Bledi, nuk e di pėr ēfarė fyerje e ke fjalėn. Po mė duket se je mė i ndjeshėm se qytetarėt e Tiranės qė kanė shkruar peticionin.
Nuk e di gjendjen e tanishme rreth kėtij problemi (nuk jetoj nė Tiranė). Mė trego tė lutem ēfarė na shtyri qė t`ia nisim kėtij diskutimi? Thjesht kurreshtja intelektuale e argumentimeve apo pėrvoja praktike e njerėzve (besimtarėve)?! Ndoshta edhe do tė mund tė quhej "fyerje" po tė nisesha tė flisja "a priori", por kėtu po flitet pėr njė problem socioal - nuk ėshtė ēėshtje private. Pėrse nuk u ēuan kėta njerėz e tė shprehin pakėnaqėsinė e tyre pėr rrahjen e kumbonave? Pėrse nuk ēohesh e tė kundėrshtosh pėr shqetėsimin e kumbonave, pasi po tė pengojnė? Nė perėndim ku po jeton, ti ke tė drejtė tė shprehėsh pakėnaqėsinė (ndoshta nuk je i vetėdijshėm pėr tė drejtat e tua - nuk e di si ėshtė nė shtetet arabe).
Po tė dėshiroja ta acaroja diskutimin do tė thoja, madje kur ndalet e shikon njeriu edhe vetė pėrvoja na tregon se disa njerėz mė lehtė flejnė pranė njė melodie apo tingulli tė njė muzike se sa kur dikush i flet me zė pėr t`i treguar diēka. Tė kuptohemi: edhe unė jam kundėr tingėllimės sė kishave natėn!!! Po e pėrsėris: natėn (prej 24 deri 6)! Edhe pse harrohet se hoxha kur kėndon ai dėshiron tė thotė diēka, apo jo? Dhe pėr kėtė duhet ta dėgjosh dhe sipas mundėsisė ta kuptosh se ēfarė thotė! (Jam, pra kundėr dyfytyrėsisė nė bindjet fetare: dėshiroj tė lutem por nuk mė intereson ēfarė domethėnie ka lutja ime!) Ndėrsa te tingulli i kumbones nuk ke fjalė, thjesht njė simbolikė apo shenjė, madje mund tė thuhet rrahja e kumbones barazohet me matjen e kohės (e pėr matjen e kohės ėshtė qesharake tė thuash se ėshtė "e krishterė").
Edhe diēka. Kėto qė i thash janė vetėm mendime tė mia dhe e drejta ime tė shpreh mendimin tim personal pėr ngjarjet qė ndodhin, asgjė mė shumė (Unė sillem simbas parimeve perendimore tė demokracisė: e drejta pėr tė shprehur mendimin e lirė! Nėse dikush i merr si fyerje, atėherė kjo "i tejkalon kompetencat e mia", thėnė but).
Shėndet!
Krijoni Kontakt