Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 46
    Djali i fisit ASRA Maska e ardi_truss
    Anėtarėsuar
    15-06-2005
    Vendndodhja
    te rrapi ne Mashkullore
    Postime
    133
    amerikanet smarin pushime se sduan jo se skane mundesi.duan qe te bejne me shume para.
    Qente le te lehin, karavani shkon perpara..!

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Per ate pyer Bush-Chenin dhe Kongresin Amerikan kur filluan aplikimin e "tax-breaks" per te pasurit (qe keta ti investonin keto pare per te hapur vende pune (sic)!).
    Une nuk kam ndonje kriter personal per te quajtur dike pasanik ne Amerike po mendoj qe duhet te kesh 50 000 - 200 000/vit per tu quajtur shtrese e mesme dhe nen 20 000/vit - e varfer.
    Hidhi nje sy statistikave dhe do shohesh se si po futet ne uje shtresa e mesme qe eshte dhe burimi kryesor i paguesve te taksave......
    Nuk di qe deri me sot te kete dale ndonje teoricien seriz dhe te argumentoje dobine sociale te polarizimit ekstrem (une jam kunder barazitizmit po aq sa edhe kunder polarizimit).
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar mė parė nga antares
    (une jam kunder barazitizmit po aq sa edhe kunder polarizimit).
    AAA po ishe kunder barazitizmit, jemi ne rregull.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-08-2004
    Postime
    148
    Citim Postuar mė parė nga Di68
    Absolutizmi i kesaj teme eshte kur artikulli e paraqet kete si nje dukuri nga e cila vuajne te gjithe, gje qe nuk eshte e vertete. Ai qe po ankohet nuk eshte nje qe punon ne McDonalds por nje qe punon ne Akademi. E kupton ndryshimin apo thjesht deshira per te kundershtuar te erreson syckat? Une nuk cuditem kur ankohen ata qe vertet nuk marrin pushime por kur ankohen ata qe kane pushime me bollek.

I/E dashur D68

Sa here them ndonje gje gjithmone mundohem te mos pergjithesoj, prandaj shume shpesh flas duke marre shembull eksperiencen time dhe cfare lexoj ne gazeta apo shoh ne televizor. Syckat e mija nuk erresohen aspak, une vetem po mundohem te them se fakti qe ti ke shume pushime nuk eshte njesoj per te gjithe, dhe me fal nqs se mendoj qe s'besoj ta dish sa pushime ka ai akademiku, pra e merr me mend. Prandaj une me lart ( ndoshta s'e ke kapur) thashe se kam pare nje emision te bere nga vete amerikanet per problemin e pushimeve, dhe biles mu duk shume cudi se ata s'para duan ta tregojne veten pas Europes.
    Dhe njehere nuk e kuptoj pse e merrni personalisht kur duam te konkretizojme dicka qe themi. Une thjesht mendoj se ky eshte nje problem ketu ne Amerike, dhe mendoj ( gjithmone UNE mendoj) qe ketu pushimet nuk jane te mjaftueshme.
    Sesa eshte pastaj perqindja e personave me kater jave pushime ne Amerike ajo kam frike se eshte pak veshtire per tu gjetur. lol

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar mė parė nga antares
    po mendoj qe duhet te kesh 50 000 - 200 000/vit per tu quajtur shtrese e mesme dhe nen 20 000/vit - e varfer.
    nje i sapo-diplomuar nga kolegji kur del ne pune e fillon tek rreth 30-35mije ne vit (dmth nje 24 vjecar). Pas disa vite pune, e duke ndryshuar kompanite (qe eshte menyra me e mire per te t'u rritur rroga shpejt ) , dmth para te 30tave arrin tek 50mijeshi pa merak fare.

4 jave pushime ne vit i merr kushdo posi jo. mjafton te shkoni neper shkolla e te keni cik ambicie, se duke ndejtur e duke punuar me shqiptare, eshte veshtire te behet prokopi ne Amerike.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar mė parė nga Kuqalashja
    4 jave pushime ne vit i merr kushdo posi jo.

you gotta be kidding

jo vetem pushimet vjetore jane problem po edhe lejet e lindjes jane shume te shkurtra krahasuar me Europen sidmos me Francen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D&G Feminine : 12-08-2005 mė 14:41

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Sigurisht qe nje i sapodiplomuar mund te marre aq dhe ndoshta me teper ashtu si dhe nje femije kinez kur behet 2-3 vjet di te flase kinezce.... Po ama harron se duke filluar nga 2004 per here te pare ne historine e Amerikes numri i te papuneve me shkolle e kaloi dhe po perparon mbi numrin e atyre pa kolegje e universitete!
    Komike eshte kur Bill Gates shpreh shqetsimin se pse gjithmone e me teper numri i studenteve amerikane qe ndjekin shkencat baze qe mbajne nje shtet (Inxhinierite, matematika, fizika, inforamtika) po bie ne pikiate, nuk guxoi ndonje ta pyeste se sa vende pune ka nisur ai e koleget e tij milionero-miliardere ne Bangalore e Kine?
    "Kenduizmi" ketu manifestohet me deluzionin se kombi perparon duke nxjerre si petulla avoketer apo duke lare brekushet e komshiut - (Serevice economy)!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anėtarėsuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    Sa ja fusni kot ngaihere ju
    Paga jepet sipas punes qi bo se ti mund t'kesh mbaru kolegj e punon clerk e clerk nuk i merr dot as 20000 ne vit

sipas statistikave jane 97% e amerikonve marrin nen 50000 ne vit

e pushimet americanet nuk i bojne kurre me shume se 1 jave rresht. ti mund te kesh 3 jave ne vit po asihere nuk bo 3 jave rresht se ke fryke se po t'iken vendi punes
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga TikTak : 12-08-2005 mė 14:52

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Citim Postuar mė parė nga jonka
    I/E dashur D68

Sa here them ndonje gje gjithmone mundohem te mos pergjithesoj, prandaj shume shpesh flas duke marre shembull eksperiencen time dhe cfare lexoj ne gazeta apo shoh ne televizor. Syckat e mija nuk erresohen aspak, une vetem po mundohem te them se fakti qe ti ke shume pushime nuk eshte njesoj per te gjithe, dhe me fal nqs se mendoj qe s'besoj ta dish sa pushime ka ai akademiku, pra e merr me mend. Prandaj une me lart ( ndoshta s'e ke kapur) thashe se kam pare nje emision te bere nga vete amerikanet per problemin e pushimeve, dhe biles mu duk shume cudi se ata s'para duan ta tregojne veten pas Europes.
    Dhe njehere nuk e kuptoj pse e merrni personalisht kur duam te konkretizojme dicka qe themi. Une thjesht mendoj se ky eshte nje problem ketu ne Amerike, dhe mendoj ( gjithmone UNE mendoj) qe ketu pushimet nuk jane te mjaftueshme.
    Sesa eshte pastaj perqindja e personave me kater jave pushime ne Amerike ajo kam frike se eshte pak veshtire per tu gjetur. lol
    Ate qe ti mendon se une nuk e kam kapur me duket se e thashe qe ne fillim, qe shume njerez jetojne vetem per t'u ankuar, dhe nuk te kisha ty parasysh por tipa si puna e ketij akademikut qe hiqen si te persekutuarit e kesaj shoqerie.
    Persa i perket emisioneve, akoma nuk u ngopet me scoopet mediatike?
    Faktin qe pushimet nuk i kemi njelloj e pranova qe ne fillim, prandaj dhe thashe qe eshte sistem krejt ndryshe nga ai ne Europe (kupto ketu te mirat dhe te keqiat).
    Fakti qe une paskam kaq pushime sa c'kam eshte nje average, prandaj dhe e thashe, dmth shume e shume te tjere jane ne pozita te njejta.
    E fundit nuk mora asgje personalisht, por me qe mu drejtove mua, po te pergjigjem....e them dhe njehere une e konsideroj vehten ne average level.
    Konkluzionet e tjera mund t'i nxjeresh vete.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar mė parė nga TikTak
    Sa ja fusni kot ngaihere ju
    Paga jepet sipas punes qi bo se ti mund t'kesh mbaru kolegj e punon clerk e clerk nuk i merr dot as 20000 ne vit

sipas statistikave jane 97% e amerikonve marrin nen 50000 ne vit

e pushimet americanet nuk i bojne kurre me shume se 1 jave rresht. ti mund te kesh 3 jave ne vit po asihere nuk bo 3 jave rresht se ke fryke se po t'iken vendi punes
    Pa hyre ne debate dhe pa i ngrene hakun askujt, c'ka thene Tik-Taku me duket me e sakte mua nga jashte.

Kemi nje shembull ketu ne forum rreth lejes se lindjes qe merret ne Amerike. Kuqka mos me shaj
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dilemat e Kastriot Myftarajt.
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-02-2009, 16:23
  2. Pushime "Timesharing", po vijne dhe ne Shqiperi
    Nga Eros26 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 01:28
  3. Rrėfenja nga Amerika
    Nga angeldust nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 06-12-2003, 18:04
  4. Tirane:4000 Marrin Droge
    Nga Shijaksi-London nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-02-2003, 09:22
  5. Vlore-Familjaret nuk marrin mbeturinat e trupave
    Nga Beqari002 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-12-2002, 07:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •