Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25

Tema: Peticion

Question Peticion

Degjova se ne Tirane, nje grup i madh qytetaresh kane bere peticion qe hoxha mos kendoje me amplifikatore ne disa nga xhamite kryesore. Kjo per aresye te zhurmes qe shqeteson banoret rreth xhamive 5 here ne dite/nate. Cfare mendoni juve rreth ketij problemi?

(personalisht, e perkrah peticionin...nqs egziston nje i tille. Une kam kohe pa qene ne Tirane, por kam pas jetuar jo dhe aq afer xhamise dhe hoxha te merziste gjithe diten me altoparlant. Mendo te jesh prane xhamise. Nuk kam ndonje gje kunder besimit fetar por jam pro te drejtave te qytetareve per kushte normale jetese. Ne asnje menyre nuk duhet te pengohen ritualet fetare, por mendoj se duhet te mos ndikojne proceset e jetes se cdo individi ne afersite gjeografike te institucionit fetar. Pak se skane drita, uje, apo se rrojne ne mes te plehrave dhe baltes, por tani nuk flejne dot as gjume se hoxhes i teket tja fusi ahengut kur ti teket. Pse mos te kendoje brenda xhamise hoxha por duhet te gerthase ne amplifikator? Kush te doje ta degjoje le te shkoje ne xhami. Eshte me te vertete nje akt injorant dhe mosperfilles i te drejtave qe u takojne te gjithe qytetareve ne menyre te barabarte. I njejti argument duhet te vleje edhe per ndonje lloj tjeter besimi qe shfrytezon amplifikimin e zerit prane qendrave banuese)

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Une mendoj se ky eshte nje problem qe ka kete zgjidhje.

Me kushtetute i njihet e drejta besimtareve te te gjitha feve qe te ushtrojne lirisht besimin e tyre dhe ne kete rast duket se kemi te bejme me nje te drejte te fese islame per te propaganduar me menyren e tyre e cila eshte tradicionale.

Tradicionalisht hoxha ka psallur duke perdorur zerin e tij dhe kjo ka qene tradita.
    Elementi qe eshte shtuar jane altoparlantet dhe mjetet incizuese.

Mendoj se shteti duhet te marre parasysh te drejten e qytetareve per te pasur qetesi duke mos lejuar qe te psallet me altoparlanta ose me mjete elektronike.

Kjo veprimtari nuk duhet ndaluar por hoxha duhet te dale vete ne minare dhe te psalle.

Kjo mendoj se do te plotesonte edhe te drejtat e besimtareve islame per te ushtruar besimin e tyre

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

po..

Do te isha dakort me kete menyre te Hoxhes , nese Shqiperia do te ishte ploteisht nje vend Islamik. Por meqenes e ne Shqiperi ka dhe besime te tjere, si dhe paganizem , po keshtu qe Shqiperia eshte nje vend laik, e ndaljon kete te drejt te Hoxhes qe te ushtrohet ne kete menrye imponuese dhe te merzitshem. ( gjithmon i merzitshem per ata qe nuk besojne ne islam).
    Nje nga pengesat ne shqiperi, ku nuk respektohen te drejtat e njeriut eshte dhe ky problem.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Hoxha mun dte bertase, por pa altoparlant . Muhameti nuk ka parapare perdorimin e mjeteve teknike per t“i shqetesuar njerzit. Bertitja ne minare eshte bere kur njeriu nuk kishte ore dhe nuk dinte kur duhet te falet, tash cdo njeri e din, por askush nuk shkon, britma e tij vetem sa i ben njerzve te kujtojne se jemi diku ne Arfike, ose u perkujton vdekjen e Skenderbeut dhe hyrjen e turqeve.

Une i perkrah studentet sespe kombi shqiptar eshte komb evropian dhe ka tre drejtime fetare. Piskatja e hoxhes dhunon veshet e njerzve tejere dhe ai sigurisht nuk cirret shqip, por arabisht, arabisht ne mes te Tiranes, o Zot cfare mjerimi....

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405
    Tė nderuar!
    Unė ketė verė isha nė Tiranė dhe kam bujtur vetėm njė natė aty. Pa dėshiruar dikė tė fyej apo ta nėnēmoj mund tė them se hoxha ma nxori gjumin si duket ishte ora 4 e mėngjesit, dhe pėr nder kaloi njė orė derisa mė zuri sėrish gjumi. Nuk dėshiroj ta teproj, ndoshta edhe do tė mėsohesha po tė jetoja njė kohė mė tė gjatė nė Tiranė - nuk di... vetėm e di se nė Kosovė ku kam jetuar hoxha kurrė nuk ka kėnduar nė mėngjes aq herėt (ndoshta nė ndonjė rast tė jashtėzakonshėm - nuk mė kujtohet).
    Kjo ishte pėrvoja ima, por si duket edhe e qytetarėve qė shfaqen atyre ditėve (sa isha nė Tiranė) shqetėsimin pėr shkak fėmijėve tė vegjėl (foshnjeve) qė trembeshin nė agim tė ditės nga zėri i hoxhės.

Nuk mė mbetet mua tė zgjidh kėtė problem, pasi nuk jam banor i Tiranės, por realiteti ėshtė se ekziston problemi (jo vetėm i tė krishterėve).

Me nderime!
    IHS

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    eh he he ehe ehe

shpres vdes e fundit ..........

kur ta heqin hoxhen atehere do vdesi dhe shpresa

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Hoxhallaret ate pune kan.
    Ne duhet te dijme me shume sot kur te gjithe kemi mundesi te lexojme e te shkojme rruges qe na pelqen e prifterinjet e hoxhallaret te bejne punet e veta.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Lartemadheria e Tij PR Maska e metropoli
    Anėtarėsuar
    16-08-2002
    Vendndodhja
    Ne Lartesi
    Postime
    20
    Ju e keni deri diku mire kur thoni se "hoxha jau prish gjumin dhe rehatine",por harroni se edhe kembanat nuk jan hiq me te "pazhurmshme" prandaj para se te beni peticione ju lutem mendoni pak me shum?!!!
    Gjithė ē'jemi shqipėtarė,
    Jemi njė fis e njė farė,
    Kemi tė tėrė njė shpresė,
    Njė gjak, njė gjuhė, njė besė,
    Besė kemi perėndinė
    Dhe ligė vėllazėrinė,

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Unė ketė verė isha nė Tiranė dhe kam bujtur vetėm njė natė aty. Pa dėshiruar dikė tė fyej apo ta nėnēmoj mund tė them se hoxha ma nxori gjumin si duket ishte ora 4 e mėngjesit, dhe pėr nder kaloi njė orė derisa mė zuri sėrish gjumi. Nuk dėshiroj ta teproj, ndoshta edhe do tė mėsohesha po tė jetoja njė kohė mė tė gjatė nė Tiranė - nuk di... vetėm e di se nė Kosovė ku kam jetuar hoxha kurrė nuk ka kėnduar nė mėngjes aq herėt (ndoshta nė ndonjė rast tė jashtėzakonshėm - nuk mė kujtohet).
    Kjo ishte pėrvoja ima, por si duket edhe e qytetarėve qė shfaqen atyre ditėve (sa isha nė Tiranė) shqetėsimin pėr shkak fėmijėve tė vegjėl (foshnjeve) qė trembeshin nė agim tė ditės nga zėri i hoxhės.

Shpresmir,

Mos e ekazgjero me ate qe paske degjuar ne Tirane. Ne Prizren hoxhat kendonin tre njeri pas tjetrit, pas te parit me distance prej pak sekondash fillonte hoxha i dyte e i treti pas te dytit.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Xhamiat

Dita, tė falėnderoj pėr plotėsimin e informatės. Unė nuk jam nga Prizreni dhe shpesh herė vetėm kam kaluar nėpėr tė, por nuk kam banuar asnjėherė atje (as nė Prishtinė) qė ta dėgjoj melodinė e hoxhės.
    Krahasimi i zėrit tė hoxhės me kėmbanat e kishės ėshtė i pavend. Pikė sė pari pėr arsye se fjalėt e hoxhės janė nė arabisht kurse kėmbanat nuk flasin por tingėllojnė. E dyta, ma tregoni vetėm njė vend ku kėmbanat e kishės rrahin nė ora 4:15 tė mėngjesit dhe unė do tė jem gjithmonė pėr kėndimin e hoxhės nė daēi edhe nė ora tre tė paraagimit. E treta, peticionin kundėr kėndimit tė zhurmshėm tė hoxhės nuk e kanė ngritur vetėm tė krishterėt - kjo ka njė domethėnie tė madhe!

Jam kurreshtar tė di pėrse muslimanėt ndėrtojnė shumė xhamia, madje shumė afėr njėra-tjetrės, siē tha edhe Dita (nė Prizren), a mos ėshtė kjo njė shprehje e mospajtimit nė mes tyre, apo ka ndonjė arsye tjetėr.
    Kėtė po e them se nė shumicėn e vendeve me shumicė muslimane, ku kam qenė, kam parė xhamia tė ndėrtuara shumė afėr njėra-tjetrės dhe gjithmonė planifikohen tė ndėrtohen tė reja. Mos ėshtė kjo njėfarė frike nga tė tjerėt, mosmarrėveshje apo ndoshta e kundėrta: pėr ta pasė sa mė afėr hoxhėn sepse nuk dėgjohet mirė zėri i tij prej xhamisė tjetėr?

Thjesht njė pyetje miqėsore!
    Falėminderit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 13-11-2002 mė 12:07
    IHS

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Peticion kunder shtetezimit te Islamofobise!
    Nga Dritė nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 09:43
  2. Peticion per pavaresine e Kosoves
    Nga Dita nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 18:32
  3. Peticion: Kėshilli Inisiator Shqiptar
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 06-03-2006, 20:14
  4. Kongresi Amerikan: Peticion pėr pavarėsinė e Kosovės
    Nga dodoni nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 22-05-2004, 09:02
  5. Peticion Moisiut, Nanos dhe Berishės pėr tė vizituar Prishtinėn
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 22-03-2003, 05:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •