Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 78
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    me udhetu afersisht me shpejtesin e drites koha fillon te ndalet dhe kur arrin shpejtesin e drites koha ndalet dhe sbesoj qe koha fillon te kthehej mbrapa

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    me udhetu afersisht me shpejtesin e drites koha fillon te ndalet dhe kur arrin shpejtesin e drites koha ndalet dhe sbesoj qe koha fillon te kthehej mbrapa
    Por shpejtesia e drites eshte tejkaluar..... xhamia
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Por shpejtesia e drites eshte tejkaluar..... xhamia
    Qka ti po thua se shpejtesia eshte tejkaluar. A ke ndonje argument. A ke ndonje fakt. Nese nuk ke pra mos fol gjera palidhje. Shum shkencetar kane provuar te tejkalojne shpejtesine e drites mirpo kane deshtuar. Edhe une mund te them keshtu por se pari duhet t'a argumentoje dhe te kem fakte per kete. Une mund te them se e kam zbuluar makinen e kohes mirpo duhet te kem fakte dhe t'a argumentoj dhe jo vetem te them se e kam zbuluar.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Goldanitus Lexo Postimin
    Qka ti po thua se shpejtesia eshte tejkaluar. A ke ndonje argument. A ke ndonje fakt. Nese nuk ke pra mos fol gjera palidhje. Shum shkencetar kane provuar te tejkalojne shpejtesine e drites mirpo kane deshtuar. Edhe une mund te them keshtu por se pari duhet t'a argumentoje dhe te kem fakte per kete. Une mund te them se e kam zbuluar makinen e kohes mirpo duhet te kem fakte dhe t'a argumentoj dhe jo vetem te them se e kam zbuluar.
    A ti dashke fakte,ik djalosh lexo akoma me shume se je i vogel.....ja ku i ke faktet....qashtu.......ky eshte nje eksperiment qe e kane bere shkencetaret.........nuk mjafton vetem pasioni....duhen njohuri plako.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    land me kete do te binte poshte teoria e anjshtanjit e gjitha

dhe per te udhetuar ne kohe ne te ardhmen besoj se e mundshme me arritjen e shpejtesis se drites kurse per te udhetuar mbrapa nuk besoj se eshte e mundshme sepse smundemi te kthehemi ne nje kohe qe nuk egzistojm .

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    land me kete do te binte poshte teoria e anjshtanjit e gjitha

dhe per te udhetuar ne kohe ne te ardhmen besoj se e mundshme me arritjen e shpejtesis se drites kurse per te udhetuar mbrapa nuk besoj se eshte e mundshme sepse smundemi te kthehemi ne nje kohe qe nuk egzistojm .
    Nuk jam land jam billy the kid,por ska problem, land eshte vellai im binjak.
    Teoria e Einstein spjegon shume gjera por nuk eshte definitive(perfundimtare)pershembull ajo bie ne kundershtim me quantum mechanics,dhe kij parasysh se ky eksperiment nuk mund te zbatohet ne rethana te perditeshme........pershendetje xhamia
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    me fal billy se foton e njejt e mu ngaterru emri

po e vertet se nuk spjegon shum gjera dhe nuk besoj se me kesi teknologjie do te mund te spjegonte edhe shum te tjera

flm per pershendetje edhe per ty too

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    me fal billy se foton e njejt e mu ngaterru emri

po e vertet se nuk spjegon shum gjera dhe nuk besoj se me kesi teknologjie do te mund te spjegonte edhe shum te tjera

flm per pershendetje edhe per ty too
    Xhamia desha me te thene kete.....kam respekt per ty,se je nje besimtar jo fanatik,jo ekstremist,dhe ke kulture.
    pershendetje dhe njehere
    UNE JAM TI-TI JE UNE

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Shpejtesia e drites jo vetem qe nuk eshte kaluar por nuk eshte arritur te stimulohet teknikisht dhe ne ditet tona eshte thjeshte teori (duke perjashtuar ketu mundesine e kesperimenteve sekrete per te cilat nuk jemi akoma zyrtarisht ne dijeni). Shpejtesine e drites momentalisht e ben vetem drita.Forcat qe ushtrohen mbi Univers (vrimat e zeza apo Einstein rosen bridges psh) mund te tejkalojne shpejtesine e drites por ato mbeten forca te Universit dhe jo arritje e tekologjise tone.

Tejkalimin e shpejtesise se drites, shume shkencar e argumentojne si dicka te pamundur.Te stimulosh ne menyre teknike shpejtesine e drites kerkohet energji e jashtezakonshme.Shpejtesia e drites eshte 1,079,252,848.8 km ne ore apo nese marrim nje shembull figurativ....te udhetosh nga Toka ne Hene per 1.2 sekonda si ne figuren me poshte.......

Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar më parë nga Zeri_i_Mirdites Lexo Postimin
    Shpejtesia e drites jo vetem qe nuk eshte kaluar por nuk eshte arritur te stimulohet teknikisht dhe ne ditet tona eshte thjeshte teori (duke perjashtuar ketu mundesine e kesperimenteve sekrete per te cilat nuk jemi akoma zyrtarisht ne dijeni). Shpejtesine e drites momentalisht e ben vetem drita.Forcat qe ushtrohen mbi Univers (vrimat e zeza apo Einstein rosen bridges psh) mund te tejkalojne shpejtesine e drites por ato mbeten forca te Universit dhe jo arritje e tekologjise tone.

Tejkalimin e shpejtesise se drites, shume shkencar e argumentojne si dicka te pamundur.Te stimulosh ne menyre teknike shpejtesine e drites kerkohet energji e jashtezakonshme.Shpejtesia e drites eshte 1,079,252,848.8 km ne ore apo nese marrim nje shembull figurativ....te udhetosh nga Toka ne Hene per 1.2 sekonda si ne figuren me poshte.......

Po kjo eshte e vertet se shpejtesia e drites nuk mund te tejkalohet. Shume shkencetar kane deshtuar ne provat e tyre per tu bere me te menqur se Ajnshtajni. Nuk mund te themi se BH ekzistojne kur ende nuk eshte vertetuar ekzistenca e tyre. BH ekzistojne vetem ne teori.
    Per sa i perket menyres per te udhetuar me shpejtesine e drites me anen e ndonje makine te shpikur nga vete njeriu, une nuk mund te besoj se ka ndonje menyre per te ndertuar kete makine. E vetmja menyre per te tejkaluar shpejtesine e drites jane BH mirpo ato jane teorike.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prapa skenës së udhëtimit të Papës Benedikt XVI
    Nga Explorer në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-05-2009, 07:33
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-06-2005, 13:54
  3. Nano: Ja Drejtimet Ku Duhet Te Ece Ekonomia
    Nga Qerim në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-06-2005, 17:45
  4. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-06-2005, 14:41
  5. Cili eshte qellimi i udhetimit te Del Pontes ne Tirane ...?
    Nga Beqari002 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-10-2002, 14:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •