Close
Faqja 20 prej 74 FillimFillim ... 1018192021223070 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 732
    Sexy_Angioletto Maska e Biriccchina
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Postime
    14
    Me kane zhgenjyer, I huaji i Kamy-se (prisja shume) dhe Kujtime K....sh te Trishta i Markezit
    Mua libri i Markezit me ka pelqyer shume, menyra sesi pershkruan dashurine te le pa fjale...

Po me duket interesant Dreri i Trotuareve (110 faqet e lexuara), te cilin sapo e kam filluar, shpresoj te behet dhe me i bukur ne vazhdim e sidomos ne teresi.
    Dreri i trotuareve eshte shume i bukur, vetem se ne pjesen e dyte te tij humbet paksa fuqine shprehese dhe intensitetin e pjeses se pare.
    SHejtani fle, ç'ke qe e zgjon??

i/e regjistruar Maska e As^Dibrane
    Anëtarësuar
    03-12-2002
    Vendndodhja
    e humbur diku
    Postime
    206
    Pervec klasikeve per te cilet nuk ka nevoje per rekomandim une do kisha rekomanduar te gjithe librat e Isabele Allendes per mua eshte e mrekullueshme ja para do ditesh sa mbarov librin e saj Paola, por shume i bukur eshte edhe Bija e fatit. Me kane pelqyer teper edhe librat e Elvira Dones-it sidomos "Yjet nuk vishen keshtu"
    Zot me shpeto nga miqte, une mund te mbrohem vete na armiqte

Edhe mua me pelqeu libri "Yjet nuk vishen keshtu" i Elvira Dones. Arsye qe me çoi te merrja nje tjeter liber te saj "Me pas heshtja", por qe nuk me la te njejten pershtypje si libri i pare.

mystery-guy
    Do sugjeroja "Captain Hatteras" (kapiteni Hateras) nga Zhyl Vern dhe "Lamtumire arme " nga Ernest Hemingway
    Nje nga librat me te bukur te Zhyl Vern eshte "20 mije lega nen det".

Ne kete teme jane permendur shume libra te bukur e autore te njohur, ndoshta me ka kaluar pa e lexuar, por do permendja "Katedralen e Parisit" nga Viktor Hygo. Mgjs mund ta keni pare si film, do sugjeroja mos e humbisnit rastin ta lexonit...
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga mystery-guy
    Te keshilloj ta gjesh nese mundesh perseri librin dhe ti lexosh ato 15 faqe qe te kane ngelur pa lexuar ,dhe jam i sigurte qe do te ndryshosh plotesisht mendimin per kete liber.
    Ndersa per ate tjetren nuk e kuptoj si qenke nje liber i klasifikuar per femije ku personazhet fillojne te hane mishin e njeri tjetrit pasi vdesin nga pamundesia per te gjetur ushqim....por ndoshta ti ke lene pa lexuar me shume se 15 faqe.

Sa per dijeni, e kam lexuar te gjithe librin.

Ky liber eshte liber per femije dhe adoloshenta te vegjel, nese ti ben pjese ketu, ska asgje te keqe.

Nuk tmerrohet kalamani, nga 2-3 rrjeshta "kanibalizem"!

Une do ju sugjeroja librin tim. Me shume perulje dhe modesti them se ia vlen te lexohet dhe mund ta gjeni ketu (ne shqip, kuptohet, ne anglisht- kontrolloni website)
    http://cgi.ebay.com/Davidi-dhe-Bath-...QQcmdZViewItem
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

e kthjellet dhe e kalter Maska e Niagara
    Anëtarësuar
    29-10-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    230

pershendetje

Citim Postuar më parë nga SuiGeneris
    Miresevjen ne Forum!
    Martin Iden, zgjidhje e bukur. Eshte rekomanduar te pakten njehere (jam shume, shume i sigurte )

Nuk po sjell ndonje titull te ri, po shkruaj diçka per nja dy libra te permendur me pare:

Me kane zhgenjyer, I huaji i Kamy-se (prisja shume) dhe Kujtime K....sh te Trishta i Markezit.

Me ka perpire ne boten e tij Nata e Ustikes, e prisja me padurim faqen tjeter...e perpiva dhe une ne kembim.

Po me duket interesant Dreri i Trotuareve (110 faqet e lexuara), te cilin sapo e kam filluar, shpresoj te behet dhe me i bukur ne vazhdim e sidomos ne teresi.
    Kur te mbarosh Naten e Ustikes te keshilloj te lexosh edhe Qyteti i fundit, eshte nje liber qe kerkon vetem 2 dite kohe per t'u lexuar, te siguroj qe do te te pelqeje shume, tregon per utopine e dashurise pas kapitullimit te fashizmit.
    Me vjen keq qe je zhgenjyer nga I huaji. Mua me ka pelqyer. Dreri i trotuareve ka qene romani i pare qe kam lexuar. Eshte trondites.
    Kam deshire te te rekomandoj ty dhe te tjereve kuptohet romanin psikologjik "Askund" te Coetzee, ka fituar dhe nobel. Mos e lini pa lexuar.

P.S nese jeni ne gjendje te keqe psikologjike per momentin, ju lutem mos e lexoni , ky roman do nje tru te kthjellet.
    Pacim.
    Fjalet e embla jane si nje huall mjalti,
    embelsi per shpirtin dhe ilac per kockat.
    Fjalet e Urta 16:24

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Dreri i trotuareve eshte shume i bukur, vetem se ne pjesen e dyte te tij humbet paksa fuqine shprehese dhe intensitetin e pjeses se pare.
    Mese e vertete. Te shohim 50 faqet e fundit.

Citim Postuar më parë nga Niagara
    ...te siguroj qe do te te pelqeje shume...
    Edhe nese e njeh shume mire dike, nuk mund te jesh e sigurte qe do pelqeje diçka/dike! Si ndodhi me I huaji, shije te ndryshme.

Naten e Ustikes e kam lexuar me pare, Qytetin i fundit s'kam ku ta gjej ne kete qytet te huaj...

...rekomandoj..."Askund" te Coetzee...
    "Askund" e kane perkthyer "Disgrace"?
    Nga Coetzee kam lexuar perveç Disgrace (meqe kishin ardhur te rinj ne bibiloteke) Life & Times of Michael K dhe Elizabeth Costello . Nisa dhe Foe po se mbarova se nuk po me terhiqte.
    Do ti rekomandoja, por pasi te keni lexuar nje pjese te mire te librave te tjere te permendur ne kete teme.

Kaq ishin librat e rekomanduar nga Forumistet? Po perseriten titujt!
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

udhetare.... Maska e Klaraaa
    Anëtarësuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    181
    kam ne dore "engjej dhe djaj"......kur ta mbaroj do tjua them
    Enya-Adiemus

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar më parë nga Leila
    Veshtruese, ku paske gjetur liber te Musine Kokalarit ti mi? M'u desh te lexoja njeren qe te kish cituar qe ta vija re se ishte ne liste. Kam lexuar rreth saj si person e po plas per ti gjetur nje liber te sajen.

Ja nje link per te -- http://www.reference.com/browse/wiki/Musine_Kokalari.
    Ka qene shkrimtarja e pare Shqiptare para komunizmit. E kane denuar shume, qe nuk e ka merituar. Por s'besoj se e dinte c'e priste, duke qene se ishte dhe brezi i pare.
    "i have my sources" (kam njohur dike qe e ka njohur ate)
    shiko ktu ku kam vene ca citime nga libri ashtu si dhe kush e ka shkruar:
    http://www.forumishqiptar.com/showth...t=21248&page=5

flm per linkun

i/e larguar
    Anëtarësuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    Momentalisht po lexoj "The disobient virgin" nga Sandra Marton
    eshte nje liber i vogel...por shume terheqes...do tju sugjeroja ta lexonit....

Faqja 20 prej 74 FillimFillim ... 1018192021223070 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lexoni Biblën on-line në gjuhën shqipe.
    Nga Albo në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 30-11-2012, 05:42
  2. Lexoni > Sekretet e Ahmet Zogut
    Nga Humdinger në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 12:12
  3. Sa shume lexoni?
    Nga Kryeplaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-02-2005, 12:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •