Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 46
    i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    I rikthehemi serisht debatit tashme te zjarrte, pas nje shkeputjeje te domosdoshme po aq te plotvullnetshme, te detyruar nga procesi i domosdoshem i dizinfektimit te paevitueshem qe mori pjese ne teme, por jo ne mungese te entuziazmit te tipit te vecante. madje dicka me teper se aq, sidomos tek ky rast ne te cilin procesi flagrant ka bere te veten.

E RITHEKSOJ se autori i shkrimit te keqperfolur nga tipa, permbajtja e karakterit te te cileve le shume per te deshiruar, pse jo komentuar ne forma nga me te larmishmet, marre shkas kjo nga fakte, deshmi te palekundshme eksperiencash ne te cilat konfidencialiteti i krijuar si rrjedhim i ka celur udhen demaskimit spontan (mjaft te nevojshem deri dje), shperfytyrimit, zhgenjimit te pamase etj etj, ka kryer nje pune arritjet e se ciles jane te pallogaritshme!!! dhe duke marre parasysh faktin sipas te cilit teveqelizimet aguridhore te bera qofte ne emer te autorit apo edhe tek ata (si puna jeme) te cilet tashme kane fatin te kundersulmojne furishem duke zhbiruar ne cdo lloj forme te mundshme atentatoret te destinuar drejt deshtimit te vetkerkuar, arrihet ne perfundimin e patjetersueshem (vertetuar bindshem kjo nga pervoja e fituar) se une kam aq kohe ne dispozicion sa do te me kushtonte shtrenjte depozitimi i saj (kohes) ne ______ sokaqesh.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    eksodus.. e di qe ke talent ti..

me shkrive gazit..

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    shkrimi eshte thjesht nje mish mash.... nuk ka asgje per habitur kaq shume, pra as habi "sa i bukur" ky shkrimi, as habine "bo sa kot ky shkrimi". Ajo qe me bie ne sy ne shkrim eshte nje stil i dobet, ne letersi, dhe nje shkrim shume i ngarkuar per ne gazetari. Pra nuk eshte mirfilli gazetari as mirfilli letersi.(une mund ta quaja hartimi i me te talentuarit te kalses.)
    Eshte tjeter gje qe ypit, me sa kam lexuar lart e poshte (ku boton ai) i eshte mbushur mendja se eshte gjeniu i fillim shekullit.
    Dashurine qe kerkon me cdo kusht ta besh te besueshme me deklarata (ypi ne rastin tone , qe nje e dy shkrime per atdheun po ben dhe te gjithe shkrimet qe ben ai te njejtes vrime i bien, vrimen me te njejten fryme e mbush)tek te tjeret duket shtirje , deri sa nje dite edhe vete ti qe deklaron kaq shume dashuri , e kupton fare mire se po shtiresh.Dhe fillon te shtiresh hapur.

(mendo ti thuash nje njeriu;ti je i keq, i paperballueshem, vrases, i poshter, i ndyre, pisanjos, i shemtuar, sakat, etj etj (nga keto qe i thote ypi shqiperise) dhe mbas gjithe ketyre, ti thuash perdite, te dua. Te dua edhe pse je kaq i keq, kaq i padashureshem, kaq pisanjos, kaq i poshter, kaq i shtirur, kaq vrases, kaq ...., por une te dua, une te dua edhe pse ti je vrases, i poshter, etj.... por une gjithenje te dua dhe prap i keq i poshter, i padurueshem ...... A thua e dashka ypi shqiprine? Ypi nepermjet ketij shkrimi mua personalisht me ben te mendoj se dashuria e ypit per shqiperine ka mbetur para viteve 80. Dhe kontesti (gjithmone sipas meje). "Mendo sa do te te ksiha dashur shqiperia ime , sikur te mos ishe keshtu si je, por te ishe ashtu si ke qene ne vitet 80 e me pare."

fatkeqesia e ypit eshte se nuk mund ta ndryshoj realitetin, aq me pak ta ktheje mbrapsh ate. Dhe per me keq identifikimi i tij ne fushen e letrave eshte shume i mjegulluar. Sepse ashtu sic kemi fituar lirine te quehmi te gjithe cfare te duam dhe sidomos gazetare te medhenje, ose "shkrimtare- poet te medhenje e botojme libra vit per vit , meqe kemi para, me shume se kritike dhe talent, ashtu kemi edhe shansin e lirise ta duam shqiperine si te na pelqeje ne . Pra dashuria e ypit per shqiperine komunsite , eshte nje dashuri qe atij i duhet censuruar (thjesht se nuk ka guximin "intelektual" te thote hapur, se sipas atij shqiperia ishte e dashurueshme vetem atehere.)
    Nuk e di ku e kam lexuar. " nje vend i censuruar krijon gjeni" Ndoshta ai qe e tha kete , ka patur parasysh Rusine. Por vendi yne ne censure as gjeni nuk na dha. Na dha vetem servile dhe mezi nje kadare, te perfolur.
    ( une keto dite liber te tavolines kam "legjenda e asaj qe iku" te Kasem Trebeshines)!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga macia_blu : 28-08-2005 mė 11:14
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-11-2004
    Postime
    6
    Te dashur bashkeatdhetar,

Jam e moshuar dhe nuk qendroj dot shume kohe ne kompiuter qe tu lexoj dhe tu pergjigjem ish-komunisteve me ate qe meritojn (dhe kete e kam ne lidhje me shkrimin e Z. Ypi). Por me shume akoma e kam me ata qe dalin ne defense te Z. Ypi.

Dua tu them vetem nje gje, qe te marresh titullin Njeri i Mire, ne kuptimin e gjere te fjales (i ndershem, patriot, fisnik, atdhetar, goje mjalte, dhe shpirt bardhe) duhen shume. Duhet nje kohe shume e gjate qe ti provosh te tera keto pa ta marresh kete titull “i Mire”, “Njeri i mire”. Dhe per tu bere i keq duhet vetem nje minut (vrases, spiun, tradhetar, imoral, hajdut), nje minut. Per nje minute mund te kesh nje nga te gjitha keto vese.

Prandaj, shume zoteri qe mbrojn zoti Ypi le te mendojn per nje sekond se njerzit qe iken jashte shtetit ne kohet e lashta shkuan dhe bene pasuri dhe u kthyen dhe e harxhuan kete pasuri per shqiperine (si Abdyl Frasheri). Ndersa Zoterit Nano dhe kompanira Bella e muarren pasurine e shqiperise dhe po e shkaterrojn ate vend qe sot ne shekullin e 21-te te mos kete uje dhe drita, qe eshte nje nga gjerat me elementare dhe me te nevojshme per jeten e njeriut. Dhe keta njerez, si Ypi dhe shoket qe perdoren kompiuterin me shkencen qe ka arritur ne maje, te mos kritikojn po te mendojn dhe te punojn shume se si ta rregullojn kete vend qe te kete buke, uje, dhe drite. Dhe te mos presin nga Evropa dhe Bota se i zoti eshte ai qe e ngre catin larte, jo bota. Z. Ypi te mendoje qysh te nderroj sistemi i Nanos me shoke dhe te krijojne nje qeveri qe te jete per vendin e tyre. Te mos me thot mua qe vellai erdhi nga Amerika dhe vrau vellane ne shqiperi, por ma merre mendja qe vellai ne shqiperi ka kallacnikovet qe hapi Fatos Nanua.

Admiroi macen blu dhe Cyclotomic qe thane realitetin. Realiteti gjithmone eshte i hidhur por eshte i vertete. Te merrni shembull nga keta te dy dhe te gjithe dashamiresit e shqiperise dhe te vime te fjalet e Pashko Vases: “Cohuni Shqiptare prej gjumi cohuni dhe te gjithe si vllazen nje bese e shtrengohuni”. Keto fjale te poetit ishin per fene qe na kishte percar, por ne i themi keto fjale sot per komunizmin qe na percau dhe na beri me idera politike te ndryshme.

Me respekt,
    Vuajtja

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Mire ju qe e njihkeni Ypin me dhembe e me dhemballe dhe arrini ta analizoni shkrimin e tij nepermjet biografise se Ypit, apo duke e matur shkrimin nese eshte i mire apo i keq ne varesi nese eshte i mire apo i keq autori.... po ne qe nuk e njohim hic, si te bejme per ta vleresuar shkrimin, mor aman???!!!

ps. A di ndonjeri sa pale te mbathura mban Ypi ne sirtar, pls te na e thote se ndoshta na ndihmon te konkludojme per shkrimin edhe ne te tjereve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lule Portokalli : 28-08-2005 mė 16:19
    Ji Vetvetja!

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    tani, me numer keshtu nuk i dime por, qe jane breke seksi, kete nuk e luan as topi. Eh oj lulke oj lulke! po c'jane keto pyetje qe ben moj e uruar?! you left nothing to the imagination
    Summertime, and the livin' is easy...

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Citim Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    tani, me numer keshtu nuk i dime por, qe jane breke seksi, kete nuk e luan as topi.
    Ja kesaj i them ndihme une.
    Imagjinaten do e bej theror ne dobi te ndryshimit te kushteve ne atdheun tim te dashur.
    Ji Vetvetja!

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Ti po qe je Zhane D'Ark e shekullit te 21-te. (jo si Ypi maje kalit gerdalle)
    Summertime, and the livin' is easy...

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    oj lulja portokalli, pse ti mua here me dukesh frute i rene, e here me dukesh kercell pa lule.Apo ti e ke hallin te me dukesh mua si nena parti e te te kem frike. Sa demode e madje edhe debile me dukesh.

cupke, po qe te kam zili un ty , per sensin e holle qe ke. Madje te kam shume xhan.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

C O B sanguin Maska e whisper
    Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Toronto ( perkohesisht ne Tirane)
    Postime
    1,028
    ......dhe Udhe e Qumeshtit ne qiell
    drejt gjinjve te tu me ndjell...

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fushata Antikorrupsion nė administratėn shtetėrore
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 92
    Postimi i Fundit: 21-09-2012, 10:05
  2. Shpikjet e Tesla-s
    Nga Alket123 nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 13-02-2010, 11:56
  3. Shqiptaret E Kretes
    Nga krutani79 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 56
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 16:12
  4. Masakruan me 17 thika shqiptarin, pranga 5 grekėve
    Nga Nice_Boy nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 14-01-2006, 12:42
  5. "GALLUP" ngre padi penale nė gjykatėn e Tiranės ndaj "MJAFT"
    Nga Dr Rieux nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 27-06-2005, 11:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •