Close
Faqja 6 prej 35 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 347
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2004
    Postime
    115
    Kosova duhet te fitoje pavarsine njehere, pastaj te diskutohet per flamur apo ndryshim emri. Shume njerez e marrin pavarsine e Kosoves si nje ceshtje te kryer, po nuk eshte ashtu. Kosova sot eshte vetem nje protektorat, edhe ka rrezik te mbese e tille per nje kohe te gjate, te pakten per sa kohe qe ne Europe dhe Perendim vazhdon te mbreteroje kjo klima e krijuar anti-muslimane .

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Pershndetje..

Edhe pse u derdh gjak per at Flamur qe shumicen e shqiptarve smund ta mbush koken , thon prap do fillojm luften po u ndryshua Flamuri..!

Un siq e di 2 Shtete me nje Flamur nuk lejohet apo jo?

E tani ca flisni kot , Kosova po pret pavarsin tani i duhen Himni/Flamuri e kete e dini fort mire qe dikush e ben, ky ka qen Propozimi i Dr Ibrahim Rugoves dhe shpresoj qe ky do te mbetet..

Pa tjeter duhet ta perkrahim pasi e kan perkrah edhe shumica e popullit.

► ~Geri~ : Shum mire te paska spjegu ai Cyclomic dhe merrre lexo me mire dhe leji llafet e kota..

Gjith te mirat
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    ......................
    Citim Postuar më parë nga GjIlAnAsI_cSi
    Pershndetje..

► ~Geri~ : Shum mire te paska spjegu ai Cyclomic dhe merrre lexo me mire dhe leji llafet e kota..

Gjith te mirat

Gjilanasi mos u ngut Cycua para nja ca kohesh e spjegoj ndryshe sot ndryshe

godite linkun dhe shif se cfar ka thene cyclua per yllin me 6 cepa

http://www.forumishqiptar.com/showth...t=31195&page=2
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 22-08-2005 më 21:56
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga altini55
    ......................

Gjilanasi mos u ngut Cycua para nja ca kohesh e spjegoj ndryshe sot ndryshe

godite linkun dhe shif se cfar ka thene cyclua per yllin me 6 cepa

http://www.forumishqiptar.com/showth...t=31195&page=2
    Nese do ta kthesh ne beteje fetare je i ftuar ta kthesh. Une me duket se per yllin ne te gjitha rastet nuk kam thene as edhe nje gje.

Meqe ketu kundershtohet ylli me 6 cepa se e perdorkan cifutet, ateher i bie qe edhe hena e Aferdites, pra nje simbol teresisht pagan mos jete simbol islamik, dmth i nje feje monotheiste.

Ne vend qe te gjendet se pse ky yll eshte perdorur nga Skenderbeu dhe pasardhesit e tij, ketu njerezit futin xixat e nje lufte fetare kundra hebrejve qe nuk kane lidhje fare ne kete mes(te pakten keshtu duket, sepse ne te kundert edhe gjysemhena do ishte argument per te shqyrtuar rrenjet pagane te islamizmit). Eshte gjithashtu e cuditshme qe sado te urryer te jene keto hebrej ne bote, e sidomos tek shqiptaret, ata pak dekada me pare gjeten strehen e vetme ne Europe te kombi yne.

Siduket aher nuk kan jetu shqiptar ne shqiperi, por i rrac tjeter qe esht shujt, ose asimiluar.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2005
    Postime
    359
    Ndonese nuk i lexova te gjitha mendimet qe jane dhene ketu rreth idese se presidentit Rugova per flamurin e "shtetit te Kosoves" ndoshta mund te them edhe dicka te perseritur apo te thene nga te tjeret, mirpo sido qe te jete po jap edhe une mendimin tim.
    Ne rend te pare ylli 6 cepesh me ka pelqyer, arsyet i gjejme ne shekuj mbrapa, mbushkrimi DARDANIA, eshte mese i shkelqyeshem, mirpo cka nuk me bene pershtypje eshte ajo pjesa qe gjendet ne mesin e flamurit, e qe ngjane si flamur i ndonje ekipi te futbollit. Nuk kam njohuri nese ajo pjese eshte shenje e presidences se Kosoves(nese po,eshte krejt OK, e pelqej si ide) por te mbetet ne flamurin shtetror s'me pelqen fare.
    Zera paknaqsie ka ne cdo ndryshim qe behet, edhe sikur nje drite neoni te ndrrohet ne nje lagje do te kishin dalur zera paknaqaie, dikuj i pelqen ngjyra e bardhe se ndrite me mire, dikujt e kalter se eshte me qetsuese e keshtu me radhe, e te mos flasim per simbole qe do te perfaqsoje nje shtet para botes. Keto zgjidhen me kohen.
    Flamuri kombetar dhe ai shtetrore - jane dy. Sa jam ne rrjedhe, kam kuptuar se flamuri kombetar do te jete i pranishem neper institucionet tona, qe tregon origjinen e kombit(qe na lidhe nje gjuhe, nje tradite, nje kulture), kurse me flamurin shtetrore do te paraqitemi para botes. Nuk eshte e demshme te egzistoje nje komb me 1-2 ose 3 shtete, (e mira do te ishte te ishim nje, mirpo historia na la keto vija ne harte).. edhe Amerika eshte nje komb me gjithe ato shtete te ndara, por si funksionon .
    Mirpo, mund te jete mendim i gabuar, por une mendoj se ne te ardhmen termi kosovar duhet te largohet nese duam ta ruajm identitetin kombtar. Arsyet jane te thjeshta, nese nje shqiptar i Kosoves pas 10 vitesh bene nje turne neper bote, ne muhabet e siper me nje te huaj prezentohet si kosovar, ateher identiteti paraqitet ne suaza lokale(shtetrore e kam fjalen)e jo ne ato kombetare, sikur qe do te behej ndryshe nese do te thuhej "shqiptar i Kosoves".

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    I lexova me shume kujdes postimet e tjera. Kishte mendime te ndryshme, te verteta, te paverteta... Gjeja e pare qe me ra ne sy ishte deshira e shume shqiptareve te Kosoves per te formuar nje shtet te pavaruar nga askush (madje te shkeputur edhe nga trungu meme). Arsyet per kete nuk i di po nuk kam ndermend te paragjykoj dhe te aludoj ketu sepse me sinqeritet them qe duke mos jetuar kurre me pare atje mendimet e mia jane te ndryshme.
    Ketu diskutohet per nje flamur... Diskutohet per autonomi. Diskutohet per Skenderbe e Konstandin e per historira e huistorira pa fund. Madje pashe qe ne disa postime ishin futur edhe "Kodrat e Da Vincrave" (kodra pas bregut me mire) e historira shtrigash pagane e ku di gje une...
    Te dashurit e mi. Kosova eshte Kosova (quajeni edhe Dardani mua personalisht ky emer me duket i shkelqyer). Askush ne kete Bote nuk mund te ndryshoje rrenjet shqiptare te Kosoves'Dardanise. Ju verte mendoni se duke zbukuruar flamurin tone si peme e vitit te Ri do te keni ndonje ndryshim perpara Botes? Mendoni se duke shtuar fushra blu (blu? verteeeet? mund te ishte simbol i detit po une nuk di qe ne Kosove te kete ndonje det ...aman mos na ndillni edhe tsunamra tani!) do te keni ndonje ndryshim te madh mes vellezerve tuaj pas kufirit? Per te mos folur me pas per ate yllin e ndritur gjeshtecepesh.Na qenkerka simbol i Skenderbeut! Po edhe sikur te jete o njerez, qemtimi i atij ylli pas me shume se 500 vjetesh dhe vendosja e tij ne flamurin "e moderuar" kur dihet se ai eshte tashme simboli i cifuteve me duket nje budallallek pa fund. Patriotizmi nuk tregohet duke nxjerre nga varret simbole ekzistenca e te cileve eshte ne dyshim. Ylli gjashtecepesh (edhe sikur te kete qene ne flamurin e Gjergjit) nuk mund te vihet ne flamurin e shqiptarit.
    Ah edhe nje gje tjeter! Nga ana estetike ai flamur eshte i tmerrshem! Me ngjan shume me ca flamuj shtetesh 50 vjecare e poshte , te sajuar si Arlekino.
    Ne fund dua t'iu them qe ndaloni se verejturi cikerrima te tilla . Mendoni njhere per fitimin e asja cope pavaresie, me pas munohuni ta ruani ate dhe ne fund hapni libra historie e mendoni per flamuj e emblema.

Persa me perket mua , Shqiperia me Kosoven eshte dhe do te mbetet 1. Stergjysherit tane kane ruajtur gjuhen , zakonet, traditat dhe sot shume pak nga keto po mbeten ! Trojet tona kane qene gjithnje te ndara me kufinj , e sot pervec kufinjve po shtohen dhe idete.

Nderimet e mia, Intja.

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Intja,

Kujtoj se me këto që ke thënë ti në këtë temë, i ke përmbledhur të gjithat që duhet thënë, si për qështjen kombëtare, si për qështjen e bashkimit kombëtarë, si dhe ajo për çfarë kryesisht është hapur tema, qështjen e flamurit.
    Edhe një herë po dëshmohet se ne shqiptarët si individ jemi shumë të fortë, por posa të bëhemi dy, shkaku i dominimit mbi tjetrin, bëhemi të brisht dhe kjo na shkatërron edhe profesionalisht edhe kombëtarisht. Kam frikën se nesër kur të vijë dita të nënshkruajn për pavarësinë, do të duhet që të pesë anëtarëve të këshillit kombëtarë për bisedime të u japim nga një stilolaps që të nënshkruajn nën komandën 3-4, nënshkruaj, në mënyrë që asnjëri të mos mund të thotë se ai i pari nënshkroi pavarësinë, ose do të mbeten fare pa e nënshkruajtur shkaku i mosmarrëveshjeve. Tjetër pastaj se çfarë do të bëjmë me pavarësinë e fituar kur nuk merremi vesh dot për asnjë gjë, dhe kur shkalla e korrupsionit është në rritje, kur liderët tanë politik kanë ndarë sferat e interesit të tyre rreth llojeve të tregëtisë dhe mallrave për të cilat do të kenë monopolin (këtu janë marrë vesh fort mir&#235. Fatkeqësisht, populli është përfshirë nga shkallë e lartë e varfërisë, gjersa elita e kombit (ajo politike pra, e jo ajo inteklektuale) pasurohet çdo ditë e më shumë, normal në kurriz të popullit.

Pra definitivisht jam për bashkim kombëtar dhe për një flamur, kurse për të iu bërë qejfin bashkësisë ndërkombëtare, në fazën tranzitore do të mund të përdornim simbole të modifikuara në minimumin e mundshëm dhe jo ndryshime kapitale sikur bëhen vetëm sa për të thënë se unë apo ai është ideatori.
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Nji grua ishte merzite shume ne burrin e saj ne cdo kuvend se hapte gojen hiq me e thane nji fjale.Po si bre burre -po i thote nje dite- se qele gojen nji here me e dhane ndonji mendim.Po qa me ba moj grue se pasha zotin nuk po di.Din s'din ne kuvendin e ardheshem due me te degjue zanin.Mire - i tha burri. Erdhi kuvendi i ardhshem dhe njerez te ndryshem diskutuan e ngriten nji problem.Pasi i dhane nje zgjidhje po pyet drejtuesi i kuvendit he a ka ndonjeri kundershim.Ky burri ngriti doren e tha:nuk eshte ashtu.U quditen te gjithe.Po mire -po i thote drejtuesi- si ashte sipas teje.Si eshte nuk e di por ashtu nuk ashte.
    E tregova kete barcalete per tju thane se me duket se po shkruani ketu thjeshte per tju pare gruaja se jeni tuj e hape gojen.E
    c'fare rendesie ka qe te diskutohet se c'fare flamuri po perdorin shqiptaret ne Kosove a tjeter kund, cfare rendesie ka ne duket i hijshem a jo etj.Vellezer duhet te kuptoni mire dallimin midis flamurit kombetare dhe atij shteteror .Nuk me rezulton qe te kete inisiativa te ndryshme per te ndryshuar flamurin kombetare vellezer kjo ka rendesi.Pastaj do ju them se mos kujtoni se kjo ide ka dale nga koka e Rugoves vellezer.Ai thjeshte e ka bere realitet.Te mos harrojme se ai ka shume shoke ne dipllomacite europiane e boterore dhe sigurisht ja kane thene atij ndonje fjale ne vesh per kete gje.Nese ai per shume kohe kerkon pavaresine e Kosoves ai duhet qe te prezantoje para botes edhe simbolet e saj.E simbole te njejta per dy shtete akoma nuk kam pare. Pastaj me sa kam pare une ne zyren e tij ai i perdor te dyja simbolet edhe ate kombetare edhe ate shteterore. Mos u merakosni shume se po na ndane nji flamur i prezantuar nga Rugova vellezer. Nuk mundet asgje te na ndaj se kemi te njejten rrenje e te njejtin trung pavaresisht se si jane deget.

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Kaprotja,

Sipas teje dikush nga diplomacite boterore i paska thene Dr. Rugoves se duhet ta nderroj flamurin qe te kete pavaresine??!! Po cka nese ia kane thene ata "diplomatet" boterore se duhet te pres edhe gjate per pavaresine? Çfare do te bej ai atehere? Te mos pajtohemi me servilizem, sepse po te prisnim diplomatet nderkombetare te kapnim armet, edhe sot do te ishim me shkjaun mbi koke, apo mos valle edhe qeshtjen e fillimit te luftes "diplomatet" nderkombetare ia paskan thene??!! Ju lutem.
    Nje thenje qe shpesh po e degjojme ne kete vitin e fundit: "Standardet para statusit" dhe jane vene asi standarde qe as edhe shtetet me demokratike ne bote nuk i kane dhe as qe do ti arrijne ndonjehere, kurse ne duhet ti plotesojme, nese duam ta fitojme pavaresine (pra kusht qe te shtyhet qeshtja e pavaresise dhe UNMIK-u te mbetet edhe gjate ne Kosove). Kosova eshte terren ku luhen te gjitha lojrat e mundeshme politike dhe ku eksperimentohen te gjitha opcionet qe mund ndonjehere te aplikohen ne bote dhe e tere kjo ndodhe ngase ne nuk jemi te bashkuar, sepse ne ende nuk e dijme dhe as qe duam ta dijme se jemi opozite e UNMIKU-t dhe jo opozite e njera tjetres (fjala eshte per partite politike)...
    "Nuk ka askund ne bote dy shtete me nje flamur te njejte" (sipas Kaprotja), por as edhe nje shtet me dy flamuj, ate kombetare dhe ate shteterore (pyetni Rugoven se cilin e don me shume-kombin apo shtetin? dhe ai do te zgjedh flamurin shteteror-pra shtetin, e cka na duhet shteti pa komb, apo do jemi shtet multikombetare, ku serbet do te dirigjojne si zakonisht, sepse "diplomatet" nderkombetare kane thene se duhet respektuar minoritetet)
    Mbetshi me shendet dhe " zoti e ruajt Ameriken" sepse sa na parekt neve vaj halli per te ardhmen e Kosoves....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Poeti : 08-10-2005 më 16:50
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga kaprotja
    Nji grua ishte merzite shume ne burrin e saj ne cdo kuvend se hapte gojen hiq me e thane nji fjale.Po si bre burre -po i thote nje dite- se qele gojen nji here me e dhane ndonji mendim.Po qa me ba moj grue se pasha zotin nuk po di.Din s'din ne kuvendin e ardheshem due me te degjue zanin.Mire - i tha burri. Erdhi kuvendi i ardhshem dhe njerez te ndryshem diskutuan e ngriten nji problem.Pasi i dhane nje zgjidhje po pyet drejtuesi i kuvendit he a ka ndonjeri kundershim.Ky burri ngriti doren e tha:nuk eshte ashtu.U quditen te gjithe.Po mire -po i thote drejtuesi- si ashte sipas teje.Si eshte nuk e di por ashtu nuk ashte.
    E tregova kete barcalete per tju thane se me duket se po shkruani ketu thjeshte per tju pare gruaja se jeni tuj e hape gojen.E
    c'fare rendesie ka qe te diskutohet se c'fare flamuri po perdorin shqiptaret ne Kosove a tjeter kund, cfare rendesie ka ne duket i hijshem a jo etj.Vellezer duhet te kuptoni mire dallimin midis flamurit kombetare dhe atij shteteror .Nuk me rezulton qe te kete inisiativa te ndryshme per te ndryshuar flamurin kombetare vellezer kjo ka rendesi.Pastaj do ju them se mos kujtoni se kjo ide ka dale nga koka e Rugoves vellezer.Ai thjeshte e ka bere realitet.Te mos harrojme se ai ka shume shoke ne dipllomacite europiane e boterore dhe sigurisht ja kane thene atij ndonje fjale ne vesh per kete gje.Nese ai per shume kohe kerkon pavaresine e Kosoves ai duhet qe te prezantoje para botes edhe simbolet e saj.E simbole te njejta per dy shtete akoma nuk kam pare. Pastaj me sa kam pare une ne zyren e tij ai i perdor te dyja simbolet edhe ate kombetare edhe ate shteterore. Mos u merakosni shume se po na ndane nji flamur i prezantuar nga Rugova vellezer. Nuk mundet asgje te na ndaj se kemi te njejten rrenje e te njejtin trung pavaresisht se si jane deget.
    Sipas teje flamuri kombetar na paska ndryshim me ate shteteror! Rrofsh per ndricimin e dashur por sinqerisht ajo qe ke thene pak me pare eshte nje gje qe nuk ka vend ku te rrije! Me pas thua nuk ka dale nga koka e Rugoves. E para punes i here Rugova nuk eshte as Zoti as ndonje dishepull . Pastaj cfare pavaresie pret ti zonjushe/zonje ? Nqs Kosova ka nevoje per buratine shume mire, veme pinokun president edhe gjerat marrin udhe te mbare. Pastaj termi "shoke " qe ti perdor per diplomatet e Europes eshte komplet foshnjarak dhe duke pasur parasysh moshen tende (mbi 3 shpresoj) eshte qesharak! Ai ne zyre te perdore cfare flamuri te kete qejf (edhe te Kines mua nuk me behet vone) por kur vjen puna per perfaqesim shtetesh gjerat ndryshojne!

Ne fund mund te them here tjeter mos na trego ashtu lloj "barsaletash" folklorike te mykura , se jo per gje po nuk me beri as per te qeshur!

Pac fat !

Faqja 6 prej 35 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  2. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •