptet per pushtimin
    Une pushtim quaj pranine e trupave ushtarake te huaja ne nje vend
    dhe ne ate kohe edhe ne Kosove edhe ne Cameri te cilat definitivesht kane qene dhe jane toka shqiptare ndodheshin 2 pale ushtri serbe(greke) dhe italiane.Ato vertet luftonin njera tjetren por ne truall te huaj. Une e di mire qe dikush ka perfituar dhe edhe u pasurua gjate kesaj kohe, por kjo nuk eshte e pergjithshmja.
    Sa per Shqiperine unike une shpresoj qe nuk do te jete e larget koha qe te jemi 5 milione ne Europe
    Ndryshuar për herë të fundit nga dp17ego : 10-10-2005 më 08:05
    sereno

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga Labeati
    Lum Shqipnia per ca trima si ju...Eshte shume me fat qe ka ne gjirin e saj "nacionaliste" si puna juaj...

Po mire keta gjermanet e terbuar pse nuk asgjesuan partizanet por dogjen fshatin dhe vrane te gjithe civilet e pambrojtur...Kjo quhet trimeri apo krime lufte kunder njerzimit?

Sa te mire qe paskan qene keta gjermanet?!

Respektuan shtetin shqiptar, institucionet e monedhen, si askund tjeter.
    Sa bukur tingellon!
    Nuk u vjen pak zor them une qe jeni bere si puna e atij papagallit qe cdo gje qe degjoni apo lexoni e sillni ketu ne Forum....Vereni pak mendjen ne pune para se te flisni o njerez, mos u beni qesharake...

Gjermanet grabiten thesarin e shtetit, ti na thua respektuan monedhen..!

Per bastarde si puna juaj qendresa e nje kombi ndaj pushtuesit eshte e pavlere...

C'do paragraf qe citoj aq me te neveritshme behen fjalet e tua...

Kshu eshte kur disa mbeturina te shoqerise shqiptare rrembejne te drejten per te shpalosur injorancen e tyre ne internet...

Flet ti per propagande? Keto qe ke shkruar me siper cfare jane? Nejse, ti je vete nje viktime e propagandes,vetem se ne kete rast kjo propagande nuk eshte komuniste por balliste...
    Ndryshuar për herë të fundit nga tani_26 : 10-10-2005 më 08:55
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Te 7000 shqiptaret e Xhafer Deves na turperuan. Jo vetem nga ana qe vajten me Gjermanet dhe kjo eshte njolle per ne por edhe nga ana luftarake. Ai divizion nuk krahasohej aspak pe divizionet e tjera 'SS' qe kishin pergatitje te forte ushtarako-teknike (si Leibstandarte SSAH, Totenkopf, Das Reich dhe te tjera) por krahasohej me ato boshnjake (Hanxhar) ukrainase qe nuk benin beteja frontale, por masakronin shqiptaret, serbet (partizane dhe jo) dhe te tjere.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Ti Tani 26 si shume "trima" llafazane te ketij forumi, qe i shfryni komplekset tuaja te inferiritetit e injorances mbi tastiere.... mund te vazhdosh lehjen simbas instikteve tua por te keshilloj ta pasurosh dieten me me shume fosfor...

Une nuk kam faj se origjina jote shkon vetem 60 vjet mbrapa.. kohe kur paraardhesit e tu mund te jene ndare nga mbareshtimi i dhive ne mal me te cilat mund te kene ndare edhe shtepine-dhomen-kasollen e banimit, dhe mund te kene zene vend ne ndonje pune te ndershme si bashkepunetor vullnetar apo agitprop apo ne ndonje zyre shteti se kuadro te tille me origjine te paster klasore (dmth pa origjine fare) na solli/prodhoi me shumice komunizmi.

Prandaj te kuptoj se cfare te shtyn qe te mos pikpyesesh perrallat komunsiste te 28.000 deshmoreve imagjinare.
    Sidoqofte nje tru normal do te kerkonte nje LISTE te ketyre deshmoreve qe te jete e botuar diku.. ne ndonje liber a gazete a Komiteti i veteranve etj etj.

Nje inventar deshmoresh me i llaf... sa cope kemi per cdo katund... me emer e mbiemer e jo me zero.

Sa per arin e monedhen kjo eshte jashte kapacitetit tend e kam frike mos te ngrihet tensioni po te permend se Shqiperia ishte i vetmi vend ne Europe ku "pushtuesi" dorezonte AR ne Banken Shqiptare per te marre LEK (monedha vendese). Kudo tjeter gjermanet paguanin me MARKA.

Dhe ai AR u gjend i depozituar ne Banken e Shtetit kur komunistet brekegrisur zbriten nga mali me morra per te qeverise punet e shtetit, duke u fale jugosllaveve gjithe pasurine e tregtareve shqiptare qe vlente shume me teper se depozita e arit qe ushtria gjermane ne terheqje u perpoq te merrte nga ROMA ku mes sasive te tjera ndodhej edhe kapitali i Bankes Italo-Shqiptare i depozituar qe para luftes.

Tashti si perfundim po ta thjeshtesoj pak punen:

Une dhe shume shqiptare te tjere nacionalista e patriote do te kishim qene shume me te kenaqur qe Shqiperine (megjithe Kosove, maqedoni, cameri) ti kishte mbajte Gjermania, se sa komunistet nen pushtetin e te cileve na shaluan me rradhe jugosllave, ruse e deri Kinezet... per te perfunduar si kafshe letargjike ne vitin 1990.

Dhe sa kane vrare komunistet vetem me 1945 nuk kane vrare italianet e gjermanet se bashku ne 5 vjet lufte.

Ti qe po qan Boroven fatkeqe... shif se kriminelat partizane vrane 64 fshatare ne nje dite pa gjyq, kane varrosur njerez persegjalli etj etj.

Por cfare pret nga prodhimet e spiuneve e sekretareve komuniste te tredhur ne tru...

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •