Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 62
    Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Une jame besues ne Zot xfiles, por jo ashtu siq e interpretojne librat fetare pike per pike, e sidomos libri i epshit te Muhametit. Une e c'moj shume Jezusin per tolerancen dhe mrekullit e tije, por jo te gjithe Biblen, sepse edhe per Biblen kame shume rezerva, sidomos ne Testamentin e vjeter.

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Un falem ne gjuhen Shqipe, sepse ajo eshte gjuha e ime e shpirtit , prandaj.

Kalofshi mire.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-11-2005
    Postime
    3
    Eselamualejkum të gjithëve
    Jam shqipëtar dhe për këtë jam krenar, si të gjithë shqipëtarët e tjerë,
    lutjet edhe unë bëjë në gjuhen shqipe se pa dyshim allahu i madhërushëm i kupton të gjitha gjuhët, kurse namazin e bëjë në gjuhën e Kuranit sepse është ORIGJINAL dhe ç'do imitim apo përkthim ka më pak vlerë.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    nuk ka rendesi se ne çfare gjuhe falesh rendesi ka lutja

rrugaç Maska e misterioz
    Anëtarësuar
    07-04-2005
    Vendndodhja
    rrugeve
    Postime
    74
    Citim Postuar më parë nga drenicakuqe
    Nuk ka nevoje Lunesta te besh perkthime banale duke pasur parasysh qe une jam militant i dialektit gege.E flas gegenishten.
    Banal eshte ky sqarimi yt.Militant i dialektit geg thote,hajde mendje hajde.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Skam ca te them se po fillova do gricem po me sa duket shumica kundeshtjne njera tjetren ...njrei thote ne shqip se po e bera arabisht bej mekattjetri thot DUHET ta besh ne arabisht. pra me nje fjale je i detyruar tabesh ne arabisht. shume e kuptueshme ma mer mendja se ju miq edhe per te mesuar edhe per te folur me njeri tjetrin e beni arabisht sic jane ato fjalet qe ju i perdorni selam....kulum e me radhe :@
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-11-2005
    Postime
    3
    Sa po e shohë të gjithë ata që janë kundër gjuhëve tjera, ( se vetëm gjuha shqipe duhet të flitet ) ata as gjuhen shqipe nuk po e ditkan mirë.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Sipokalon:

Para se te flasesh per ata qe nuk e dine mire gjuhen shqipe te keshilloj te lexosh me vemendje shkrimin tend e nxir ato qe ke bere gabim ne gjuhen shqipe.
    Si ka thene xhaxhi Enver "Autokritika eshte korigjimi me i mire i gabimeve"
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    307
    Sedi une pse mbureni me nje gjuhe per te cilen nuk jeni pyetur kur jeni lindur, mo mos doni te lindeni shqipfoles apo arabfoles. Ky fenomen eshte determinues per te cilin nuk mund te mereni ju, se sigurisht te kishni lind kinez do te ishni lutur kinezisht.
    Se si do te lutet nje njeri percakton feja e tij.
    Feja Islame lutjen nuk e kufizon ne nje gjuhe por mund te lutesh ne cilen do gjuhe qe deshiron, por kur eshte ne pyetje namazi, atehere nuk lejohet me u falur ne ndonje gjuhe tjeter pershkak se Allahu i Lartemadheruar ka thend kur te faleni lexoni Kuran ndersa Kurani eshte ne gjuhen arabe, dhe gjithsesi ky Kuran eshte e pa mundur te perkthehet ne ndonje gjuhe tjeter se eshte fjale e Zotit i cili nuk eshte i kufizuar me te metat e njerezve dhe gjuha e tij eshte absolute dhe nuk mund ti pergjaj dikush ne elokuencen e tij, perdallim prej librave te tjere qe i ka shpallur Zoti kete liber Allahu i plotfuqishem e ka garantuar per origjinalitetin e tij.
    Dhe mos e akuzoni Daviusin se ai nuk tha qe nuk ben te lutesh ne gjuhen shqipe por e kishte perqellim se nuk ben me e falur namazin perveç se ne gjuhen arabe.
    Nese mendoni se kjo gje eshte arabizem ju them se edhe arabet nuk e kuptojne Kuranin mire, por ju garantoj se joarabet e kuptojne Kuranin me mire se arabet e thjeshte, nje arab per ta kuptuar Kuranin ne menyre te duhur duhet te kishte studjuar per te se perndryshe kot.
    Dhe ne muslimanet mburemi se namazin e bejme ne gjuhen arabe, shyqir Zotit qe muslimanet kane nje gjuhe e cila i bashkon per dallim prej te tjereve dhe per ate shkak te huajt na e kane ziline dhe hapin tema te tilla per ta pruar ne pyetje validitetin e tij.
    Dhe kjo eshte menyra me e mire per tu rruajtur origjinaliteti i Kuranit neper shekuj, gjithashtu edhe per ket muslimanet mburren qe e kane nje liber te rruajtur ne formen origjinale sikur qe ka zbritur.
    Per ate shkak bejne dallimin e lutjes prej kryerjes se namazit. Pikë.
    "Arsyeja e mosarsyes që i bëhet arsyes sime aq shum ma dobëson arsyen sa që me arsye e vajtoj bukurinë tënde"

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Falem Ne Gjuhen E Memes

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Feja Islame pervec Kuranit!(Sahihu Buhari)
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 03-09-2005, 13:19
  2. Faleni te Bukuren
    Nga Dita në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 06-08-2002, 13:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •