Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837

Lightbulb Provoni Mac OSX ne x86 :)

Ngaqe nuk po dija ne cilen nga temat ta vija po e ve ketu ne lajmet pasi ka bere edhe nje buje te madhe krakimi i sistemeve mbrojtese te OSX x86.

Sic dihet APPLE njoftoi, para 1 muaji, kalimin e saj ne platformen x86 per te bere me te prekshme nga perdoruesit prodhimet e saj.
    Para 2 javesh u leshua DVD e pare e sistemit te fundit te APPLE Mac OSX(Tiger) per testime qe presupozohej sipas lajmeve te ndryshme te mos instalohej ne paisje(hardware) qe sishte i licensuar nga APPLE.

Sot neper internet kane dale lajme dhe foto te ndryshme persa i perket krakimit te ketij sistemi une po ju paraqes hapat ne shqip dhe me poshte do jap linket per ta shkarkuar dhe nga jane marre lajmet.

1- Shkarkoni imazhin(madhesia 1.28GByte. Linku ju jep nje torrent file i cili mund te perdoret me kliente te torrent si BitLORD dhe vendoseni ne nje memorie te jashtme si DVD ndonje Harddisk USB etj....

2- Shkarkoni nje LiveCD te sistemit tuaj te preferuar ose dhe nje diskete boot-i DOS-i.

3- Nqs sistemet jane Windows ose DOS ju duhen disa program si rawrite .

4- Mac OSX mund te instalohet sipas kesaj menyre qe po tregohet vetem ne nje hardisk te vecante. Pra ose gjeni nje harddisk te dyte ose ruani dokumentat qe keni ne PC dhe vazhdoni me tutje.

5- Mbasi te jete "boot-uar" sistemi juaj: ne *nix mjafton te hapni nje dritare komandash dhe te shkruani
    dd bs=1048576 if=./tiger-x86-flat.img of=/dev/hda
    ku /dev/hda eshte hardisku ku ju doni te instaloni MacOSX.
    Ne Windows dhe DOS shikoni sintaksen perkatese te rawrite.

6-Mbasi te mbaroje shkrimi i imazhit mjafton te ristartoni PC qe te hyni ne MacOSX.

7- Nqs sistemi ngrin gjate hapjes provoni ta startoni ate me opsionin -x

8- Per te nderruar passwordin e login te pare ristartoni PC dhe tek ekrani me logo DARWIN shtypni nje buton dhe jepni opionin -v + enter. Tek dritarja e komandave qe do hapet fusni keto komanda:
    sh /bin/sh
    passwd curtis
    (vendosni passwordn qe doni)
    passwd deadmoo
    (vendosni paswordin qe doni)

KETU gjeni shpjegimin per instalimin ne anglisht.

Shpresoj te kaloni ne OSX .

TUNG!!!

BASTARDODENTRO Maska e reni00
    Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    * jetoje jetėn sic e di unė :-) *
    Postime
    805
    eshte per tu provuar.... (por sapo te jete shkarkuar img)
    ----
    jam shume kurioz...

Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805
    qoska ti e ke provuar kete Mac OS
    se kisha lexuar me vemendje po kerkon nje SSE3 chip ose HT(HyperTHreading).
    Si mendon do te punonte ne PC-Test te timin nje Intel P3.????

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Te me falni te gjithe do me kete dale nga mendja kur e kam shkruar portimin ky .img nuk kerkon as SS3 as hyperthreading por kerkon instruksione SSE2 cka do te thote nje intel pentium 4 ose nje AMD Athlon e siper(per tu verifikuar se cilat jane CPU e para AMD qe kane SSE2).

Gjithsesi pritet qe te dalin dhe patch per te eliminuar keto probleme po besoj do vonojne ca per shkak te kompleksitetit.
    Mua personalisht me ka ecur ne nje Pentium 4 2.0GHZ me nje bord ASUS.

Per momentin mund edhe ta ngarkosh ne VMWare pasi ky imazh ne ate VM eshte krijuar dhe ajo ti emulon ato instruksione. Nqs doni dhe nje procedure sesi ta instaloni ne VMWare mund edhe ta paraqisim por do te eci shume shume avash nga ato ckam lexuar.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    08-07-2003
    Vendndodhja
    London
    Postime
    70
    Citim Postuar mė parė nga qoska
    Te me falni te gjithe do me kete dale nga mendja kur e kam shkruar portimin ky .img nuk kerkon as SS3 as hyperthreading por kerkon instruksione SSE2 cka do te thote nje intel pentium 4 ose nje AMD Athlon e siper(per tu verifikuar se cilat jane CPU e para AMD qe kane SSE2).

Gjithsesi pritet qe te dalin dhe patch per te eliminuar keto probleme po besoj do vonojne ca per shkak te kompleksitetit.
    Mua personalisht me ka ecur ne nje Pentium 4 2.0GHZ me nje bord ASUS.

Per momentin mund edhe ta ngarkosh ne VMWare pasi ky imazh ne ate VM eshte krijuar dhe ajo ti emulon ato instruksione. Nqs doni dhe nje procedure sesi ta instaloni ne VMWare mund edhe ta paraqisim por do te eci shume shume avash nga ato ckam lexuar.

ne rradh te pare ju falenderoj per kete lajm te bukur,

ne rradh te dyte sapo e shkarkova imagen ne hard drive, mesa munda te gjej e te lexoj kuptova se do te funksiononte me mire sikur te instalohet ne native drive,
    duke qen se e kam cpu-ne p4 3.0ghz me HT, a ja vlen me ja hy ksaj pune o vellezer, kam degju se itunes nuk punojne ne processore poshte ss3, desha vetem ndonje konfirmim nese do ta haje ky processori im sse2 por me hyperthreading enabled perpara se tja hyje ksaj pune, po portet e usb 2 a do te vazhdojne te me punojne serish ?

gj tmirat,
    kannanni

Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805
    Kannanni - tani nga postimet e bera me sa lexova ky eshte ne si test OS.
    MacOSX per Intel"
    Justin Nolan eshte nje nga keta qe e provuar mbi pc e ti me arkitektur x86.
    ku flet dhe postimi qoskes.

....
    une jam duke e shkarkuar img e x tiger x86. me mungon vetem nje 36%.
    jam duke marre dhe LiveCD ... ky i dyti perse do me duhet?

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    reni00 sic e kam shkruar me siper LiveCD do te te duhet qe te kesh mundesi te shkruash ne harddiskun tend sepse po te kesh vetem nje harddisk sistemi operativ nuk te lejon ti mbishkruash siper .

Por nqs ke dy hardisqe dhe do ta instalosh tek i dyti atehere LiveCD nuk te duhet vetem duhet ta shkruash imazhin me komandat qe jane dhene siper tek harddisku i dyte dhe te vesh kompjuterin te hapet nga ai harddisk(gjithe bios-t e rinj kane nje opsion F12 ose F11 gjate ndezjes qe te lejon te zgjedhesh se nga do ta startosh kompjuterin).
    Keshillohet qe te harddisku nga do te hapet MacOSX te jete primar ne kanalin e pare ATA zakonisht harddisku qe ka OS qe perdorni te instaluar pasi i tille ka qene dhe konfiguracioni ne PC nga eshte marre ky imazh.

Persa i perket stabilitetit nuk duhet te keni shume probleme pasi eshte nje version Beta2 i Mac OSX.
    Per njohjen e pasisjeve mund te keni probleme me ndonje modem karte grafike kurse me paisjet USB nuk besoj.

Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805
    ok mungon pak derisa ta provoj...
    po besoj se nqs une e startoj pc nga cd apo dvd ,e ka aftesin te ta fshij ate Sistem Op qe eshte ne Pc apo jo??? Sjam shume familjar me Mac.
    po e instaloj ke nje Hd provash...per te cilin nuk me intereson gje ne fshiet Sist Op preccedent.
    Peshendetje...degjohemi neser per rezultatet....
    Reni00...

Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805
    ok u shakrkua me ne fund....
    vecse po me krijoj nje konfuzion,,,file ne zip eshte rreth 6gb.
    mund ta kopjoj nje nje hard disk bosh e me pas me Live Cd ta instaloj,,,???
    Si mendon qoska?
    Te fala Reni

Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805
    ne hard diskun e te njejtit PC
    mund ta kopjoj nje nje hard disk bosh e me pas me Live Cd ta instaloj,,,???

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Provoni njohurite e juaja
    Nga ATMAN nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-12-2014, 05:29
  2. Merrni nje top dhe provoni AURELION !
    Nga inter_forever nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 11:00
  3. Kush fiton?? Une... Provoni...
    Nga andrida nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 04-10-2006, 19:31
  4. Do t'iu pėlqente tė jetonit nė njė shtet islamik?
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 231
    Postimi i Fundit: 20-03-2006, 15:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •