edhe nje kuriozitet tjeter, cilat jane rruget me te mundeshme per te mberritur ne ata vend aq te larget, shume kurioz jam
edhe nje kuriozitet tjeter, cilat jane rruget me te mundeshme per te mberritur ne ata vend aq te larget, shume kurioz jam
perhsendes shqiptart e alaskes ,sa larg paski shkuar o zot i madh ,ne te gjitha pikat e globit shiptari vuni kamb tash e mbuluan globin por sa jemi te lshur ne mes vete,kjo ka rendesi shum,
jam poet nga mitrovica, e kosoves,
ne forum mund te gjeni vargjet e mija ,poashtu kam deshir qe populli te me ndihmoj sa ma shum me informacine,ne baz te ngjarjeve un te shkruaj vargje shfrytzojeni ,ket mundesi qe kam ,nes e dini ngjrje nga jeta nese keni ndegjuar nje ngjarje ma shkruani dhe un e stilizoj,nuk ka nevoj per koment ma te madh as te mburrem ketu,vargjet e mija mund te shihen,.
qellimi im esht qe te shkruaj sa ma shum,ne jet per ket jam i etur dhe i pashtershem kekroj gjithjmon ngjarje te reja te thella jete,tregime interesante edhe ne menyr anonime s ka problem protagonizmin pasta e thuri anonim sipas deshires se njerzve.
un shkruaj ngjarje keng dhe vargje
sidomos ju te alaskes me thueni se me qfar ndjenjash jetoni atje,dhe cili esht malli juaj per atdhe si jetoni si jeni te organizuar.
poeti nga mitrovica pershendet bashkatdhetart
Jetojme si gjithe mergimtaret e tjere. Kur ja permend dikujt emrin "Alaske" mendon se eshte vend i ftohet dhe plot akull ne kater stinet. E ne te vertete nuk eshte keshtu. Alaska si gjithe vendet e tjera ka kater stine, por dimri zgjat pak me shume se te tjerat. Vera eshte shume e nxehte, e bukur, plot gjelberim dhe ajer te pastert.
Vendlindja sigurisht se na mungon, por shkojme c'do vere dhe e shuajm sadopak mallin. Sa per vend i larget, nuk eshte edhe aq. Ndoshta eshte, por nese e krahasojme me udhetimin qe bejne Shqipetaret ne Floride, eshte gati njelloj. Udhetimi me aeroplan prej Alaske deri ne Evrope zgjat 9 ore.
Ne c'do feste behen organizime per te gjithe Shqipetaret, sidomos per Diten e Flamurit qe festohet shume. Tjeter c'te them...Jete e qete!
Shume teme interesante......![]()
sipas statistikave te shtetit te alaskes nuk ka shqiptar atije
Ka si jo, une para nje kohe kam pare nje emision ne rtk, ku paraqitej nje shqiptar ne alaske qe kishte shkuar atje nga nju jorku, dhe kishte nje restoran atje. Edhe pamjet ishin te Alaskes, me bore, pastaj restoranti ishte i ndertuar si shtepi druri shum i bukur
ka shqiptar ne Alaska ka , kam udhtu ne aeroplan me njerz qe udhtonin per Alaska , ishin te ferizajit .
kam udhtu edhe me njer qe jetojn ne Islland edhe atje kishte mjaft , nga Peja dhe Prizereni ...
Nji shqiptar ishte merzitur nga shoqeria shqiptare pa kultur pa rend pa respekt vendos te ik diku larg larg ...edhe shkon me anije 18 ditê dhe mbrin ne Australi dhe hyn ne nji kafe e porosit nji kafe dhe e shef nji njeri me nji kamb duke pi kafe po me shum e vret syri pse ky i mshon mizave don mi myt me gazet se qe asht pa nji kembê ....dhe e pyet ne anglisht : nga jeni ju , ju lutem ? ky pergjigjet : Une jam nga Kosova ne anglisht . Ky Kosovari i ri qe kishte ardh me pushu trurin nga kosovart ; e kap koken ne dorê dhe thot: Kuuuuu qyre ky me nji kamb ku ka ardh e ai me dy ku ka me shku ?ne Alaskê me siguri ....
![]()
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Nuk e di perse ju duket aq vend i cuditshem Alaska. Si ne c'do vend te Amerikes, edhe ne Alaska ka Shqipetare, e une jam nje prej tyre. Ketu ka Shqipetare nga Kosova (Ferizaj, Gjilan, Prishtine), Maqedonia (Struge, Oher, Diber, Kercove, Gostivar) dhe nga Shqiperia (Durres).Postuar më parë nga friendlyboy1
Neper c'do rruge, restorant apo dyqane shohim Shqipetare...Bile vitin e fundit jane shtuar edhe me shume. Shume prej tyre kane ardhur nga shtetet tjera te Amerikes, sepse ju pelqen jetesa me shume. Eshte pak e shtrenjte, por ne pergjithesi eshte qete, ka shume vende pune dhe gjithashtu rrogat jane me te larta se ne vendet tjera te Amerikes.
Ka shqiptare ne alaske edhe at ne numer te lart qer punojne atje padyshim mund tju siguroj se ka qe punojne sepse nje komshia im eshte atje...
RaPSouL
Sui generis
Alaska eshte vend i paster dhe me pelcen shume.Vetem se te jetoja atje do vuaja nga pagjumesia.Eshte veshtire per te stimuluar kushtet e nates per gjume, vetem nese i bllokon te gjitha dritaret me perde te erreta
Gjate sezionit te veres, ne pjesen me veriore te Barrow, dielli nuk perendon nga 10 Maj deri me 2 Gusht, duke krijuar ndricim ditor gjate 24 oreve.Ndersa ne Dimer dielli nuk duket fare per 67 dite.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Krijoni Kontakt