me pelqen shume shkrimi i shkodranes_82 dhe bashkohem totalisht me te, te martohesh dhe pastaj ti biesh murit me koke pse e pse e bera ......... me mire bashkejetese dhe gjerat vine gradualisht.....
me pelqen shume shkrimi i shkodranes_82 dhe bashkohem totalisht me te, te martohesh dhe pastaj ti biesh murit me koke pse e pse e bera ......... me mire bashkejetese dhe gjerat vine gradualisht.....
ti gjithmone me thua jeta eshte e bukur ndaj te kam jete
Gunnar:===>Traditat dhe zakonet tona jan aq te mira dhe te vjetra,sa vertet na kan ber te jemi te vecant nga popujt e tjeter,Por njerzimi duhet te heci perpara pa e kthyer koken mbrapa dhe per ne ka arthe koha qe te ndertojme nji shqiperi DEMOJRATIKE dhe te lire me zakone dhe tradita evropiane dhe (boterore) kshuqe dhe (BASHKEJETESA) apo (MARTESA) jan krejt 2 pole te ndryshme ne shqiperi.Postuar mė parė nga Gunnar
Duaje ate qe ke dhe jo ate qe do kesh
Albi
Ne rradhe te pare te mbeshtetesh tek tradita nuk do te thote te mos hecesh perpara e aq me pak te ecesh mbrapa. Nje nga vendet qe e ruan me fanatizem traditen kombetare eshte Japonia e cila eshte ne te njejten kohe nje nga vendet me te zhvilluar ne bote. Pastaj demokracia nuk ka lidhje me traditat. Edhe bashkjetesa nuk eshte nje tradite evropiane por nje zgjedhje jetese e cila ka filluar te behet popullore (termi popullore biles eshte i ekzagjeruar) ne evrope e perendim keto 50 vjetet e fundit.Postuar mė parė nga ANTENA
Familja eshte berthama kryesore e nje kombi dhe nje familje e shendoshe nuk besoj se mund te ekzistoje ne bashkejetese. Mendimi im eshte se nje cift i cili nuk ka deshire te kete femije mund te bashkejetoje shume mire biles edhe me mire se ne martese. po nqs do te kemi nje familje me femije prinderit e te cileve thjesht bashkejetojne, kam frike se femijet do te ishin me te humburit ne kete mes.
To look life in the face....
Une per fillim do preferoja bashkjetesen.
Me e rendesishmja eshte qe te dashurone dy persona se sa te jetojn bashk.
Dy veta duhen ateher kur jan te afte te jetojn pa njeri tjetrin,por kan ber zgjidhjen qe te jetojn bashk.
Normale se martesa ka rendesin e vet dhe interesat e vete,por mendim se po martohem ne nje person se nuk jetoj dote pa te eshte shume mashtrues,ateher kjo nuk ka te bej me dashurin,por me varesin.
D.m. then ju jeni parazit ne lidhje me ate person,kjo ka lidhje me parazitizmin e jo me dashurin.Aty eshte ne pytje nevoja jo dashuria.Dashuria eshte rezultat i zgjidhjes se lire.
Pra une nuk kam jete pa te jeta ima nuk ka kuptim pa te prandaj dhe po martohem,kte e bejn personat me '' personalitet te varur''.Varen kok e kemb nga njerezit e tjere,dhe kur nuk i ken me ata shpesh i kthehen gotes,droges,apo tabletave te tjera si zevendesim.
Bashkeshortesia e mire dhe e sukseshme mund te realizohet vetem nepermjet dy personave te pavarur dhe te forte.
Postuar mė parė nga EMMA 1244
E ke thene edhe vete ne fund qe arsyeja se pse nje pjese e njerezve kane probleme mbas ndarjes me parterin/en nuk ka te beje me martesen por me karakterin e dobet do te thosha te ketyre personave, te cilin e kane patur edhe para marteses. Dicka qe e degjova dje dhe mu duk shume me vend dhe e vertete ishte se shumica e njerezve arrijne te njohin me te vertete veten e tyre vetem pas marteses pasi vetem atehere ata perballen me ceshtje dhe situata shume te rendesishme dhe serioze qe nuk i hasin ne pergjithesi gjate periudhes paramartesore apo bashkejeteses. dmth gjate periudhes fillestare te lidhjes ose "dashurise" ne jemi shume idealiste dhe jo me kembe ne toke pasi vete ndjesia qe te jep dashuria eshte e tille, shuem entuziaste, dinamike, eksituese etj. por kur martohesh dhe fillon e perballesh me sfida krejt te reja ne jete dalin ne pah anet e forta dhe te dobta te karakterit te cdo personi.
Nqs ne kalojme shume vite me nje person dhe mendojme se e kemi njohur tashme dhe jemi te bindur qe ka ardhur koha per tu martuar gabohemi rende pasi njeriun e vertete do ta njohim vetem disa vjet pas marteses, pasi ne bashkejetese nuk besoj se kemi per ta njohur persa kohe qe detyrimet dhe angazhimet qe bashkeshortet kane ndaj njeri tjetrit nuk njihen me ligj (ndaj shtetit) apo para Zotit.
Keshtu qe bashkohem me mendimin e nje personi qe takova dje qe kushti me i rendesishem para marteses me dike eshte dashuria se nqs bazohemi ne karakterin e partnerit vetem sa genjejme veten se ne te vertete nuk e njohim.
Nje liber i nje shkrimtari belg, Frederik Beigbeder e ka titullin "dashuria zgjat dy vjet". sado pesimist te jete te jeni te sigurt qe kjo jetegjatesi e dahsurise eshte njelloj si ne martese edhe ne bashkejetese.
Per mendimin tim e kam permendur edhe me pare qe nje nga arsyet kryesore te marteses eshte "mbrojtja" apo streha qe ajo krijon per femijet.
To look life in the face....
Ke shume te drejte, vecse me lere te shtoj dicka.....tradita e te jetuarit ne familje nuk eshte vetem shqiptare, rrjedhimishtnuk eshte ajo qe na dallon ne nga kombet e tjere. Une di qe edhe greket, serbet, italianet...japonezet etj bile dhe amerikanet kane ato te quajtura familje te mira( familje ku burri respekton dhe do gruan e tij, nenen e femijeve te tij, ku zonja e shtepise respekton me te vjetrit dhe sakrifikon edhe jeten per femijet e saj. Keto familje jane rezultat i zhvillimit social te njeriut, dhe per pasoje do te egzistojne pamvaresisht nga c'mund te thote X apo Y.Postuar mė parė nga Gunnar
sereno
Po mir o tironce fikse, sipas teje po u martove dhe personi qe mendon te lidhesh jeten, dhe pas nje fare kohe del qe nuk eshte ai qe mendon ti.... Eshte e zorshme qe ti te ndahesh ?!
Thuaj kte qe pak a shum eshte e njejta gje, vecse me bashke jetesen, dukesh si me e modernizuar.
Ka ardhur koha: Qe shif rrushi rrushin e piqu![]()
◄█ Barcelona e MADHE █►
nuk jam kundra bashkejeteses por nuk me duket e llogjikshme
fati i njeriut eshte si llotari
bashkejetesa eshte per disa arsye, sidomos "jo detyrime" si mund te kesh ne martese. Njeriu duhet te mesohet dhe pershtatet me cdo veshtiresi jete, jo vetem ledhatime dhe puthje. Ne bashkejetese, nuk ka obligime, nje fjale goje, kaprico dhe gjithcka merr fund, kur je ne martese ndesh me fjale, me probleme familjare, por jeta nuk eshte uje i rrjedhshem, ka kapercime dhe tolerime, jo fatale, por elasticitet. Po nuk i pranove atehere asnjehere nuk gjen partnerin e jetes si te bashkejetosh e si te martohesh. Degjoj shume qe thojne " Une sduroj dot veten time, jo me te tjeret" ah, atehere ke problem me veten....
Mund te them qe fejesa eshte hapi i pare i njohjes qe ndoshta mund te zevendesoj edhe termin "bashkejetese".
....... por mgjth cdo njeri ka te drejten te zgjedhe!
Enya-Adiemus
Ketu Ne Itali,te Martohesh Eshte Nje Problem Shume I Madh.mgjs Varet Nga Menyra E Marteses,ne Kishe Apo Ne Komune.eshte Problem I Madh Sepse Shpenzimet Jane Te Teperta.te Martohesh Ne Komune Nuk Ka Shume Shpenzime Sepse Eshte Dicka E Thjeshte,nja Dy Firma Ne Komune E Shnet.kurse Te Martohesh Ne Kishe(si Ajo Qe Bera Une)te Ik Truri Nga Shpenzimet.mjafton Te Logaritesh Veshjet,rregullimi I Kishes Me Lule,bombonierat,ristoranti(qe Eshte Speza Me E Madhe)fotografi(spesa E Dyte Me E Madhe)etj Etj Etj.une U Martova Kete Vit Mbas Dy Vjet E Gjysem Bashkjetese.mjafton Tju Tregoj Se Per Kete Dasem Ketu Ne Itali Kam Shpenzuar Gati 15.000 Euro.dhe Nuk Kam Mbaruar Akoma Se Paguari Fotografin.dhe Te Them Te Drejten Nuk Me Ka Ndryshuar Asgje Nga Bashkjetimi,vec Kam 15.000 Euro Me Pak Ne Banke.muajin Mbrapa Erdha E U Martova Ne Shqiperi,leket Qe Shpenzuam Per Dasmen, Na Dolen Me Leket Qe Hidhnin Njerezit Kur Vinin Me Pi Kafe.d.m.th. Nuk Kemi Shpenzuar Gati Asgje.per Mendimin Tim,sidomos Par Ata Qe Rrijne Ne Itali, Ju Leverdis Me Teper Bashkjetimi(nga Ana Ekonomike)por Eshte Edhe E Vertete Qe Ka Tjeter Efekt Te Te Prezantojne Si Gruan Tende Sesa Si Te Dashuren Tende.le Pastaj Divorcet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !duhet Me Pas Leket E Pafalur Per Tu Ndare.kurse Po Te Bashkjetosh,keto Shpenzime Nuk I Ke.ishalla Sme Bjen Per Rrisk Me U Nda,senno Mi Tocca Dare Via Il Culo Per Pagare Le Spese
Postuar mė parė nga camomilla
E Rrespektoj mendimet e tua ne lidhje me anen ekonomike,Por dua te them se kur do nje njeri nuk pyet per anen ekonomike,Por mundohesh ta besh ate te lumtur me te gjitha menyrat,dhe mos harojme se njeriu e ben martesen sepse eshte dicka e vecant ne ket jete,dhe jo se eshte i detyrauar,Bashkejetesa eshte dicka e privilegjuar sepse te jep mundsin per te njofur me shume ate person qe ke ndermend te lidhesh jeten me mire kshuqe te (2) dyja keto pika,Jane shume te lidhura bashk me njera tjetren,Kuptohet secili i shef me menyrat e tija..
Duaje ate qe ke dhe jo ate qe do kesh
Albi
Krijoni Kontakt