Close
Faqja 29 prej 74 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 732
    in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    Ti moj aguridhke se ti je e shkathet per keto pune: ku mund ta gjej librin The Devil to Pay in the Backlands nga Joao Guimaraes Rosa? Kur shkoj tek amazon.com me del vetem nje used one, and damn it! it's $150.00.
    Behu finoke (me f jo me p, de), bli ate ne amazon.com dhe kthejua pasi ke kopjuar tek scanneri ne shtepi gjithe afro 500 faqet e librit me preteks se ndryshove mendje apo gjete difekt Ose shitja amazon.com me cmimin qe e bleve. Po qe mos na lodhesh, e ke tek BPL (http://www.bpl.org/catalogs/frame_mbln.htm), vetem shkruaj titullin ose autorin. I'll keep you posted deri te gjej edhe nje hamall qe te ta sjelle deri te pragu i deres.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Citim Postuar më parë nga Pilivesa

Gjithashtu : Nqs keni ppyetje per Origjinen tone edhe per kuptimin e esences edhe egzistences ju sygjeroj Origin nga Stephen Baxter

Edhe aty do gjejme pergjigjen?

"An Ambulance is on the Way" nga Jonathan Wilson.
    Eshte shkruar per moshen e arte (sic kane deshire t'i referohen meshkujt...kurse femrat e quajne menopauze)
    por stili i te shkruarit eshte mjaft interesant, dhe me grimca humori te lezetshme.

As kete s'besoj ta mbaroj...po fillimi po me pelqen.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Ne dore kam librin e Allen Dulles: Cia kunder KGB. Vertet nje liber qe shpreh realitetin e luftes se ftohte ne nje menyre autentike, konfrontuar sot me dokumentat ruse dhe amerikane.

Ata qe pelqejne librat e spiunazhit do kenaqen po ta lexojne.

Dito.

echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694

:)

Citim Postuar më parë nga Ihti
    Edhe aty do gjejme pergjigjen?
    nqs nuk e di akoma...se besoj se do jete humbje kohe sikur ta lexosh lol ..pastaj ti pergjysem do e lesh mund te ndodhe qe mos e marresh pergjigjen lol j/k
    Ne lidhje me temen :P liber tjeter qe me ka pelqyer ehste
    "The world is Flat" nga Gazetari me i famshem i New York Times qe asnjehere nuk intimidohet per te dhene mendimin e tija ne lidhje me Mbrapshtesine e qeverise se Bushit. Nje prej artikujve te tij me te famshem ehste Osama dhe Katrina publikuar ne gazeten e mesiperme. lol humba veten ne pershrkimin e tij si shkrimtar/gazetar edhe harrova te permend emrin : Thomas L. Friedman

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga Leila
    Evet, librat jane nje forme ushqimi E provova keshillen tende (para se te ma jepje ) dhe lashe pergjysem "Wuthering Heights" te Emily Brontes qe per kete me vrau ndergjegja me vite. Tani jam duke lexuar Ramayana e Valmikit nga (Norton's) Antologjia e Letersise Boterore. S'ia kam varur mitologjise Indiane, dhe do ti qe edhe per kete me vret ndergjegja mua? lol
    Gorusuruz!
    Evet, evet, ushqim jane. Edhe mua me ka terheqe kjo mitologjia Indiane, po asnjehere s'kam lexu dot gje. Vetem se nuk e le pa lexu Vedat kismet.

Gorusuruz!

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Pilivesa...i shtrydhem trute ne shkolle me gjithe filozofet me rradhe...e dy mendje njelloj nuk i gjetem. Dilema qe u lind ishte "ti kthehemi fese per pergjigje...apo t'i bejme topin? "

Ca ju kthyen fese--ne te tjeret......ashtu.

Cupka, me kete hamallin me kujtove (nuk e di pse tamam) nje liber qe sapo mbarova "Narcissus & Goldmund" nga Hesse.

Ai Goldmundi ishte hamall i mire per Valentine's ....mbase kjo ishte pse-ja!

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Ti e mbarove kete hamallin apo i bere naften qe ne dhjete faqet e para
    Une per vete jam me keq, se kur i filloj....tre pernjeheresh. E domosdo, gjysmen sot, e gjysmen pas tre muajsh (zakonisht gjysmen e dyte e lexoj me teper nga inati sesa nga qejfi)
    Summertime, and the livin' is easy...

echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Ihti, me gjithe respektin virtual, nuk ishte e nevojshme te me vertetoni nqs e dini pergjigjen e pyetjes, prandaj i bera edhe nje preview librit ne menyre qe juve apo dikush tjeter te evitoje harxhimin e kohes duke lexuar librin, te evitoje zhgenjimin qe mund te kete ne menyren se si autori i trajton (duke u nisur nga prizmi personal) disa pika delikate si psh Origjina e Jetes.

P.S.
    Kam studiuar 2 vjet per fene edhe pak a shume i di teorine e fese ose me sakte te Islamit ne lidhje me origjinen e jetes, por perseri pak Shkence nuk do te ishte keq, aq me teper kur une personalisht jam me mendimin se Feja, Politika dhe Shkenca jane nje Institucion i vetem, qe ka si qellim Shkaterrimin e Njerezimit.

A.S

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Po e mbarova pra...prandaj dhe e permenda si hamall..dmth "deli djale" per Valentine
    Edhe une si puna jote...vecse me mungon inati ne fund, lol.

Pilivesa, me kenaqe me ate respektin virtual ...po me duket se i kuptove cike si ndryshe ato qe thashe.

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Cupke, akoma libra me partizane lexon ti : )

Ne mos gaboj librin e Joao Rosas e gjen me te lire ne versonin e tij ne spanjisht, ndersa ne anglisht mund te provosh ta kerkosh tek www.allbookstores.com edhe nq se nuk e kane vete mund te te drejtojne tek faqe te tjera qe e kane lire.

Faqja 29 prej 74 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lexoni Biblën on-line në gjuhën shqipe.
    Nga Albo në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 30-11-2012, 05:42
  2. Lexoni > Sekretet e Ahmet Zogut
    Nga Humdinger në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 12:12
  3. Sa shume lexoni?
    Nga Kryeplaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-02-2005, 12:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •