Close
Faqja 3 prej 35 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 347
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Mendoj se duhet ditur te bejme dallimin midis flamurit kombetar dhe atij shteteror. Kosova prape do kete per flamur kombetar, flamurin tone kuqezi te Skenderbeut, kurse ky flamur ketu eshte vetem flamur shteteror i Kosoves sepse nuk mund te kete dy flamure te njejta shteterore. Kosova do behet shtet perkohesisht me emrin e saj te vjeter Dardania, deri ne ribashkimin e saj me Shqiperine qe nuk do jete i larget.

Tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 16-08-2005 më 07:05
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga R2T
    Sigurisht po te dije pak me teper nga historia e Shqiperise, s'do flisje me koken ne tajare. Flamuri Origjinal i Skenderbeut (qe eshte dhe themeli i flamurit te sotem) ka pas mbi shqiponje nje yll 6 cepesh.

Citim Postuar më parë nga R2T
    Tani ik gric bithen dhe hap dy libra historie, meso te vellazerohesh me bashkekombasit e tu sidomos kur kerkojne te njejten gje me ty, pastaj hec prape kur te kesh ndonje gje pozitive per te thene.

Çfar thue ti o R2T

Ky Geri

A don, e s'din,
    a din e s'don??

Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 16-08-2005 më 07:20

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756

s`ka behane
    ncuk....

Love's Lover Maska e ice_storm
    Anëtarësuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    fajv 1 for
    Postime
    1,043
    Ore bani gam gam kot

nuk ka shum rendesi flamuri (mgjs personalisht sme pelqen dhe besoj qe mjer ata qe femij qe do bejn vizatim ne klas te dyte) por rendesi ka qe KOsova te kete nje flamur dhe te arrij te marri pamvarsine

Tani interpretimet jan nga me te ndryshmet sepse secili mund ta argumentoj ashu siç do vet por kaloni içik me siper atij egoizmit dhe shikoni me larg
    domini sumus
    sumus servi
    ubicumque
    nusquamque

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Qe ti vendosim fund idiotesise persa i perket yllit hebre, qe edhe vete hebrejte t'i pyetesh se cfare domethenie ka nuk dine te te thone gje hic, le ta shohim pak flamurin e pasardhesve te Kastriotit.

Ky esht flamuri i Kastriotit te Napolit, gravure e viteve 1500. Shikoni mire ngjyrat. Te dya keto un i shoh tek flamuri i Dardanise.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Kjo eshte vula zyrtare e Gjergj Kastriot Skenderbeut (se ka dhe nje sekrete).

Hidhini nje sy me kujdes se yllin "hebre" atje e keni perseri. Ne vend qe te kuptoni pse ky simbol gjendet atje, shkoni e merreni me konspirime kot me kot.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Nje tjeter e gdhendur e shekullit XVII, te pasardhesve te Gjergj Kastriotit.

Ngjyrat e flamurit nuk jane aspak Serbe, se edhe serbet kane ngjyrat e Frances, Amerikes, Hollandes, e deri diku pjeserisht dhe Anglise.

Pse pikerisht e kuqe, ngjyre ari dhe blu jane ngjyrat e flamurit dardan, kjo do ishte nje pyetje qe mund t'i beheshe atij qe e ka mendu ket gje ose per diskutim ketu.

i regjistruar gabimisht Maska e FЯODO
    Anëtarësuar
    27-03-2005
    Postime
    652
    Mesa shoh te ai flamuri ku ka dale ne foto Rugova ka gjithsej ne perberje 5 ngjyra.
    Pse mos e bejne 6, nje ngjyre per nje cep te yllit??
    Do duket icik si flamur hermafroditesh po s'ka shume problem them une, duhet te rivalizojme ato flamujt e vendeve afrikano-lindore per shumellojshmeri ngjyrash, kontrastesh e vizatimesh.
    Creative artwork requires creative thinking from a creative mind

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Është kjo një qështje shumë e rëndësishme për ta diskutuar kështu në aspektin tërësisht personal, sikur e bëni ju në këtë temë!? Qështjen e flamuri kombëtarë po e diskutoni sikur një hakmarrje ndaj njëri tjetrit, dhe në veçanti më duket shumë e papranueshme të diskutohet për yllin gjashtëcepësh, ngjyrat në flamur dhe simbolet tjera e jo për qështjen më madhorë të këtij problemi: Duhet apo nuk duhet Kosova të ketë flamur të ndryshëm nga ai që përdoret në Shqipëri, duke e ditur që jemi një komb, kemi një gjuhë, një traditë dhe çka është më me rëndësi një histori dhe gjatë tërë kësaj historie kemi pasur një flamur, atë të Skenderbeut dhe sërish, bashkarisht po të njejtin flamur e kemi ngritur më 1912 në Vlorë (pak rëndësi kanë detajet në te)! Dhe a duhet që shqipëtarët në Mal të Zi, Maqedoni apo Luginën e Preshevës të kenë flamuj sejcili për qejfin e vet??!!
    Tjetër gjë është se gjithkund në botë për simbolet kombëtare: Flamurin, Stemën dhe Himnin Kombëtarë bëhet diskutim publik dhe populli vendos se cili do të jetë ai simbol që do të pranohet nga shumica. Pra për këto simbole nuk vendoset në zyrën e askujt, edhe nëse ai është kryetari i “shtetit” (e vura në thonjëza ngase ende nuk e kemi shtetin të deklaruar) dhe nga askush tjetër, përveç nga populli.

Këtu lexova edhe një mendim shumë të quditshëm nga dodoni, citim: Mendoj se duhet ditur te bejme dallimin midis flamurit kombetar dhe atij shteteror, Vërtetë nuk e paskam ditur se ka dy lloj flamujsh të një shteti të vetëm!!? Do të doja ta dijë nëse ka mundësi se ku dhe në çfarë duhet të dallojnë këta flamuj dhe nëse kam festë personale (martesë, apo të ngjashme) cilin flamur duhet të përdor?
    Kaq sa për sot….
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga Poeti
    Këtu lexova edhe një mendim shumë të quditshëm nga dodoni, citim: Mendoj se duhet ditur te bejme dallimin midis flamurit kombetar dhe atij shteteror, Vërtetë nuk e paskam ditur se ka dy lloj flamujsh të një shteti të vetëm!!? Do të doja ta dijë nëse ka mundësi se ku dhe në çfarë duhet të dallojnë këta flamuj dhe nëse kam festë personale (martesë, apo të ngjashme) cilin flamur duhet të përdor?
    Kaq sa për sot….
    Mendoj se dodoni ka dashte te thoje se per aq kohe sa Kosova do jete nje shtet tjeter dhe jo e bashkuar me Shqiperine nuk mund te kete te njejtin flamur. Une nuk jam kompetent, por kjo me ngjan llogjike. Kosova, deri sa te bashkohet me Shqiperine mbase do jete e detyruar te kete nje flamur tjeter. Ne rast bashkimi athere edhe flamuri do jete i njejte.

Mbase e kam gabim dhe as une s'e kam kuptu mire ate qe thuhet por me nje arsyetim te thjeshte, pa njohur ligjet nderkombetare (nese ka te tilla ne lidhje me flamurin) kjo me duket shume llogjike.

Do ish mire qe dikush qe di diçka te na e sqaroje.

Faqja 3 prej 35 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  2. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •