Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 46 prej 46
    Emotionally Untouchable Maska e Taulant _NYC
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Vendndodhja
    11105
    Postime
    443
    Me falni po te vije rrobi i huaj nga fshatrat e Ersekes apo Kuksit dhe te doje te dredhe zinxhirin ne Amerike nuk ka . C'ke mbjelle do te korresh thote populli . Dmth ata qe kane investuar per nje te ardhme dhe nje per nje pune te sigurte as ju ben syri ter . Evropianet bejne pushim gjithe gushtin dakort , amerikan ne pergjithsi i bejne me te shpeshta dhe me te shkruartra pushimet . Une deri ne sot kam berre 4 here nga 5 dite pushime , kam planifikuar te bej nje 5 ditesh tjeter ne fund te gushtit dhe per krishtlindje do shkoj dy jave ne SHqiperi . Kush i ka berre vend vetes ne shoqeri dhe pune ka pushime . Une kam 21 dite pune te paguar per pushime , plus 3 dite personale dhe 7 dite sick days . Qe po te merren njera pas tjetres i bje pothuajse 1 muaj e gjysem . Tani sigurisht Miri qe punon ke MC Donaldi nuk ka aq sa mua , se kur une punoja dy pune dhe me zinte gjumi duke mesuar trenave ai bridhte pas kurvave . Po 4 vjet kam punuar si qeni dhe studiuar ............... me tregoni icik shqiptaret emigrante ne itali dhe Greqi sa pushime marrin . Mos ja fusni kot se po na beni budallenj .

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Kam idene (e gabuar me sa shoh) qe tema ishte se pse Amerikanet bejne me pak pushime se Europianet dhe jo si jane kurbetllinjte shqiptare me pushime ne Amerike vs. atyre ne Greqi dhe Itali!
    Edhe une fitova nje llotari 5 000 000$ para nje jave po nuk po pretendoj se te gjithe bashkegjynahqaret e mi ne New-Foundland-Kanada kane fituar kete te bekuar llotari!
    Pra te mundohemi te jemi pak me objektive!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

Emotionally Untouchable Maska e Taulant _NYC
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Vendndodhja
    11105
    Postime
    443
    Tema ne fakt ishte , pse Amerikanet nuk bejne hic pushime .................... gje qe nuk eshte e vertete , une nuk mohoj faktin se Evropa eshte ne pergjithsi me sociale se Amerika po ai artikulli eshte fare pa baze. Nejse kalofshi nje fundjave te mire .

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Disa flasin nga eksperiencat e tyre ketu po harrojne qe jo te gjithe jane njesoj !

Ne amerike ka pune e pune , ka biznese te vogla qe ste japin me shume se 1 jave apo 2 jave e shumta ( se aq e perballojne ) por mos harrojme qe ka korporata dhe companira te medha qe javet e pushimeve ti shtojne me vjetersine e punes ... dhe po ka nje limit deri ne 5 jave pushim , dhe pluc sick days dhe personal days ..

Varet shume se ku punon , vete personalisht i kam marre vjet 4 jave rresht vacation plus me personal days dhe kur u ktheva aty e kisha vendin .. biles me thane Welcome again .

Plus dikush permendi lejet e lindjes .. thx god ku punoj une eshte 4 jave para se te lindesh dhe 8 jave mbrapa ( me te drejte rroge )

So i bie not bad at all me europen , se vallaji me shume skam ci dua .

Ja pushime te mbara juve amerikaneve te forumit (lol )
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    jo po Amerika tjua dij per nder juve qe punoni per te se ne fund te fundit Ameriken , emigrantet e kan ndertu , me i llaf puna e tyre

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Une punoj me commision...dmth me perqindje....Sa punoj aq paguhem.....Kuptohet dhe pushime aq sa dua marr....Pa pagese.....Krahasuar me Greqine ku isha i ligjshem dhe paguhesha si greket, atje ku i merrja c'ti beja ato dy javet ne vere dhe nje jave ne dimer e nje ne pranvere? Rrija ne shtepi e ngrohja veze! Lere nje here qe nuk te mbante xhepi te shkoje ne ndonji ishull se duhet te ishe milioner amerikan ti kaloje pushimet ne Greqi.

Ne SHBA , vertet nuk me paguhen, por ama 2 muaj i mora vitin e kaluar pa pagese dhe punen cuditerisht nuk e humba(!!!) dhe ceku me tepruan dhe ca te holla per te bere dhe 2 udhetime ne Evrope (njeri prej te cileve dhe muaj mjalti!) dhe nja dy udhetime te vogla kendej nga Ameriqija!
    "Who is John Galt?"

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Dilemat e Kastriot Myftarajt.
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-02-2009, 16:23
  2. Pushime "Timesharing", po vijne dhe ne Shqiperi
    Nga Eros26 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 01:28
  3. Rrėfenja nga Amerika
    Nga angeldust nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 06-12-2003, 18:04
  4. Tirane:4000 Marrin Droge
    Nga Shijaksi-London nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-02-2003, 09:22
  5. Vlore-Familjaret nuk marrin mbeturinat e trupave
    Nga Beqari002 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-12-2002, 07:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •