Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 120
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Fjollat, nese nuk keni verejtje edhe kunder Klintonit; atehere po ju them se edhe Klintoni e ka cilesuar si te tille. Per te mos permendur Izraelin, se e dime qe jeni kunder tij ne cdo rast. Kuptohet, qe cilesime te tilla Amerika ka guxim t'i beje... Por, mos harroni, se nuk eshte Amerika qe fillon e para, eshte Irani dhe regjimi terrorist gjakatar i ajatollaheve qe e ka cilesuar i pari Ameriken si "Shejtani i madh". Kete nuk pertuan ta bejne dhe ne lidhje me nje ndeshje futbolli per kampionat boteror.(ku Irani fitoi) Imagjinoni vete tani sesa llogjike ka aty!!! A ka me turp se te kthesh nje ndeshje futbolli ne nje perplasje fesh, politikash dhe qyteterimesh? Faqja e zeze. Me kafshe nuk kane si behen! Si nuk degjuam njehere Ameriken te thoshte qe po luan Liria(demokracia, etj etj etj) kunder "boshtit te se keqes"?
    Perfundimisht; nuk jane cilesimet Amerikane apo alla Bushce qe e bejne Iranin nje shtet te ndyre... Eshte politika e vete Iranit qe e ben te tille. Sponsorizimi i terrorizmit, shtypja e mendimit te lire, deklaratat idjote qe ben politika iraniane ne pushtet. Kjo s'ka fare lidhje me ate qe mendon Bushi, apo qe mendonte Klintoni.
    Fjollat, ju lutem... Ju e dini fare mire se per cfare po flasim ketu, i kemi thene dhe sterthene keto gjera. Te mos perseritemi kot. Nuk me duket e drejte qe te me kerkoni perseri mendim per keto gjera. Nese ju nuk pranoni dot ato qe kemi permendur me siper, eshte e kote qe t'i rishkruajme. Me duket se nuk po kerkoni fakte, por shtremberim te fakteve. Edhe mua me vjen keq te perseritem ne lidhje me Iranin; te lutem... nuk kam deshire te spikas si antiislamist kur nuk eshte e vertete. As t'i bie legenit gjithe diten.
    Per mua, le te bejne c'te duan, eshte nje ceshtje e jashtme qe nuk e prek Shqiperine. Per mua kaq mjafton dhe tepron.
    Kurse per ju them vetem kaq: paqe...
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Banished, kėrkoj falje qė tė paskam bezdisur me pyetjen time, por duke u nisur nga zelli yt pėr tė sharė e stėrsharė Iranin, ajatollahėt dhe islamin, mbase e bėn edhe me kėmbėngulje, mendova se nuk do ta kesh tė vėshtirė tė mundohesh ti argumentosh ato tė shara dhe akuza?!

Nuk kėrkova qė t’i pėrsėritish kėto akuza tė verbėra, por tė mundohesh t’i argumentosh. Me thėnė tė drejtėn, nuk prisnja ndonjė pėrgjigje tė ndryshme nga kjo qė ke dhėnė, aq mė pak ndonjė argument, sepse argumente nė fiction nuk ekzistojnė. Vetėm i ke pėrsėritur fjalėt e Bushit, qė nuk mbajnė kurfarrė peshe.
    Nuk e di pėr cilat fakte e ke fjalėn, qė gjoja deshkam ti shtrembėroj… Unė mundohem ta shoh realitetin, assesi ta shtrembėroj ose tė propagoj gjėra nė tė cilat nuk besoj!

Sponsorizimi i terrorizmit, shtypja e mendimit te lire, deklaratat idjote qe ben politika iraniane ne pushtet. Kjo s'ka fare lidhje me ate qe mendon Bushi
    Sa i pėrket citimit, mund tė lexosh nė kėtė linkun qė tė kam sjell, por tė kisha lutur qė kur tė lexosh artikullin, tė lėsh urrejtjen mėnjanė, ndoshta do tė mund ta kuptosh anėn tjetėr tė realitetit. http://www.irib.ir/worldservice/alba...tik%20doc3.htm

te lutem... nuk kam deshire te spikas si antiislamist kur nuk eshte e vertete. As t'i bie legenit gjithe diten.
    ... tė besoj... e ke argumentuar me qėndrimet tua!

Tė pėrshėndes dhe s’ėshtė e nevojshme tė lodhesh mė... mbase as nuk dua tė lė pėrshtypjen e tipit tė legenėve... vėrtet pėrsėritja e "fakteve" tingėllon sikur ti biesh legenit...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fjollat : 26-08-2005 mė 09:38
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Fjollat, une e di qe ju synoni te hapni debat fetar. Jam lodhur me viktimizmin e disa myslymaneve arkaike. Nuk kam me fuqi te merrem me kete pune. Jam lodhur se diskutuari me ju antiamerikanet. Nuk i kuptoj fare qendrimet tuaja. Me duket sikur flasim dy gjuhe te ndryshme. Ju flisni islamisht e une shqip. Nuk arrij t'ju kuptoj, mendoj se ketu eshte e thjeshte per t'u kuptuar.
    Hammas dhe Hezbol'lah plasen me sume kamikaze kunder civileve. Lane nam duke marre jete njerezish. Financohen nga Irani, por kjo per ju nuk domethene asgje. Nuk e di... Nuk arrij te kuptoj me.
    Plasen myslymanet kur Amerika luajti per boteror kunder Iranit; plasen duke e share dhe quajtur Ameriken "Shejtani i madh"... Kjo per ju eshte normale; - per mua eshte kafsheri.
    Kur te flasim te njejten gjuhe, atehere ndoshta do te merremi vesh. Nuk me intereson fare se me citoni dhe mundoheni t'i beni furca shkrimeve te mia; jane furcat tuaja te zakonshme; ato te viktimizmit dhe qyrravitjes. Me Ameriken nuk kapeni dot; me te drejten nuk perballeni dot dhe hop na dilni ne llogoret fetare dhe kunderamerikane.
    Nuk do t'ju pergjigjem me; me keni lodhur. Mezi mesova persisht, nuk kam asnje interes te mesoj dhe islamisht apo viktimizisht tani.
    Te fala, dhe degjohemi ne ndonje teme tjeter.
    PS: nuk urrej askend! Jua kam thene njehere. Boll tani.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 26-08-2005 mė 10:05
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Cilesimin e Iranit si shtet qe mbeshtet e financon terrorizmin USA e ka bere tash 20 vjet dhe jo me Bushin.

Faktet jane:
    Irani ka financuar e financon grupet terroriste arabo-palestineze te Hezbollah, Hamas etj.

Keto grupe kane zgjedh per objektiv te vetin popullsine civile te izraelit por edhe te kundershtareve te vet.
    Ketu nuk eshte vendi te flitet per hedhjen ME QELLIm te raketave neper qendra te banuara per te vrare civile, apo vrasjet pa gjyq te armiqve e konkurrenteve, kidnapimet, toprturat etj, nga grupet e financuara prej Teheranit.

Ne kufirin me Irakun jane kapur kamiona me arme e municion eksploziv te destinuar per milicite pro-iraniane e anti-USA. Ne nje shtet diktatorial si i Ajatollaheve nuk kalon nji fije floku jasht ferexhese, e jo me kamiona me eksploziv per te hedhe ne ere femijet e Irakut.

Irani eshte nje shtet qe denon me vdekje qytetare te shteteve te tjera per "krime" qe nuk jane kryer ne territor iranian dhe nuk kane lidhje me Iranin.

Rasti i S,Ruzhdies qe eshte indian dhe denohet nga Irani pse boton nje liber ku fyhet Muhameti eshte nje nder absurditetet e shekullit qe vlen te studiohet si "risi" e te drejtes nderkombetare ku Ajatollahu i Madh i Iranit na vetshpallet Kryetar i gjithe njerezve te botes qyshkur denon cilindo ne bote qe nuk mendon si truri i tij i rrjedhur.

Irani eshte nje shtet qe me kushtetute nuk njef nje shtet tjeter (Izraelin) me te cilin nuk ka kurrfare konflikti e as kufi, jo vetem kaq por angazhohet ne zhdukjen e ketij shteti, i cili nga ana e vet nuk ka konflikt me Iranin. Edhe ky eshte xhevahir i te drejtes internacionale islamike.

Perfundimisht lidhur me armet atomike. USA dhe BE i kerkojne Iranit te respektoje ato marrveshje qe ka nenshkruar vete. Pra kuptoni se nqse Irani don te krijoje bomba atomike le te terhiqet fillimisht nga marrveshjet dhe pastaj le te beje qejf me atomin sa te doje.
    Por kjo nuk i intereson Ajatollahut se i kane mbete 2 pare mend sa te kuptoje se rterheqja nga marrveshja eshte izolim prej botes, dhe 50 milion rob duan buke 3 vakte ne dite, e si zor se biznesi me Kinen mund te ushqeje barqet e Irabit kur kinezet hane per vete 1 tas oriz ne 2 dite.

i/e regjistruar Maska e abnk
    Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Vendi i fundit i lire n'bote, USA
    Postime
    242
    Mendoj se stabilizimi i Irakut ka me vendose t'ardhem e vendeve t'Lindjes s'Mesme. Megjithse nuk kam asnji dyshim se Irani asht rrezik qi duhet ndalue, America e ka fizikisht t'pamuejtun. Ushtria asht hape shume holle e mendoj se nuk mundet me perballue nji shtet si Iranin. Kur tham 'perballue' due me thane 'mposhte' - se ajo asht krejt e lehte - por due me thane 'vue rregull e system demokratik'. E megjithse mendoj se ata nuk e meritojne, asht n'interesin tone qi me i ba njerez - njerez me kuptimin e qytetnimit Perendimor.
    Defend the second amendment

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    E hapa kete teme vertet per te pare botkuptimin shqiptar mbi lufterat dhe demokracine e importuar nga te tjeret, nejse une e di qe ketu skane folur te gjithe shqiptaret por qe gjithsesi eshte nje pjese e tyre edhe ketu. Krejt padashur une bej pyetjen me te thjeshte qe mendon nje njeri normal, Nese amerika e dashka boten kaq te paster dhe me vlera demokratike, perse nuk e fillon me super shtetet jo demokratike si Psh Kinen, Upsss gafe thashe vertet, sepse a mundet te sulmosh nje te treten e botes!? E pra nje mendje qe nuk eshte pre e idealizmave dhe emocionalizmave kupton drejt perse zhvillohen lufterat.
    Propogandohet qe amerika mbron veten! ketu vertet cuditem pasi sipas amerikaneve jane te pakten mbi 20 shtete qe e favorizojne terrorizmin dhe eshte absurde te mendosh qe duhet ti sulmosh te gjithe per ti imponuar te famshmen demokraci amerikane qe ka njohur skandalet me te medhaja si demokraci. Mos harroni asnje cast qe qeveria amerikane ka zhvilluar tregtine me te madhe te droges ne venezuele kjo referuar vete dokumentareve te cias amerikane.

Gjithsesi une mendoj qe irani mund te fitoje demokracine e tij vetem nepermjet iranianeve dhe aspak nga te huajt pavarsisht perkatesise se kush do ta sjelle kete demokraci.
    Te mendosh dhe te besh hesap ne llogaritje mbi nje lufte me iranin une them se kostoja do jete mjaft e rende mbi ushtrine qe do ndermarre nje agresion te tille dhe mbi vete izraelin si shtetin mbeshtetes te ketij agresioni. Mos qofte e thene nje lufte e tille dhe demokracia iraniane ardhte ne nje forme tjeter pasi irani nuk eshte irak eshte nje shtet teper i konsoliduar ushtarakisht dhe me potencial te rrezikshem ushtarak.

Dito.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga Odeon_relax
    Nese amerika e dashka boten kaq te paster dhe me vlera demokratike, perse nuk e fillon me super shtetet jo demokratike si Psh Kinen, Upsss gafe thashe vertet, sepse a mundet te sulmosh nje te treten e botes!? E pra nje mendje qe nuk eshte pre e idealizmave dhe emocionalizmave kupton drejt perse zhvillohen lufterat.
    Cuditem se si nuk kupton nji gja kaq te thjeshte.
    Amerika nuk ben luftera per te imponuar sistemin demokratik me arme. Kjo mund te vije (ose jo) si rrjedhoje e luftes, por nuk eshte qellimi i fillimit te saj.
    Amerika ka bere lufte kryesisht per keto arsye:

1) Per tu mbrojte kur eshte sulmuar me pare (L1B, L2B dhe mbas 11 shtatorit me Afganistanin).

2) Per te ndihmuar qeverite e shteteve aleate mbi bazen e traktateve dhe aleancave, me kerkesen e ketyre te fundit (Kore, Vietnam, Kamboxhia, Kuvajt-Irak 1990)

3) Pre-emptive strike, per te paren here e kemi me Irakun 2003, per te larguar nji rrezik potencial, qe mendonte se vinte nga WMD, por edhe nga financimet per terrorin nderkombetar.

4)Mbrojtjen e popullsise nga dhuna gjenocidiale e qeverive diktatoriale (Kosove)

Pra Odeon, kerkund nuk ka nji lufte per arsye se "nuk i pelqen" sistemi, por situata e mbas luftes vendoset nga fitimtari, per te realizuar:
    1) qellimin e luftes (eliminimin e rrezikut konkret)
    2) Mosperseritjen e saj, duke garantuar nepermjet nje sistemi politik te pranueshem per fitimtarin. (demokraci)
    4) Mbrojtjen e popullsise nga dhuna gjenocidiale e qeverive diktatoriale (derisa kjo qeveri ta ndaloje e te garantoje mosperseritjen) si Kosove.

Keto jane rregulla universale lufte.

Te mendosh dhe te besh hesap ne llogaritje mbi nje lufte me iranin une them se kostoja do jete mjaft e rende mbi ushtrine qe do ndermarre nje agresion te tille dhe mbi vete izraelin si shtetin mbeshtetes te ketij agresioni.
    Pse duhet te sulmohet Izraeli se marr vesh?
    Po ashtu me 1990. Iraku puishton Kuvajtin. Amerika sulmon Irakun. Iraku hedh raketa ne Izrael?!
    Justifikimi? Apo kane te drejte se jane muslimane?

Mos qofte e thene nje lufte e tille dhe demokracia iraniane ardhte ne nje forme tjeter pasi irani nuk eshte irak eshte nje shtet teper i konsoliduar ushtarakisht dhe me potencial te rrezikshem ushtarak.
    Potenciali iranian per USA eshte "piece of cake", ishalla vete populli i heq qafe ajatollahet, po kjo nuk eshte detyra e amerikes te eksportoje demokraci, pervecse kur Irani te kercenoje sigurine ne rajon apo interesat USA.

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anėtarėsuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Sot Amerika nuk do ta sulmoj Iranin sepse vet Irani ska arm berthamore sot por se shpejti brenda 2-3 vjet do te kete.
    Sot studentet jan ngritur ne revolucion duke kerkuar nje qeveri demokratike por ai qe u zgjodh president i ri eshte koma me ekstremist dhe po rritet protesta e studentve nga nje qeveri islamike dhe kunder demokracis. Revolucioni i studentve eshte me i fort sesa Amerika te pushtoj Iranin.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Studentet ne Iran kane te pakten 20 vjet qe protestojne! Them 20 vjet, se lufta me Irakun ua mbyti zerin dhe vemendja ishte tjeterkund. Nuk jane 20 vjet protesta, por 20 vjet terror mbi ta, me vrasje, burgime dhe tortura nga me cnjerezoret, lincime neper sheshe, zhdukje familjesh te tera pa lene gjurme; vetem per nje fjale goje!
    Ndersa, persa i perket potencialit ushtarak iranian... hmmm, do ta them dhe njehere, tafti bafti. Vetem IZRAELI e mbyt dhe e zhduk nga faqja e dheut pa lene gjurme fare. Te mos flasim per Ameriken pastaj, se do te ishte marrezi...
    Une them qe Irani meriton te jetoje ne liri. Boll vuajten. Pasojat e kafsherise se ajatollaheve po i heqin mbi shpine edhe popuj te tjere qe s'kane lidhje me ato plehra...
    "...the next day, God said: Let there be peace, - and there was peace; and God saw that peace was good, - and thou shalt bear witness unto this..."
    zotrules
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Nga ajo c'ka shoh ne pergjigjet tuaja, une shoh nje gjykim te njeanshem te problemit pasi kjo vertetohet nga shkrimet tuaja qe s'jeni aspak neutrale apo jo?
    Nese do ti referoheni vertet problemit te kostos ushtarake qe mund te kete nje lufte e tille une ate do ja u krahasoja me nje apokalips zonal. Por e shoh qe nuk e dini potencialin ushtarak te Iranit, pak informacion mbi aspektin ne fjale.
    Irani ka mese 1.5 milione ushtare, rekrute aktive, Irani ka mese 11.500 Blinda te modeleve te fundit Gjermane , Franceze, Ruse, edhe Amerikane per cudine tuaj. Irani ka mbi 45.000 gryka zjarri (kupto arme teper te renda). Irani posedon tre modele rraketash te afta te godasin deri ne 1600 km vije ajrore. Irani posedon mbushje predhash me permbajtje uraniumi te varferuar por qe perbejne nje rrezik akut.
    Aviacioni ushtarak iranian mbahet nder me modernet e rajonit, perderisa posedon edhe modelin MIG31 rus apo Mirazh Francez.

Beni hesapin vete.

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Situata nė Iran
    Nga Darius nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 560
    Postimi i Fundit: 14-07-2015, 12:10
  2. Windows 7 RC i gatshėm pėr secilin
    Nga YlliRiaN nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 12:58
  3. Tėrmet i fuqishėm godet Iranin
    Nga Davius nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 02-04-2006, 22:31
  4. Hashim Thaēi eshtė i gatshėm tė shkojė nė Beograd
    Nga Nika nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-07-2003, 22:09
  5. Thaēi: Jam i gatshėm tė vij nė Beograd
    Nga mani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 07:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •