Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25

Tema: Peticion

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Shpresmir,

E njejta gje vlen edhe per kishat. Nese ngjitesh ne nje pike te larte prej nga mund te soditesh pamjen ne qytetet e vjetra te Evropes, do te shohesh se numri i kishave, katedraleve eshte shume i madh. Edhe ato nisin dikur me kengen e tyre, dhe eshte edhe ajo e bezdisshme, sidomos kur e ke shtepine afer.
    Kjo vlen edhe per kishat ortodokse.
    Ndaj pyetja do te ishte me vend te ngrihej edhe per kishat.

Pse eshte ashtu ne Prizren do te ishte vertet interesante te sqarohej pse-ja.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Kishat

Sipas mendimit tim, Dita, kishat qė i pėrmend, nė tė shumtėn e rasteve, mos tė them tė gjithat, janė tė kohės sė kaluar, psh. tė mesjetės, kur krishterimi ishte fe dominuese dhe qė bukur shumė kishte madje edhe rolin vendimtar nė shoqėri: tė gjithat silleshin rreth kishės, pasi kleri ishte disi edhe mė i arsimuari dhe kryente edhe shėrbesa qė mė vonė kaluan nė besimtarė laikė (jo klerikė).
    Unė nuk do ta identifikoja zėrin e hoxhės me atė tė kėmbanave! Po edhe nėse tė ishin tė njėjtė, zėri i kėmbanave nuk bezdis aq herėt - nė asnjė vend tė botės. (Kisha nuk ėshtė aq e pandjeshme ndaj nevojave mė elementare tė njeriut, nevojės sė gjumit, madje edhe ndaj lirisė sė tjetrit - dita ka aq orė kur kėmbana mund tė rrahė).
    IHS

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Po e le menjane oren e te kenduarit te hoxhes, apo tingellimit te kambanave.
    Mua me ngjan sikur drejtimi permes zerit te nje njeriu eshte me i personalizuar sesa tingellimi i kambanave.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

po

Unė do t'i dalloja thirrjen nė takim dhe fjalėn nė vetė takimin. Tė dielave dhe festave kėmbanat thirrin besimtarėt tė takohen (gjatė ditės kur nuk ka takim tingėllima e tyre u kujton detyrėn pėr uratėn/lutjen qė secili e bėn nė zemrėn e vet apo me dikė tjetėr).
    Te tė krishterėt zėri i priftit dėgjohet brenda kishės ku njeriu e ndjen vehten tė ftuar si te ndonjė familje, dhe kjo e bėnė atė edhe mė tė njerėzishėm (sepse nuk cenon tė tjerėt qė nuk dėshirojnė ta dėgjojnė). Madje kėtu edhe shihesh dhe njihesh me besimtarėt tjerė dhe ndjehesh njė prej tyre.
    Hoxha kėndon nga xhamia dhe ua imponon tė tjerėve qėndrimin e vet (madje me fjalėt e pakuptueshme - mė beso, me dėshirė do ta dėgjoja po tė kėndonte nė shqip). Dita, mos ma merr pėr tė keq sepse miqėsisht po bisedojmė, nėse them se zėri i hoxhės ma ēon mallin e kohėrave primitive ku bėrtitet prej njėrit vend tek tjetri, apo kur thėrreth dikush pėr kryengritje - kėshtu e kam unė pėrshtypjen (dhe kjo ndoshta pėr arsye tė mentalitetit se nuk duhet ndryshuar asgjė sepse kjo ēon mall joserioziteti). Me kėtė nuk them se hoxhėt janė revolucionarė.
    IHS

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Krahasimi i zėrit tė hoxhės me kėmbanat e kishės ėshtė i pavend. Pikė sė pari pėr arsye se fjalėt e hoxhės janė nė arabisht kurse kėmbanat nuk flasin por tingėllojnė. E dyta, ma tregoni vetėm njė vend ku kėmbanat e kishės rrahin nė ora 4:15 tė mėngjesit dhe unė do tė jem gjithmonė pėr kėndimin e hoxhės nė daēi edhe nė ora tre tė paraagimit. E treta, peticionin kundėr kėndimit tė zhurmshėm tė hoxhės nuk e kanė ngritur vetėm tė krishterėt - kjo ka njė domethėnie tė madhe!
    Shpresmir,

Preferenca midis zerit te njeriut dhe tingullit te kembanet eshte nje ēeshtje krejtesisht subjektive. Nuk ekziston asnje kriter universal per te bere nje dallim vleresues midis tyre.

Une kam ndenjur nje kohe te gjate tek rruga e Kavajes prapa kishes katolike dhe kam pasur mundesi te degjoj edhe ezanin edhe kembanat dhe kam vene re se kembanat bien pese here ne dite dhe me disa minuta diference nga ezani madje edhe ne agim. Kjo perkunder pretendimit te disave qe kembanat nuk bien aq shpesh sa ezani. Megjithate edhe sikur te jete keshtu kjo nuk do te thote asgje pasi ndryshimi ne kete rast do te ishte thjesht sasior per te cilin gjithashtu nuk ka asnje kriter. Nese dikush kerkon qe ezani te ndalohet pasi e shqeteson ne mengjes atehere edhe une apo dikush tjeter ka te drejte te kerkoje te njejten gje per kembanat me pretendimin se ato e shqetesojne ne mes te dites. Ose nese nuk duhet te lejohet te kendohet ezani pese here ne dite atehere pse te mos vleje kjo edhe per dy here ne jave (ēka s'eshte aspak e vertete)?
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Une jam musliman dhe ne kete ceshtje qe ju diskutoni ka nje te drejte nga pala e te ankuarve.

Kam kaluar disa here tek rruga e kavajes dhe vertete ka pasur raste qe volumi ka qene i larte. Mos harrojme se ka njerez te semure qe nga volumi i larte mund te shqetesohen.

Nuk ka perse te jete aq i larte volumi (ky eshte mendimi im). Mjaft qe te kryhet thirrja per tu falur me nje volum normal. Po ashtu edhe ne mengjes duhet thirrur me nje volum edhe me te ulet se ne dreke apo mbasdite pasi eshte qetesi dhe zeri perhapet me lehte.

Mos harrojme se ne kohen e profetit volumi ka qene aq sa zeri i nje njeriu te vetem, kurse sot amplifikatoret e shumfishojne kete ze disa here... plus qe ne ate kohe njerezit nuk kishin kalendare dhe oraret e faljes si i mbajme ne sot ne xhepat tone

Pra nuk duhet te diskutoni ke te heqim e ke te leme; te heqim hoxhen apo kembanen. Duhen respektuar simbolet e fese, por pa shqetesuar te tjeret...

Islami nuk kerkon shqetesimin e askujt dhe nuk kerkon te veshtiresoje askend.

Lehtesoni e mos veshtiresoni...
    Kur te mer mendt Perenia, s'ka kush te bo dermon...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Me vjen mire kur shof se ka njerz me mirkuptim!
    Kete e them sinqerisht.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Hey popull.. ne Tirane vetem zhurma e mizave dhe zeri i hoxhes degjohen, qetesi e madhe andej.. Qeveria shqiptare ska probleme tjera, e domosdo do meret me kete ceshtje, besoj qe do e aplikojne kete peticjon dhe me kete do marin fund budallalliqet e quaja.

Shendet dhe urimet festat te gjthve (muslimaneve - per shume vjet bajrami)(krishtereve- gezuar krishtlindjet)

Tironsa mbyllni veshet se vjen kembanat e krishtlindjes (do t'ju prishin gjumin)

vijne*
    me falni!

i/e regjistruar Maska e Bledi05
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    4

Arrow Hoxha dhe Prifti...

Te nderuar pjesmarres ne kete forum! Une e kuptoj shqetesimin tuaj per kendimin e Hoxhes ne Pese vakte te dites... por si ta kuptaj tingellimen e kishes te cilen e gjen ēdo km, ēdo gjysme ore (20 here ne dite) deri ne 24:00 , ( te dielen ēdo cerek ore) ketu ne Itali. Une nuk e di se ne Arabi apo cdo vend te botes ku te doni, Ezani te kendohet me shume se 5 here. Pastaj nese doni te afroheni me njeri-tjetrin si bashkeatdhetare qe jemi nuk duhet te perdorni nje fjalor te tille aq me teper kur behet fjale per nje moderator te cilit nuk i lejohet fyerja e te tjereve ne menyre direkte apo indirekte. Nese doni fakte kam sa te doni megjithese nuk e degjoni tani sapo bjen kumona kumona e ores 18:00. Persa i perket kutimeve te koherave te lashta per Xhamine apo hoxhen mos valle kjo nuk vlene per kishen qe sapo the se ato jane te lashte qe ne kohen e Kryqezatave qe siē dihet per ta bere kete kane vrare dhe shkaterruar dhjetera luftra, vrasje e shkaterrime. Mos valle nuk jane = keto apo do qe te evidencosh vetem ato te njeres ane.
    Keto ishin sa per informacion, nese doni ju ofroj dhe te tjera mjafton te me beni pyetje ( bledi_zh@yahoo.it ), por qellimi im nuk eshte ky.
    Le te mundohemi te marrim nga njeri-tjetri ato gjera qe vlejne dhe ndihmojne ne marredheniet mes njeri-tjetrit jo ato qe nxisin per me keqesimin e tyre. Nese doni te Flisni per fene Islame apo te Krishtere studioni me pare Kur'ani dhe Biblen, nxirrni fakte reale dhe konfontroni ne menyre qe te gjeni ate qe vlen dhe jo te merreni me thashetheme. Keto jane ne menyre miqesore uroj qe te gjej mirekuptimin tuaj dhe te me pergjigjeni po ashtu siē bera une.
    Ju uroj gjithe te mirat dhe pune te mbare atje ku jeni. Bledi.
    JU FALEMINDERIT!!!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Peticion kunder shtetezimit te Islamofobise!
    Nga Dritė nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 09:43
  2. Peticion per pavaresine e Kosoves
    Nga Dita nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 18:32
  3. Peticion: Kėshilli Inisiator Shqiptar
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 06-03-2006, 20:14
  4. Kongresi Amerikan: Peticion pėr pavarėsinė e Kosovės
    Nga dodoni nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 22-05-2004, 09:02
  5. Peticion Moisiut, Nanos dhe Berishės pėr tė vizituar Prishtinėn
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 22-03-2003, 05:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •