Une mendoj se eshte nje hap i madh drejt pavarsise![]()
Une mendoj se eshte nje hap i madh drejt pavarsise![]()
Tani e ngatrrove temen e emrin e te gjitha...Postuar më parë nga posta
Thuaje se nga e ke kete burim, apo vetem se nga hamendja ?
Kurse emri sharan eshte i ruajtur gojarishte edhe sote ne drenice per emrin e kalit te Milosaos e jo Milloshit si thojn shkiet.
Edhe unë e kam trashëguar gojarisht pasi kam dajtë nga ajo pjesë.
Ndoshta dhe emri ka të bëjë me kalin, por nuk është sharan
sepse sharan
i thonë serbisht Krapit që është një lloj peshku
emri i saktë është sharrjan
i paske nxerr pune veti me na kallxu qysh LDK-ja e krijoj flamurin e Dardanise ||| s'ki faj se t'paska rrejt kush t'ka thone si LDK-ja osht e lashte sa Dardania |||Postuar më parë nga Arb
flamurit t'LDK-se i gjinet naj ven ||| vecse shtojani "raki rrushi e Rahovecit" n'qat fare shiriti n'mes |||
Gracanica osht n'Kosove ||| ashtu edhe ka me met pamar parasysh cfare tregtije boni me to kutilla e juve |||
po msyjani kutilla e juve per n'shumadi - n'cacak ||| amblemen e rakis t'rrushit merne me veti ||| edhe mos i harroni e merni edhe karrikat per mi qepu njoni tjetrit krese |
"Që t’i çqitësh këta . . . duhet t’u preç jo vetëm duart e kokën, po edhe këmbët e trupin." Fan Noli
hmmm, fjala Kopil ne gjuhen shqipe ka dy kuptime:Postuar më parë nga Kreksi
1. Nje njeri (femije) qe nuk i dihet i jati. (me duket qe ky kuptim eshte i importuar nga fqinjet)
2. Nje njeri (femije) qe eshte dredhagji, qivigji, i shkatht, i shperdhit, i shpejt, i halitshem, qe i trathton te tjeret me fjale ose vepra te çuditshme dhe te menqme etj. etj. (une mendoi qe ky eshte kuptimi i vertet i kesaj fjale)
Ne Rumanisht (nese nuk jam gabim) Kopil i thon Femiut.
Historia e tije na tregon qe ai me te vertet ishte Kopil djale, ne kuptimin e te dytes e jo Kopil ne kuptimin e te pares, per kete arsye i kan thene Millosh (Millush, Milush, Malush etj.) Kopili. (edhe sot kemi shume emra te Shqiptarve me -ush ne fund)
Kurse ate -iç ia kan shtuar Shkiet (serbet) per te shtremberuar historine se gjoja ai ishte Shka (serb), sikur Đurađ Kastriotić ose Đurađ Kastriotović (Gjergj Kastrioti).
Q'asaj udhe msynju edhe ju se nuk jini ma t'mire jo, por n'opozite tuton marohen si shume t'mire e shume patriota, q'ashtu po ia boni edhe ju. Po t'ndodh qe t'hypni ju n'pushtet edhe ma zi ia boni qi veq habitmi na tjert se sa t'keq kukshi kane ju, q'at'here e shohmi na qe ju nuk jini as nji trohe ma t'mire se kta tjert (na ka ba vaki pak, sa me e pa qe ju s'jemi mall ma i mire hiq), po lej kto llafe se ktu asht kah folet pur flamur t'Kosoves a jo pur reklame e kritika t'partive e burllogje tjera.Postuar më parë nga skipetar
Qeshtja se si do re duket FLAMURI KOSOVAR, eshte gje e rendesishme madje edhe kyqe per KOSOVARET.
Problemi qe mund te dal per te vendosur se si te ja bejm eshte aq shume i rend sa eshte shume veshtire te gjithe te bine takorte per nje forme te FLAMURIT.
Atehere qfare mbetet te behet , pos asaj qe te vendos shumica siku edhe per gjera tjera.
Kjo nuk nenkupton detyrimisht se do te behet me e mira zgjedhje por si te i lidhet kryet ndryshe.
Ajo qka na takon eshte se si do qe te vendosin dhe ne qfaredo forme qe te bijne takort, te pajtohem dhe ta respektoj me deshire.
Jo, ketu nuk vendose shumica por vendos UNMIKu, dhe kan me na ba si n'Bosnje, masmramti kan me na mrrote kete flamur t'flliqt si ky ma posht, bile bile me pas kane Kuq e Zi ishmi knaqe po as as Kuq e Zi s'ka me kane, ju garantoi me çka te doni qe kjo e zeze ka me na gjete, se n'qat udhe jan tu shkue kta politikuajt tone:
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 16-12-2006 më 21:08
Padyshim se ky do ti pergjigjej me se shumti realitetit.Postuar më parë nga Llapi
Mu nuk me duket fare qe vijat e bardha ja humbin pamjen shqiponjes, perkundrazi e zbusin ngjyren e tepert te kuqe.
Pardon liges qytetare Shqiptaro-Amerikane ne krye me Joseph J. DioGuardi
Ju lumt
Une mendoje se do te ishte me mire per te gjithe qe ti ikim ngjajshmerise me ate flamurin amerikan qe te ndryshojmi disi e une po ua japi versionin e fundit e besoje se edeh liga do e pranoje kete ndryshim.
http://imageshack.us/slideshow/index...tion=transload
Krijoni Kontakt