Close
Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 120
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Wow! Shpresoj te mos i keni thene megjithmend ato qe keni shkruar...
    Antares; ju lutem, me tregoni me pak fjale(ne privat mundesisht) se nga ju lind gjithe kjo urrejtje! Mesa shoh, e paskeni zene me te krishteret evangjeliste, ata qe e thyen dhe e therrmuan kishen katolike? Nejse, nje diskutim i tille nuk eshte aspak me vend ketu, nuk eshte fare fare fare tema e duhur. nese keni deshire, ju ftoj bashke me vellain seminarist te hapim nje teme tjeter dhe ta shohim me qarte masonizmin, ku dhe si ka lindur... Shume lehte do te sqaroheshim; nese vella Albo na lejon te hapim nje teme te tille, pasojat e se ciles nuk do t'i diheshin kurre... Por, me vjen keq, sepse edhe pse nuk jam i asnje sekti dhe nuk i perkas asnje lloj feje, nuk kam treguar kurre urrejtje te tille. Me vjen shume keq... Qe te fusesh ne grope nje komb 300 miljonesh, vetem e vetem sepse ka shumice derrmuese evangjeliste, nuk eshte e drejte; ndoshta per kete arsye ju i bini me shkelm te gjitha te mirave qe ka/ofron/dhe promovon Amerika... Ndoshta per kete arsye ju jeni pro terrorizmit, kunder nje Bushi evangjelist; kunder cdo lloj presidenti amerikan(qe te gjthe kane qene evangjeliste, pervec Kenedit qe ishte katolik), kunder cdo lloj politike te brendshme dhe te jashtme qe u drejtoka nga evangjelistet, kunder W. Wilson qe e shpetoi kombin shqiptar nga copetimi i fuqive te medha, nga ndoshta nje zhdukje e sigurte, te pakten nje skllaverie te vdekur!... Kunder politikes se nje evangjelisti Klinton qe shpetoi perseri shqiptaret e Kosoves nga zhdukja e sigurte... Hec, ta vdeksha ku ka shkuar bota. Faleminderit Antares qe me hapet syte, sepse uroja nga shpirti qe inkuizicioni te kishte marre fund njehere e pergjithmone... paskam qene gabim...
    Zoti ju bekofte shume nga Sioni, juve dhe gjithe forumistet e tjere...
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar land pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880

Vella Torkemada do i shoshiste mire keto pune dhe do ta hanin pyjet e Siberise dhe Amazones per kete!
    Tani flas seriozisht. Une nuk e kam aq me fene e tyre (megjithese ajo eshte nje nga ingredientet qe i ben ata ta kujtojne vehten gjykates e xhelate te botes- Kingdom on the Hill, pra mesianizmi i tyre qe edhe origjinen e ka te dyshimte - shiko nje 1 -$ dhe mundohu te kuptosh simboliken), se sa me ate qe ata pefaqesojne: adhuruesit e Vicit te Florinjte per te cilin Moisiu bubulloi kur pa se c'po bente Populli i Librit! Apo Krishti ne Tempull qe megjithese paqesor e perdori rende kamxhikun!
    Nga pikpamja metafizike ata perfaqesojne nje materializem monstruoz, degjenerim dhe vdekje!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

4. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar antares pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar mė parė nga antares
    Per sa i perket te dhenave qe tregoje per Newhostin, pjeserisht jane koincidenca po po me rritet kurioziteti per kete person!
    Shumica e kanadezeve (une dhe Newhosti, ne me lejon te flas ne emer te tij nuk e konsiderojme vehten kanadeze po shqiptare) nuk i shohin dot me sy fqinjet e jugut pra mos u cudit. Edhe per sa i perket anglishtes, ketu gati 95% e anetareve e flasin apo e kuptojne ate gjuhe.
    Antares, shpresoj ta kesh fjalen per qeverine. Nese vertet i permbahesh postimeve te me perparshme, supozoj se si cdokush tjeter me logjike normale dhe pa pasione e kupton fare qarte ndryshimin mes popullsise dhe qeverise. Nuk e besoj aspak se 95% e Kanadezeve urrejne Amerikanet. Ndoshta qeverisjen dhe politiken, por jo popullsine civile. Nuk e di nga doli kjo shumice, po pate ndonje sondazh do te lutesha ta sillje mes nesh.

Po te shohesh postime me te vjetra te Newhostit do te shohesh qe ai i takon Fese Islame, ndersa une jam kristian!
    Katolik apo Evangjelist??
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar R2T pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    R2T! Ai 95% ishte numri qe mendoj une i atyre qe flasin e kuptojne anglishten ne forum! Besoj se duhet te jesh dakord me mua, per sa i perket ndjenjave te kanadezeve, pakenaqesia eshte e nivelit 65% dhe eshte me e larte tek te rinjte se sa tek moshat e tjera!
    Do ta gjej statistiken dhe po me lane ketu ne forum do ta postoj!
    P.S.
    Ortodoks!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar antares pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar mė parė nga antares
    P.S.
    Ortodoks!
    Let me guess....Ke qene dhe ne Greqi ato vitet e shkolles se mesme !
    "Who is John Galt?"

10. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Toro pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

wow, wow, wooooooow, Antares!!! Wow, sa urrejtje paskeni patur! Pse keshtu? Per fjalet qe thoni per Ameriken, nuk e di; por me keni lene pa fjale...
    Megjithate prisja qe te me pergjigjeshit ne privat; sepse Albo me siguri qe do t'i fshije keto postime. Jane fare jashte teme. Do t'i lutesha, gjithsesi, qe po te kishte mundesi te na i nxirrte ne ndonje qoshe te forumit ku te mos censuroheshin dhe te paralajmeroheshin vizitoret qe mund te ballafaqoheshin me shkrime jo te hijshme, apo me vlera urrejtjeje pa kufi...(si puna e atyre temave per Enverin dhe nostalgjiket e komunizmit)
    Gjithsesi, nuk m'u pergjigjet per ate pyetje aq te thjeshte, edhe pse doni te me lini te kuptoj se "amerika eshte keshtu apo ashtu..."; nuk arritet te kuptoni ate qe ju thashe: Po fusni ne grope nje komb 300 miljonesh! Edhe pse eshte e qarte se referencat tuaja behen neper filma dhe skenare Hollywoodiane! Sikur te kishit kuptuar (apo te ishit ne dijeni) se vetem me leket e patriarkatit te Jeruzalemit mund te mbahej gjithe Afrika 1 shekull me buke! Por, keto nuk jane ceshtje qe duhet te gjykohen keshtu; natyrisht qe mbjellin urrejtje, sepse fakte te urryera shume jane. Sikur ta dinit se c'ka hequr bota nen thundren "kristiane", sa e sa qyteterime, kultura, kombe jane zhdukur; vetem e vetem qe ju sot te urreni dicka qe i jep vlere jetes njerezore si kurre me pare ne historine e njerezimit...
    Zoti ju dhente fuqi te fashisni urrejtjen qe ju helmon shpirtin... keni dhe bekimin tim te sinqerte per kete...
    UNE JAM TI-TI JE UNE

12. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar land pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Citim Postuar mė parė nga R2T
    Permende kalin e karroces, por dhe ti me duket se nuk shifke anas, dhe per ty gjerat bardhe e zi qenkan. Te mohosh gjithe luftrat e gjakun e Amerikes do te thote se ke nje axhende te fshehur qe te pengon te shofesh grine apo te kuqen. Sepse per nje njeri pa axhende, roli i Amerikes ishte vec pozitiv ne luften e dyte boterore. Ti shef "viktimat paqesore" sot por harron te permedesh ato "viktima paqesore" qe kane humbur para futjes apo pas futjes se Amerikes. Perse nuk permend viktimat e Sadamit qe kane kaluar apo ato qe do vinin nese Amerika nuk do hynte ne Irak. Vertet asnje i pafajshem nuk meriton te vdese, por keto "viktimat qe permend ti jane vecse nje fraksion i vogel i atyre viktimave qe do ishin nese Amerika nuk do kishte bere asgje, lufte pa viktima nuk ka i nderuar.
    Ti i permend dikujt shkollen por do ishte mire qe ti i pari te na tregoje sa klase ke dhe me e rendesishmja KU i ke bere. Se po tye dije pak nga ekonomia nuk do i cilesoje si te shtypur ata puntoret e korporatave. PO te interesoheshe pak do shifje se asnje Amerikani nuk i intereson qe punen e tije ta beje dikush ne Indi apo Bangladesh per 30 cente. Gjithashtu do shifje se "ata te shtypurit" qe permend paguhen me teper se petagoget e Universiteteve te ketyre vendeve ne disa raste, e shume me teper se rrogat mesatare te vendit. Ti nuk ke fare pse e krahason me rrogat ne Amerike, se investorit si jepen as kushtet minimale te investimit qe do i ipeshin ne Amerike. Po te dilje jashte asaj sferes bardhe e zi ku je futur dhe ti mbase do kuptoje pak me teper.

PO keto vende nuk ishin koloni te anglise apo kete e harrove ? Kush i la ne prapambetje keto vende ? Cilat jane ato punerave qe Amerikanet " nuk i bejne dot" ? Ik shifi njehere se ne cfare kushte punohet ne keto vende pastaj hape llapen falas per Amerikanet sa te duash. Pastaj mos harro luften e naftes qe po ben sot Amerika. Me shume se 25 mije irakene jane vrare qe nga fillimi i luftes. Mendo me koken lart jo me ate poshte.

Citim Postuar mė parė nga R2T
    Dhe me flet ti per kalin e karroces?? Po ti pse mbahesh tek Sunami, pse nuk flet per ndihmen ne Afrike triljona dollarshe cdo vit, ku me teper se ti mbaje me buke sic ben pjesa tjeter e botes, Amerika perpiqet qe te ndertoje infrastrukture per keta njerez qe ushqejne veten e tyre. Asnje s'ka nevoje per lemoshe i nderuar, por per ndihme te ndihmoje veten.
    Dhe le te flasim per te tashmen, cili ishte ai shtet nga keta qe permende qe i erdhi ne ndihme Palestines? Asnje. Po ti hiqje ate percen para syve do mesoje se Amerika dha 3 biljone dollare ndihme per ndertimin e RRipit te Gazes per Palestinezet prej nga u terhoqen Izraelitet. Sic Amerika nuk i ka te gjitha te mira, ashtu nuk i ka te gjitha dhe te keqija, me ngadale kur i hiqni cdo merite.
    UNe nuk u mbajta tek Tsunami .... Une dhashe nje shembull konkret te tanishem te qeverisjes se dobet te George Bushit dhe drejtimit dobet te ekonomise amerikane. Po te shofesh statistikat Bushi eshte presidenti i dyte qe e ka cuar Ameriken ne deficit pas nje Republikani tjeter (spo me kujtohet emri). Amerika perpiqet te ngreje ura te shtroje rruge etj etj por edhe te marri resources e atij vendi. Kale karroce je ti dhe ata qe mendojne se Amerika ju jep buken e gojes. Mua personalisht nuk ma jep njeri buken e gojes, e fitoj duke punuar ... Nuk i kam borxhe shtetit Amerikan per ndonje arsye dhe as qe nuk do ti kem perderisa punoj , paguaj taksat si gjithe te tjeret.

Statistikat gjithashtu tregojne se Amerikanet ( jo juve te vetquajturit e forumit) nuk po e aprovojne me menyren se si Bushi e ka cuar gjendjen ne Irak. Juve tani pse beheni me katolik se Papa ? Apo se nuk ju rrihet po nuk morret pjese falas per propagande amerikane ?

14. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Newhost pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Pjesa me e madhe e postimeve jane jashte teme. Si perhere gjejme rastin te shprehim ndjenjat tona.
    Po e shtoj dhe une nje mesazh jashte teme:

Nese nje anetar shkruan diēka kunder politikave te SHBA-se duhet patjeter qe te jete nje person qe urren urren ShBA, apo e kam pakez gabim?
    Patjeter qe nuk mund te jete asnjehere objektiv.

E si mund te jete objektiv nje person qe nuk duartroket ēdo politike Amerikane?
    (E si mund te jete objektiv nje person qe nuk denon ēdo politike Amerikane? )

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 23-08-2005 mė 04:08
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

16. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Hyllien pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Sui... Edhe nje mendim i drejte po te niset nga urrejtja, kuptohet qe nuk eshte thene me arsye. Dhe shkaqet e kundershtimit te Amerikes do te jene te tjera. -Ato jashte llogjikes. Sikurse nje qe mund te jete i verbuar nga "dashuria" e madhe per Ameriken dhe t'ja fuse kot me kot... apo jo?
    Gjithsesi... e drejta eshte e drejte pavaresisht sa larg banon dhe kujt mund t'iatribuohet. Por, per mua, te urresh nje komb 300 miljonesh per shkak se mendjengushtesia nuk te pranon fene dhe besimin e tyre... hmmmm, E pabesueshme!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

18. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar land pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    He more, i ra apo nuk i ra atij te shkrete Irani, se na vdiqet fare na vdiqet

Dy fjale per temen se na erdh ēomanga pas kokes :

Lufta vjen dhe vjen shume shpejt kur ajo behet e pashmangshme. E pashmangshme behet kur ajo vjen shume shpejt, dmth trima (mos kujtoni se asht nje tautologji kjo, e thashe edhe une me ne fund nje fjale te zorshme) : Irani eshte ai qe vendos per luften. Pike. Ai e di se kur deshiron te hyje ne te. Po nuk i thirri mendjes, atehere s'kemi ē'bejme. Po i thirri, atehere s'kemi ē'bejme prape. Keshtu e ka kjo pune.

Me falni per nderhyrjen ne mes, mund te vazhdoni : Gong !

20. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar oiseau en vol pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Situata nė Iran
    Nga Darius nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 560
    Postimi i Fundit: 14-07-2015, 12:10
  2. Windows 7 RC i gatshėm pėr secilin
    Nga YlliRiaN nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 12:58
  3. Tėrmet i fuqishėm godet Iranin
    Nga Davius nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 02-04-2006, 22:31
  4. Hashim Thaēi eshtė i gatshėm tė shkojė nė Beograd
    Nga Nika nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-07-2003, 22:09
  5. Thaēi: Jam i gatshėm tė vij nė Beograd
    Nga mani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 07:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •