Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Vallë do e dashuronit përsëri?

Pershendetje...

Jeni i/e dashuruar, fatkeqsisht partneri juaj peson nje aksident te rende trafiku ose i ndodh dicka qe humben disa aftesi fizike ose edhe mendore/mentale...

Ai/ajo prej atij momenti eshte gjysem njeri dhe i duhet nje perkushtim edhe me i madh nga ana juaj, vallle do te dashuronit perseri ate si me pare apo e kishit lere sepse nuk jeni te gatshem te kaloni jeten me nje invalid shembull ose nje te semure mental pasi te kishte pesuar ai dicka te tille...

Do te sakrifikonit gjithcka per hire te tije madje nje jete te luksit vetem te jeni cdo dite me te, fundi fundit ai nuk ka faje pse i ndodhi nje gje e tille dhe a do te ishte fer te leni ate ne ate gjendje dhe te niseni ne kerkim te nje jete me dikend TJETER qe eshte i afte plotesisht duke haruar dashurine tuaj qe e kishin per personin deri para disa oresh...

Ju ftoj per diskutim..
    My silence doesn't mean I am gone!

Open your mind now! Maska e besart
    Anëtarësuar
    11-11-2002
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    480
    Davius, a ke menduar ndonjëherë: Pse vallë dashurohemi në ndonjë person të caktuar, e në ndonjë tjetër jo? Çfarë na terheqë të personi që dashurohemi?

Janë tre shtresa e individualitetit njerëzor; fiziologjia e tij, trupi dhe psikologjia e tij, mendja dhe ekzistenca e tij, vetja e tij e përhershme. Dashuria mund të ekzistoj në të gjitha ato plane, por kualiteti i saj do të jetë i ndryshueshëm. Në palnin fiziologjik, të trupit, ajo është seksualitet i thjeshtë. Ju mund ta quani dashuri, ngase fjala "dashuri" mund të tingëlloj si më poetike, më e bukur. Por 99% të njerëzve seksin e tyre e quajnë dashuri. Seksi është diçka biologjike, fiziologjike. Kimia e juaj, hormonet tuaja janë të përfshira në të.
    Ju dashuroheni në një grua apo në një burrë. A mund të përshkruani saktësisht pse ajo grua ju tërhjeku juve? Pa dyshim ju nuk mund ta shihni veten, ju nuk e keni parë veten tuaj ende. Po as psikologjinë e saj nuk mund ta shihni, ngase t'i lexosh mendimet e dikuj nuk është punë e lehtë. Atëherë çka gjetët te ajo grua? Diçka në psikologjinë tuaj, në kiminë tuaj, në hormonet tuaja është tërhjekur nga hormonet e gruas, nga psikologjia e saj, kimia e saj. Kjo nuk është çështje e dashurisë, kjo është çështje e kimisë.

Mendo këtë: gruaja me të cilën ke rënë në dashuri, shkonë te mjeku juaj, dhe e ndërronë gjininë, dhe fillon të risë mustaqe dhe mjekër. A do ta duani edhe më tej atë? Asgjë tjetër përveq kimisë, hormoneve, nuk është ndruar. Ku u tret tash dashuria?

Marrë nga: www.mjellma.org

I Lutem zotit të mos me ndodhë diqka e tillë, ndoshta nuk do ta bëja nga "dashuria" por nga dhimbja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga besart : 23-05-2005 më 11:45
    Ligji i aksionit dhe reaksionit është universal. Keni kujdes!

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar më parë nga besart
    Asgjë tjetër përveq kimisë, hormoneve, nuk është ndruar. Ku u tret tash dashuria?
    Edhe une s'kam pergjigje per kete pyetje...se dije valle...
    My silence doesn't mean I am gone!

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Davius ju pershendes:

Tema eshte mjaft domethenese por do te tregohem i sinqerte per hir te realitetit te hidhur qe vret, Do mundohesha mesa mundja qe mos i mungonte asgje, pra do ti gjendesha prane, por sdo mund te jetoja prane njeriut qe desha ne gjendjen e cmendur te saj. Mendoj do ish hipokrizi dhe meshire.

Ne rastin tjeter ate te gjymtimit do pranoja mendjen e shendoshe te partneres sime dhe do jetoja prane saj per dashurine e paster qe do vazhdonte te mbijetonte fort.

Gjithsesi rasti i pare eshte i dhimbshem por i padrejte qe te vuajne dy persona ne vend te njerit.

Dito.

MiLaNisT Maska e sLimShady
    Anëtarësuar
    22-04-2004
    Vendndodhja
    Shif ka mrapa m'ke
    Postime
    1,116
    Davius mjaft teme prekse me te vertet shume e veshtire per tu gjend pergjigja po do nderlidhem me nje rast qe e di ku druaja ka humb 2 kembet dmth eshte paralizuar nga te dy kembet dhe i njof dhe personalisht ata persona burri i vet kurrr nuk u martua por i qendroj besnik asjat dhe pse i lutej ajo qe te martohej ky nuk deshi tha deri sa te jesh gjalle ti une nuk do kem lidhje me njeri tjeter.Sa per veten time me te vertet sdi ste them shume e veshtire
    M&M

vlonjate moj ti Maska e bija_e_detit
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    ne zemren tende pa te cilen sjetoj dot
    Postime
    365
    mos o zot se di ca do beja ..... mjer kujt i bie
    ti gjithmone me thua jeta eshte e bukur ndaj te kam jete

* Yllëza e forumit *
    Anëtarësuar
    02-10-2004
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    454
    Sa i perket te gjymtuarit , mendoj se nuk do ta kisha problem por eshte rrezik te jetosh me nje te semure mental pavaresisht dashurise qe ndjen , mire ka thene bija_e_detit , mos i rafte kujt nje rast i tille .
    ArsGothicë

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Une flas nga kendveshtrimi im ne kete rast.Per mua dashuria ndaj nje vajze dhe te qenit e dashura ime nenkupton qe nje dite nese don Ai lart do te jete bashkeshortja ime.Tani njeriu per te qene bashkeshort apo prind ka disa obligime qe duhet te kryeje.Nese mbas fatkeqesise gjykohet qe nuk eshte ne gjendje te afte te edukoje femijet te kujdeset per veten dhe per mua.Atehere nuk e shoh te arsyeshme per asnjeren pale qe te sakrifikoje.Them kur ka probleme mendore apo paraliza ne tere trupin.Por nuk mund ta le menjane s'e humbet nje krah ose nje kembe, atehere i qendroj prane.Nese asaj nuk i vjen rende te krijoje familje une nuk e braktis.Fundja ishte jashte vullnetit gjithcka qe i ndodhi, gje qe mund te binte dhe mbi mua.

Fatkeqesite mund ndodhin dhe mbas marteses.Fundja jeta keshtu e ka.Atehere si i behet?Halle te medhaja ka kjo dynja nuk e di s'e si i perballojme ne te shkretit
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Davius eshte shume situat e veshtire kjo yllo.
    Varet sa shume e do ate person dhe varet ca pasojash i la aksidenti.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Veshtir me zgjedh.

Por nese ne at Aksident vdes , ateher pse jo duhet me gjet tjeteren , por nese jet qe nuk mundet te zgjohet as ne kemb,, per hir te femijeve dhe asaj duhet te martohem dhe te marr nje tjeter sa per punet e shtepis , se jo per tjeter..

Besoj qe mjafton nje pergjigjeje e till.

ps.Ishalla kurr sme ndodh

Gjith te mirat
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ikonat ne fene Orthodhokse
    Nga Seminarist në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 20-02-2015, 18:30
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 15:50
  3. Justin Dëshmori: Apologjia e parë
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  4. Valbona Bozgo - Hamëndje
    Nga Fiori në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-10-2006, 15:41
  5. Te urrej....dhe perseri te dua!!!!
    Nga Ngrohtesia në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 21-07-2002, 18:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •