Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25

Tema: Peticion

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Lutja - komunikim me Zotin, por jo nė gjum

Bledi, nuk e di pėr ēfarė fyerje e ke fjalėn. Po mė duket se je mė i ndjeshėm se qytetarėt e Tiranės qė kanė shkruar peticionin.
    Nuk e di gjendjen e tanishme rreth kėtij problemi (nuk jetoj nė Tiranė). Mė trego tė lutem ēfarė na shtyri qė t`ia nisim kėtij diskutimi? Thjesht kurreshtja intelektuale e argumentimeve apo pėrvoja praktike e njerėzve (besimtarėve)?! Ndoshta edhe do tė mund tė quhej "fyerje" po tė nisesha tė flisja "a priori", por kėtu po flitet pėr njė problem socioal - nuk ėshtė ēėshtje private. Pėrse nuk u ēuan kėta njerėz e tė shprehin pakėnaqėsinė e tyre pėr rrahjen e kumbonave? Pėrse nuk ēohesh e tė kundėrshtosh pėr shqetėsimin e kumbonave, pasi po tė pengojnė? Nė perėndim ku po jeton, ti ke tė drejtė tė shprehėsh pakėnaqėsinė (ndoshta nuk je i vetėdijshėm pėr tė drejtat e tua - nuk e di si ėshtė nė shtetet arabe).
    Po tė dėshiroja ta acaroja diskutimin do tė thoja, madje kur ndalet e shikon njeriu edhe vetė pėrvoja na tregon se disa njerėz mė lehtė flejnė pranė njė melodie apo tingulli tė njė muzike se sa kur dikush i flet me zė pėr t`i treguar diēka. Tė kuptohemi: edhe unė jam kundėr tingėllimės sė kishave natėn!!! Po e pėrsėris: natėn (prej 24 deri 6)! Edhe pse harrohet se hoxha kur kėndon ai dėshiron tė thotė diēka, apo jo? Dhe pėr kėtė duhet ta dėgjosh dhe sipas mundėsisė ta kuptosh se ēfarė thotė! (Jam, pra kundėr dyfytyrėsisė nė bindjet fetare: dėshiroj tė lutem por nuk mė intereson ēfarė domethėnie ka lutja ime!) Ndėrsa te tingulli i kumbones nuk ke fjalė, thjesht njė simbolikė apo shenjė, madje mund tė thuhet rrahja e kumbones barazohet me matjen e kohės (e pėr matjen e kohės ėshtė qesharake tė thuash se ėshtė "e krishterė").
    Edhe diēka. Kėto qė i thash janė vetėm mendime tė mia dhe e drejta ime tė shpreh mendimin tim personal pėr ngjarjet qė ndodhin, asgjė mė shumė (Unė sillem simbas parimeve perendimore tė demokracisė: e drejta pėr tė shprehur mendimin e lirė! Nėse dikush i merr si fyerje, atėherė kjo "i tejkalon kompetencat e mia", thėnė but).

Shėndet!
    IHS

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    po pse nuk bejne peticion edhe per sirenat e policis pasi ato shqetesojne shume me shume,
    apo per kembanat e kishes,jam kundrra.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Kush e ka lexuar Xhoxh Bajronin kur ai permend ezanin dhe minaret e larta kur ka vizituar shqiperine.

Ezani do therritet derisa te kete muslimane shqiperia kur te vdesim ne beni c'te doni pastaj sa te jemi ne gjalle ska burre nane ta ndaloi ezanin kur ai po therritet ne Rome Toronto New York e jo me ne Shqiperine.

Une kam nje shokun tim ne konispol e di qe ezani i konispolit degjohet ne tokat came qe jane nen pushtetin grek tani e s'thote gje greku per ezanin.

Profeti Muahmed a.s thote ne nje hadith kur degjon shejtani ezanin largohet dhe iken se duron dot.Keto qe se durojne dot ezanin te kene kujdes se mos jane me xhinde .lol

Ka gje me te bukur se ezani

Perkthimi ne shqip

Zoti eshte me i madhi
    Zoti eshte me i madhi
    Zoti eshte me i madhi
    Zoti eshte me i madhi

Deshmoj se ska te adhuruar tjeter pervec Allahut
    Deshmoj se ska te adhuruar tjeter pervec Allahut

Deshmoj se Muhamedi .a s eshte i derguari i Tij
    Deshmoj se Muhamedi .a s eshte i derguari i Tij

Hajdeni ne Falje
    Hajdeni ne Falje

Hajdeni ne Shpetim
    Hajdeni ne Shpetim

(Zoti eshte me i madhi
    (Zoti eshte me i madhi

Ska te adhuruar tjeter pervec Zotit

Ja keto fjale duan te ndalojne nuk ndalojne ato qe jane zhurme po duan te ndalojne keto fjale njerzore te arta
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 26-05-2004 mė 09:57
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    zvicer
    Postime
    27
    Kush smun me degjue ezanin net shkon atje ku nuk ka dhe u krye problemi.Se xhamit jane kone gjithmone aty dhe kerkujt nuk i kane pengu.tash pi pengojka disave te smure(ne krye),po bash punemadhe qi pi pengojka ishalla kercasin si krypaaaa.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-03-2004
    Vendndodhja
    Ohio
    Postime
    19
    Ka nje kohe qe gjindem ne SHBA, ne nje qytet mbas shpines se Zotit......ketu nuk kam takuar ende asnje shqiptare.......me kishte marre malli te flas shqip, vajta ne N.Y te disa te afert, aty ne Bronx, shume shqiptare, shume plehra, shume kombe.......cevape, byrek.....ma coj mallin e Kosoves sime.............kur papritas, kendoj edhe mujezini, u kenaqa.......
    Dikur me ra nder mend se nuk jam ne Gjakove, as Prizren as Tetove......i pyeta disa aty po c'bene ky ketu qe kendon, me thane se se ka filluar qe 10 dite te beje nje gje te tille.......sa qendrova aty me nuk e degjova, e ndaluan, sepse ishte shume i zhurmeshem, dhe disa qytetare ishin ankuar , qe te pakten te ndale autoparlantin e te kendoj natyrshem........
    ..............
    Cka te them per kengen e mujezinit (hoxhes qe thuani ju), une jam i krishtere katolik, me duket e arsyeshme qe mujezini te therras ezanin ne menyre te natyrshme, ose te zbus pak tonin sepse me te vertete nje gje e tille sjell efektin e kundert, ne vend se ti therret njerezit ne lutje, ata do te shajne qe u prishet rahatia.........
    Shendet

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Peticion kunder shtetezimit te Islamofobise!
    Nga Dritė nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 09:43
  2. Peticion per pavaresine e Kosoves
    Nga Dita nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 18:32
  3. Peticion: Kėshilli Inisiator Shqiptar
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 06-03-2006, 20:14
  4. Kongresi Amerikan: Peticion pėr pavarėsinė e Kosovės
    Nga dodoni nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 22-05-2004, 09:02
  5. Peticion Moisiut, Nanos dhe Berishės pėr tė vizituar Prishtinėn
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 22-03-2003, 05:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •