Flamuri i IRLANDES
Flamuri i ITALISE
![]()
Flamuri i IRLANDES
Flamuri i ITALISE
![]()
Talent wins games, but teamwork wins championships.
Micheal Jordan
cka do te thote se ka mjaft shtete me flamuj identik
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Eh more Arb, tani erdhe ne piken te cile e mohoje tere kohen dhe shembujt qe i solle flasin te kunderten e asaj qe tere kohen e mbroje. Ne te njejten kohe dua te falenderoj iliria e para per shembujt qe na solli ne kete faqe.Postuar më parë nga iliria e para
I thone nje fjale popullore" Nese nuk mund ta luftosh, bashkohu me te" dhe kete te them edhe une ty Arb, sepse keshtu e ke humbur fare rrugen.
Chadi dhe Rumunia, Irlanda dhe Italia, Hollanda dhe Luxemburgu, Monaco dhe Indonezia, qe nuk kane asgje te perbashket mund te kene flamuj te njejte apo te ngjashem, kurse ne qe te dy shtetet jemi shqiptare nuk mund ta kemi, kete predikoje tere kohen, pra paska mundesi te jene te ngjashem, bile edhe te njejte dhe njekohesisht te perfaqesojne dy shtete te ndryshme dhe te valojne para nderteses se kombeve te bashkuara, apo ke harruar cfare ke shkruajtur me pare ne po kete teme!?
Ndryshuar për herë të fundit nga Poeti : 01-12-2005 më 13:35
MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA
Poeti me falni, po une akoma nuk kam perfunduar,me lejoni dhe kete leter sot dhe nuk kam me qka per te then,pas qesaj letre posa te (mabaruari)! nuk me erdhi mir qe mirnjoheja jon te mbaroi keshtu po ju akoma ma impononi kshtu, qe u indetifikuat ndaj kesaj mirnjoheje,flm.. ju nuk beni mir ta veni shkas Rugoven rreth temes ku ne nuk u pajtuam nga shkaset dhe sygjerimet tona ndaj temes se Flamurit!.Pikerisht ku ju jeni fajtori,doni e nuk doni te pranoni une vendosa ta them dhe kete fjalen ku ju e thoni qe rreth Rugove ndodhi kjo!. mendoj se nuk keni bere mir qe keni shkruajtur ate fjal nuk po me duket e hijshme, nga ana e juaj qe ju jeni shprehur keshtu!.sikur akoma do gjeni shkas per fjalet e fajin tend te gjuani mbi korrizin e dikujt epikerisht te Rugoves, (kjo nuk pin uj)asgje nuk jam duke te kuptuar te lutem mos e ve bast rugoven se nuk po duket hijshem kurse fajin e ke vete se pikerisht rugova nuk te ka shty ty qe ti mua tme kunderviheni me sygjerime rreth temes se Flamurit!. Ne konkretisht i kemi then njeri tjetrit mik si dhe shum te tjerve po ama qka don te shtini rugoven ne kete (ndermjetsim)-kerkoj dhe nga te tjeret anetar mbrend ketij forumi te folin haptas nese ishte e drejt te shkruhet faji mbi Rugoven?(ABSOLUTISHT JO)!(kurse une nuk te vura ty' ne faj mbi Hashimin), e as tjetrin ku ta di une po drejt ty'personalisht tu kam drejtuar, pse me sygjerove pa asnje fakt? qe une diqka tu kundervuna ty ne emer tendin te lutem kujdes,nga fjalet dhe qka shkruani ngase nuk te kam borgj, me duket as une e as Rugova pse thjesht esht mendim i imi personal ide pse e perkrahi pra dhe njihere po ta them qe nuk ke bere mir qe merr pergoj Rugoven qfar po te duket ai ne kend po te perngjan?! te lutem kujdes dhe nje here e njemij here...... se nuk pate nevoj te na qoni te kjo mosmarreveshje)!thjesht kurse keni pas tjera menyra ose sygjerime ma te hijshme, e jo pert t"vur ne bast Rugoven si po te duket kjo mir? dhe para ketij opponioni mbrend ketij forumi dhe si nje Poet i till qe mundoheni akoma ti permbaheni nje dukurie tashme po shifet! gjuaje gurin dhe mshefe doren dhe po mendoni te jetni ne stom jo nga une jo,sa u perket te tjerve anetar te forumit eshte ide e tyre, megjithate e pranoi dhe une personalisht qe te kam vlersuar qoft nga poezit e juaja qoft nga sjelljet miqesore dhe si i till, vertet ishit ne qdo tem qe lejshi hapesiren e qdo forumisti pa as nje vrejte e kjo na ka afruar me shum dhe mund ta them qe me bajke pershtypje!.e persi sharron qeshtu kurr nuk e kisha besuar, sipas personalitetit mbrend ketij forumi qe jeni terguar i sinqert, dhe i respektuar nder te tjera,ta them dhe nja po me vjen shum keq qe kjo te ndodhi!? po kete ia molle veti, pa as ni arsye kurse une nuk kam patur t'bej me emrin tend konkretisht,kurse ju ua kundervuat dhe do gjeni shkas ne anen e Rugoves!.une e shof kete te pa hijshme dhe besoj se dhe nga kush e logjikon kjo nuk shkon po me mir te kishit then jam jasht ides se juaj kete ke pas te drejt. dhe askush nuk mundet ta mohoi gje normale!.une e kam dit shum me par nga shum tema qe ju jeni kundraj rugoves dhe asniher nuk tu kam kundervu, pse ajo ka qen (ide e juaj)sikurse dhe dukej qe kjo po te mundon, po ma ne fund dhe u kyqe e tregove indinjitetin dhe poetiken tende te qelluar! qe me koh (paskeni vuajtur nga kjo semundje), po me vjen keq shum si i till Poet! pse e keni mbajtur kaq koh kete ndikim nervor me mir te ishit deklaruar me kohen qe mos t'me kishit quajtur si mike, megjithse kete e kishit si te natyrshme mir qe mundoheni te i permbaheni prapavis, per miqesin dhe burrerin tuaj u pa puna! sa i perket anes time, pra dhe njihere kete nuk ta kisha borgj qe drejt tme merrni ne sygjerim dhe tme akuzoni se nje mergimtare,nga dhe ku ka (perfundaur titaniku )dhe kete e kerkuat!
jo une nuk jam (Titanik/e) e as nuk jam e huaj, as nuk jam tradhetare, e as nuk ta bej prapavin, po jam nje bije shqiptare! me nje mend qe ia ruaj nderin dhe traditen e tere Rugoves dhe mbar Kosoves Shqiperis dhe gjitha Trojeve etnike Shqiptare!. "KJO JAM UNE"! dhe ku do qe jam dhe ka do qe shkoi vendin tim sdo e mallkoi!.jo,jo do e ruaj ne zemer dhe ne shpirt traditen dhe kulturen shqiptare ma ne fund, dhe te drejten time si femer shqiptare nuk lejoi jo ate, askush te ma mohoi te drejten e as iden time e as Idealin e Rugoves posaqerisht ate Te "PRESIDENTIT TE KOSOVES" Ai ka Lind dhe ka per te (vdekur ne shpirtin tim) kam per tu mburrur me Vepren dhe IDEALIN ETIJ SHQIPTAR! pergjithmon.....doni te ma mohoni kete perse? qe jam femer e nuk paskam te drejten te inkuadrohem per ta shfaqur mendimin tim personal.Po dhe ndokush qe (pretendon) nuk mund te ma mohoi te drejten e fjales...e as qe jam perpjekur te ia mohoja dikujt pavaresisht qka kam shkruar nuk ia kam then askujt e askend nuk kam sygjeruar qka duhet per t'then ose qka per tshkruar e as ty'Poeti! nuk ta kam then drejt per drejt, ate qe e keni shkruar ma lart (se nuk mundeni te me mohoni qe une e dua prej sarande e deri ne preshev)--perkundrazi e pohoi ate, se dhe une e dua Kosoven e shqiperin e gjitha trojet etnike...Po fjala dhe tema ishte ndaj Flamurit,e pikerisht une e thash dhe shkrova rreth kesaj teme dhe kam (kretikuar ata qe kan bere aktin)dhe qe shkelen mbi Idealin e Rugoves!. "PRESIDENTIT TE KOSOVES"-ne mos te ardht keq, ku ju u inkuaruat ne tem dhe mu drejtuat pikerisht mua per fat te keq, qe e tregove fytyren tende dhe miqesin! e ku dhe ja hudhet fajin Rugoves! kjo eshte krejt e pakuptimt megjithate ,e kam vrejt disa here temat qe keni gjuajtur gur mbi rugoven po une pikerisht ty nuk tu kam kundervu asnihere drejt per drejt, qe per te gjykuar e as sygjeruar nder te tjera,edhe pse e kam dit kjart se ju e urreni ni President te shtetit sikurse dhe u deklaruat ketu para opnionint publike ne hapsirene ketij forumi qe e hapen keta moderator shqiptar sa per afrimin e te gjith neve e jo per ni (shkatrrim ne detaje te politikes) une personalisht dua te ua kerkoj falje, si moderatoreve dhe atyre te administrates(sinqerisht me vjen keq qe e tepruam dhe nga kjo pamje fatale) po tna ishte lyp ndoni shperblim per tu abonuar ketu ne ket forum do kishim hy me rrall dhe nuk na kishte ardh nga goja te bluajm qka dhe na hyp ne kok)!na u dha rasti te shkembehemi me poezit dhe hallet tona per ta shprehur mendimin ton dhe mllefin ton se kush idet e veta,kurse hyni politika e na e qiti fare mir!. per tu pa dhe tu dit per te miren evendit dhe te kosoves se sa peshojm dhe se sa jemi te gjendje ti permbahemi urdhave presedinciale ndaj nje shteti te pavarur ta formojm nje (grusht shtet)ku nga nje grup i udhhequr per se mbrapshti jeni duke e quar (gadi ne nje luft civile)! po me keto idet e juaja te qelluara pra po shifet kjart se vetem e urreni Presidentin dhe doni te ia mohoni te drejten dhe idealin e tij,sikurse dhe e akuzoni po ju vete Poeti, e keni shkruar dhe publikuar po ne kete faqe te internetit!. qe ai Rugova esht shkatrrues i shtetit se ai nuk po i bashkon te tjeret se ai fajtor mbi te gjitha ...! e nuk jeni duke e folur realitetin se kush po i ben keto vertet dhe se kush u dashka te shkoi pas kujt,duke ta shtruar pyetjen? thjesht i nderuar Poeti, sipas teje kush u dashka me shkuar pas kujt?qe aty po kerkonin te gjith te jen presidenta(wow) dhe sa here ia kan refuzuar ftesat ata simpatizuesit e tu Presidentit kete se dini apo nuk doni te flisni-drejtesin?! jo se nuk keni si te flisni te drejten ndaj atij njeriu qe e akuzoni dhe e urreni, mbi te tjera kush po i ben keto gjera a presidenti a ata zoterit e juaj qe ua keni dhen voten e sa per te ua (thyer qafen)-sa per "uqk" e tere kosova ishte dhe do jete!. jo vetem nje grup si po mendoni ju dhe me duket se qekjo Kosova na eshte egjith Popullit e jo veq e juaja normal se ni President duhet te jet ne krye te postit per te udhehequr po me kend se?!dhe ma ne fund fajtor Presidenti dhe fajtore une, qe e simpatizoja e kam iden time po ne si jemi ne anen e presidentit me duket qe nuk eshte rrug e gabuar edhe nuk do te jete po dhe te me dali kurr nuk kam per tu ndal nga kjo ide deri ne vdekje!. nihere ia kam dhen voten nga vullneti im!* niher e kam fituar bindjen ne te dhe e kam te drejten time edhe pse jam femer?! e kam te drejten e fjales dhe te ides,te kultures ,e tje..kush mundet te ma mohoi kete? jo mua po e them me plot kurajo se as nje femre shqiptare (jo me, i kemi then tortures ndal)!.dhe shkeljes se pa drejtesis mbi femren shqiptre!. dhe me ni porosi te ndjeshem ne shpirt se kurr femra shqiptare mos te lejoj turturen e as shkeljen mbi personalitetin e as indinjitetin moral shqiptare, ajo qe don dhe ajo qe din ta pohoi kete dukuri mbi femren shqiptare me te zgjuara dhe si te tilla,do ishim ne mbar boten dhe do jemi edhe pse nga vete ju (jemi dhe ishim te shkelura)!. e kjo sot qe ju shkelni mbi te drejten e popullit dhe Idealin e Dr,Rugoves presidentit te kosoves"! pra per kete nuk jem une fajtore Poeti, pikerisht se emrin tend nuk e kam marr me shkrim kjo eshte e tera ne vend se ai personi Orioni tme gjykonte shfrytezove rastin ti si Poet.... te merreni edhe me politiken une mendoi qe do kishit gjet rastin me te mir per teu kundervu kesaj ideje te cilin ju e zgjodhet dhe ma ne fund u treguat (detal) u dit tash me se kush ta paska nxan (udhen) Rugova!.qfar ju mbeti tashme te ia mbani dhe gajlen e kancerit, per ata qfar do beni?e dhasht zoti se nuk eshte ne duart e juaja, po ai njeri eshte ne duart e "Zotit" ai njeri esht nga shkemb i bekuar po ate dhe zoti e mbrojti nga semundja pra e (kancerit)-pikerisht te cilen e fitoi po nga (epidemia) e njerzimit ndaj ketyre akteve, te juaja (antipolitike)per t'qkatrruar vendin e juaj per t'quar mundin e atyre qe derdhen gjakun dje dhe nder shekuj, po dhe kete Flamur Daradan! te lar me gjak nga shqiptare i cili rrjedh po nga gjaku i shqiptaris nder shekuj(xx) te cilin e vuat ne zjarr ,i cili u ngrit per te miren e vendit e ne shej te "Shtetit drejt Pavaresis per Kosoven"!. Po kete akt te shemtuar e treguat para syve te juaj dhe ate te Botes.burrerin dhe miqesin dashamiresin e treguat po nga ligeshtia e juaj se jo nga trimeria,ku ishit ne kohen e serbies kur ju shkeli sllobodani qe nuk e treguat ateher trimerin per te ia djeg flamurin kur ua qiti perkrah flamurit Shqiptar! pra ku ishit ateher e pse po atij flamuri se ia vut zjarrin?! po sot ketij Dardan si ka gjak shqiptari nder shekuj,e kinse e thoni se ky flamur esht i serbies,po jo ky eshte qellimi te cilin dhe e treguat ne syt e juaj vetem e vetem qe propozoi "Rugova"!...me gjithate po ua kujtoi se kurr nuk keni per te ia dal manipolimeve te juaja e gjith ata qe kan zgjedh kete (ide)-Ideali dhe Trimeria e mundi i Rugoves kurr nuk do zhduket e as nuk do VRITET JO!. mos kujtoni qe Kosova ka mbetur ne duart e atyre qe bejn manipolime e as ska per t'mbetur!. Po Pavaresin e Kosoves do te shkruaj Ai Burr qe e shpalli ne diten me te rrezikur e ju sot ne "Liri" po gjeni kohen te ia thyeni dukurin e nje pasqyre qe reflektoi, per gjithmon KOSOVA!.ne vend se t'ndermerreni akcione per ndertimin e saj merrni akcione per qkatrrimin e saj! e e kjo dukuri e natyre s se Kosoves duhet nga vete dora e mendja e popullit te reflektoi me mundin dhe miresin per te ia sjell pamjen e duhur "Liris" e jo (hijen e zez)! dilni e shihni perendimin e shof nga vete populli se si e mbronin vendin e tyre, kulturen ambientin, arsimimin,ligjin ma ne fund qysh e respektonin dhe ashtu i kan te gjitha e ne jo vetem per shkatrrimin jemi dhe urrejtjen,si kur e akuzoni Rugoven a e shihni a nuk po dini a nuk po doni se kush duhet te shkoi pas kujt a rugova pas tjerve a te tjeret pas Rugove si president me vete voten e lir Qytetare,,po aty ne mesin e shumices mungon edukata respekti dhe ma ne fund njerezia, po ne kete dite te demokracis!.me tergoni a duhet te hecim perpara apo te kthehemi ne (kohen e rankoviqit) me duket se qate nga shumtit ju po e kerkoni e neser shum leht mund te ndodh dhe kjo mos e qitni larg meq se vien te tjert qe kan forcen ne dor dhe ta ngritin flamurin e shkaut e ateher qfar doni te bani asgje besa veq kishi per ti shti veshet ne tul dhe per tu ber, qe nuk po shifni do e kishi lyp rugoviqin, sipas jush te shumta sa here qe e keni dedikuar po ne kete emer ,e sa tjera si jan ber publike dhe nga njerez qe i thoni veti si te aftesuar student e me ni fjal njerez me fam si i thoni veti po po shifet puna kjo edhe u pa .. qe po na akuzoni ne si mergimtar duke na uruar dhe (fatin e titanikut)...kshtu duhet tjemi per njeri tjetrin,se ne vend qe ti falinderohemi me mija mergimtarve qe kan dhan kontributin e tyre e djersen e tyre e kafshaten e thmis, vet mbi te gjitha vetem per t'na shpetuar nga goja e armikut duke investuar duke u angazhuar peprpara ambasadave te evropes e te botes vetem per popullin e tyre meqse dhe duke ua (keqperdor nga individ te korropcuar)!-gjeni hajt si politikan qe ju i thoni vetes.. po kur lind idea e njeriut per diqka lind dhe merret me qate une me rugoven e ti me thaqin..kjo esht ide personale ne fund te funit askush nuk mund ta imponon por vetja.une personalisht ja kam kushtuar veti ket ide per Rugoven dhe deri ne (mbarimin e jetes time)! dhe ketu do i le poezit emija,ndaj tij per Rugoven s'kam per tlejuar t'me shkel kush mbi idealin e tij Shiptar se jam bije shqiptare po nga Rugova kshtu e dua Rugoven e dua Kosoven e tere Shqiperin e gjitha Trojet etnike Shqiptare!!!!!!!!!.
P.s dhe mos harroni Poeti,se atje jam!ku do ne te gjitha qytetet Kosoves e kam hijen, e shum me mir i di punt si shkojn ndoshta dhe ma mir se ti afer, une nga larg shoh dhe me shum nuk jam fundos te (titaniku)! nga ai sygjerim i juaj kinse si mik.mendove qe po neneshtrohena jo leht po e shef,mendove si nje femer te shkelna leht, sa enderr e keqe paska qen keshtu kujtoni akoma per dorzimin e femres shqiptare jo tashme (ka kaluar ajo koh)! dhe hiq pa u friguar do ia kushtoi vetes te drejten e fjales edhe si femer shqiptare bile, bile dhe me kranarin mbi te gjitha njihere kam le dhe njher kam per t'vdekur!. kudo qe jam, jam shqiptare dhe kam per ta ruajt ate nder dhe te familjes time dhe te Rugoves deri ne vdekje...kujdes burrat e shqiptaris se nuk ka ma per tu shkelur femrat shqiptare kete amanet po ua le femres shqiptare qe mos lejoni te mohuarit (perbuzjen)...vetem nga ajo qe (perbuz veten)!
nga hajla e Rugoves!
Mire u takofshin ne dite me te mira per Kosoven (te cilat patjeter se po vijne)
P.S. As nuk vura fajin mbi Rugoven dhe as e permenda Hashimin, sepse nuk ishin ata protagonist te polemikave tona, por ishin shkas i konfliktit tone.
Sygjeroj qe te mbetet me kaq.
Gjith te mirat, miqesisht Poeti
Thjeshte ngjajshmeria e ketyre flamujve te ketyre vendeve eshte me e madhe. Sido qe te jete keta flamuj nuk jane krejtesisht te ngjajshem pasi qe ndryshojne per nga intenziteti i ngjyrave.Postuar më parë nga Poeti
Intersant eshte fakti se Flamuri i Dardanise eshte me i afert me Flamurin e Skenderbeut se sa Flamuri Kombetar. Ky fakt dhe te dhenat e shume Historianeve bejne qe ky te jete Flamur Historik Kombetar, qe sipas te gjitha gjasave do te zyrtarizohet si Flamur Shteteror i Kosoves.
Micheal Jordan
Me ke mbushur mendjen tani, sa i sigurte je ne kete cfare thua, sikur ti e ke kurdisur tere kete peshtjellim. Ka vdekur njehere e pergjithmone imponimi zoteri dhe se si do te duket flamuri yne shteterore do te vendosim ne qe jemi ketu me voten ne referendum, dhe me siguri jo ti nga New York-u!Postuar më parë nga Arb
A nuk me thua nje gje: Don ti te dalish me shqiptare se mbi 7 milion qe konsiderohen qe ka diaspora dhe trojet shqiptare ne ballkan? Apo si thote fjala popullore: Don te dalish me katolik se Papa??!!
Perse te pengon qe psh. Flamuri i shtetit te Kosoves te jete i njejte me ate qe eshte Flamur shteteror ne Shqiperi (dhe pas te cilit u luftue dhe i cili u mbrojt me gjak), apo me shume pak ndryshime nga ai (ne intenzitetin e ngjyrave si thua ti sersih psh.)?
Nese eshte e nevoishme a nuk kemi mundesi diq te ngjashme te bejme edhe ne a?! apo te bejme dallime aq te mdha si tani rugova me ate lecken tri- kater ngjyrshe
Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.
Bazuar ne ata Flamujt e ngjajshem te atyre shteteve me larg, po arrijme ne perfundim se edhe nje Flamur me ndryshime te vogla nga ai Kombetar ka mundesi te pranohet si Flamur i Dardanise.Postuar më parë nga Poeti
Po shtohet pyetja a do te ishte i pershtatshem nje Flamur i ketille me ngjajshmeri me te medha me Flamurin Kombetar?
Me siguri se kesaj pyetje i jane pergjigjur shume me heret.
Ketu ka dicka te menduar mire kohe me pare. Presidenti dhe bashkepunetore e tij kane punuar per simbolet shteterore vite me pare. Kujtojme se paraqitja e pare publike e Flamurit te propozuar te Dardanise u be ne Tetor te vitit 2000, hic me pak se 5 vite me pare.
Edhe dicka tjeter...
Po ku ke degjuar me hy ne referendum per te vendosur per nje Flamur. Fundi i fundit ceshtja e Flamurit eshte simbolike hesapi. Ate qe miraton Parlamenti le te zyrtarizohet. Nese ka te pa-kenaqur le te ndryshojne ate me ane mjeteve demokratike.
Njeri,A nuk me thua nje gje: Don ti te dalish me shqiptare se mbi 7 milion qe konsiderohen qe ka diaspora dhe trojet shqiptare ne ballkan? Apo si thote fjala popullore: Don te dalish me katolik se Papa??!!
"Veteranet e Rognerit" nuk jane 7 milione. Vetem nese cdo Shqiptar ne Ballkan eshte shpall "veteran."
Ata qe hoqen dhe Flamurin e Daradanise nuk ishin 7 milione, ishin dhjetera zagare Enveriste.
Flamuri Kombetar eshte i shenjte, nuk e diskuton askush ate. Nuk e di pse e permend Flamurin Kombetar ketu. Ai eshte i pa-prekshem. Ky Flamur perfaqeson Kombin Shqiptar kudo ne bote.Perse te pengon qe psh. Flamuri i shtetit te Kosoves te jete i njejte me ate qe eshte Flamur shteteror ne Shqiperi (dhe pas te cilit u luftue dhe i cili u mbrojt me gjak), apo me shume pak ndryshime nga ai (ne intenzitetin e ngjyrave si thua ti sersih psh.)?
Thjeshte mbeshtes cdo vendim te Institucioneve te dalura nga vota e popullit. Qofte ai edhe vendim i Presidentit Rugova.
Micheal Jordan
INSTITUCIONET DUHET TË VENDOSIN PËR SIMBOLET E ARDHSHME SHTETËRORE
Zijadin Gashi, Prishtinë
Flamuri është simbol i kombit apo i një shteti që miratohet nga organi ligjvënës dhe zakonisht e pason shpalljen apo arritjen e pavarësisë së një vendi, thotë eksperti i të Drejtës Kushtetuese, Fatmir Fehmiu. Në vendet moderne, thotë ai, simbolet si stema dhe flamuri rregullohen me Kushtetutë. Ndërkaq, lidhur me paqartësitë e shumta që në Kosovë janë paraqitur me rastin e 28 nëntorit, ditë kjo kur shqiptarët festojnë ditën e flamurit, Fehmiu thotë se kjo çështje duhet të rregullohet me kushtetutë:
“Çështja e flamurit në Kosovë duhet të ketë një procedurë të caktuar, e cila duhet përcaktuar me Kushtetutë dhe natyrisht në bazë të Kushtetutës të nxirret një ligj me të cilin rregullohet përdorimi i tij. Çdo mënyrë tjetër do të kishte me qenë në kundërshtim me parimet themelore të kushtetutshmërisë dhje ligjshmërisë”, thekson Fehmiu.
Historiku i flamurit shqiptar, vazhdon Fehmiu rrjedh nga koha e Gjergj Kastriot Skënderbeut. Ky flamur, së pari ishte simbol i familjes së Kastriotëve dhe ishte ngritur në Krujë pas kthimit të Skënderbeut më 1444. Por, me rastin e shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë në Vlorë më 28 nëntor 1912, është marrë i njëjti flamur, i cili përdoret si simbol i miratuar nga Kuvendi i Vlorës. Ky flamur është përdorur edhe në Kosovë si simbol kombëtar. Mirëpo tani kur shtrohet nevoja e bisedimeve për statusin e Kosovës, del si obligim për institucionet e këtushme që t’i përcaktojnë dhe simbolet e Kosovës, thekson Fehmiu:
“Por në ambientin tonë, për shkaqe historike, populli është i ndarë në disa shtete dhe shteti shqiptar e ka simbolin të cilin e ka shpallur Kuvendi i Vlorës dhe ai merret si simbol i mbarë kombit shqiptar kudo që të jetojë. Sa i përket çështjes së flamurit si simbol shtetëror ajo duhet të shqyrtohet në përputhje me normat ndërkombëtare sepse secili vend, shtet i pavarur e ka simbolin e vet”, thekson ai.
Bazuar në parimet demokratike,
Fehmiu thotë se Kuvendi i Kosovës duhet t’i përgatisë të gjitha procedurat që i takojnë në bazë të Kushtetutës dhe duke pasur parasysh se në Kuvend përfaqësohen pozita dhe opozita, duhet të ketë konsensus për simbolet e një vendi që do të paraqiten aty në bazë të një konkursi që do të shpallej. Kurse përcaktimi për këto simbole, thotë ai mund të bëhet përmes referendumit.
“Megjithëse Kosova gjendet në fazën e negociatave dhe unë do të thoja që duhet të jetë në fazën e zbatimit të të drejtës, sepse edhe me Kartën e Kombeve të Bashkuara edhe me Konventën Ndërkombëtare për të Drejtat Civile e Demokratike, edhe me të drejtat e tjera, është përcaktuar qartë se çdo popull ka të drejtën e vetëvendosjes e në kuadër të të drejtës së vetëvendosjes ka të drejtën edhe ta përcaktojë fizionominë e simboleve të cilat duhet ta shprehin atë vetëvendosje”, tha Fehmiu.
Në fund profesori Fatmir Fehmiu thotë po ashtu se çdo imponim i simboleve do të ishte shkelje e rëndë e procedurave demokratike.
Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.
Krijoni Kontakt