me udhetu afersisht me shpejtesin e drites koha fillon te ndalet dhe kur arrin shpejtesin e drites koha ndalet dhe sbesoj qe koha fillon te kthehej mbrapa
me udhetu afersisht me shpejtesin e drites koha fillon te ndalet dhe kur arrin shpejtesin e drites koha ndalet dhe sbesoj qe koha fillon te kthehej mbrapa
Qka ti po thua se shpejtesia eshte tejkaluar. A ke ndonje argument. A ke ndonje fakt. Nese nuk ke pra mos fol gjera palidhje. Shum shkencetar kane provuar te tejkalojne shpejtesine e drites mirpo kane deshtuar. Edhe une mund te them keshtu por se pari duhet t'a argumentoje dhe te kem fakte per kete. Une mund te them se e kam zbuluar makinen e kohes mirpo duhet te kem fakte dhe t'a argumentoj dhe jo vetem te them se e kam zbuluar.
land me kete do te binte poshte teoria e anjshtanjit e gjitha
dhe per te udhetuar ne kohe ne te ardhmen besoj se e mundshme me arritjen e shpejtesis se drites kurse per te udhetuar mbrapa nuk besoj se eshte e mundshme sepse smundemi te kthehemi ne nje kohe qe nuk egzistojm .
Nuk jam land jam billy the kid,por ska problem, land eshte vellai im binjak.
Teoria e Einstein spjegon shume gjera por nuk eshte definitive(perfundimtare)pershembull ajo bie ne kundershtim me quantum mechanics,dhe kij parasysh se ky eksperiment nuk mund te zbatohet ne rethana te perditeshme........pershendetje xhamia
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
me fal billy se foton e njejt e mu ngaterru emri
po e vertet se nuk spjegon shum gjera dhe nuk besoj se me kesi teknologjie do te mund te spjegonte edhe shum te tjera
flm per pershendetje edhe per ty too
Shpejtesia e drites jo vetem qe nuk eshte kaluar por nuk eshte arritur te stimulohet teknikisht dhe ne ditet tona eshte thjeshte teori (duke perjashtuar ketu mundesine e kesperimenteve sekrete per te cilat nuk jemi akoma zyrtarisht ne dijeni). Shpejtesine e drites momentalisht e ben vetem drita.Forcat qe ushtrohen mbi Univers (vrimat e zeza apo Einstein rosen bridges psh) mund te tejkalojne shpejtesine e drites por ato mbeten forca te Universit dhe jo arritje e tekologjise tone.
Tejkalimin e shpejtesise se drites, shume shkencar e argumentojne si dicka te pamundur.Te stimulosh ne menyre teknike shpejtesine e drites kerkohet energji e jashtezakonshme.Shpejtesia e drites eshte 1,079,252,848.8 km ne ore apo nese marrim nje shembull figurativ....te udhetosh nga Toka ne Hene per 1.2 sekonda si ne figuren me poshte.......
![]()
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Po kjo eshte e vertet se shpejtesia e drites nuk mund te tejkalohet. Shume shkencetar kane deshtuar ne provat e tyre per tu bere me te menqur se Ajnshtajni. Nuk mund te themi se BH ekzistojne kur ende nuk eshte vertetuar ekzistenca e tyre. BH ekzistojne vetem ne teori.
Per sa i perket menyres per te udhetuar me shpejtesine e drites me anen e ndonje makine te shpikur nga vete njeriu, une nuk mund te besoj se ka ndonje menyre per te ndertuar kete makine. E vetmja menyre per te tejkaluar shpejtesine e drites jane BH mirpo ato jane teorike.
Krijoni Kontakt