Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 54
    Trusti i Lulelakres Maska e Tulipani Zi
    Anėtarėsuar
    02-09-2004
    Vendndodhja
    Aty ku mos qofsha
    Postime
    412
    Gabimi me i madh qe bejne njerezit eshte kur njejesojne bashkejetesen me martesen. Sic duket nuk i kane provuar te dyja. Ndryshimi kryesor eshte ne trysnine mendore qe sjell martesa nga ana legale. Kur bashkejeton me dike nese nje dite te bukur te teket qe t'ja mbathesh deren hapur e ke. Kur je i martuar nuk eshte aq kollaj. Divorci megjithese po behet gjithmone e me i pranueshem prape i stigmatizon njerezit disi. Gjithashtu procesi legal i divorcit eshte nerv-shkaterrues per shume njerez sidomos kur ka femije ne mes.

Pervec anes legale martesa dhe simboli i saj eshte nje peshe e madhe qe njerezit duhet ta "mbartin" ne kurriz. Une vete bashkejetova pothuajse per 5 vjet para se te martohesha. Kur vura unazen e marteses per here pare si une ashtu edhe ime shoqe na u duk sikur u plakem 10 vjet. Kur vume unazen ne gisht nuk ishim me ata qe bashkejetonim dikur.
    BRIGADA E KUQE PERJETE

i/e regjistruar Maska e Snow^White
    Anėtarėsuar
    28-07-2005
    Vendndodhja
    Atje Ku Qielli Dhe Toka Bashkojne Dashurin Tone...Engjelli Im
    Postime
    248
    Citim Postuar mė parė nga ANTENA
    Kohet e fundit shum cifte kan filluar ti shmangen shum (MARTESES) duke e zevendsuar ate me te (Bashkejetuarit) sepse duke bashkejetuar mendojne se munde njifen me mir me njeriun qe duan.Mirpo a pranohet kjo gje sot ne Shqiperi duke patur parasysh traditat dhe zakonet tona.Kush ka mendim le ti thot.

ANTENA
    Per mua dhe pse mendtalitet e mija jan paksa te vjetra une sjam pro marteses une them me mire bashkejetes sepse kur dy njerez ndahen skan pse heqin tere ato kusure si pesh divorci!
    "Forgive your enemies, but never forget their names. \" - John F. Kennedy

Hey, how do i look? Maska e Aragorn I
    Anėtarėsuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    Your five years in solitary confinement are at an end. You've paid part of your debt to France.
    Postime
    323
    O njerez, nuk eshte martesa nje cope letre, dmth ata qe mendojne ashtu are missing the point. Nuk te marton letra, te marton dasma, ceremonia, mbledhja, ahengu... etj etj... the rest is formality and therefore can be scrapped.
    Nga halli,
    derrit i thuhet dajo.

Ndjesė pastė nėna e shtrenjtė..
    Sa shumė vėllezėr paska patur!

vlonjate moj ti Maska e bija_e_detit
    Anėtarėsuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    ne zemren tende pa te cilen sjetoj dot
    Postime
    365
    ceremoni mund te bej 100 kur jam duke bashkejetuar mund te ftoj gjithe njerezit e mi per lindjen e femijes ose te tjera e te tjera sebepe.... sme pelqen martesa...
    ti gjithmone me thua jeta eshte e bukur ndaj te kam jete

Ne mbreterine e Tij.. Maska e inscrite
    Anėtarėsuar
    09-02-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    126
    Duket sikur per hir te te qenit Snob (sine nobilitas-without nobility), duhet te mohohet dhe te hidhet poshte edhe nje institucion aq i rendesishem sac eshte martesa. Martesa nuk eshte thjesht nje cope leter zyrtare, sepse po te ishte vetem kaq gjerat do te ishin me te thjeshta dhe nuk do te ishte i nevojshem as edhe nje diskutim si ky ketu. Por eshte fakt qe ajo qe eshte e lidhur sipas ligjit, kanunit, moralit njerezor dhe besimit ne Zot, nuk mund te anullohet aq lehte, thjesht sepse jemi moskokecares, apo me keq akoma, se kemi filluar t’i bejme holle llogarite e dollareve…
    Ndertojne shume poshte ata qe ndertojne nen yje...

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Tashti gjithkush e shef me synin e vet kete punen e marteses/bashkejeteses.
    Une po jam e martuar me dasem, me letra and everything....po me tregoni ju
    mua ca bej une me shume se nje cift qe bashkejetojne dhe kane femi.
    Kur te vine puna mu nda....( mos e thafte zoti ) a se ka njesoj dhimbjen nje baba/nene per femine sikur e martuar apo duke bashkejetuar te jesh...??
    Njesoj ndjehet sepse atij femije po i shkatrrohet jeta pike e mbaro.
    Per mendimin tim dhe tashi qe une jam e martuar sbej asgje me shume vetem
    se bashkejetoj me burrin. Pasi jetesen e ndajme bashke ca do te thote kjo....??
    BASHKEJETESE right...??
    Nje person i afert i imi ka pase fatkeqesi ne jete ka qene e martuar eshte
    ndare dhe tashi e ka te veshtire te vendosi te beje hapin e dyte per tu
    rimartuar.
    Eshte femer me nivel, moral e gjithe te mirat. Mu me del goja mrapa duke i
    thene po gjej dikend njife, bashkejeto me te dhe atehere vendos nese eshte
    rast i mire apo jo...? Cu pa puna, u dogj nje here ajo...te presi tashi te digjet prape..?? Absolutisht se pranon dicka te tille....gje qe mu me acaron.
    Dmth i binka qe martesa te jete aventure, te presi kur te vin dikush ta lypi ti
    duket ok dhe atehere te martohet te na dali ku te na dali. Dhe mos
    u lodhni kot te thoni qe njeriu njifet me perpara pasi nuk eshte e vertete.
    Me kalimin e kohes gjithkush ndryshon dhe sidomos fillimet jane mjalte per te gjithe. Cdo mashkull eshte i mire, i dashur,gentil ne fillim....po me kalimin e
    viteve arrin ne konkluzionet se kush eshte bashkeshorti jot. Prandaj une them....me mire nje here ne fillim te bashkejetosh ta njohesh dhe te martohesh nje here ne jeten tende. Femite duhen te rriten me te njejtin nene dhe baba.
    Ska rruge te mesme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shkodrane82 : 01-10-2005 mė 13:06

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anėtarėsuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Shkodrane ka dicka qe kur se njeh mire dhe martohesh mundohesh ta pranosh ate tjetrin me te mirat dhe te keqiat e tij mirepo kur ke kohe qe e ke njohur dhe ke bashkejetuar atehere kur vjen puna marteses sikur heziton njeriu sepse mendon se mund te kete dicka alternative me te mire se ajo qe ka per momentin.Pastaj nese ne bashkejetese ben femij ato jane te jashteligjshem dhe nuk figurojne ne dokumenta zyrtare.Pastaj femra per mendimin tim ndihem me e lire dhe e sigurte shpirterisht ne lidhjen e saj, dhe kjo rehati shpirterore ndikon ne dashurine dhe marredheniet midis partnereve.Une mendoj se gjerat nuk duhet te shikohen ne aspektin emocional dashuror porse ne pergjithesine e ceshtjeve qe sjell nje lidhje.Nese burri do vdiste ne nje bashkejetese atehere femijet e tij ose gruaja nuk do te trashegonte asgje.Po keshtu lidhjet familjare ne lidhjen e bashkejeteses jane me te dobeta kurse ne lidhjen e marteses familjet hyjne dhe dalin me shpesh megjithese keto jane pothuajse te zhdukura ne perendim.
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

.:.ClaSSy.:. Maska e GoDDeSS
    Anėtarėsuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    Detroit, MI
    Postime
    690
    Martesa dhe bashkejetesa jane e njejta gje vetem se ne bashkejetese nuk firmos asgje. Per mendimin tim eshte shume mire te bashkejetosh me dike para se te vendosesh te martohesh. Vetem ashtu njihet njeriu me mire.
    And all I can taste is this moment
    And all I can breathe is your life

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Mendimin tim per martesen e kam dhene tek rubrika tjeter me te njejtin titull.
    Sa per bashkejetesen une mendoj qe edhte nje stad kalimtar qe perfundon diku....
    Mendoj qe pyetja eshte ndertuar jo mire, keto te dyja nuk duhen te krahasohen.
    Gjate bashkejeteses dy miq te mire e njohin njeri tjetrin ne nje situate te re. Mendoj qe te arrish ne bashkejetese duhen disa novele te tjera paraprake. Por gjithashtu bashkejetesa eshte e nevojshme si nje lidhje multivalente e cila i hap ruugen nje lidhje tjeter....dhe kjo e fundit duhet te jete baza e shoqerise
    Nuk eshte mure te lindesh femije gjate bashkejeteses.Ata mund te mbeten vetem me njerin prind.
    sereno

satyr Maska e Gunnar
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Citim Postuar mė parė nga ANTENA
    Kshuqe duam akoma koh ne shqiptaret te heqim zakonet dhe traditat tona..
    Pse u dashka te heqim dore nga tradita? Zakonet dhe traditat tona jane ato qe se bashku me gjuhen na diferencojne nga popujt e tjere. Emancipimi apo zhvillimi i shoqerise eshte me i shendoshe nqs bazohet ne traditat e vete popullit.
    To look life in the face....

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  4. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20
  5. Martesa Gay - Gazeta shqiptare
    Nga katana nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 13-05-2003, 07:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •