Close
Faqja 5 prej 35 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 347
    i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    O Poet,

Po ta sqaroj edhe njehere, po herave tjera lexoi mire vlla, se nuk muj me ti sqaru gjithmone shkrimet e mia.

Me ligje nderkombetare eshte e detyrueshme qe cdo shtet te kete nje flamur zyrtar por qe shtetet mund te kene edhe me mijera flamuj jozyrtare po deshen. Eshte qesharake perdorimi i me shume se nje flamuri, por ca ti bejme tani, jem te detyruar ta bejme nje gje te tille, per sa ta kemi shtetin Kosoves apo Dardanise derisa ta ribashkojme me Shqiperine.

Emri shqiptar i Kosoves eshte Dardania sot e pese mije vjet. Kosove eshte emer qe ja kane lane turqit e shkijet, kurse shqip Kosova e ka emrin Dardania.

dodoni,

Më beso se nuk ke nevojë të më skjarosh asgjë, jo vetëm tani në këtë temë por në asnjë postim që bëhet këtu, sepse i kuptoj shumë mirë.. tjetër që nuk dua të diskutoj në mënyrën tuaj të tentimit të bindjes së tjetrit më forcë, më bind me fakte…
    Do të doja të pyesja vetëm një gjë: Do të bashkohet Kosova apo Dardania me Shqipërinë mëmë? (sepse si duket së pari duhet të ia ndërrojmë emrin këtij vendi të larë me gjak, pastaj ta bëjmë bashkimin kombëtarë??).
    Nëse dëshëron të kthehesh prapa në histori atëherë edhe Shqipëria nuk do të duhej ta ketë këtë emër, sepse në kohën e Skënderbeut nuk e ka pasur, apo jo?
    Dhe një gjë nga kohë e Skënderbeut: Shumë flamuj të ndryshëm që simbolizonin principatat (territoret e ndara nën sundimin e princërve)!? Do e bëjmë edhe Kosovën (apo sikur thua ti Dardaninë) të ndarë në disa principata dhe kush të dojë e kur të dojë të ngris flamurin e tij familjar, me yje apo me dele e dash në te)… vërtetë më ke mahnitur me idetë tua, nuk kam fjalë…(kthim prapa në histrinë e para 600 vitesh).
    P.S. Mbaj mend të kaluarën, por mos u kthe mbrapa, sepse të shkel rrota e historisë
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Poeti,

Une, mendoj qe do behet bashkimi i Kosoves me Shqiperine patjeter, ndoshta jo kete vit e as vitin tjeter, por do vije koha shume shpejt, kur kjo do behet realitet. Kosova, si emer, me shume mendohet qe te kete rrenje serbo-turke se shqiptare, kurse Dardania eshte nje emertim i paster shqiptar, prandaj edhe preferoj ta quaj keshtu, si tani kur pritet te behet shtet i pavarur ashtu edhe neser kur te ribashkohet me Shqiperine, qe mund te quhet Dardania e Shqiperise njelloj sikur Laberia e Shqiperise.

Per punen e flamurit, ky flamur edhe njehere mendoj qe do jete flamur i perkohshem shteteror i Dardanise, deri ne ribashkimin me Shqiperine, kohe kur edhe do hiqet nga perdorimi fare.

Keto jane mendimet e mia Poeti.

Tung
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Une, mendoj qe do behet bashkimi i Kosoves me Shqiperine patjeter...
    Pse je kaq i sigurt Dodono ne kete qe e thuash...?!

Keto jane mendimet e mia Poeti.
    Ndersa une kam qejfe te bashkohen por une nuk kam kesij mendimesh sepse keto jane gjera qe nuk mundet me ndodhe sepse e shohim qarte si shkon sahati me Kosoven dhe Shqiperine!
    My silence doesn't mean I am gone!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23
    Flamuri i Dardanise, pervec atij shiritit qe lexon "Dardania", eshte nje perfaqesues me i mire i flamurit te Gjergj Kastriotits e sa flamuri aktual i Republikes se Shqiperise, ate qe shume nga ju me lart e quani "flamur kombetar", por jam i sigurt qe shume pak nga ju e keni te qarte se cfare perfaqeson ai flamur.

Flamujt kane vlera simbolike dhe shpirterore. Vlera simbolike e flamurit shqiptar eshte ruajtja e emblemes, ngjyrave, formes, sic ka qene ne kohen e Gjergj Kastriot Skenderbeut. Kete simbol do ta pushtojne e ngrejne lart duart e gjithe shqiptareve ne bote.

Vlera shpirterore e atij flamuri eshte lidhja shpirterore qe ai flamur bizantin perfaqeson me epoken e Gjergj Kastriotit, me ate epoke kur shqiptaret ishin Zot ne token e tyre, nuk ishin as te sulmuar dhe as te pushtuar. Arsyeja perse te gjithe rilindasit dhe te gjithe patriotet i kenduan dhe ngriten lart figuren e Gjergj Kastriotit si baba i kombit shqiptar, ishte pikerisht se ai burre, me ate flamur, arriti te bashkoje te gjithe fiset e principatat shqiptare nen nje flamur. Mesimi me i madh qe Gjergj Kastrioti na la ishte "Bashkimi ben fuqine!".

Vlera e dyte shpirterore e atij flamuri kombetar, qe shume pak veta e kuptojne, eshte se ai flamur eshte nje flamur bizantin, nje flamur qe deshmon vlerat evropiane te shqiptareve si popull, packa se sot mund te jene shpirterisht te trazuar me islamizmit, katolicizmit, ateizmit apo sekularizmit. Tradita orthodhokse e shqiptareve, eshte mbase "befasia" me e madhe per te gjithe studiuesit e huaj qe jane marre me Shqiperine, dhe ky flamur nuk le vend per dyshime.

Flamuri yne kombetar eshte pashaporta jone evropiane dhe eshte simboli i bashkejeteses ne paqe ne Ballkan, pasi shkabonjen me dy krena e gjejme ne te gjithe flamujt e fqinjeve ballkanike.

Nese historia na ndau, flamujt na bashkojne!

Cfare simbolizon shkabonja me dy krena?

Shkabonja me dy krena eshte nje simbol perandorak romako-bizantin. Kete simbol e perdorte Konstandini i Madh kur e levizi qendren e perandorise nga Roma ne Bizant, qe me vone u qauj Konstandinopoje (qyteti i Konstandinit) ne nder te tij, dhe pas pushtimit nga turqit u quajt Stamboll, emer qe mban edhe sot e kesaj dite.

Kam degjuar e lexuar dy interpretime deri me sot qe besoj se jane te verteta, dhe nje te trete qe eshte ne qarkullim fale propagandes komuniste te rregjimit te Enver Hoxhes. Interpretimi i pare eshte historik, dy kokat e shkabonjes simbolizojne dy kryeqendrat e perandorise romake, Romen dhe Konstandinopojen, qe edhe pse kane dy koka, prape jane te bashkuara ne nje trup. Mirepo ky simbol ishte dhe eshte ende me i perhapur ne pjesen lindore te perandorise romake se sa ne pjesen perendimore. Roma nuk e priti mire levizjen e qendres dhe fronit perandorak ne Bizant nga Konstandini pasi ia ulte vlerat vete Romes. Prandaj, roma vazhdoi te perdore si embleme te saj shkabonjen me nje koke. Gjithe shtetet e Evropes Perendimore e deri ne Ameriken e larget perdorin shkabonjen me nje koke ne flamuret e tyre apo ne simbolet e tyre kombetare. Vendet me trashegimi katolike qe Romen e shohin si kryeqendren e tyre perdorin shkabonjen me nje koke.

Perse shqiptaret kane shkabonjen me dy krena dhe jo me nje krene?

Pergjigjia eshte e thjeshte: Sepse politikisht, shqiptaret ngelen ne gjysmen lindore te perandorise romake pas ndarjes, dhe tradita e hershme e krishterimit ne Shqiperi ishte orthodhokse nga vete fakti se krishterimi shqiptar ishte apostolik, u perhap nga vete apostujt. Ballkani Perendimor ishte vija ndarese midis Lindjes dhe Perendimit.

Interpretimi i dyte eshte nje interpretim fetar. Dy kokat e shkabonjes simbolizojne dy autoritetet qe besimtaret duhet tu binden: autoritetit hyjnor, Zotit; autoritetit njerezor, Perandorit. Ky eshte nje mesim i krishtere qe vete Jisu Krishti u la njerezve me fjalet e tij: "Jepni Zotit ate qe i takon Zotit dhe jepini Cezarit ate qe i takon Cezarit."

Interpretimi i trete dhe me i perhapuri ne rradhet e shqiptareve eshte interpretimi komunist. Ky eshte nje interpretim krej i gabuar dhe nje trillim i propagandes komuniste. Sipas ketij interpretimi, dy kokat e shkabonjes simbolizojne faktin qe trojet shqiptare jane te ndara, dhe ngjyra e kuqe e flamurit simbolizon gjakun e te reneve, kurse shkabonja e zeze eshte shenja e vajtimit. Arsyeja perse komunizmi e trilloi kete histori ishte se ata nuk mund tu thoshin shqiptareve se ky eshte nje flamur bizantin, pasi kjo ishte ne kundershtim te hapur me politikat e rregjimit. Mos harroni qe ky ishte rregjimi qe u mohoi me ligj shqiptareve besimin ne Zot, shkaterroi kisha e xhami e persekutoi gjithe kleriket e vendit. As qe behej fjale qe rregjimi te bente lidhjen e flamurit shqiptar me epoken e mesjetes, bile edhe vete historia shqiptare e mesjetes ishte lene me qellim ne ter, edhe pse burimet e ndryshme historike nuk mungonin.

Flamuri shqiptar ka ndryshuar forme apo simbolet e tij ne koha te ndryshme. Megjithate, ai ka arritur te ruaje simbolet kryesore: emblemen dhe ngjyrat. Ylli me gjashte cepa eshte nje simbol i flamurit te Gjergj Kastriotit te cilin une nuk e di se cfare perfaqeson. Por nje gje eshte e sigurt, qe prania e nje ylli te tille ne flamur, deshmon lashtesine dhe prejardhjen e hershme te shqiptareve. Nje yll te tille e gjejme edhe ne flamurin e popullit hebre dhe vlen te behet pune kerkimore per te dale me nje liste interpretimesh mbi kete yll.

Mrekullia e atij flamuri kombetar qe ne nderojme sot e kesaj dite eshte se edhe pse humbi nga syte e shqiptareve per plot 500 vjet pushtimi otoman, ai u ruajt ne zemrat e gjithe shqiptareve qe ruajten traditen e tyre te te pareve, dhe pas 500 vjetesh, ne 28 nentor 1912, plaku Ismail Bej Vlora, e ngriti flamurin e Skenderbeut perseri ne Vlore.

Ringritja e ketij flamuri nuk simbolizonte vetem pavaresine, simbolizonte edhe kthimin ne rrugen drejt identitetit te humbur kombetar, ate identitet qe ne nuk kemi arritur dot ta gjejme te plote as sot e kesaj dite.

Albo

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anëtarësuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421
    aha Albo!edhe ti shoku i Gerit qenke,vetem se ti theksoke ngjyrat e tua.me fakte apo pa fakte ato qe thua,vari papucen,ska rendesi.rendesi ka qe ju se keni idene fare se vetem per flamurin tone nuk po flisni.nuk eshte mire keshtu,po ju e dini.kaq nga une,se nuk jam shume i lapsit qe te rri te mbush faqet.
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Ne rregull dodon,
    Mbaj mendimet e tua ne kete qeshtje, vetem nje dua te ta them: Nuk vendos bota at cfar mendon ti por ate cfare mendon koha dhe do te ishte mire te mendoje pozitivisht e jo te kembengulish sikur Rugova ne te "verteten"tende, sepse ka edhe te vertete tjeter (tani duam ta nderrojme edhe kete flamurin kombetare qe kemi, papappapap
    Nuk ka mbetur vend per tu disklutuar ne kete teme me?!

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Poeti,

Une nuk kembengula ne asgje, une thjeshte shpreha mendimin tim lidhur me kete ceshtje.
    Po u pyeta une, ribashkimi i Kosoves me Shqiperine do behet qysh ne kete sekonde.

Tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 18-08-2005 më 04:29
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756

Unhappy Ujku mjergull kërkon

Kujdes,
    analizoni gjanat e mos u mundoni me shit trimni online, se ky ashte vetem nji forum ,e jo mejdan i budallakinave.

Shqiperia ashte e ndame nga pjeset e saj te copetuera qemoti. Nuk ashte risi kjo. Risia ashte nga ana tjeter: keto pjese te ndame kane rastin e madh te bahen jo pjese te copetueme e sakate, po pjese qe do te vendosin vete per fatin e tyre. Fatkeqesisht, (apo fatmiresisht, varet si shihet), bashkimi i ketyre copeve te ndame ashte larg sot, dhe kjo si rezultat i shume presioneve te huaja, ideve te ndryshme mbi qeverisjet, politikes se sotme, fqinjve qe me kete arsyetim done ta arsyetojne mbetjen e ketyre copave nen administrimin e tyre.

Si rezultat, Kosova duhet ta kete edhe flamurin e vet, edhe hymnin e vet po edhe emrin e vet te ri. Kosova duhet dhe do te jete e pavarur, dhe flamuri e hymni duhet te nderrojne e t'mos i perngjajne asnje shteti ne rajon apo kudoqofte.

Mund te flitet per komb e per shqiptarizem njeqind e nje mije here, po kjo nuk e ndryshon faktin se Kosova ka nevoje per simbolet e veta. Keto simbole jane pjese te nje identiteti kosovar qe eshte parakusht per pavaresine. Identiteti kosovar nuk eshte ndarje nga kombi shqiptar, po eshte fuqizimi i metejshem i disa karakteristikave te popullit ne Kosove, nje flamur i tyre, nje hymn i tyre dhe nje shtet i tyre.

Te gjithe qe dite e nate flasin per nje flamur e per nje komb, si duket, nuk jane mjaft te orientuar ne problemin e ndertimit te shtetit ne Kosove. Fatkeqesisht, keta vazhdojne te mos mesojne pak me shume per nevojen e ketyre gjerave per te cilat po flasim, dhe injorojne praktiken dhe politiken e tanishme.

Patriotizmi eshte nje gje e mire, po kur eshte qorr ai patriotizem, atehere behet i demshem.

Ajo qe me se shumti i duhet Kosoves qe te pranohet si shtet i pavarur, eshte nje identitet i ri i saj. Nje identitet qe thote se Kosova eshte e pavarur. Kush nuk pajtohet me keto, nuk pajtohet me shtetin e pavarur te Kosoves, dhe per keta te fundit, nuk kam gja tjeter me than, pos se jane 'out of luck'.

Mirepo:

QENTE LEHIN,KARAVANI SHKON PERPARA!

Qishtu...
    edhe
    Mos t`gabon dikush me me thane se e kam n`gabim!

Cyclotomic
    faleminderit qe i solle flamujt me siper!

Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 18-08-2005 më 05:51
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Poeti,

Une nuk kembengula ne asgje, une thjeshte shpreha mendimin tim lidhur me kete ceshtje.
    Po u pyeta une, ribashkimi i Kosoves me Shqiperine do behet qysh ne kete sekonde.

Tung

dodon,
    Menon se une nuk do te doja ribashkimin e trojeve shqiptare qe ne kete moment?! Po kush eshte ai marroq qe nje gje te tille nuk do ta desheronte me gjithe zemer? Ishte vetem qeshtje e diskutimeve te hapura dhe besoj se nuk je hidheruar ne mua?

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Pervec flamurit qe po e ndryshojne po ndryshojne edhe emrin e Kosoves duke e quajtur Dardani.Do me thote ndonjeri arsyen pse?

Une nuk i shikoj si tendenca fetare per me shume si prirje antikombetare ne dem te historise se Popullit shqiptar.

Ka 6 vjet dhe akoma nuk iu eshte dhene pavarsia Kosoves.Pse?Pse Flamuri shqiptar u ndryshoka kurse rezoluta e Okb per Kosven nuk ndryshohet dhe ajo te marri statusin e pavarsise.

Dhe sa kohe te tjera do te milet Lopa?
    Do kemi apo jo pavarsi kjo ka ngel pikepytje e madhe!? Pastaj plasin rremujat ne Kosove dhe rritet fobia kunder Perendimit.Patjeter qe kjo do ndodh perderisa gjaku i te reneve nuk po shkon ne vend dhe se Kosova eshte bere prolektoriat nderkomebetar me nje qeveri kukull te cilen e komandojne nderkombetaret .Deri kur do vazhdoje keshtu kjo ceshtje.

Keto jane politika qe heret ose vone ka shume mundesi te dalin jashte interesave shqiptare ne rajon.E kane kthyer Kosoven ne agjensine e sherbimeve sekrete te botes.
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

Faqja 5 prej 35 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  2. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •