Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 46
    i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Pse mi ku je ti qe ta zberthej me specifikisht muhabetin une?

Per t'u punuar, punohet gjithandej (unless u are paris hilton, lol). C'do te thote puna pune ngelet? Pse ne Europe nuk punojne? Ne Shqiperi nuk rri korbi Qazim te cepi duke shit banane nga mengjesi ne darke, apo tjetra duke i bere favore drejtorit per te mbajtur punen? lol.

Une (dhe si une nje pjese shume e madhe e amerikaneve) punoj 9 me 5 diteve te javes, marr pushime disa jave ne vit (qe as nuk di me ku t'i perdor se kam qene gjithandej), kam nje jave pushime sick days, kam festat kombetare te gjitha pushim, etj etj. C'ka me teper kanadezi se ne, mqse ti je andej me duket?

p.s. DIje, Jack Dumb-ach eshte trillim mi....lol.
    se me ka marre malli.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ChuChu : 11-08-2005 mė 23:49

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Une ne kanadakistan mi pra ..ne ktu si katun o po ho lol

Kurse ne evrope e ne shqiperi me verte shet Qazimi banane tan dites , po gjat kohes qe i shet ato bananet o bon i ko*e muabet me shitesat e tjere , e fut nai banane ke goja tuj punu ai , ka mo shume njorzilluk si i thon asaj me pak ftohtesi buk e kryp e shpirti argjend lol

tani serjosishtisht si i thone asaj llafit ne ktu kshu esht 9 to 5 five days a week , po ku di un e shkreta me duket jete koti si robot lol dhe po ta kesh punen tate qe e pelqen esh me ndryshe por prap ..nuk po them se po vuni po as ju as ne se njeriu do punoj thjesht eshte ndryshe ...nuk te le me ngre kry qanadezi mi ato lek qe merr o ti harxhosh te gjitha deri ke centi funit o hic ...mundohu te rush ti po ti qit me zor me grep ai ...thjesht ste le as me vdek as me jetu e me ngre kryte ...lum si ata qe kan gjetur vetveten ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-08-2004
    Postime
    148
    Citim Postuar mė parė nga Di68
    Une per vehte 4 jave pushime ne vit i marr, dhe sa me shume vjetersi te kesh aq me shume pushime te takojne, kuptohet pa u prishur interesat e firmes ku punoj, duhet te kordinosh me dike qe te te mbuloje.....po ketej eshte tjeter jete....sigurisht nuk eshte si ne Europe, po artikulli qenka shume tendencioz me thene te drejten, ka njerez qe rrojne vetem per t'u ankuar. Ky Jacku i Akademise se Shkencave nuk e dika sa dite pushimi i takokan? Please, give me a break. Per kete mund te ankohen puntoret e McDonaldsit, po jo keta qe punojne neper korporata.
    Oh se m'u kujtua dicka: une kur erdha nga Europa ne Amerike me pelqente kur shihja dyqanet te hapura 24 ore ne dite dhe me vinte cudi sepse ne Europe duhet te mendoheshe mire se mos harroje ndonje gje pa blere kur beje pazarin para se te vinte weekendi.
    Eshte krejt tjeter sistem!!!

Nuk e kuptoj cfare te duket e cuditshme dhe pa vend ne kete shkrim ku cdo gje eshte e vertete, biles ti po aty kundershton vete. Gjeja kryesore eshte qe nuk ka ligj nga shteti per pushimet, cdo kompani ka regulloren e vet ku vendos sa dite pushimi ka sa sick days dhe biles cilat jane ditet e pushimit, gje qe mua me duket absurde . Edhe sot psh per disa Martin Luther King ( si dhe per mua nuk e bejne pushim, parsisht se eshte ne listen e Federal Holidays qe une kam printuar nga interneti.) Kam pare dhe nje emision ne televizor per kete problem, dhe amerikanet justifikohen se rroga e tyre eshte shume me e larte se e evropianeve. Une nuk dua te pergjithsoj asgje por ne USA gjate 7 vjeteve ne New York kam punuar ne dy kompani, dhe njera pas nje viti me jepte dy jave leje qe ishte maksimumi kurse tjetra kishte ne kontrate vetem nje jave leje ne vit ( qe per mendimin tim eshte absurde), Harroje per ne pastaj qe udhetojme ne Evrope. Kur isha ne Itali kishe 4 jave qe ne pergjithesi i merrje dy jave ne gusht dhe dy jave kur te ti caktonte kompania, por behej perjashtim per ne qe s'ishim italiane per faktin qe udhetonim per ne shtepi dhe na jepnin te gjitha njeheresh nqs deshironim. Keshtu qe per mua problemi i pushimeve ne Amerike egziston. Pale pastaj kur behet fjale per absurditetin tjeter qe sa here ndryshon kompani ti fillon nga e para per sa u perket benefiteve, pra ti nuk ke vjetersi pune sic quhej ne Shqiperi. Dmth nqs se une jam 60 vjec dhe punoj dilu tjeter filloj nga e para, 5 dite pushim vetem (ne vend te 3 javeve qe eshte maksimumi me duket pas 3 vjetesh qe punon ne te njejten kompani). Por sic e permenda me siper cdo kompani ka rregullat e veta, dhe me te mirat jane kompanite e medha.

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Eshte ceshtje mentaliteti ose dualizmi "skllav/njeri i lire": Amerikani (anglo-saksonet ne pergjithesi) jetojne per te punuar ndersa Europjanet punojne per te jetuar!
    Ironia eshte se produktiviteti i nje shoqerie nuk ngrihet nga puna e sterzgjatur po bie (pertej nje kufiri sigurisht)!
    Jo me kot Amerikanet dallohen per shperdorime dhe eficence te botes se trete, jane vendi me shpenzimet me te medha ne bote per mjekesine (ne nivel absolut dhe relativ) dhe rreshtohen tek vendi i 22 ne nivel shendetsor per popullsine (Kuba eshte e 23!)!
    Kane bindjen naive qe njihet nen emrin "kenduizem" qe po te punojne shume do "pasurohen" qe te kene arkivole re florinjte (sigurisht pasi te paguajne ato 200-300 000$ kredi apo borxh) qe marrin per te bere nje jete pertej mundesive ekonomike!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Citim Postuar mė parė nga jonka
    Nuk e kuptoj cfare te duket e cuditshme dhe pa vend ne kete shkrim ku cdo gje eshte e vertete, biles ti po aty kundershton vete.

Ai personi ne artikullin ne fjale thote se nuk e di se sa dite pushimi ka, prandaj dhe une them qe nuk jam dakort, se cfare ka qe une e kundershtokam vete nuk e kuptoj. Une e them qe eshte krejt tjeter sistem nga Europa prandaj mos prisni te njejten ligjshmeri, le te mos flasim pastaj per Shqiperine. Ky fenomen dihet, nuk eshte ndonje gje e re, por absolutizmi me te cilin po shtrohet problemi nuk me pelqen.

Oh se harrova, gjithe ky turizem qe eshte ne USA, mos ka klientele vetem nga Europa?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-08-2004
    Postime
    148
    Citim Postuar mė parė nga Di68
    Ai personi ne artikullin ne fjale thote se nuk e di se sa dite pushimi ka, prandaj dhe une them qe nuk jam dakort, se cfare ka qe une e kundershtokam vete nuk e kuptoj. Une e them qe eshte krejt tjeter sistem nga Europa prandaj mos prisni te njejten ligjshmeri, le te mos flasim pastaj per Shqiperine. Ky fenomen dihet, nuk eshte ndonje gje e re, por absolutizmi me te cilin po shtrohet problemi nuk me pelqen.

Oh se harrova, gjithe ky turizem qe eshte ne USA, mos ka klientele vetem nga Europa?

Gjithe ndryshimi i sistemit qendron ne faktin qe s'ka nje sistem ( kur vjen puna tek pushimet), pra nuk ka ligj apo rregull persa i perket pushimeve.
    Kundershtimi i vetes tek shkrimi yt mu duk aty kur ti the se ke goxha pushime por ata qe duhet te ankohen jane ata qe punojne ne Mc Donalds??!! Pra edhe vete e pranon qe ka shume qe nuk kane pushime si ty prandaj pse duhet te cuditesh kur te tjeret ankohen ? Dhe absolutizmi i kesaj teme me duket se po behet nga ty!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Citim Postuar mė parė nga jonka
    Gjithe ndryshimi i sistemit qendron ne faktin qe s'ka nje sistem ( kur vjen puna tek pushimet), pra nuk ka ligj apo rregull persa i perket pushimeve.
    Kundershtimi i vetes tek shkrimi yt mu duk aty kur ti the se ke goxha pushime por ata qe duhet te ankohen jane ata qe punojne ne Mc Donalds??!! Pra edhe vete e pranon qe ka shume qe nuk kane pushime si ty prandaj pse duhet te cuditesh kur te tjeret ankohen ? Dhe absolutizmi i kesaj teme me duket se po behet nga ty!!
    Absolutizmi i kesaj teme eshte kur artikulli e paraqet kete si nje dukuri nga e cila vuajne te gjithe, gje qe nuk eshte e vertete. Ai qe po ankohet nuk eshte nje qe punon ne McDonalds por nje qe punon ne Akademi. E kupton ndryshimin apo thjesht deshira per te kundershtuar te erreson syckat? Une nuk cuditem kur ankohen ata qe vertet nuk marrin pushime por kur ankohen ata qe kane pushime me bollek.

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Citim Postuar mė parė nga antares
    Kane bindjen naive qe njihet nen emrin "kenduizem" qe po te punojne shume do "pasurohen" qe te kene arkivole re florinjte (sigurisht pasi te paguajne ato 200-300 000$ kredi apo borxh) qe marrin per te bere nje jete pertej mundesive ekonomike!

Qe Amerikanet pasurohen, nuk eshte bindja naive e askujt

Me pushimet s'e kemi fort mire muhabetin...po si i thone fjales: pak e sak...ato qe i kemi i shfrytezojme ne maksimum.

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    E ke fjalen per kategorine e Waltoneve, Sorosve, apo te atyre qe baba Bushi u uli taksat se fundmi?
    Sa perqind e popullates amerikane ka mbi 1 000 000$ te ardhura ne vit?
    Ketu flasim per 80-90% te popullates e jo per 1-2% qe zoterojne 90% te pasurise kombetare!
    Polarizim te tille social gjejme ndoshta vetem ne Sulltanatin e Bruneit!

Nje fjalee urte kineze thote "Xang ciu ci xing dung biu!" - M*****it edhe po ti hedhesh livando M*t mbetet!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Kete kufirin $1 000 000... cfare standartesh ke parasysh kur e perdor?
    Eshte krahasim me shtet tjeter, ku te ardhurat e 50% te popullsise i kalojne 1 milion ne vit?
    Apo eshte nje shifer e cila percakton limitin nga ku fillon te quhesh i pasur?

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dilemat e Kastriot Myftarajt.
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-02-2009, 16:23
  2. Pushime "Timesharing", po vijne dhe ne Shqiperi
    Nga Eros26 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 01:28
  3. Rrėfenja nga Amerika
    Nga angeldust nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 06-12-2003, 18:04
  4. Tirane:4000 Marrin Droge
    Nga Shijaksi-London nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-02-2003, 09:22
  5. Vlore-Familjaret nuk marrin mbeturinat e trupave
    Nga Beqari002 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-12-2002, 07:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •