Close
Faqja 39 prej 74 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 732
    Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anëtarësuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Sot fillova dhe mbarova librin Night nga Elie Weisley, rrefimet e autorit (atehere 15 vjec) mbi eksperiencen e tij ne kampet e perqendrimit (Birkenau, Buna, Aus....???) gjate luftes II boterore. E rekomandoj...biles libri te fut aq shume ne rrjedhe sa qe te ben te kesh ftohte (aq thjeshte dhe bukur e pershkruan dimrin dhe veshtiresite qe kalon).

Ky autor me sa lexova ka fituar dhe cmimin nobel per paqe. Lexova fjalimin e pranimit te cmimit dhe me te vertete kishte thene fjale te zgjuara qe i pershtaten cdo kombi dhe feje (pamvaresisht se shumica e fjalimit eshte per cifutet dhe Israel). Ja ca pjese qe me pelqyen:

"There is so much injustice and suffering crying out for our attention: victims of hunger, of racism and political persecution — in Chile, for instance, or in Ethiopia — writers and poets, prisoners in so many lands governed by the Left and by the Right.

Human rights are being violated on every continent. More people are oppressed than free. How can one not be sensitive to their plight? Human suffering anywhere concerns men and women everywhere.

...There is so much to be done, there is so much that can be done. One person — a Raoul Wallenberg, an Albert Schweitzer, Martin Luther King, Jr. — one person of integrity, can make a difference, a difference of life and death. As long as one dissident is in prison, our freedom will not be true. As long as one child is hungry, our life will be filled with anguish and shame. What all these victims need above all is to know that they are not alone; that we are not forgetting them, that when their voices are stifled we shall lend them ours, that while their freedom depends on ours, the quality of our freedom depends on theirs."
    If I Only Could....

a ka te tjere si puna ime qe kane neper duar njekohesisht disa libra?!

po lexoj:

Nje jete e qete - Kenzaburo Oe
    Sozia - F. Dostoyevski
    Romani i nje te pafati - Imre Kertész
    Liqeni - Iasunari Kawabata
    Keshtjella - F. Kafka (leximi i dyte)
    Askund - J.M. Coetzee

Para ca kohesh lexova "I Penduari" nga I.B.Singer (cmim Nobel). Liber interesant dhe i rrjedhshem. Trajton tema te rendesishme te koheve tona, sic jane gjetja e vetvetes ne boten e sotme kaotike, materializmi vs spiritualizmit, etj...
    Lie down on the couch, what does that mean?
    You're a nut! You're crazy in the coconut!

Me rekomandim personal te kuqalashes, gelltita paragjykimin, dhe fillova te lexoj "Veronika decides to die" - "Veronika vendos te vdese"

Meqe e zura ne te shkrojtur kuqalashen time, mos ki merak zemer per leximin e librit tim. Nese ndihesh nen tension me mire mos e vri mendjen, do preferoja te ishe e gezuar dhe te mos lexoje sesa e kunderta

Per ty me siper, e di, me kujtove historine e Balzakut. Ai nuk lexonte...lol, por shkruante 3-4 libra ne te njejten kohe. Kishte njerez qe shkruanin per te dhe ai shkonte sa ne njeri ne tjetri qe diktonte ngjarjen. Cool dude
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 20-03-2006 më 10:30
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    citizien ..

ti pra sheh njekohesisht 6-7 filma..ne te njejten kohe e ne te njejtin ekran.. keshtu i bie..
    dhe teknika digitale ta jep kte mundesi.. por truri eshte analog or cun ..
    ti ben mire te mos lexosh asnje liber nja 6 muaj se ste kan bere mire..

Manulak.. po e poston ti ate librin tend ketu?

nxirr nja dy faqe sa per te shojtur..kur thon korcaret.. kuriozitetin..

Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    lol
    Manulja do me e shit librin ortej jo me e dhon falas.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga Brari
    citizien ..

ti pra sheh njekohesisht 6-7 filma..ne te njejten kohe e ne te njejtin ekran.. keshtu i bie..
    dhe teknika digitale ta jep kte mundesi.. por truri eshte analog or cun ..
    ,

Brar,

pse nuk shkruan edhe ti si Manulanje liber. Merr redaktore, moderatoret e forumit dhe sponsore, po Forumin.

Jo per gjo po do kete sukses, sidomos shprehje si kjo e fundit..

por truri eshte analog or cun .. ...lol

P.s Manula ne rregull eshte tani.

Shprehi qarte, thonte nje proffi yne ne Fakultet, gjysh Besniku...lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhuxhumaku : 20-03-2006 më 14:38
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Hej, hej, boll me lakuat emrin, se me nxorret bojen fare

Mire pra, Brari, do e ndjek keshillen dhe per hir te kuriozitetit do postoj me teper pasazhe nga libri.

Ketu ke disa sa per fillim
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=50122

Dy, Xhuxhu rregulloje pak ate fjaline ne lidhje me sponsoret dhe redaktimet, se mund te keqkuptohet shume kollaj
    Tre, Bayern, si i thone asaj fjales se urte popullore "Hidhu se s'ka thelle" lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 20-03-2006 më 14:38
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Te lexosh me nga 2-3 libra e besoj, por 6... s'po u dhuron vemendjen qe duhen. Jeten time e mbaj mend ne baze te librave qe kam lexuar, sikur shenojne epoka castesh. Psh, vera qe lexova vetem Franzecet 6 ore ne dite ishte vera me e qete dhe me e lodhshme (dhe me melankolikja). Vishja shume kakhis, c'do gje vinte ere pluhur librash (edhe ushqimi, edhe telefoni, edhe parfumi), dhe degjoja Violent Femmes ne makine

Manule, te kam pare ne enderr mbreme. Ishit veshur bukur te gjithe (ti me nje fustan te lezetshem si ne burgundy), pervec meje, te gjithe me cizme (me take, e me ngjyra, etj.) Kurse une rrija me nje pale te vjetra qe kam, te zeza, me take. Me beri pershtypje sepse sapo kam blere 3 pale cizmesh... pse s'me dolen keto ne enderr, xhanem? Oh, dhe ne endrren time ti mbaje nje koleksion cantash te dhoma jote e gjumit. Iz nat trru? lol

Libri i Kuqes (se kjo e shkrojti faktikisht), "Veronica Decides To Die," eshte liber i bukur, por s'do thosha se eshte nje nga me te preferuarit e mij. Jungun e mbarova, ndersa Vegime Dashurie e Vladimir Nabokov po me shenon kete muaj.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    une kom i liber ene po i shikoj figurat i here. masanej do filloj me e lexu me zo.

care thoni ju mer daje nga 6 libra. truni jon so as digital as anolog. truni jon o bo $$$$. vetem nonat me fmi ene pensionistat lexojn libra. tjeret tekste shkollore nga dy pune e noi film i here nhone.

iku koha kur rrijshim nat e dit mbi gjeniun ene tragjedin amerikone ene tesin e debervilve

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga Manulaki
    Koment per "Davidi dhe Bath Sheba"

Keto ishin fjalet qe me kishte shkruar nje lexues i librit tim.
    Sa me ngrohen dhe me gezuan!
    Manule, po te isha une ne vendin tend do i kisha thene lexuesit(es) e bere qe e bere, regjistro nje nickname ne forum dhe postoji vete komentet, se po ti ve une komentet tende do meren si te njeanshme, etj., plus qe ajo tema ne forum eshte per lexuesit, jo autoret

Urime per librin dhe suksese te metejshme!

Faqja 39 prej 74 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lexoni Biblën on-line në gjuhën shqipe.
    Nga Albo në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 30-11-2012, 05:42
  2. Lexoni > Sekretet e Ahmet Zogut
    Nga Humdinger në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 12:12
  3. Sa shume lexoni?
    Nga Kryeplaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-02-2005, 12:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •