On Bullshit - Harry G. Frankfurt
E ka lexuar njeri? Une po degjoj kaq shume "bullshitting" rreth e rrotull por s'kam pasur nge te shkoj e ta ble.
On Bullshit - Harry G. Frankfurt
E ka lexuar njeri? Une po degjoj kaq shume "bullshitting" rreth e rrotull por s'kam pasur nge te shkoj e ta ble.
Summertime, and the livin' is easy...
Postuar më parë nga White_Angel
Pasi kisha pare filmin,qe me pelqeu shume,po kerkoja te gjeja kete librin.Rastesisht e gjeta kur isha me pushime ne shqiperi...dhe ai perkthimi ne shqip qe kot fare....fjalet qe perdor ne shqip ose menyra qe i vendos ne fjali per te pershkruar nje cast/mendim (pale ne dialogje njehere...mbase ne fakt ashtu tingellon ne shqip) nuk te ngjallte ate qe thua me lart "prekes"...me shume ngjante si nje tregim i thjeshte....nejse mendimi im ky po une do te thosha qe ne anglisht ia vlen shume here me shume(origjinali afterall)
Find All You Need In Your Mind If You Take The Time!
Une po lexoj : "Cifti i Dashuruar " Nga Leo BuskaLja
Lexojeni se do te merrni vesh se ku e ku jeni me ate qe quhet cifti "perfekt"![]()
Per juve qe studjoni ekonomi/finance/biznes (dhe sa shume qe jeni!), lexoni Bankieri-n e Leslie Waller. Me kane thene qe kane marre 2 semesters' worth me provime thjesht duke lexuar librin, s'kishin as pse studjonin. Behet fjale pak a shume per sekretet e lekut. Brezi i vjeter mund t'i njohe me mire, pasi perkthimi Shqip eshte botuar nja 40-45 vjet me pare ne mos me shume.
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
tre novelat e Agota Kristof
The Notebook
The Proof
The Third Lie
Who am I to judge a vowel more alluring than the words it generates ?
Postuar më parë nga liliella
The notebook e ka shkruar Nicholas Sparks
O Zot per vete sdua gjë jo...por për prindërit nje dhëndër të bukur!
Postuar më parë nga smo
SMO , natyrisht qe filmi do jete me i bukur se libri , se ne film ju jep jete dhe fryme personazheve te nje libri . Kurs ene liber duhet te futesh ne boten e tyre , t'ua kuptosh ndjenjat , veprimet , nuk i sheh , duhet te behesh njish me personazhet, Filmin e sheh , e ndjek , dhe e krahason .
Eshte njesoj une kam lexuar " Kujtimet e nje Geishe" tani ja vlen ta shoh filmin , kur e kam lexuar ? Do jete i njejti diskutim sic po diskutojme per Notebook. Pra asnjhere filmi me librin nuk jane njelloj .
Nejse...
O Zot per vete sdua gjë jo...por për prindërit nje dhëndër të bukur!
Dance Of Death - D. Preston & L. Child
But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...
White_angel dihet qe filmi me librin(ne pergjithesi dhe jo ne vecanti per "the notebook") jane krejt ndryshe dhe jam mese dakort me ato qe thua me lart.
Thjesh une po flisja per perkthimin ne shqip te librit..dmth krahasim libri ne shqip-libri ne anglisht dhe jo liber-film.Mu duk sikur perkthimin e kishin bere brenda nje nate..pa i kushtezuar shume pune/rendesi.
nejse...![]()
Find All You Need In Your Mind If You Take The Time!
ai mund te kete shkruar nje liber me titull te njejte. un po i referohesha trilogjise qe ka autorsuar KristofPostuar më parë nga White_Angel
1986 : the notebook / le grand cahier
1988 : the proof / la preuve
1991 : the third lie / la troisième mensonge
Who am I to judge a vowel more alluring than the words it generates ?
Krijoni Kontakt