Close
Faqja 12 prej 35 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 347
    i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216

Sorrat

Citim Postuar më parë nga Arb
    Qafezez,

Te lumte per zerin tend kombetar!

Ashtu edhe do te behet. Kosova do te ri-emertohet DARDANI, do te kete hymnin dhe flamurin shteteror.

E ne rast ri-bashkimi me Shqiperine, Flamuri Kombetar do te perfaqesonte shtetin e perbashket Shqiptar.
    E gjeta o Arb nje sorre qe krrakat sikur ti!?
    Iu lumte se me ju Kosova do ta fitoj shume shpejt pavaresine nga SHQIPERIA (kujdes nuk thash nga serbia) dhe do te quhet edhe Dardani, edhe Dardhani, me stemen malazeze, me Flamurin serb, si te ju doj jua qejfi, vetem se me te tillet do te mbetet nen serbi, sepse keto simbole shume me teper e afrojne me serbine apo unionin serbi-mali i zi , se sa me shtetin ame. Serish iu lumte se jeni kah e dergoni ujin ne mulli te huaj, keshtu duhet bere ata qe frikohen se humbin ndoshta postet politike, apo privilegjet qe kane me bashkimin kombetare, sikur puna juaj..
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Kosovaret kane te drejte te zgjedhin flamurin qe duan e si ta duan.
    Te na falin miqt nga Kosova por ne nga Shqiperia e kemi gjuhen e gjate e duam perhere te themi nje fjale edhe kur nuk na pyet njeri.
    Se nuk kemi probleme boll ne Shqiperi,por do shohim edhe çfare bejne te tjeret.
    Po keshtu eshte kur ke njerez si puna e atyre siper qe duan te krahasojne flamuret e te tregojne sa te ditur jane.Kosova nuk eshte prone e Shqiperise e as e nacionalisteve shqiptare.
    Per nja Kosove te pavarur dhe mos me u bashku me Shqiperine se do i marrim ne qafe kosovaret.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Albo,

Mendoj se duhet të jesh më i shtruar në ato çfarë shkruan më lart në lidhje me shqiponjën dykrenare.
    Së pari duhet qartësuar kulti i shqiponjës njëkrenare tek shqiptarët
    mjaft i përhapur dhe dihet tashmë se ka origjinë pagane.
    Për këtë i referohem studimeve të Mark Tirtës mbi mitologjinë shqiptare.
    Përa i përket asaj dykrenare...
    http://gallery.hd.org/_exhibits/plac...-claws-SEW.jpg

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Citim Postuar më parë nga Pellazgu
    Shiko, se në Kosovë shumë fjalë shqipe i shqiptojnë serbisht. Si psh: Nuk i thojnë themel por temel si serbt. Orën e tregojnë si serbt dhet m dy e jo dy pa dhjetë. Punon prej pesve m'dy. Datën e muajin e tregojnë si serbt: Datës 15, i pesti i thojnë : I pesmdhiti, 5. Ejjjjjjj. 12 muaj ka viti jo 15. I tridhjetenjëti del i tridhet e t pari.
    E kështu me radhë.... ka përafërsi të madhe me serbt edhe Dardania Rugovës. Imagjino, as gjuhëtarët nuk e vënë re se Dardhania shqiptare u është bërë Dardani serbe mu para sysh!
    Paske dal me nje zbulim te ri. Vertete, a din dicka per Shqiptaret e Kosoves, apo vetem po kyqesh kot ne kete teme, duke shkruaj plotesisht jashte temes?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arb : 12-11-2005 më 12:40
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Citim Postuar më parë nga qafezezi
    Nuk me besohet kjo ideja e yllit me 6 cepa.Ylli me 6 cepa eshte ylli i hebrejve.Mos po lakmojne hebrejte historine e shqiptareve.Se eshte shume e lehte te ndryshosh gjerat ne Shqiperi, per faktin se ne kapemi gjithmone pas me te fortit, pa asnje lloj arsye dhe llogjike.
    Emerimi Dardhani mbi shkaben dy krenare do me pelqenete, por vendosja e yllit te hebrejve persiper do te ishte nje katastrofe per fatin e ardhshem te Kosoves.
    "CORRIERA DELLA SERA": Si do të jetë Kosova e pavarur ? Çfarë flamuri do të ketë? A do të ndryshojnë kufijtë?

Presidenti RUGOVA: Flamuri ynë është gati tashmë. Një shqiponjë shqiptare në një qark të kuq të vendosur në sfondin blu, si qielli, symbol i tolerancës dhe Europës. Do të jetë edhe mbishkrimi Dardania, emri i lashtë i Kosovës, si dhe një yll me gjashtë cepa, ylli i Skënderbeut. Ndërsa, kufijtë nuk do të ndryshojnë; nëse e bëjmë këtë do të kemi konflikte në të gjithë Ballkanin.

Ylli i Skenderbeut
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arb : 12-11-2005 më 12:40
    Micheal Jordan

Albo,

Mendoj se duhet të jesh më i shtruar në ato çfarë shkruan më lart në lidhje me shqiponjën dykrenare.
    Së pari duhet qartësuar kulti i shqiponjës njëkrenare tek shqiptarët
    mjaft i përhapur dhe dihet tashmë se ka origjinë pagane.
    Për këtë i referohem studimeve të Mark Tirtës mbi mitologjinë shqiptare.
    Personalisht kam parë shqiponja një dhe dykrenare të gdhendura në gur në kullat e vjetra të malësorëve në zonën e Matit.
    Përsa i përket asaj dykrenare...
    http://gallery.hd.org/_exhibits/plac...-claws-SEW.jpg

Jam shumë kurioz të mësoj se kur ne apo paraardhësit tanë kanë rënë në kontakt për herë të parë me shqiponjën dykrenare.

Po të shikojmë të ashtëquajturën "shqiponjë bizantine", ajo mban në kthetra
    kryqin edhe rruzullin (apo diçka të till&#235 që simbolizojnë bashkimin e kishës me pushtetin, pra perandori është njëkohësisht edhe patriarku më i lartë.
    Përsa i përket simbolikës së dy kokave mendoj se është me origjinë tërësisht pagane dhe e mistershme.
    Albo, mos harro se popuj të ndryshëm i kanë dhënë domethënie të ndryshme.
    Çfarë përfaqësonin dy kokat pë Hititët?!!!
    Dhe ti nuk mund të përcaktosh prerazi domethënien e dy kokave.
    Në mesjetë në të njëjtë kohë kemi flamurin e Kastriotëve me shqiponjë dykrenare, por kemi edhe flamuj (apo emblema) të principatave të tjera me shqiponjë njëkrenare, ku edhe këta të fundit janë të krishterë.
    Fakti që braktisën atë krejtësisht pagane (njëkrenare) dhe morën atë dykrenare është si rrjedhojë e momenteve historike ku shqiptarëve iu është dashur të luftojnë të bashkuar nën një flamur, atë të Kastriotëve, kjo e ka zanafillën që nga Kuvendi i Lezhës ku u zyrtarizua se në kohë lufte do të përdorej ky flamur.
    Gjithsesi principatat e tjera kishin flamujt dhe emblemat e tyre madje disa prej tyre me shqiponjë njëkrenare.
    Përse Kastriotët zgjodhën shqiponjën dykrenare, nuk mund të shpjegohet me lidhjen shpirtërore të Kastriotëve me krishtërimin orthodhoks apo me Bizantin.
    Madje sot hidhen dyshime mbi ekzistencën e një flamuri bizantin ku të paraqitet shqiponja dykrenare.
    Dihet mirë që Kastriotët ishin katolikë, madje F.S.Noli saktëson se Skëndërbeu ishte Katolik Unit.
    Autori Dhimitër Pilika, e shpjegon marrjen e këtij simboli nga Kastriotët tek Pirroja
    i Epirit, Pirro shqiponja, ashtu si cilëson Plutarku.
    Ekzistojnë dëshmi të emblemës të Pirros ku si element i saj është edhe shqiponja dykrenare me ngjyrë blu që në kthetra mban degë tërfili në mos gaboj.
    Lidhja e shqiponjës së Kastriotëve me atë bizantine, ajo lidhje që bën Albo, më duket e pakuptimtë, e pashpjegueshme, po të lëmë mënjanë pamjen dhe të merremi vetëm me simbolikën
    Më bën përshtypje një pikturë me titull "Çlirimi i Trikallës nga Arvanitët, 1821" ku
    në qendër shfaqet një arvanit me një flamur me sfond të bardhë e me kryq blu.
    Diku tjetër “Suliotët luftojnë nën flamurin e krishterë”, po I njëjti flamur.
    Është për të habitur që shqiponja e famshme bizantine nuk la asnjë gjurmë tek flamuri kombëtar grek por tek ai shqiptar.
    Mbase Grekët preferuar kryqin në vend të shqiponjës dykrenare, në përpjekje për tu veçuar nga popujt e tjerë, si popull homogjen i krishterë, mbase braktisën përfundimisht këtë simbol pagan si i patolerueshëm pranë kryqit të shenjtë.
    Tek shqiptarët kemi një prirje ku më shumë i kushtohet rëndësi bashkimit dhe luftimit nën një flamur të vetëm se sa përkatësisë fetare.
    Nuk mund të imagjinohet se si myslimanët e Shqipërisë do të luftonin Turqinë nën flamurin e krishterë apo nën një flamur tjetër që kishte simbole me domethënie të përbashkëta me krishtërimin orthodhoks bizantin.
    Pranimi i flamurit të Kastriotëve si flamur kombëtar për mendimin tim është rezultat
    i përpjekjeve të vazhdueshme të shqiptarëve për bashkim kombëtar, si shfaqje e fortë e përkatësisë kombëtare dhe jo fetare, ashtu siç ndodhi me grekët.
    Këtë simbol tashmë e gjejmë në shumë popuj, sidomos tek ata sllavë, gjë që dihet katërcipërisht si përpjekje e tyre për të marrë rolin e mbrojtësit të krishtërimit orthodhoks.
    Edhe amerikanët mbahen si katolikë kryesisht, megjithëse shqiponja e tyre është njëkrenare, ajo mban në kthetra degë dafine dhe shigjeta rrufeje, begati dhe fuqi.
    Kjo e fundit është padyshim me origjinë pagane si atribut i Zojsit pellazgjik.
    Albo nuk na jep një shpjegim se përse shqiponja jonë nuk ka gjë në kthetra, as kryq, dhe as rruzull, siç kanë rëndom ato sllave?
    Albo, përse shqiptarët kur shikojnë flamurin kombëtar nuk ndjejnë nostalgji për Bizantin?
    Përse sllavët dhe grekët e përdorin si simbol fetar dhe jo kombëtar si ne?

* * *

Shqiptarët në Kosovë pasi të fitojnë pavarësinë, kanë të drejtë historike ekskluzive
    përdorimin për flamur, atë të shtetit amë.
    Meqënëse nuk lejohen dy shtete me të njëjtin flamur, le të bëjnë një ndryshim të vogël.
    Askush nuk mund tu diktojë shqiptarëve në Kosovë formatin e flamurit, aq më tepër që
    ata kanë identitetin e tyre të veçantë, por ama ngelen po ata, shqiptarë.
    Sa here që ata do të shikojnë flamurin, shqipen dykrerëshe, do të ndjejnë lidhje të fortë
    shpirtërore, kulturore, historike, gjuhësore me Shqipërinë mëmë dhe jo me Bizantin
    Personalisht, varianti i paraqitur nga RTP mua më pëlqen.

Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Citim Postuar më parë nga Dalan
    Personalisht, varianti i paraqitur nga RTP mua më pëlqen.
    Citim Postuar më parë nga RTP

s`ka behane
    ncuk....
    Nime s'ka behane...
    Micheal Jordan

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Flamuri i Dardanisë duhet të kete ndonje simbolê nga e kaluara e sajë, e jo vetem me nje emer DARDANIA te shkruar aty mbi shqiponje, që ky flamur neve na bën të dallum, të pa zgjuat e të varfër.http://http://www.forumi.zeriyt.com/index.php?action=dlattach;topic=9127.0;id=11192;im age
    Një i huaj do pyes; po pse s'keni vu diçka simbolike mbi flamur, qe i takon kohes se dardanise antike, se me nje shkrim te tille secili do e kishte bere keshtus'do ishte lodhur asnje shtete ne bot te perpiloje flamuj me simbole perkatese e jo te beni vetem Ju diçka veçmas tjerve, edhe ate pa lidhje ?
    Shqiponja eshte dashur te mbetet ashtu si eshte por vetem poshtze ti shtohen VARGMALET E SHARRIT, qe simbolizon malet tona te shenjta qe nga koha e Herodotit, kur ai e permend Dardaninë i permend edhe malet e SHARRIT §
    Keshtu qe problemi do ishte zgjidhur lehtË, nje shokë e bardh e maleve te mbluara me borë nder shqiponjen dykrenare do simbolizonte edhe popullin e lirë, malet e sharrit me 15 thepa të bardha do simbolizonin= paqen !
    Pra kuq-zi-bardh ! Pse keq kjo ?
    Do ishte mrekulli, por ata shkojn e zbulojn flamuj te ekipeve te futbollit me tana ngjyrat....mjerim !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 12-11-2005 më 15:20

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    pamvaresia eshte me rendesi..
    pra ajo bota e fuqishme me naton ne krye na intereson qe te na e plotsoje aspiraten.. e tjerat krejt ujdisen..

e nese na e jep kofi e bushi e bleri pamvaresine.. athere e nxjerrim dhe nji flamur..
    une propozoj nje flamur ku asht nji fush e blerte e siper nje qiell i kalter e ne mes nji kallamoq.. pra buka e popullit. ..puna liria natyra..
    sna duhen zogj me dy koka allahile..

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216

Pavaresia mbi te gjithat

Citim Postuar më parë nga Brari
    pamvaresia eshte me rendesi..
    pra ajo bota e fuqishme me naton ne krye na intereson qe te na e plotsoje aspiraten.. e tjerat krejt ujdisen..

e nese na e jep kofi e bushi e bleri pamvaresine.. athere e nxjerrim dhe nji flamur..
    une propozoj nje flamur ku asht nji fush e blerte e siper nje qiell i kalter e ne mes nji kallamoq.. pra buka e popullit. ..puna liria natyra..
    sna duhen zogj me dy koka allahile..
    Brari,
    Ketu pajtohem plotesisht me ty, eshte me rendesi qe ne proceset e teresishme politike ne bote ne jemi ne sferen e ngushte te interesit Amerikan dhe kjo do te na sjell edhe pavaresine, sepse nese do te mbetej te vendosim ne ne bashkebisedim me serbine, nuk do ta kishim as republike, e lene me me teper.
    Pra me rendesi eshte pavaresia, per flamur e simbole te tjera ia bejme qaren.
    Vetem ne nje gje nuk pajtohem me ty, ne shkaben dykrenare, ajo duhet te jete simboli yne, sepse eshte simbol i kombit dhe pa te ne nuk ekzistojme apo jo?
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

Faqja 12 prej 35 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  2. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •