Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    -==|ylli_forumit|==- Maska e ElMajico
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    [Milano].Me Zemer Atje...Tek e Vjetra e Bukura [Shqiperi!!!]
    Postime
    1,042

Nje problem me regjistrin

Kam nje problem me nje program te microsoftit Microsoft Time Zone qe me tregon oren ne vende te ndryshme te botes.

Por kur e instalova kete radhe me jep nje problem dhe e shfaq sa here e hap programin.

Microsoft time zone has datected that notifications are disabled on this system.To see my location ballon,you must re-enable this setting in the registry.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Shkarko skedarin e bashkengjitur ne kete teme dhe perdor skedarin aktivizo.reg per te lejuar mesazhet tullumbace (balloon tips).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 05-09-2005 mė 11:15
    Edi

Si fshihen shėnimet e regjistrit?

Apo s'fshihen dot?
    Mgjth s'ma ha mendja, nje menyre e ka dhe per to, e une akoma se kam mesuar kete.
    Ju lutem ma tregoni, dua te fshij keto "keys" sepse jane te demshem:

Browser Helper Object "BrowserAid" found in:
    Key "hkey_classes_root \interface\{f8d96098-e9f7-42e1-88f3-a3719d70ea8d}"
    Key "hkey_classes_root \appid\{87690003-2714-45e7-8a1b-dc0658de778c}"

Spyware "Claria.Dashbar" found in:
    Key "hkey_local_machine \software\microsoft\windows\currentversion\app management\arpcache\pgate" value "slowinfocache"
    Key "hkey_local_machine \software\microsoft\windows\currentversion\app management\arpcache\pgate" value "changed"

dhe sigurisht rrushi im i vogel qe spo e shkis dot nga kemba:

Trojan "SpyAxe" found in:
    Key "hkey_current_user \software\microsoft\windows\currentversion\explore r\menuorder\start menu2\programs\spyaxe"
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

I kam pare nje here keto
    hkey_classes_root , hkey_local_machine, hkey_current_user dhe spo e mbaj mend se ne c'folder.
    Nderkohe qe kur bej search me jep shume info dhe sikur spo mi ze syri keto.
    Me run sigursiht qe s'funksionojne.
    Ciao
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Julie i bere zbor kompjuterit hun
    Editimi i regjistrit eshte dicka shume e veshtire edhe me pasoja per kompjuterin tuaj. Editimi i regjistrit behet nga persona te specializuar edhe qe dine se cfare po bejne. Forumi apo postuesi nuk mbajne asnje pergjegjesi per demtimet qe mund ti shkaktohen kompjuterit tuaj nga keq perdorimi i editorit te regjistrit.

para se te te them si mund te hiqen ato key po shpjegoj pak me teper per ty e per persona te tjere qe mund te jene te interesuar te lexojne se cfare jane keto key. KEY ose me mire HKEY qe do te thote HivesKey qe jane pjesa me e rendesishme te regjistrit te windows. Regjistri u prezantua per here te pare ne versionet 9x te windowsit duke bere te mundur menjanimin e shume fajleve konfigurimi ne text .INI (Initialization/Configuration File) ne versionet e windows 3.x. Sic shpjegohet nga microsoft Regjistri eshte nje databaze qendron hirrarkike ku ruhen informacionet e konfigurimit te windows per profile te vecanta perdorues te vecante aplikacione te vecanta paisje te vecanta cka shpuri windowsin ne nje hap teper te madh ate qe quhet multy user/ multy task. PAvarsisht se ne windows regjistri ka nje perdorim ai ndryshon ne cdo version te tij. Windowsi i drejtohet registrit shume here gjate nje funksjoni per te mare informacione reth fileve komandave qe ti ekzekuton nje shembul nese ti klikon ne menune file te nje programi windows shkon ne regjister e mer tere informacionet se cfare komande ndodhet nen kete menu. Regjistri ne disk ruhet ne file te ndryshem jo si nje file i vetem gje qe krijon te ashtuquajturat HIVES ku cdo fil perben nje hive me drejtori te regjistrit. Regjistri i nje kompjuteri normal ndahet ne 5 drejtori po ne te vertete jane vetem dy drejtori kryesore HKEY_LOCAL_MACHINE qe ruan konfigurimin e kompjuterit tend i cili perbehet nga shume hive te vecante qe grupohen ne te edhe HKEY_USERS qe permban informacionin per te gjithe perdoruesit e kompjuterit. Perdoruese kompjuteri nuk jane vetem ata qe ti shef si psh administrator apo owner apo guest apo user qe ke krijuar vete po ka edhe shume te tjere qe i duhen windows per proceset e veta. pastaj te tjeret jane HKEY_CLASSES_ROOT qe eshte nje shortcut per HKEY_LOCAL_MACHINE \SOFTWARE \Classes. HKEY_CURRENT_USER qe eshte pjese e HKEY_USERS qe perfacson userin aktual te kompjuterit HKEY_CURRENT_CONFIG qe mban konfigurimin aktual te paisjeve edhe eshte shortcut per HKEY_LOCAL_MACHINE \SYSTEM CurrentControlSet\ Control\IDConfigDB\Hardware Profiles.

Brenda ketyre drejtorive cdo program apo funksjon i windows vendos parametrat e tij me nenfoldera. edhe brenda ketyre folderave programi vendos ato te quajturat KEY qe korespondojne me nje funksjon te caktuar ne nje file per ate program. Nese shikojme brenda nje key do verejme keto pjese KEY NODE qe eshte pjesa identifikuese e Key KEY VALUE ose qeliza a vleres per key qe tregon vleren e keti key se cfare ky key duhet te beje SUB KEY LIST eshte ajo pjese e key qe paraqit te gjithe SUB KEY ose te gjitha proceset (nese ka me shume se nje) qe ky key eshte i specifikuar te veproje VALUE LIST qe jane te gjitha vlerat per sub key edhe SECURITY DESCRIPTION qe permban pershkrimin e sigurise.

Meqe shofim qe ky regjistr ka vlera atehere duhet te ekzistoje e nje menyre per ta modifikuar kete regjistr. Patjeter qe ekziston edhe jo vetem nje po shume. ( po flas vetem per windows programs) Regedit eshte njeri Regedit32 eshte tjetri reg eshte tjetri qe perdoret ne dos mode .reg file qe jane fajle qe mbajne informacion e komanda per modifikimin e regjistrit. ne versionet e vjetra regedit edhe regedit32 kishin ndryshim midis tyre pasi regedit eshte vetem per mode 16 bit ndersa regedit32 eshte per mode 32 bit po me futjen e NT file system 32bit regedit u permiresua edhe eshte ne gjendje te editoje cdo mode kodimi kjo qe ne versionin 4 te regedit. si mund te modifikohet regjistri duke perdorur regedit.exe qe eshte UI(user interface) per registrin eshte praktike edhe e shpejte sepse nuk duhet te rish te kerkosh neper file te medha txt se ku ndodhet ky key apo ku ndodhet ai key. per editimin e regedit me UI Microsoft ka dhene nje shpjegim shume te detajuar qe per mendimin tim eshte e pak konfuz po ja vlen te lexohet. Per editimin e regjistrit me .reg file Microsoft ka bere nje pune te shkelqyer ne shpjegim. Ndersa per mua qe ne keto raste eshte menyra me efikase kur e di me saktesi vendodhjen e key eshte perdorimi i comand line. Microsoft ka vene nje reference te detajuar pete kete komande ne lidhje me windows 2003 server po ama qe i pershatet gati 99% sintakses qe perdoret ne windows XP

Te sygjeroj te lexosh me teper keto link qe te kam vene per njohurine tende se cilat jane opsjonet me te pershatshme per ty.

une te sygjeroj .reg file qe ti te jesh me e sigurt e mund ta hedhesh e ketu per te qene me e sigurt.

vendos kodin ne sintaksen e meposhtme ne nje file regullimiiregjistrit.reg
    Kodi:
    regedit4
    */
    Ve re shenjen - perpara key qe do te thote delete edhe [] qe rethojne key qe tregojne se cfare dojete kjo komande per regedit. Ky tekst eshte REMARK pra nuk duhet te vendoset ne script
    /*
    [-Adresa e plote e key qe ti do te heqesh]
    edhe shok ne start run edhe shkruaj cmd /k reg import regullimiiregjistrit.reg edhe je ne regull

Fat edhe mesim te kendshem

Patjeter qe me kaq sa kam thene une nuk mund te behesh mjeshter i regjistrit. regjistri eshte nje kapitull shume i madh ne windows edhe biles eshte e pakete e vecante testimi ne licencat e Mirosoft Certification. kjo thjesht eshte nje njohuri e pergjithshme qe mund te pasohet me info te tjera te mevonshme(nese do kem kohe jo si sot qe eshte ora 3AM edhe pas 14 oresh para kompjuterit)

Ardi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ardi_Pg_ID : 29-01-2006 mė 04:06
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Ardi hehehe, eshte e vertete qe i bej zbor pc, sepse jam shume manjake ndaj ketyre nderhyrjeve nga jashte. Gjithashtu pc se kam personal, e perdorin dhe njerez te tjere, ne dijet e te cileve nuk besoj. Jane per pune te tjera por jo per pc. E gjoja mjeshtri ngelem une. Tani e di qe po te dukem shume modeste por seriozisht se can koken njeri per pc nqs nuk e bej une. Gjithashtu sa me shume te mesoj aq me mire eshte per mua. Aq me teper qe jam gjithmone kurioze mbi kete teme (informatika) sepse dalin gjithmone pyetje.
    Flm shume per pergjigjen dhe kohen qe te mora, do ta lexoj me kujdes edhe nje here e do ta aplikoj, edhe pse ti me the qe ne fillim "s'mbaj pergjithesi"e na shtive pak friken
    Ja kalofsh mire
    Degjohemi

p.S Po e modifikoj mesazhin sepse me duhet te kuptoj pak me mire kete pjese :

vendos kodin ne sintaksen e meposhtme ne nje file regullimiiregjistrit.reg ( ???)

Ardi, informatika ka gjuhen e saj specifike te cilen shpesh nuk e njoh edhe pse do doja dhe e di qe ndoshta kjo sjell veshtiresi ne shpjegim, mgjth s'dua te bezdis 100 here keshtu qe po shoh e po bej me keto infot qe me ke dhene me lart. Ndoshta dhe se prek fare, ose ka programe si (pest patrol) qe pastrojne dhe keylogget. Ndoshta do blej kete program se s'me duket i keq, mqs eshte dhe si spyware.

Faleminderit shume per shpjegimet dhe do filloj te lexoj me kujdes dhe ato te Microsoftit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julie : 29-01-2006 mė 13:50

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Pershendetje Julie!

Me behet qefi qe e ke pak me pasion kete gje :P

vendos kodin "Cdo pjese teksti qe perdoret nga nje program i caktuar per te ndryshuar modifikuar zbatuar komanda etj quhet KOD ose Script"

Ne sintaksen e meposhtme "Mbase jo menyra me e mire per tu shprehun ne gjuhen shqipe po cdo kod, script, program ka nje menyre specifike te shkrojturi, renditjeje dhe permbajtje. Ne programe te ndryshme cdo karakter ka kuptime te ndryshme. Me sintakse eshte menyra e perdorimit te karaktereve fjaleve edhe komandave ne nje script apo pjese kodi"

ne nje file regullimiiregjistrit.reg "eshte ne kuptimin qe ti krijon nje file te te ri e vecanti .reg me kete prapashtese. menyra se si ky file krijohet eshte me perdorimin e nje editor teksti sic eshte per windows notepad ose mund te perdoresh te tjere sipas deshires tenge Vim, Gvim emac e shume e shume te tjere. edhe pasi ta mbarosh shkrimin e kodit ne tekst editor kliko ne save as edhe zgjedh all files ne vendin e File type edhe shkruan emrin e plote me gjithe prapashtese edhe kliko save pra ti ke krijuar nje file te ri me prapashtesen .reg. nuk e di ne u shpjegova mire hpresoj ta kem bere me te qarte kete pike...

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

ok tani u qartesova disi.
    Flm Ardi e i uroj bon surf pinguinit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    une perdor regedit
    eshte falas dhe psh me te modifikon startup list, listen e programeve qe ekzekutohen ne fillim kur ndizet pc.

O Julie,
    Po ti kur te kerkojne te shtypesh ok per te instaluar programe te lloj llojshme mos shtyp ok!!!!
    Une kam mbi nje vit qe hyj ne internet me pc time(laptop) dhe kurre nuk kam pasur viruse,spyware etj, dhe as qe perdor asnje lloj antivirusi.
    Antivirusi per procesorin e shkrete eshte nje virus me vete.
    Thjesht konfiguro mire IE ose mozilla ose ēfare perdor ti , ki kujdes kur ekzekuton programe te panevojshme ose kontrolle activeX dhe ec plako mos e ēaj koken se nuk te gjen gje, hidhi ne kosh te plehrave Norton, McCaffe etj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    91

Problem me regjistrin nė Windows 98

Kam instaluar ne nje kompjuter windows '98 dhe pasi hapet windowsi ne desktop me ndxjerre kete mesazh:
    Windows en eauntered an error accessing the system registry
    Windows will restart and repair the system register for you
    Me te shtypur ok starton dhe enxjerr perserikete
    Ēfare mund te beje qe te riparoje kete program
    Faleminderit

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kur'ani dhe Bibla (Analizė)
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 31-07-2010, 11:45
  2. Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 03:13
  3. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Kisha Serbe dhe urrejtja ne Ballkan
    Nga Hyllien nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 235
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 22:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •