Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225

Question Pyetje rreth shendetit

hi jam nje cun qe banoj ne usa kam gati shum kohe qe jam dobsuar edhe smar me kile edhe nuk e di pse mbase edhe nga stresi qe kam pat keto kohet e fundit
    gjithashtu me vin per te vjedh kur ha buken nuk e mbaroj kur buken qe kam perpara dmth ri nje ore te pakten me pjaten para qe te ha buk po ne shum raste me vin per te vjedh ushqimin sdo ca te bej mbasi jam dobsuar shum te tere me thon ha buk te maresh kile ate e di qe duhet te ha po sa dot aman edhe perse se di tjetra jam bere shumm nervik sduroj dot njeri i bertas edhe asaj qe dua me shum ne kete bot
    do ju lutesha nese di njeri reth temes te me thoj ndonje gje ju lutem mos u tallni flm pres pergjigje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga miki_al2001 : 23-08-2005 mė 23:40

i/e regjistruar Maska e Xhixhua
    Anėtarėsuar
    09-03-2005
    Vendndodhja
    bathore... mer cope druni
    Postime
    134
    kam pase qene dhe une ne vendin tend dikur lale...te thote xhixhi ty nja dy gjona nga ana ime po sesa aplikojne tek ty nuk e di. Stresi eshte faktor qa i madh sa sta pret mendja. Nganjehere njerezit kane simptoma smunjesh dhe vizitohen tek doktori e biri dreqit se ca kane dhe su del gje....stres eshte. Kur isha ne shkolle e lashe veten shume pas dore. punoja ne mengjes 8-5 dhe pastaj shkolle 6-10:30 te darkes. Imagjinoje pak ngarkesen kur vinte koha e provimeve. Qe te mos mjaftonte kjo, ajo me te cilen isha une ishte kthyer ne "mallkim i zotit" ndaj meje. U bera 50 kile njeri dhe per pune nervash qe thua ti isha gati tja haja fytin cdo njeriu edhe pse mund te me thoshte miremengjes. Duhan dhe alkol nuk pija po fillova sepse isha tej mase i ngarkuar dhe i merzitur. vija ne shtepi dhe nuk doja te shikoja njeri vetem te qetesoja nervat nga budalliqet e dites. U shkatrrova nga nervat. mu dukte sikur hallet shtoheshin. Stres i papare qe me beri dy kile njeri.
    Do thoja qe merre ngadale. Sti di mundesite dhe a ke njeri ku te perplasesh koken familje apo shoke te vertete. Po ruju stresit dhe stermundimeve te medha. Nuk ja vle.FIllo nai palester apo nai sport se ka te beje aq shume sa sta merr mendja... po fillo rregullisht. Kam kaq kohe qe i dedikohem vetes dhe nuk vrapoj me pas gjerave te kota. Me c'shkruaje me kujtove deri diku veten prandaj tu pergjigja. S'mundem te te jap ndonje keshille tjeter se nuk jam doktor, po ne baze te atyre qe kam kaluar mund te te them me plot gojen ruaju stresit. nqs e ndjen veten te stresuar, ndale hapin dhe reflekto lale. Beju pak egoist dhe mendo vetem per veten ....

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Crazy boy!

Cfare moshe ke?
    Sa kg/lb ke rene ne peshe dhe per sa kohe?
    Ne rast se ha buke me zor e vjell apo te eshte krijuar ideja qe po hengre do ta vjellesh?
    Te tjera shqetesime ke?

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    Me sa duket problemi yt eshte stresi por do te doja te dija me shume sikurse ka shkruar sunriser, dmth nese ke shqetesime te tjera. Dhe akoma me keq nese kalon ne depresion!!!
    Tani momentalisht do te sugjeroja ti merrje gjerat me shtruar, dhe ti kushtoje vemendje vetvetes...ne kuptim te merresh me stervitje, te besh gjera qe te pelqejne, te mos abuzosh me shendetin, Nese thua se po te hash te vjen per te vjellur...kjo te shkakton vertete vjelljen, pasi te eshte krijuar si ide, ashtu sikurse stresi. Eshte e vertete edhe une tani momentalisht po kaloj te njejtat shqetesime, jam me nerva most of the time dhe kam humbur shume peshe brenda ketyre 4-5 muajve....por mendoj se i'll do fine, thjesht ngarkesa me shkolle edhe punen,
    por vjellja eshte nje shqetesim qe ti duhet ta marresh ne konsiderate...pasi mund te sjelli crregullime te tjera.
    Uroj sherim te mbare dhe shendet te plote!

Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar mė parė nga SuNRiSeR
    Crazy boy!

Cfare moshe ke?
    Sa kg/lb ke rene ne peshe dhe per sa kohe?
    Ne rast se ha buke me zor e vjell apo te eshte krijuar ideja qe po hengre do ta vjellesh?
    Te tjera shqetesime ke?

ckemi kam moshe 22 vjec kam rene 15 kile dmth jam 63 kile dhje jam i gjat 1.83
    tani per buken se di e kam ide apo e kam vet sdi cte them te tjera shqecime skam

Betimi i Hipokratit
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    Citim Postuar mė parė nga crazy_boy
    hi jam nje cun qe banoj ne usa kam gati shum kohe qe jam dobsuar edhe smar me kile edhe nuk e di pse mbase edhe nga stresi qe kam pat keto kohet e fundit
    gjithashtu me vin per te vjedh kur ha buken nuk e mbaroj kur buken qe kam perpara dmth ri nje ore te pakten me pjaten para qe te ha buk po ne shum raste me vin per te vjedh ushqimin sdo ca te bej mbasi jam dobsuar shum te tere me thon ha buk te maresh kile ate e di qe duhet te ha po sa dot aman edhe perse se di tjetra jam bere shumm nervik sduroj dot njeri i bertas edhe asaj qe dua me shum ne kete bot
    do ju lutesha nese di njeri reth temes te me thoj ndonje gje ju lutem mos u tallni flm pres pergjigje
    tani stresi mund te jete nje mundesi por qe une do te thoja qe e mira eshte te perjashtohen disa arsye te tjera qe mund te sjellin pasojat qe ke ti.ato mund te jene disa e ti duhet ti perjashtosh nje nga nje.sic eshte,stomaku,gallbladder(temthi),pancreasi dhe fakti qe ti thua qe vjellja varet teresisht nga marrja e ushqimit me ben te dyshoj qe shkaku mund edhe mos te jete stresi.pra do te propozoja patjeter nje vizite tek mjeku yt per te filluar egzaminimet dhe diagnostikimin e semundjes tende,si fillim nje ultrasound e keshtu me rradhe.nese ke deshire me kontakto edhe ne privat.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Mos ke rene ne dashuri ?

Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    Edhe une do te te rekomandoja te beje fillimisht nje ultrasound dhe ne baze te saj mjeku mund te eleminoje disa arsye te cilat mund te shkaktojne keto shqetesime qe ke.
    Megjithate fakti qe nuk ke asnje shqetesim tjeter te drejron drejt nje stresi qe mund te jesh duke kaluar.

Edhe nje pyetje: Ne sa muaj ke humbur 15 kg?

Pershendetje, SS.

Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar mė parė nga SuNRiSeR
    Edhe une do te te rekomandoja te beje fillimisht nje ultrasound dhe ne baze te saj mjeku mund te eleminoje disa arsye te cilat mund te shkaktojne keto shqetesime qe ke.
    Megjithate fakti qe nuk ke asnje shqetesim tjeter te drejron drejt nje stresi qe mund te jesh duke kaluar.

Edhe nje pyetje: Ne sa muaj ke humbur 15 kg?

Pershendetje, SS.
    i kam hum,bur brenda nje muaj kto kile
    sa per stres po e drejt kam kaluar nje stres te madh qe sdua ta kaloj me kur ne jeten time '
    ndersa per evelyn jo skam ren ne dashuri se ktu ne usa asnje vajz shqiptare so per te qen ne 100 10 prej tyre jan normale te tjerat jan siku kan kap qellin me dor kshu qe sjam ne dashuri

Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    Crazy_boy

Para pak ditesh kam pasur te bej me nje rast te ngjashem me tendin. Edhe ajo nuk mund te hante sepse menjehere pas te ngrenes e villte ushqimin , dhe si pasoje kishte rene brenda 2 muajve te fundit rreth 13 kg. Pasi u moren parasysh shume patologji se fundi u gjet qe pacientja ne fjale kishte nje deformim te sfinkterit qe ndan stomakun nga esofagu (cardia). Funksioni i cardias eshte te parandaloje regurgutimin e ushqimeve nga stomaku drejt esofagut. Ne rastin e saj ky sfinkter nuk mbyllej plotesisht dhe kjo shpjegonte se pse villte pas cdo vakti.
    E njejta situate mund te vije si pasoje e dobesimit te muskulatures te cardias (hipotoni) dhe ajo nuk mund te mbyllet plotesisht pas kalimit te ushqimit ne stomak. Mund te diagnostikohet lehte me nje endoskopi gastrike.
    Problemi i lenies pa trajtim eshte irritimi i esofagut nga materialet acide qe vijne nga stomaku qe me kalimin e kohes mund te cojne ne probleme te tjera serioze, prandaj megjithese stressi mund te jete faktori kryesor ne rastin tend nuk do beje keq te beje nje vizite tek nje mjek gastroenterolog (ultrasound dhe endoscopi).

Pershendetje, SS.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  3. C'far pyetje duhet te beni!
    Nga Noerti nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 19:00
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •