Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 46
    C O B sanguin Maska e whisper
    Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Toronto ( perkohesisht ne Tirane)
    Postime
    1,028
    Mendoj qe Edison Ypi e ben mjaft mire portretizimin e memedheut dhe te bashkeqytetareve dhe bashkekatundareve qe e popullojne ate. Pra ai di ta 'formatoje" me se miri me ane te gjuhes se tij inteligjente ate ane te realitetit shqiptar qe ndjehet vetem kur jeton ne Shqiperi dhe jo kur ke statusin e emigrantit te permalluar neper bote.

Ato qe shkruan Ypi nuk kane nevoje te komentohen , por thjeshte te lexohen...dhe nese di t'i lexosh... pas buzeqeshjes...nenqesh hidhurazi dhe pastaj bie ne mendime...
    E kam fjalen per ata qe dine te lexojne...

ps. jeta private apo veset dhe virtutet e Ypit si njeri sigurisht na interesojne po aq pak sa edhe te Cyclotomic...

dikea! Ke bere shume mire qe e ke sjelle ketu kete shkrim te Ypit. Ndoshta do ishte e udhes te vazhdoje apo te vazhdonim te sillnim ketu shkrimet e tij ne menyre qe kush te donte ta lexonte... Me sa shoh nevojitet edhe ketu nje formatim...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga whisper : 23-08-2005 mė 16:08
    ......dhe Udhe e Qumeshtit ne qiell
    drejt gjinjve te tu me ndjell...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga whisper
    Mendoj qe Edison Ypi e ben mjaft mire portretizimin e memedheut dhe te bashkeqytetareve dhe bashkekatunareve qe e popullojne ate. Pra ai di ta 'formatoje" me se miri me ane te gjuhes se tij inteligjente ate ane te realitetit shqiptar qe ndjehet vetem kur jeton ne Shqiperi dhe jo kur ke statusin e emigrantit te permalluar neper bote.

Ato qe shkruan Ypi nuk kane nevoje te komentohen , por thjeshte te lexohen...dhe nese di t'i lexosh pas buzeqeshjes...nenqesh hidhurazi dhe pastaj bie ne mendime...

ps. jeta private apo veset dhe virtutet e Ypit si njeri sigurisht na interesojne po aq pak sa edhe te Cyclotomic...

dikea! Ke bere shume mire qe e ke sjelle ketu kete shkrim te Ypit. Ndoshta do ishte e udhes te vazhdoje apo te vazhdonim te sillnim ketu shkrimet e tij ne menyre qe kush te donte ta lexonte... Me sa shoh nevojitet edhe ketu nje formatim...

Shkrimi eshte vene ketu per tu komentuar, por un nuk merzitem se ka dhe disa qe i bejne reklame ketij njeriu dhe kane lene te dergjen ne harrese njerez qe jane disa kalibra me teper se komentatoret e sotshem me veti "solare".
    Nese ky do ishte nje shkrim per te cmendur, apo per nje publik qe nuk ekziston por vetem thith, ateher normalisht qe komenti im do ishte pa vend, por duke qene se kemi te bejme me nje absurditet ndaj emigranteve qe vijne ne shqiperi(mos ket merak Ypi se nuk ka ndermend t'ja marri vendin e tij prej kritiku asnje nga shqiptaret e shkolluar qe kthehen), duke qene se anashkalohet problemi kryesor, dhe duke qene se Ypi fatkeqsisht nuk ka te bej me qenie qe vetem thithin, ateher komenti im eshte i vlefshem dhe ai qe e ka kuptuar se ku e ka thelbin e ka kuptuar, ai qe vazhdon te shesi kete shkrim le te vazhdoj ta shesi ... por ... kur vjen puna tek kundershtimi me mua apo me dikush tjeter, do beje mire te mendoheshe pak me teper, pasi ketu nuk je me ne boten e atyre qe thithin cdo gje qe shkruhet, por ne boten e atyre qe degjojne dhe analizojne fuqine e argumentit te perdorur, qe ne rastin tend eshte nen 0.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga Cyclotomic
    Shkrimi eshte vene ketu per tu komentuar, por un nuk merzitem se ka dhe disa qe i bejne reklame ketij njeriu dhe kane lene te dergjen ne harrese njerez qe jane disa kalibra me teper se komentatoret e sotshem me veti "solare".
    Nese ky do ishte nje shkrim per te cmendur, apo per nje publik qe nuk ekziston por vetem thith, ateher normalisht qe komenti im do ishte pa vend, por duke qene se kemi te bejme me nje absurditet ndaj emigranteve qe vijne ne shqiperi(mos ket merak Ypi se nuk ka ndermend t'ja marri vendin e tij prej kritiku asnje nga shqiptaret e shkolluar qe kthehen), duke qene se anashkalohet problemi kryesor, dhe duke qene se Ypi fatkeqsisht nuk ka te bej me qenie qe vetem thithin, ateher komenti im eshte i vlefshem dhe ai qe e ka kuptuar se ku e ka thelbin e ka kuptuar, ai qe vazhdon te shesi kete shkrim le te vazhdoj ta shesi ... por ... kur vjen puna tek kundershtimi me mua apo me dikush tjeter, do beje mire te mendoheshe pak me teper, pasi ketu nuk je me ne boten e atyre qe thithin cdo gje qe shkruhet, por ne boten e atyre qe degjojne dhe analizojne fuqine e argumentit te perdorur, qe ne rastin tend eshte nen 0.
    Sa mire qe nuk qenka 0 fuqia e argumentit tim....!!!

i/e c'regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2005
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga whisper
    Ato qe shkruan Ypi nuk kane nevoje te komentohen , por thjeshte te lexohen...dhe nese di t'i lexosh... pas buzeqeshjes...nenqesh hidhurazi dhe pastaj bie ne mendime...

nuk ka nevoje te komentohen? sipas kujt? mos valle jemi nen diktatur dhe nen komunizem qe te na mesoni se si dhe ku dhe kur duhet apo sduhet komentuar?

me te vertete keni hak!

"ne" nuk duam kapitalizem ne duam diktatur!

nuk duam liri te mendimit, te shprehjes, te KRITIKES ... dhe mbi te gjitha: ne nuk duam mend nga njeri-tjetri sepse nuk kemi as respekt per bashkeatdhetarin dhe as dashuri per motren a vellain!

qofshi mire

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Filename: Abu

O what a beautiful morning at the end of November, in the beginning was the word, sing to me goddess, the son of peleus, achilles, now it is the winter of our discontent. Period, new paragraph. Testing testing, parakalo, parakalo, with the right program you can even make anagrams, if you've written a novel with a confederate hero named Rhett Butler and a fickle girl named Scarlett and then change your mind, all you have to do is punch a key and Abu will global replace the Rhett Butlers to prince Andreis, and Scarletts to Natashas, Atlanta to Moscow, and lo! you've written war and peace.
    Abu do another thing now: ...change all words, make each "a" become and "akka" and each "o" become a "ulla" for a paragraph to look almost Finnish.
    Akkabu, dulla Akkanullather thing nullaw: Belbulla ullarders Akkabu tulla chakkange akkall wullards makkake eakkach "akka" becullame "akkakkakka" akkand eakkach "ulla" becullame "ullakka" fullar akka pakkarakkagrakkaph tulla lullaullak akkalmullast Finnish.
    Summertime, and the livin' is easy...

forever hers Maska e Eagle
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    ky pamflet po me duket shume interesant...jo me shume per ate qe thote, por per ato qe le pa thene, dhe po na i thoni ju ketu. epo mire, pse nuk harroni per nje moment kush e ka shkruar, zereni se e gjetet ne nje cope gazete ku ishte grisur cepi qe mbante emrin e Ypit.pra nqs beni kete, dy- tre postime ketu dalin huq, jo cezma, jo keshilli i lagjes, jo policia etj,

tjeter.
    s'pashe me asi ven qe ky robi te shante studentet e ardhur nga jashte, perkundrazi i lavdeon duke thene qe jane te qete por punojne, etjetj lexojeni ate paragrafin dhe nji here.

michigan, postin tend se marr vesh ku rreh, ti i jep te drejte fakteve por e ke inatin me ypin pse i permend, apo e kunderta...harroje pra ypin si emer, dhe thuaj a qendrojne faktet qe ai i sjell ketu apo jo...kto ia vlejne me u diskutu, se po qe per shprehje te bukra popullore te gjithe fjaloret me vete i kemi ..

ps. ti cupka je jashte teme me ket postin e fundit, kshu qe ke ban ..lol

pss. whisper, dmth ti nuk di vetem me peshperit , por dhe ligjeron kur e do puna..hallall

hajt postoni naj pergjigje tjeter, se u pa puna, po vjen dimri, sdilet me jashte.
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    jo, ty te lumte sqepi xhanem, por une jam akoma duke pritur pergjigjen GJENIALE. Kini degjuar gje ju te tjeret? Si ka mundesi? Nese gjenialiteti qenka kaq i veshtire per tu zbuluar, vaj halli fjalet bredharake e ndonje mendjemykuri (ketu nuk e kam fjalen per ypin, se ketij s'ja kam peshuar mendjen....megjithese po ti rendonte, do ta kisha ndjere gravitetin une).

uazo ka te drejte! te me falni ju te tjeret, por ky eshte opinioni im. Shkrimi me lart eshte ordiner (me kujton ato kolonat e freelance writers ne gazetat e zgjebura qe jepen falas ne subway station...xheku u hedh nje sy edhe une (ne rastet kur nga nxitimi, kam harruar librin ne shtepi)

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar mė parė nga Eagle
    ky pamflet [...]
    [...] hajt postoni naj pergjigje tjeter, se u pa puna, po vjen dimri, sdilet me jashte
    Bukuri, per shqipen do mundohemi ta mbajme brenda se beka ftohte andej...

Pamflet : shkrimi satirik, i shkurter, i dhunshem, drejtuar kunder nje grupi, institucioni etj. Ky ishte shpjegimi ne fjalor i fjales pamflet. Bukuri. Shqipja do me thote se kemi te bejme me nje Konice te ri. Pamfletist i shkelqyer, atdhetar qe i qan zemra per atdhene, etj etj etj etj...
    Po shqipe, por edhe sikur autori i ketij pamfleti te ishte me vertete nje Konice i ri, une perseri nuk do te vleresoja, per arsyen e thjeshte qe nga kjo une nuk e kam vleresuar asnjehere vete Konicen. Kur ironia prek cinizmin, ketu asnje nuk me mbush mendjen qe kjo vjen nga dashuria e tepert, por vetem e vetem nga nje simptome karakteri te rendomte siē ka plot ne kete bote. Ypi dhe Konica mund te jene atdhetaret me te ndritur te kesaj toke, por menyra si e tregojne ata eshte nga me ultat. Bobo, ē'bera dhe une, sulmova Konicen, institucion i atdhetarizmit. Dashuria, kam bindjen une, nuk ndertohet si kunder, por si pro diēkaje. Une dua dike jo sepse ajo nuk eshte keshtu e keshtu e keshtu, por sepse ajo eshte keshtu dhe keshtu dhe keshtu. Pra dashuria eshte gjithmone diēka pozitive dhe jo negative.

Pastaj te vijme tek fakti qe shqipja na e permend : a nuk jane fakte keto qe na permend z. Ypi ?
    Epo mire, shqipe, nje dite po ecja ne Tirane dhe nje zog ma leshoi nga lart ne koke. Ky eshte nje fakt. Por a duhet nxjerre nga ketej qe te gjithe zogjte ta leshojne ne koke, dhe se tjeter here duhet marre ēadra kur nuk bie shi, apo me mire fare : te iket dhe te mos shkelet me Tirana sepse zogjte atje na qenkeshin ēudi e madhe ?!
    Mire e tha michigan2005 : e si nuk u komentokerka ky shkrim o zoti, zonja Whisper ? Bah, gati duartrokitjet... gati... urraaaaaaaaaaaaaaaaa bravo te qofte o shkruesi yne i ndritur per keto qe shkrove por qe nuk kam te drejte fare qe te them se me pelqejne sepse... ē'te bej... whisperi nuk me le te komentoj. Ah, ndoshta whisper me komentim nenkupton vetem kur kritikon diēka... jo Whisper jooooo, je larg shume larg...
    E them edhe njehere : shkrime te tilla, pamflete te tilla, gjejme sa te duash... Gjyshja ime shkruan per ēdo dite qe ankohet per motin e keq, per shiun qe nuk bie, per diellin qe djeg, per televizorin qe i eshte rrezuar antena, per nusen e djalit qe ia vonoi pak kafen, per gjithēka... Por gjyshja ime, eshte krejt e kthjellet per te kuptuar qe ajo nuk mundet te ndryshoje asgje nga kjo. Kurse z. Ypi, ne vend qe te ankohet dhe qahet me formatime e me arratisje te pafundme, le te ulet diku dhe te mendoje qofte edhe nje here qe ne vend te kesaj do kishte bere mire te hiqte nje gur perpara pallatit qe i pengon te gjithe por asnje nuk e largon. Edhe pastaj do vinte te na shkruante qe sot, te nderuar forumiste, isha i lumtur se largova nje gur qe po na nxinte jeten te gjitheve...

Keshtu eagle, u mundova te te mbaj brenda, sherbim quhet dhe ky, dhe jo te vras mendjen e te them : po pse keshtu eagle, e pse ashtu... ja bera nje sherbim dhe kaq.

[ ps : po e shtoj ketu diēka sa per te mos bere nje post tjeter. Whisper, jo gjithmone duhet te themi diēka per qe te na kuptojne qe jemi bosh, kete mund ta bejme edhe duke peshperitur... ēka kjo nuk eshte te folur... ehhhh...]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga oiseau en vol : 23-08-2005 mė 21:52 Arsyeja: whisper ka... folur me ne fund...

Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,028
    Ti zoteri apo zonje reklamues/e unazash...a nuk te duket se po flet si shume dhe nuk po thua asgje? Kjo gje eshte karakteristike e gjysmakeve...ndaj ben mire te kompletohesh edhe me gjysmen tjeter ne ndonje biblioteke....

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

much ado for nutin'

letersia ka nje gje te "keqe": there isn't one right answer!
    Ypi mund ta beje mire pershkrimin e bashkeatdhetareve, memedheut etc, por "what's the point?"

Citim Postuar mė parė nga oiseau en vol
    Epo mire, shqipe, nje dite po ecja ne Tirane dhe nje zog ma leshoi nga lart ne koke. Ky eshte nje fakt. Por a duhet nxjerre nga ketej qe te gjithe zogjte ta leshojne ne koke, dhe se tjeter here duhet marre ēadra kur nuk bie shi, apo me mire fare : te iket dhe te mos shkelet me Tirana sepse zogjte atje na qenkeshin ēudi e madhe ?!
    you are an artist! ky po qe eshte humor...edhe klasi biles.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fushata Antikorrupsion nė administratėn shtetėrore
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 92
    Postimi i Fundit: 21-09-2012, 10:05
  2. Shpikjet e Tesla-s
    Nga Alket123 nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 13-02-2010, 11:56
  3. Shqiptaret E Kretes
    Nga krutani79 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 56
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 16:12
  4. Masakruan me 17 thika shqiptarin, pranga 5 grekėve
    Nga Nice_Boy nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 14-01-2006, 12:42
  5. "GALLUP" ngre padi penale nė gjykatėn e Tiranės ndaj "MJAFT"
    Nga Dr Rieux nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 27-06-2005, 11:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •