Close
Faqja 22 prej 74 FillimFillim ... 1220212223243272 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 732
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349
    Prof.Dr.John L. Esposito

'What Everyone Needs to Know about ISLAM'

John L. Esposito është Profesor në Georgetown University.
    Libër është i koncipuar shumë bukur , sidomos për lexuesin Perendimor , veçanërisht për ata në USA .
    Libri është në formë pyetje - përgjegje për shumicën e qështjeve të fesë Islame.
    Mendoj se është libër me vlera të larta , shume lehtë për tu lexuar dhe për tu kuptuar.
    Autori John L. Esposito është një prej dijetarëve më të shquar perendimor në studimet teologjike në përgjithësi , e për fenë Islame në veçanti.

Këtë libër do t’ia preferoja edhe lexueseve shqiptar që njofin gjuhën angleze e që dinë shumë pak ose fare hiq për fenë Islame.

PrInCiPiEl

Mos hapni me tema librash o njerez. ... Jo per gje po jemi "te dobet" edhe nga zemra, po lexojme si te fantaksur nga nje liber me 450 faqe ne dite. Vetem kur na grrin stomau kujtohemi se duhet edhe te ushqehemi. ndonjehere, ne te rralle.
    Sa per titujt dhe ... autoret as mos t'ju shkoje nder mend se do t'ua tregoj ndonjehere!!!
    The Revolution says " I was, ... I am, and ... I will be!!!".
    RAF

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Kosovo
    An Unfinished Peace

William G. O'Neill

ps: ky liber ka vetem 147 faqe, dhe jo 400 e ca...

RebeL AnGeL /IrC STaFF Maska e angel_guy
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Hic
    Postime
    322
    Libri me fal pak Atdhe nga faik Konica 2005 . Botim i fundit me permbajtje poezi .
    Me ka ber kurjoz meqe dhe doli si nje nga librat e kohes .

Sygjeroj ta lexoni .
    DasHuRia PerBeheT NgA dY PjeSe NdJeNjaT DhE PreKjA

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Fahri BALLIU

Zonja e Zezë Nexhmije Hoxha

me parathenie nga Ismail KADARE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Veshtrusja, pse duhet ta lexojme, pse e sugjeron? Ndonje gje kshu me detaj s'na e thua dot?

Per momentin po lexoj "The Sea, The Sea" nga Iris Murdoch. Nuk them dot gje per te, sepse jam akoma ne fillim, por nga e njejta autore do sugjeroja "The Black Prince", qe e kam lexuar ca kohe me pare. Ky eshte liber fantastik. Arti, dashuria etj... Ngjarjet zhvillohen ne menyre shume interesante, megjithese gjithçka eshte krejt e natyrshme. Karakteret jane shume te gjalla dhe te kapshem, pershkrimet psikologjike shume te bukura...Diku te ben te qeshesh, diku te ben te mendosh (autorja eshte filozofe)... Iris eshte femra me e zgjuar ne bote...! ... lexojeni...

Bebiiiiiii dove je? Maska e TiLoNcE
    Anëtarësuar
    11-05-2003
    Vendndodhja
    tu bo not
    Postime
    1,116
    Citim Postuar më parë nga [xeni]
    Veshtrusja, pse duhet ta lexojme, pse e sugjeron? Ndonje gje kshu me detaj s'na e thua dot?

Per momentin po lexoj "The Sea, The Sea" nga Iris Murdoch. Nuk them dot gje per te, sepse jam akoma ne fillim, por nga e njejta autore do sugjeroja "The Black Prince", qe e kam lexuar ca kohe me pare. Ky eshte liber fantastik. Arti, dashuria etj... Ngjarjet zhvillohen ne menyre shume interesante, megjithese gjithçka eshte krejt e natyrshme. Karakteret jane shume te gjalla dhe te kapshem, pershkrimet psikologjike shume te bukura...Diku te ben te qeshesh, diku te ben te mendosh (autorja eshte filozofe)... Iris eshte femra me e zgjuar ne bote...! ... lexojeni...

nuk e di pse me kujtove filmin Ne Cdo Stine

Filoni1-Per ket portret kan pozuar te gjitha Gocat e Vlores
    AI(x)--Te gjitha gocat e Vlores jan te Bukra....
    Filoni1- Kujdes se mos na kalosh ne emra te pervecem

ne rastin ktu..kujdes se mos na thush ene Mbiemrin :P

persa i perket menimit tat te nenvizum..dakord jom qe cke me at pun

baj baj
    o-le-le firma

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    xeni ty nuk te tregoj pse duhet ta lexoni por per inat po i tregoj te tjereve lol

une tani e kam filluar per vete librin por arsyeja qe me pelqen eshte se pari sepse eshte nje liber biografik mbi nje nga njerezit qe ka ndikuar per shume vite me rradhe ne jeten e shqiptareve. se dyti, sepse deri me tani me pelqen menyra se si shkruan autori Fahri Balliu. dhe, se treti, sepse ka gjera qe prinderit e mi mund ti dine edhe pa e lexuar por qe une nuk i di. pra fitoj nje fare njohurie mbi personazhe te ndryshme dhe jo vetem mbi ndikimin e nexhmijes.

ka disa pjese qe me kane pelqyer deri me tani por nuk kam deshire te citoj nga fillimi... me vone kur te kem lexuar me shume se gjysmen do te te sjelle ndonje pasazh ne vend qe te gjykoni vete me mire (megjithse gjykimi i sakte nuk behet deri sa ta lexosh vete te gjithin)

kalofshi mire

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    "Love and Garbage" te Ivan Klimes. Qe kur i bera naften Francezeve, kam gjetur rehat me Polake/Ruse/Ceke/etj.. How cool are they?

Veshtruesja duhet rrahur nje cike, kot nga xhelozia. Ku mi gjen gjithe keto libra Shqip, o dreq i ures se Bratajt? Une kerkoj far and wide, kurse kjo tak-fak (lol)... aty i ka. S'ta fal Musine Kokalarin!
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Don Kishoti -Miguel de Servantes
    eshte thjesht perfekt.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Faqja 22 prej 74 FillimFillim ... 1220212223243272 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lexoni Biblën on-line në gjuhën shqipe.
    Nga Albo në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 30-11-2012, 05:42
  2. Lexoni > Sekretet e Ahmet Zogut
    Nga Humdinger në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 12:12
  3. Sa shume lexoni?
    Nga Kryeplaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-02-2005, 12:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •