Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Përshtypjet e turistëve të huaj për Shqipërinë

Vëzhgim nga një turist kanadez, që vizitoi për herë të parë Shqipërinë

Shqipëria e prapambetur, plot me bukuri dhe ngrohtësi

Robin Esrock, Vancouver Sun

Kur Robert de Niro krijoi një luftë imagjinare me Shqipërinë për të hequr vëmendjen nga një skandal seksual i presidentit amerikan në filmin “Wag dhe Dog”, aktori Dustin Hoffman e pyeti: Përse Shqipërinë? Sepse nuk e njeh kush. Një vend i dyshimtë, i pasigurt”, - i përgjigjet De Niro. Askush nuk e di dhe as nuk e vret mendjen për Shqipërinë. Kur unë u thashë udhëtarëve se do të doja ta vizitoja këtë vend, ata më thanë se kisha lojtur tërësisht nga mendtë. Madje edhe kroatët qeshën dhe shfaqën shqetësim serioz. Edhe guida e “Lonely Planet”, paralajmëronte se Shqipëria është për ‘udhëtarët me përvojë”. Shqipëria ka një reputacion të tmerrshëm në Evropë; për krime, për dhunë etnike, për të qenët… i dyshimtë. Por nga ana tjetër, është një nga vendet më të paeksploruara në Evropë, një vend madje ku edhe McDonalds-ët kanë frikë të shkojnë. Ndërsa autobusi bërri rrugën e tij përmes Malit të Zi drejt kufirit verior me Shqipërinë, ishte lehtësuese të lije pas broshurat e shkëlqyeshme të sezonit të verës në Evropë. Qyteti kufitar serb i Ulqinit dukej tërësisht si një stacion në anë të civilizimit. Një shqiptar me fytyrë të frikshme mendoi se unë isha i çmendur që doja të vizitoja Shqipërinë e ‘çmendur’. Ai e thoshte shpesh fjalën ‘i çmendur’, kështu që unë e shpërfillja, duke mbajtur nga ana tjetër kontaktin e syve. Furgoni ynë ishte i mbushur plot me njerëz kur kaluam kufirin e rrezikshëm dhe të armatosur, por nuk vumë re asnjë lloj sistemi të tillë. Të huajt duhej të paguanin një taksë hyrjeje prej 10 eurosh, dhe unë siç duket pagova ditën e punës së një roje kufitare. Rruga ishte e palëmuar, me të ngritura betoni dhe nga pamjet e shtëpive të pambaruara dhe ndërtesave dukej tamam si një zonë lufte. Lopët dukej se mbllaçisnin zhavorrin e shumtë në autostradën nacionale, por ato nuk e ndalën aspak shoferin tonë… Shumë gërmadha e mbeturina ndodheshin përgjatë autostradës dhe unë në çast po mendoja për ndonjë aksident të mundshëm. Zbrita në autostradë dhe mora një tjetër furgon për në Tiranë. Furgoni u përpoq të devijonte gropat e mëdha, por dy orë më vonë ai thirri para një ndalese në një kryqëzim të pluhurosur. Mirë se erdhët në kryeqytetin metropol të vendit. Nga jashtë dukej si një kantier ndërtimi, pavarësisht se punëtorët e vetëm ishin qentë me brinjët e dala. Unë shkarkova valixhet e mia dhe nisa të ecja. Njerëzit më ngulnin sytë. Shih! Një trurist, në Shqipëri!. Pasi kisha vizituar 12 vende në pesë muajt e fundit, me ngazëllim ndjeva se më në fund po shkëlqeja në rrugën time- një akt heroik për çdo udhëtar në këto ditë dhe këtë periudhë.
    Pa asnjë rezervim apo kontakt lokal, gjeta një kioskë interneti dhe zbulova se akomodimi nuk ishte i lirë në Tiranë. Në fakt nuk kishte aq shumë trafik turistësh për luftë çmimesh… Një gjysmë ore kërkim dhe më në fund i dha frytet. Hoteli i parë për turistët ishte hapur në vend vetëm pak javë më parë. Bëra një telefonatë dhe pak më më vonë u gjenda duke pirë birrë me Edvinin, prezantues i të vetmit kanal vetëm për lajme në Shqipëri (dhe pronar i të vetmit hotel në Tiranë), duke diskutuar se si venin punët.
    Shqipëria, një vend i vogël malor që rrethohet me Serbinë, Maqedoninë dhe Greqinë, ka qenë dikur vendi më i izoluar politik në botë. I drejtuar nga Hoxha, diktatori komunist me grusht të hekurt, për 40 vjet, ky vend pre lidhjet me Ruisinë në vitet ’60, pasi sovjetikët po devijonin nga rruga e drejtë e komunizmit dhe bënë të njëjtën gjë me Kinën 10 vjet më vonë. Edhe Kuba ishte më përparimtare se Shqipëria. Elita partiake punonte duke rrufitur çdo copë pasurie, duke e drejtuar vendin në të ardhmen e varfërisë, prapambetjes, tensionit fetar dhe paranojës.
    Me vdekjen e Hoxhës dhe rënien e komunizmit, Shqipëria kishte përqafuar Perëndimin përsëri, pavarësisht se trazirat politike kishin sjellë rënie të vazhdueshme të ekonomisë. Konflikti i dhunshëm me Kosovën dhe Serbinë bëri që disa qindra- mijëra shqiptarë etnikë të fluturonin në vendet fqinje si refugjatë.
    Sot ky vend është pjesë e koalicionit të vullnetit të presidentit Bush- vullnetit për të bërë gjithçka që të arrijë deri në pjesën tjetër të botës. Gjatë vizitës sime, Kombet e Bashkuara drejtuan shfaqjen e zgjedhjeve të kontestuara së fundi. Ndërsa njerëzit prisnin për rezultatin, gjithçka në këtë shtet ishte në kolaps apo në kaos. Paga mesatare ishte thjesht 200 euro në muaj, por njerëzit mblidhnin supet dhe vazhdonin me këtë gjendje. Çuditërisht shqiptarët janë njerëzit më miqësore që kam takuar ndonjëherë. Seriozisht. Gjithkush të ofron ndihmë, pa të këkruar para në këmbim. Baret, restorantet këmbëngulnin për gotat me raki të mirë që të digjnin stomakun…Jeta është e vështirë, por kur nuk ka se ku të shkojë ndryshe, veçse gjithçka për mirë, njerëzit kanë shpresa.
    Duke rrezikuar drejt jugut, pashë plazhet e mrekullueshme të Dhërmiut, një qytet buzë detit Jon blu. Përveç bunkerëve dhe disa kampeve, shtrihej një bregdet praktikisht i shkretuar. Ushqime të mrekullueshme kushtonin poshtë 10 dollarëve. Kafetë ekspres ishin vetëm 40 centë, akulloret 20 centë për kaush. Rrugicat shpesh ishin plot me njerëz, rrugët plot me mercedesë (të vjedhur nga kryeqytetet e Evropës, të paktën kështu më thanë). Qyteti malor i Gjirokastrës kishte një kështjellë mesjetare të mrekullueshme, e cila kishte shërbyer si burg për turqit, shqiptarët, nazistët dhe komunistët. Nuk kishte asnjë turist gjithandej dhe shumë pak shqiptarë mund ta përballonin të shkonin me pushime.
    Tirana sidoqoftë, kishte bare dhe kafene të projektuara me shumë fantazi, të zhurmshme nga bisedat dhe muzika e keqe tekno. Pikturat e mëdha në mure të kohës së komunizmit, bulevardet dhe statujat më bënë të ndihesha sikur po përjetoja kohën e Luftës së Ftohtë. Përgjatë dy javëve të mia në këtë vend, sytë i mbaja shqyer pasi pusetat pa kapakë shtriheshin në trotuare.“E ku tjetër mund t’i gjeni këto në Evropë?”, me pyeti Edvini. Kamionë të mëdhenj gumëzhinin jashtë në rrugë, duke tronditur muret e hotelit prej 13 shtretërish. Disa gazetarë holandezë mbërritën, po kështu dhe një suedez dhe ca amerikanë. Pas disa javësh, hoteli i turistëve në Tiranë më në fund po mblidhte klientë. Së bashku në u ulëm në oborr duke diskutuar për këtë vend miqësor, por të pakuptueshëm. Njerëz interesant, peisazh malor i bukur, që ndodhen vetëm një orë me traget nga ishulli i mbipopulluar dhe i shtrenjtë i Greqisë, Korfuzi. Sigurisht këtu ende nuk ka asnjë infrastrukturë turistike, as kioska, as harta, autobuse apo udhëtime të lira. Më shumë se një herë, unë ju rrëfej se ky vend më bëri edhe më shumë konfuz. Por duke iu referuar historisë së luftës dhe izolimit, do të ishte një mrekulli nëse Shqipëria nuk do të ishte vendi i fundit i botës së tretë në Evropë. Me këtë peizazh të pabesueshëm, me ngrohtësinë e njerëzve, çmimet jo të shtrenjta dhe mungesën e invazionit turistik, më në fund të vizitoje Shqipërinë nuk ishte një ide aq e çmendur.

The Vancouver Sun (Kanada)

22/08/2005
    KATEGORIA: Ballkani
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-03-2005
    Postime
    43
    Ky 'truristi' gazetar prej Kanade (theksi tek a-ja ne mes) mund te enderroje te cudise boten "kanadeze" me shkrimin e tij gropa-gropa e kafe interneti ... si endrra e nje nate vere kanadeze.

I kane thene te sjelle per redaktorin nje shkrim, e beri ... e ta haje kush ta haje ... tek Vancouver Sun.

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Ca gjera i duhen sqaruar atij kanadezit ..nc se qeka ne na kadaja bashkvujtesi jem ...

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku
    Vëzhgim nga një turist kanadez, që vizitoi për herë të parë Shqipërinë

Shqipëria e prapambetur, plot me bukuri dhe ngrohtësi

Kur Robert de Niro krijoi një luftë imagjinare me Shqipërinë për të hequr vëmendjen nga një skandal seksual i presidentit amerikan në filmin “Wag dhe Dog”, aktori Dustin Hoffman e pyeti: Përse Shqipërinë? Sepse nuk e njeh kush. Një vend i dyshimtë, i pasigurt”, - i përgjigjet De Niro. Askush nuk e di dhe as nuk e vret mendjen për Shqipërinë. Kur unë u thashë udhëtarëve se do të doja ta vizitoja këtë vend, ata më thanë se kisha lojtur tërësisht nga mendtë. Madje edhe kroatët qeshën dhe shfaqën shqetësim serioz. Edhe guida e “Lonely Planet”, paralajmëronte se Shqipëria është për ‘udhëtarët me përvojë”. Shqipëria ka një reputacion të tmerrshëm në Evropë; për krime, për dhunë etnike, për të qenët… i dyshimtë.
    e para punes ...ai esh shprehur gabim sidoms aty kur ka then "askush se vret mendjen per shqiperine" ..kjo tregon injorance nga ana e tij dh e te gjjithe kanadezeve se esh e vertete qe na ana gjeografike jan shume injorante , dhe ne shkollat e tyre apo pjese te edukimit te tyre ka shuem studenta qe nuk e dine ca esh gjeografia se e kam psur rastin ta jetoj vete ...duhet tja u shpjegosh mire e mire e prap ste kuptojne ...se duhen ditur te dyja anet e te vertetes ...pastaj se qenka vend i varfer edhe u konsideroka tek ato qe sduhen fershellyer fare ...pfff

[Por nga ana tjetër, është një nga vendet më të paeksploruara në Evropë, një vend madje ku edhe McDonalds-ët kanë frikë të shkojnë. Ndërsa autobusi bërri rrugën e tij përmes Malit të Zi drejt kufirit verior me Shqipërinë, ishte lehtësuese të lije pas broshurat e shkëlqyeshme të sezonit të verës në Evropë. Qyteti kufitar serb i Ulqinit dukej tërësisht si një stacion në anë të civilizimit. Një shqiptar me fytyrë të frikshme mendoi se unë isha i çmendur që doja të vizitoja Shqipërinë e ‘çmendur’. Ai e thoshte shpesh fjalën ‘i çmendur’, kështu që unë e shpërfillja, duke mbajtur nga ana tjetër kontaktin e syve.

Ketu me erdhi pak per te qeshur ...si e paska quajtur te cmendur shqiptari ate kur as e ka ditur fare gjuhen e tij pastaj nga e kuptoi ky qe i tha i cmendur lol ai mase e ka pa sic e kemi zakon neve nonjehere dhe ky i ka then creazy atij ..lol

Furgoni ynë ishte i mbushur plot me njerëz kur kaluam kufirin e rrezikshëm dhe të armatosur, por nuk vumë re asnjë lloj sistemi të tillë. Të huajt duhej të paguanin një taksë hyrjeje prej 10 eurosh, dhe unë siç duket pagova ditën e punës së një roje kufitare. Rruga ishte e palëmuar, me të ngritura betoni dhe nga pamjet e shtëpive të pambaruara dhe ndërtesave dukej tamam si një zonë lufte. Lopët dukej se mbllaçisnin zhavorrin e shumtë në autostradën nacionale, por ato nuk e ndalën aspak shoferin tonë… Shumë gërmadha e mbeturina ndodheshin përgjatë autostradës dhe unë në çast po mendoja për ndonjë aksident të mundshëm. Zbrita në autostradë dhe mora një tjetër furgon për në Tiranë. Furgoni u përpoq të devijonte gropat e mëdha, por dy orë më vonë ai thirri para një ndalese në një kryqëzim të pluhurosur. Mirë se erdhët në kryeqytetin metropol të vendit. Nga jashtë dukej si një kantier ndërtimi, pavarësisht se punëtorët e vetëm ishin qentë me brinjët e dala. Unë shkarkova valixhet e mia dhe nisa të ecja. .
    pahh cfare peisazhi ...

Njerëzit më ngulnin sytë. Shih! Një trurist, në Shqipëri!. Pasi kisha vizituar 12 vende në pesë muajt e fundit, me ngazëllim ndjeva se më në fund po shkëlqeja në rrugën time- një akt heroik për çdo udhëtar në këto ditë dhe këtë periudhë.
    Pa asnjë rezervim apo kontakt lokal, gjeta një kioskë interneti dhe zbulova se akomodimi nuk ishte i lirë në Tiranë. Në fakt nuk kishte aq shumë trafik turistësh për luftë çmimesh… Një gjysmë ore kërkim dhe më në fund i dha frytet. Hoteli i parë për turistët ishte hapur në vend vetëm pak javë më parë. Bëra një telefonatë dhe pak më më vonë u gjenda duke pirë birrë me Edvinin, prezantues i të vetmit kanal vetëm për lajme në Shqipëri (dhe pronar i të vetmit hotel në Tiranë), duke diskutuar se si venin punët.
    Shqipëria, një vend i vogël malor që rrethohet me Serbinë, Maqedoninë dhe Greqinë, ka qenë dikur vendi më i izoluar politik në botë. I drejtuar nga Hoxha, diktatori komunist me grusht të hekurt, për 40 vjet, ky vend pre lidhjet me Ruisinë në vitet ’60, pasi sovjetikët po devijonin nga rruga e drejtë e komunizmit dhe bënë të njëjtën gjë me Kinën 10 vjet më vonë. Edhe Kuba ishte më përparimtare se Shqipëria. Elita partiake punonte duke rrufitur çdo copë pasurie, duke e drejtuar vendin në të ardhmen e varfërisë, prapambetjes, tensionit fetar dhe paranojës.
    Me vdekjen e Hoxhës dhe rënien e komunizmit, Shqipëria kishte përqafuar Perëndimin përsëri, pavarësisht se trazirat politike kishin sjellë rënie të vazhdueshme të ekonomisë. Konflikti i dhunshëm me Kosovën dhe Serbinë bëri që disa qindra- mijëra shqiptarë etnikë të fluturonin në vendet fqinje si refugjatë.
    Sot ky vend është pjesë e koalicionit të vullnetit të presidentit Bush- vullnetit për të bërë gjithçka që të arrijë deri në pjesën tjetër të botës. Gjatë vizitës sime, Kombet e Bashkuara drejtuan shfaqjen e zgjedhjeve të kontestuara së fundi. Ndërsa njerëzit prisnin për rezultatin, gjithçka në këtë shtet ishte në kolaps apo në kaos. Paga mesatare ishte thjesht 200 euro në muaj, por njerëzit mblidhnin supet dhe vazhdonin me këtë gjendje.
    p[o cuditem ..seriozisht ..nje kanadez qe dinka gjeografi DHE histori ...e pabesueshme

Çuditërisht shqiptarët janë njerëzit më miqësore që kam takuar ndonjëherë. Seriozisht. Gjithkush të ofron ndihmë, pa të këkruar para në këmbim. Baret, restorantet këmbëngulnin për gotat me raki të mirë që të digjnin stomakun…Jeta është e vështirë, por kur nuk ka se ku të shkojë ndryshe, veçse gjithçka për mirë, njerëzit kanë shpresa.
    Duke rrezikuar drejt jugut, pashë plazhet e mrekullueshme të Dhërmiut, një qytet buzë detit Jon blu. Përveç bunkerëve dhe disa kampeve, shtrihej një bregdet praktikisht i shkretuar. Ushqime të mrekullueshme kushtonin poshtë 10 dollarëve. Kafetë ekspres ishin vetëm 40 centë, akulloret 20 centë për kaush. Rrugicat shpesh ishin plot me njerëz, rrugët plot me mercedesë (të vjedhur nga kryeqytetet e Evropës, të paktën kështu më thanë). Qyteti malor i Gjirokastrës kishte një kështjellë mesjetare të mrekullueshme, e cila kishte shërbyer si burg për turqit, shqiptarët, nazistët dhe komunistët.
    sa i paska bere pershtypje mikepritja ..domosdo se keta jan shume indiferenta ..ja te mesojne njecik nga shqiptaret e "varfer" hehe ..
    dhe cmimet i bejne pershtypje ..lol e shef sa mire ka bere qef atje me pak para ....

Nuk kishte asnjë turist gjithandej dhe shumë pak shqiptarë mund ta përballonin të shkonin me pushime.
    Tirana sidoqoftë, kishte bare dhe kafene të projektuara me shumë fantazi, të zhurmshme nga bisedat dhe muzika e keqe tekno. Pikturat e mëdha në mure të kohës së komunizmit, bulevardet dhe statujat më bënë të ndihesha sikur po përjetoja kohën e Luftës së Ftohtë. Përgjatë dy javëve të mia në këtë vend, sytë i mbaja shqyer pasi pusetat pa kapakë shtriheshin në trotuare.“E ku tjetër mund t’i gjeni këto në Evropë?”, me pyeti Edvini. Kamionë të mëdhenj gumëzhinin jashtë në rrugë, duke tronditur muret e hotelit prej 13 shtretërish. Disa gazetarë holandezë mbërritën, po kështu dhe një suedez dhe ca amerikanë. Pas disa javësh, hoteli i turistëve në Tiranë më në fund po mblidhte klientë. Së bashku në u ulëm në oborr duke diskutuar për këtë vend miqësor, por të pakuptueshëm. Njerëz interesant, peisazh malor i bukur, që ndodhen vetëm një orë me traget nga ishulli i mbipopulluar dhe i shtrenjtë i Greqisë, Korfuzi. Sigurisht këtu ende nuk ka asnjë infrastrukturë turistike, as kioska, as harta, autobuse apo udhëtime të lira. Më shumë se një herë, unë ju rrëfej se ky vend më bëri edhe më shumë konfuz. Por duke iu referuar historisë së luftës dhe izolimit, do të ishte një mrekulli nëse Shqipëria nuk do të ishte vendi i fundit i botës së tretë në Evropë. Me këtë peizazh të pabesueshëm, me ngrohtësinë e njerëzve, çmimet jo të shtrenjta dhe mungesën e invazionit turistik, më në fund të vizitoje Shqipërinë nuk ishte një ide aq e çmendur.
    e keshtu pra ne fund e paska lavderuar ...pasi e shajti mire e mire me ja heq cik neverine apo ate te parit e shqiperise si me qen nai vend i peshtire dhe "tmerrshem" e gogol ....bukur kanadezo ah qe spaske nejt icik ma shum te tregoje se sa "qef" esh me pas pushime ne shqiperi ...ku plas bomba ne mes te dites ...duket qe ky e ka shkrujt sa me permbush detyren lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Prototype : 22-08-2005 më 18:49

...gjení... Maska e mad
    Anëtarësuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    Si ai kanadezi, une personalisht kam njohur shume njerez, dhe jam i sigurt qe cdokush e ka te qarte se nuk ka nevoje te shkohet aq larg, dmth ne nje tjeter kontinent, per te gjetur nje te huaj qe te komentoje ne menyre te tille per Shqiperine.

cdo vizitor, ne menyren e tij, ka zbuluar te mirat dhe te keqijat e ketij vendi.
    Para 1 muaji, gjate kohes qe isha akoma ne Tirane, takova 2 motra (te huaja) te cilat kishin ardhur ne rruge tokesore ne Shqiperi, dhe kishin planifikuar te kalonin 1 muaj duke vizituar disa vende. por duke patur parasysh "fatin e mire", ata behen pjese e nje incidenti ne Pogradec, qe i prish planet e tyre, dhe i detyron te kthehen mbrapa.
    Por kjo nuk i pengoi ato vajza te shprehin deshiren dhe planin e tyre per te ardhur serish veren e ardhshme ne Shqiperi.
    Eshte e vertete qe deri ne momentin qe kane shkelur ne toke shqiptare, ato kane pasur nje ndjenje sikleti, por nuk mund te thuash pasiguri. e marrin si tip aventure, duke ditur se po vizitojne nje vend qe nuk ka infrastrukture te pershtashme, por i eshte bere dhurate nje natyre perrallore, qe fale Zotit, ka akoma disa rajone te padegraduara nga "zhvillimi" qe po perjetojme.

{^_^}
    ::|maDes!gn © 2009|::

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    180
    Edhe une kete vit pershkova rrugen qe ka bere ky turisti nga Mali i Zi per ne Shqiperi(jo nga Ulqini por nga Hani i Hotit), por pershtypjet e mija jane te ndryshme nga te tij.

Rruga ishte me e mire ne Shqiperi sesa ne Mal te Zi.
    >Ne kufirin e armatosur ?!
    Kudo policet jane te armatosur. Nuk e pa valle kufirin
    midis Croacise dhe Malit te Zi.
    >Ulqini i fundit qytet serb i civilizuar para Shqiperise.
    No comment.
    Lopet qe hanin zhavorr, jane shume me te shendetshme, te shijshme, dhe te gezuara sesa simotrat e tyre perendimore, qe sdijne se cu japin per te ngrene, te mbyllura ne kuti dhe te semura.
    Pastaj e fundit eshte puna e hotelit, i pari hotel i hapur para disa jave ne Tirane...
    Ka nevoje tju them ndonje gje apo e dini vete?!

i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anëtarësuar
    24-03-2004
    Postime
    986
    Po shkruaj nje bised qe pata ne nje aeroport me nje anglez.

Ai kishte qene disa here ne shqiperi me nje shoqat fetare , sic veprojne ato me misjone humanitare e fetare ne shqiperi.

Pasi paten nje bised te kendshme , se ai e njihte shqiperine ai ne fund me tha.

Shqiperi ka influence nga bota islamike.

I thashe atij po ne kemi besimin mysliman .

Po te gjitha fete nga ajo zone vine qofte myslimanizmi qofte kristjanizmi

e per ironi te tre fete kane nje rrenje e librat e shenjte te tyre vine njeri pas tjetrit e secili njeh tjetrin ne pergjithesi pa u futur ne debate ku diferencon njeren fe nga tjetra.
    Pra Judaizmi-Kristjanizmi-Myslimanizmi po keshtu librat Tora Bibla Kurani.

Plus i thashe mikut anglez qe ju nuk keni pse na beni ne fajtor per gjera qe jane bere fakt shekuj me pare.
    Nqs ju ju shqetesonte ndikimi mysliman te kujtoheshit ne Mesjet te na clironit nga Turqit.
    Po jo ta perdorni si preteks te na godisni ne sot.
    Ne qe keni vuajtur ne kurriz pushtimin turk e ju se vute ujin ne zjar ne ate kohe.
    Ne ishim viktima atehere nga pushtuesit turq.
    E sot ju doni te na beni prape viktima kete here nga nga ju.

Po qe a jemi europjan apo jo i thashe duket raca ne ne fytyre ca je e po te duash ka dhe gjenetik e ADN sot , e ne jemi nga europjanet e nga gjuhet me te lashta te saj.

Kemi vuajtur se ishim ne kufirin tjeter, e ishim ne meshire te dyndjeve barbare sllave e turke , larg nga mesi i europes se qe i sigur pasi
    bishat turke u ngopen duke na ngrene neve
    e ju shpetuat ne mes te europes
    bile ferkuat dhe duart se turqit u ngopen me ne

e sot doni te na beni prape viktima.

Ne vend qe ne baze te kultures eurpjane te reabilitoni kete zone qe ka vuajtur ne shekuj se ka qene ne kufi te europes aty ku perplaseshin kulturat e vinin pushtuesit e ndryshim, ne meshire te fatit.

Plus sot ne ndryshim nga mesjeta ku feja njehesohej me shtetin, e ku bente ndarjen sic ndaheshin shtetet.
    Sot feja eshte ceshje e besimit te cdo njeriu dhe e drejta e tij e jo kufi ku ndan shtetet.
    Nqs duam te besojme ne vlerat europjane.
    Plus sote vendet europjane kane me shume mysliman e bile dhe shume ekstremista.

.

Shqiperia si cdo vend ka te mirat dhe te keqiat e saj. Ne artikuj si ky paraqitet vetem njera ane. Jane pershkrime te dobta, pa analiza, per nje publik ndoshta qe nuk duan t'ia dine se c'behet pertej kufijve te vendit te tyre, por thjesht per te mbushur faqet e revistes apo gazetes. Per fatin e keq njerezit bazohen ne keto artikuj kur krijojne pershtypjet e tyre per vende qe nuk i kane pare.
    Edhe une pata rastin te bisedoja me disa anglez qe kishin marr makine me qera dhe po shetisnin disa vende ne Europe. Pershtypjet e tyre ishin shume te mira, pavarsisht se kur ishin nisur e kishin me dy mendje. Shoqeria e tyre i kishte sugjeruar ta anashkalonin Shqiperine si nje vend jo i pershtatshem. Por kurioziteti nuk i kishte ndaluar ata te zbrisnin ne Durres me traget, te vizitonin disa qytete te Shqiperise dhe te ishin tashme drejt kufirit te rradhes, Maqedonise. Jo vetem qe nuk kishin patur probleme, por kishin mbetur te kenaqur me mikpritjen dhe bukurite natyrore.
    Shqiperia vertet ka probleme, por jo keto qe ka theksuar artikulli.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Citim Postuar më parë nga shigjeta
    Shqiperia vertet ka probleme, por jo keto qe ka theksuar artikulli.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2005
    Vendndodhja
    te guri i shqipes
    Postime
    92
    Sivjet e kisha menden te shkoj ne pushim ne Sharm el Sheik ne Egjipt por ate dite qe deshta te bej pagimin .......shperthimet....teroristat,ashtu qe e ndrova mendimin dhe vendosa te shkoj (per here te pare) ne Shqiperi konkretisht ne Sarande.Por pasi i kalova 1200 km rruge dhe kure arita te kufiri Qafa e thanes me gjete e keqja,polici shqipetar me kerkoji lejen internacionale,kurse une u habita dhe i thashe se nuk e kame kurse ai me tha shko bere dhe kthehu prape kurse une ithashe me falni zotri por une i kam kaluar kater kufira dhe askund se kane kerkuar lejen internacionale dhe nuk munde te kthehem deri ne Slloveni vetem per kete leje i thashe edhe serbet dhe maqedonasit te cilit duan te na fshine nga toka nuk na bejne bejne probleme te tilla por ai me tha Nuke me intereson shko bere dhe kthehu prape ashtu qe une u ktheva dhe shkova ne pushim ne Kroaci.

Ja kjo ishte provoja ime me sjelljen dhe "mireseardhjen" e policit shqipetar.

Ju pershendes
    Fjala e urte,eshte fjale e zjarte

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Pse shqetesoeni se thot nje Amerikan qe Shqiperia nuk eshte vend i mir kur vet dhe ata sdin 50 shtetet e Amerikes harroje per historine qe jan te prapambetur, dhe gjeogradin se harrova apo Evropianet mos jan me mire qe shofin vetem ca ndodh dhe jo te verteten pse jemi me ket imazh sot.
    Po Shqiperia njifet per reputacion te keq jo pse ishim komunist apo sepse kemi qen te pushtuar shume her gjate historise, por eshte nga politika dhe politikanet. Sepse politikanet njifet per cfare jane ajo i jep dhe popullit emrin. Si popull jemi me te zgjuar nga te tjerat ne Evrope, por na mungon qeveria dhe ligji qe na dobeson nga pamja.
    Se cfare thon te tjeret si eshte Shqiperia sme intereson sepse nuk eshte populli apo zgjuarsia e Shqiptarit qe e ben Shqiperine te keqe, por eshte politika dhe politikanet.
    Kur u hapen kufijt dhe u permbyt komunizmi, Shqiperia kishte shancin me te madh te hynte ne Evrope dhe te ecte perpara si te tjerat por politika jon e la mrapa dhe poltikanet e prishen imazhin qe atehere deri sot...

Te na rroft Shqiperia, te jesh Shqiptar eshte krenari, jemi te zgjuar, shkathet, punetore...se cfare thot bota eshte faji i politikanve dhe jo i popullit...Mos e harroni mos ja hidhni vetes fajin por politikes dhe politikanve.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-04-2007, 00:05
  5. Jezuiti italian që adhuronte Shqipërinë
    Nga PLaku-i-Detit në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-08-2004, 06:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •