DREJTORI MË DHUNOI NË ZYRËN E TIJ!
Kurrrë nuk kisha shkuar në punë me fustan të shkurtër, me pantollona të ngushtë,apo me veshje provokative.
Nuk më lejonte ndërghegjjaqë të nisesha në punë e veshur me dicka që tërhiqte shikimin e të tjerëve.Më interesonte të tregohesha para kologëve se kisha ardhur për të punuar me ndershmëri dhe, po ashtu doja të tregohesha se isha punëtore, e sjellshme dhe e moralshme.Duhet të pranoj se ne fillim secili nga kolegët dhe koleget më respektonin në mënyr të veqantë, deri ne momentin kur morën vesh "skandalin" ne zyrën e drejtorit.
SI U PRANOVA NË PUNË?
Nuk mund të kuptoja se cfarë kolektivi i mirë ishte dhe secili shikonte punën e vet.Kjo me pëlqente më së shumti, sepse më shkonte shumpër shtati puna në qetësi, si dhe respekti i ndërsjelljë. Askush nuk ankohej në kushtet e punës dhe rrogat gjithnje i merrnim me datën e një të muajit. Kurrë askë nuk e kisha ëgjuar të thoshte ndonjë fjalë të keqe,qoftë për ndonjërin nga punëtorët apo për drejtorin.
Kjo Ishte një arsye më shumë për te qenë më e angazhuar në punën time si sekretare e zyrës së financave,meqë kisha diplomuarnë Fakultetin Ekonomik. E ndieja veten,pothuajse si në shtëpinë time.. Mirëpo, ky relaksim ne punen e re nuk zgjati shumë...
"Prej se ke ardhur ti, disi, më shumë po më rrihet në zyrë, sepse para ardghes sate pak rrija këtu!...", më tha, një ditë drejtori i cili cdo dit vishej me krevatë dhe dukej shum elegant.Nuk ia vira shumë veshin kësaj që më tha,miëpo, megjithatë, kishte njëfarë kuptimi.
Kolegër e mi kishin vërejt se kohët e fundit, prej se isha punësuar unë, drejtorit i ishte kthyer disponimi dhe buzëqeshja në fytyrë sepse tërë kohën ata ishin mësuar ta shihnin hierëndë! Kjo duhej të ishte edhe një shkakk për mua të mendoja se këtu kishte dicka. Por, ne fillim nuk e lodhja kokën për këtë problëm. Nuk mund të imagjinoja që një burrë i ndershëm dhe, siq e mësova më vonë baba i 4 fëmijëve, të kishte pretendime seksuale ndaj punëtorëve të tij! Nuk doja të mendoja se do te mund te vinte deri te një provokim i mësaj natyre.
SI MA PËRGATITI "KURTHËN" NË ZYRËN E TIJ?
Më bënte përshtypje se fakti se kurrënjëherë nuk m`i kishte lëshuar sytë të më shikonte as para as prapa.Madje, as atëhër kur ishim vetëm në zyrëpër kompletim faturash dhe mbushje formularësh të nevojshëm për afarizimin e ndërmarjes sonë.
Gjithcka që kishim ndërmjet nesh ishte bisedë rreth punës dhe kontabilitetit,madje asnjëhër nuk më kishte thënë ndonjë fjalë qe do më jipte njonjë kompliment për të dhënat e kontabilitetit qe i mbaja në kompjuter dhe i dorezoja ne forme te shtypur.Kjo me bente ta ndieja veten krejt te qetë dhe te mos kisha as nje paragjykim per sinqeritetin e punedhenesit tim.
"Po me pelqen puna jote. Nese vazhdon keshtu, do t`i kesh punet me mire se nje page!", me tha nje dit drejtori.
"Pagen do ta marr aq sa e meritoj!" ia ktheva
"Ti e meriton me shume" ma ktheu ai.
Kjo ishte nje bisede e shkurter nje paradite kur i kisha pergaditur te gjitha shpenzimet dhe obligimet per punetoret e punesuar. Ajo qe ndodhi pasditen e asaj dite,as qe mund ta pershkruaj! ishte ora 16 kur punetoret dilnin nga puna nderkaq drejtori me tha se duhet te ndalesha dhe nja gjysme ore per te kompletuar nje dokumentacion biznesi per ndermarjen. Pranova qe te mbetem ne zyre por duke me shkuar mendja per as gje qe lidhej me ngacminin, grackë, aq me pak per perdhunim seksuar nga ana e tij.
Me thirri ne zyre per te shumëzuar mbetjet financiare te fundvitit dhe per te llogaritur rrogat e punetoreve.Kur erdhem te emri im, kerkoi qe te shenonte koeficient me te lart per rrogen time..
"Pse vetem mua po me rritet rroga?" e pyeta.
Ai u ngrit ne këmbë, shkoi te dera, e mbylli deren me celes ne menyr tinzare ndaj meje por une e vërejta...
"Kjo eshte arsyea qe kam vendosur te ta rris rrogen..!", me tha duke m`u afruar pranë dhe duke u zgjatur te me puthte.
DREJTORI DINAK...
U cova e trembur ne kembe duke tentuar t`i shmangesha. E Kundershtova. Pastaj i thash se kjo eshte paftyresi nga ana e tij. Ne ato caste po e humbja respektin ndaj tij. Me fjal te tjera as qe e dija me se ishte drejtor apo cka ishte! me erdhi nje ide qe ta thyeja dritaren e zyres dhe te kerceja posht. apo te kerkoja ndihme...Mirpo m`u dridh zëri nga ky moment i pa pritur. Ai me erdhi me prane dhe me banin me te madhe e ma hoqi sakon dhe krevatën, duke mos care kokën per kundershtimin tim! Kjo me trembi edhe me shum dhe u mundova te ecja nga dera dhe te dilja jashë, por ai me doli perpara. "Nuk ke ku te shkosh mos u bej e keqe me mua behu e mire siq po behem une me ty. Prej sot gjithcka do te kesh nga ana ime.. vetem.. dua te jesh e imja sot dhe sdua ta degjoj as nje fjale. qetsohu afrohu pranë meje!". i degjoja fjalet e tij duke zgjatur duart pran meje te me shtrengonte.
"Nuk ke te drejt te ma besh kete. Une nuke kam merituar te me mashtrosh keshtu.Une nuk jam nga ato qe bejn kesosh punesh...Skam ardhyr ketu per kete pune. Lerme te shkoj ne shtepi...", i thash me nje ze te pavajshëm.
Ai me shtrengoi fort...Me njeren dor ma mbylli gojen dhe tha se do te ishte mire te dorezohesha dhe me vetëdeshur tia plotsoja deshiren e tij te zjarrt seksuarle.Dhe neser u perpoqa te shpetoja nga qellimi i tij dinak dhe i poshter nuk ia dola ai me rrezoi mbi tavoline dhe me shtriu mbi grumbullin e letrave
"E Gjall nuk do te dalesh nga kjo zyre pa e bere timen!", me tha.
"Mund te me mbysesh, por me zor smund te me besh as gje!", i thash.
Por ai me kishte rrezuar dhe gati isha lakuriqsuar isha e perhumbur dhe dicka te tmerrshme po perjetoja mirpo e verteta ishte ndryshe: Drejtori im po me perdhunonte! Ishte nje moment qe kurr ne jeten time nuk e kisha perjetuar me pare kurrë nuk kam pasur marrëdhenje seksuale me nje mashkull ne menyr te dhunshme.As qe me pyeste a ndjeja dhimbje! Ai e bënte të vetën... Nuk e di as vet sa ka zgjaur ajo dhune e tij mbi trupin tim! E Pashë qe kishte qen teper i perndezur ne mua dhe nuk ngopej "Po me mbyt i poshtër..." i brita me sa ze qe kisha.
" E Fortë je ti e fortë...", me tha Dikur jam liruar prej kthetrave te tij kam dal nga zura duke e kërcenuar se do te shkoja ta paraqisja ne polici. Por, nuk pata guxim ta bejakete prej asaj dite qe mbeta pappunë ne shtepi.Ai me ka thirrë të punoj, por unë s`doja qe te isha rob i nje drejtori që dëshironte të më konsideronte si lavire.Do të rri në shtëpi, kështu sic jam, duke e fshehur nje dhunim të pa drejtë që më është bërë prej nje njeriu që i thotë vetes dikushi!.."
PS: Kjo osht marr nga nje Reviste Kosovare "KoSoVaRjA"
Sh Sh se m`ka lodh menzi i rash fund![]()
Krijoni Kontakt