Close
Faqja 0 prej 17 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 165
    i ELBASAN-it Maska e mullaymeri
    Anėtarėsuar
    23-08-2002
    Vendndodhja
    BOLZANO/BOZEN - ITALI
    Postime
    68

A jane shqiptaret raciste ?

Prej kohesh kam dashur te hap nji debet me ket teme. Bindja ime (personale) eshte se ne jemi raciste. Mjaft te hedhesh nje sy ne literaturen e sotme dhe ate te shkuar, ne gazetari bile dhe ne tregimet e veteraneve apo ato te te perndjekurve politike, te mbushet mendja se jemi nji popull racist. Ne te shumten e rasteve meshirojme ate qe eshte ndryshe nga ne, pjesen qe ngelet e urrejme.
    Shembujt ju ftoj te mi sillni ju. Ose te me mbushni mendjen qe s'eshte keshtu si e mendoj une.
    "Arbeit Macht Frei"

WE DON'T NEED ANOTHER WAR !

Perjashtuar Maska e SSALB
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Royal Leamington Spa, UK
    Postime
    107
    Kjo teme eshte hapur (shif tek Temat Shoqerore: Racizmi) dhe eshte pothuajse e mbyllur tanime.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-07-2002
    Vendndodhja
    as vete se di ku jam, ka njeri te ma tregoje
    Postime
    92
    m.gj.se SSALB deklaron se kjo teme eshte e mbyllyr une ty Mullaymer po te permend vetem rastin e
    ish kolonelit te vetquajtur i "hekurt" te qytetit tend te lindjes per te kuptuar sa rracista jemi ne si popull dhe sa per te deshiruar leme............

nderkohe qe :
    dike e kishte cuar drejt vdekjes
    dike e kishte bere te paafte seksualisht
    dike e kishte goditur ne diten me te lumtur qe mund te kete njeriu ate te dasmes
    dike...............
    sa shume te tille ka ?!

pushtetareve AI (kam neveri ti permend dhe emrin) i lepinte dhe vazhdon ti lepije sahanet ...............
    Ti u duke ne jeten time
    si hijet e pikave te shiut
    Ti u zhduke nga jeta ime
    si hije e rrjedhshme me pike ne fillim
    S`eshte cudi qe ndonjehere
    te ndiejme dhe gabim
    .......................................

i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anėtarėsuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301
    une nuk do t'i quaja shqiptaret RACISTE...por NJEREZ PAK TOLERANTE...kjo si pasoje e kultures me te cilen jemi brumosur.
    shqiptaret jane pak tolerante ne lidhje me shume gjera, edhe me homoseksualizmin, edhe me tradhtine, edhe me imoralitetin ... e shume e shume te tjera.
    ndoshta nuk duhet te pyesim : a jane shqiptaret raciste?...POR
    a jam une vete racist??? dhe ne kete rast te pergjigjemi vetem per veten tone. sepse besoj se do ishim te paafte te gjykonim kčdo!
    pershendetje.
    Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

i ELBASAN-it Maska e mullaymeri
    Anėtarėsuar
    23-08-2002
    Vendndodhja
    BOLZANO/BOZEN - ITALI
    Postime
    68

Le te jetojne te tere...

ndoshta nuk duhet te pyesim : a jane shqiptaret raciste?...POR
    a jam une vete racist??? dhe ne kete rast te pergjigjemi vetem per veten tone. sepse besoj se do ishim te paafte te gjykonim kčdo!
    pershendetje.
    [/B][/QUOTE]
    Nuk e kam as kapacitetin intelektual as autoritetin hyjnor te gjykoj kedo.
    Me lejo, vetem te jap disa shembuj, dhe gjykimin tim modest.
    ...Burra qe me jevga dine te rrine
    Gra qe pjellin per vit
    Veē Elbasani i rrit...
    Keshtu shkruante i menēuri Fan Noli kohe me pare. Dhe kaq gja di ta gjykoj qe hyn ne racizem. Qe imzot e patriot Noli ishte racist e pak tolerant mund ta lexosh ne veprat e tij.
    Fjala jevg ne ditet tona perdoret dhe nga xhaxhi Enver, i cili shitej si burre zotni e babai i te gjitheve, por jevgjit i mblodhi ne "gheto" te vogla neper qytete dhe u rezervoi vetem bodrumet e pallateve e punet me te rendomta.
    Per "jevgjit" flet dhe xhaxhi Pjeter Arbnori kur na tregon historite e tij te luftes kunder komunizmit dhe ne ato te burgut.
    Racizem apo mos tolerance e ku asht ndryshimi???
    Te ngrihen floket perpjete kur lexon nji artikull per vdekjen e nji homoseksuali tek e perjavshmja "Reportazh". Autorja , nji vajze e re, mbasi i qan hallin per jeten e tij pa shume kenaqesira(??) dhe per mos pranimin e tij nga shoqeria na jep dhe nji perle te gjykimit te saj "shume tolerant". "Pėr njerėzit e familjes, tė qenit homoseksual, nuk u pa kurrė si njė devijancė natyrore qė pavarėsisht preferencave ėshtė e njohur kudo nė botė, por pėrkundrazi tė gjithė e cilėsuan si njė turp"(???).
    Per vete jam i mendimit qe kjo bote eshte krijuar per te tere.
    E vetmja gje qe nuk toleroj jane frutat e thata si bajamet, lajthite dhe arrat sepse jam alergjik ndaj tyre. Per te tjerat : "Liberte, egalite fraternite".
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mullaymeri : 06-09-2002 mė 12:21
    "Arbeit Macht Frei"

WE DON'T NEED ANOTHER WAR !

i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anėtarėsuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301
    kur eshte bota e madhe dhe e qyteteruar raciste...e si te mos jete shqiperia e vogel?! qe ka qene vec robinje per peseqind e 50 vitet e shkuar???
    gjithsesi ...edhe une si ty mendoj...! realisht i adhuroj zezaket, menyren e tyre te jeteses, te qenit vellezer njeri me tjetrin, unitetin midis tyre.
    ti thua:"nuk kam as kapacitetin intelektual e as autoritetin hyjnor te gjykoj kedo."
    POR MOS HARRO SE DUHET PIKERISHT NJE I TILLE KAPACITET E AUTORITET QE TE ARRISH TE TOLEROSH TE GJITHE E GJITHCKA.
    mendjengushtesia e njeriut con pikerisht tek mos toleranca.
    tani per tani kaq.
    byeeee
    p.s. ah edhe dicka...raciste nuk jane vetem te bardhet!!!!eshte ne natyren e njeriut te paragjykoje diversantizmin.
    Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

Behet fjale per Rracizmin si fenomen te pergjithshem ne Bote, pra kur nje i bardhe urren nje te zi apo e anasjellta vetem prej ngjyres se lekures, apo per ane te tjera, pra per kombesine etj.

Shqiptaret mund te urrejne serbin dhe nuk pelqejne rracen e tyre (e thene trashe), pra kombesine e tyre, megjithese kemi te njejten ngjyre lekure.

Ne rast se behet fjale vetem per romet, (jevgjit), atehere ndryshon problemi, pasi ata jane pakice teper e vogel ne Shqiperi dhe shume e paperfillshme per te sjelle ndonje ndjenje te madhe rracizmi, aq me teper kur nuk perbejne ndonje rrezik per shoqerine shqiptare.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-08-2002
    Vendndodhja
    Montreal -Tirone , vajtje-ardhje, moszgjedhje
    Postime
    181
    Edhe nqs jemi rraciste shum mire kemi. A nuk jemi ne shqiptare qe ne cdo vend europian,sa na degjojne kombesine dhe fene na shikojne me nje lloj percmimi. A nuk jemi ne qe etiketohemi cdo kohe si trafikante, vrases, madje dhe fondamentalsite, ku na mohojne dhe lirine levizjes, ku me shume se gjysmen e terriorit tone "Evropa e Qyteteruar " ja dhuroi fshqinjeve tane dashakeqes ? Atehere perse une nuk duhet te jem rracict ???? une nuk jam Jezusi ( te me falin te krishteret ) qe pellembes ne fytyren time ti kthej edhe faqen tjeter. Une jam qe zjarrit duhet ti pergjigjemi me zjarr !!!! , dhe jo si veprojne prej 50 vitesh qeveritaret tane te perulur , pa dinjitet per shtetasit e tyre . (rasti fundit , ngarjet nkufirin me Greqine dhe n Konsullaten Italiane) . Asnjehere nuk duhe harruar kush Jemi ne dhe kush eshte Europa !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-07-2002
    Vendndodhja
    as vete se di ku jam, ka njeri te ma tregoje
    Postime
    92
    ne jemi rracist me gjakun tone mor..........
    Ti u duke ne jeten time
    si hijet e pikave te shiut
    Ti u zhduke nga jeta ime
    si hije e rrjedhshme me pike ne fillim
    S`eshte cudi qe ndonjehere
    te ndiejme dhe gabim
    .......................................

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Nuk e di kush e gjykon rracizmin si fenomen negativ. Ndoshta inferioret. Nuk mund te jene te gjith te barabarte ne shoqeri dhe ne natyre sepse ndryshojme nga njeri tjetri edhe psikilogjikisht edhe bilogjikisht. Per mendimin tim rracat kane desinacione te percaktura ne jete. Te zinjte me fizik te zhvilluar jane te destinuar per pune fizike dhe per sporte, te bardhet per inteligjencen etj.
    E mendoni se sa monotone do te ishte bota po te ishin gjithe njerzit njesoj dhe pa ndryshime. Pastaj po ti referohesh teorise se Darvinit vetem ndryshimi midis specieve solli seleksionimin dhe per pasoje zhvillimin e tyre.nuk do te kishte evolucion po te kishte barazi, njellojshmeri sepse nuk do kishte cfare te ndryshonte
    kuptuat!
    Tani ne cilen ane te fushes eshte gjithesecili kete le ta gjeje vete
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

Faqja 0 prej 17 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. All-llahu ka thėnė
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-01-2007, 07:25
  4. Kėnga e Gjergj Elez Alisė
    Nga Ullmar Qvick nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 07-09-2006, 05:29
  5. A e duan shqiptarėt bashkimin kombėtar?
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 05-05-2006, 11:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •