Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    Wild Maska e unneceSsary
    Anėtarėsuar
    05-07-2005
    Vendndodhja
    Gostivar
    Postime
    21

Mendimi juaj per Turbo Folk

Viteve te fundit,degjojme shum emra te ri kengetaresh te cilet "kendojne" ne zhanrin Turbo Folk ndoshta te nxitur nga muzika turke, rome, indiane ose..., edhe perkunder kualitetit te muzikes dhe aftesive artistike qe permbajne keto kengetar eshte fakt se ata gezojne nje popullaritet te madh ne shtresa te ndryshme te shoqeris e sidomos ne bashkekombasit tane qe i kemi jashte shtetit, edhe pse per ndonji mund te duket e padiskutueshme kjo teme, une jam i bindur se meriton nje "analizim".
    Valle, a eshte muzike kjo, cka ka te beje me kulturen shqiptare, cfar ndjenje ngjall kjo muzike tek adhuruesit? A eshte kjo nje devijim i shoqeris ose.. ju lus te jepni mendimet tuaja
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga unneceSsary : 09-08-2005 mė 15:39
    1F YOU C4N R34D 7H15 YOU R34LLY N33D 7O G37 L41D

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    unneceSsary, turbofolku eshte "mani" dhe semundje e tere Ballkanit. Nuk duhet ketu te futeb vetem shqiptaret. Eshte muzika e vetme qe ballkanasit e ndjejne me me kenaqsi, sepse ka rritem, ka ze te larte, dhe eshte muzike qe kerkohet ne tregun e muzikes. Por fatkeqsisht ne shqiptaret si me vonese jemi duke kaluar kete faze sepse fqinjet tane si bullgaret, serber, kroatet, rumunet apo edhe greket kete e kane kaluar para 90-tave.

PS:
    Ke degjuar sa kosovare ka pasur ne koncertin e Cecės-(Bisha e TurboFollkut Ballkanik) ne Shkup para 1 muaji, kur hyrja ka qene reth 30 euro.
    My silence doesn't mean I am gone!

Wild Maska e unneceSsary
    Anėtarėsuar
    05-07-2005
    Vendndodhja
    Gostivar
    Postime
    21
    Eshte fakt qe eshte i tere Ballakani i infektuar me kete lloj muzike, veq sa per:
    sepse ka rritem, ka ze te larte, dhe eshte muzike qe kerkohet ne tregun e muzikes.
    besoj se kjo muzike nuk ka vlera artistike dhe, dhe nese kerkohet ne treg ajo ndosh vetem ne ballkan, eshte e njejte si Hip-Hop dhe Rap ne SHBA, kete muzik e degjojne shtresat me pak te arsimuara te vendit, ajo (turbofolk) mbjell veq dhimbje, i afron njerezit me alkoolin, drogen, dhe shume devijime tjera sociale.
    Ne ballkan edhe pse jetojne me shume popuj, ata kane kulture gati te njejte, si fajtor kryesor une do ti kisha quajtur jo adhuruesit e kesaj muzike por ata qe e "producojne" ose e kopjojne prej muzikes se vendeve tjera, jane produksionet muzikore shqiptare qe bejne nje pune jokualitative ku qellimi i perfitimit vendoset mbi te gjitha, mbi vlerat artistike, se fundja muzika eshte art.

* Yllėza e forumit *
    Anėtarėsuar
    02-10-2004
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    454
    UnneceSsary , nje teme mjaft interesante dhe e diskutueshme . Une jam definitivisht kunder kesaj "muzike " nes emund ta quajme te tille se eshte mekat , kjo nuk eshte art por shemti .
    Ne Kosove dhe viset tjera shqiptare ka mjaft kesi "KENGETERAESH TE TALENTUAR " qe e producojne kete muzike kurse per Mal tei i qofte "hallall" Gjyste Vules se e ngrata i zbrazi xhepat e mergimtareve qe po shkojne per verime ne Ulqin .
    ArsGothicė

Wild Maska e unneceSsary
    Anėtarėsuar
    05-07-2005
    Vendndodhja
    Gostivar
    Postime
    21
    Citim Postuar mė parė nga Ermelita
    UnneceSsary , nje teme mjaft interesante dhe e diskutueshme . Une jam definitivisht kunder kesaj "muzike " nes emund ta quajme te tille se eshte mekat , kjo nuk eshte art por shemti .
    Ne Kosove dhe viset tjera shqiptare ka mjaft kesi "KENGETERAESH TE TALENTUAR " qe e producojne kete muzike kurse per Mal tei i qofte "hallall" Gjyste Vules se e ngrata i zbrazi xhepat e mergimtareve qe po shkojne per verime ne Ulqin .
    Flm qe e perkrah mendimin tim, dhe i ftoj te gjithe qe t'i injorojne keta "kenge" dhe "kengetar" se veq na ulin vlerat kombetare- kulturore.

Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Eshte e pamunder te injorohen keto kenge, sepse aq kemi kapacitet per te ndegjuar muzike cilesore, me lehte i kemi te ndegjojme keto sesa ato muzika apo kenge te mirefillta qe kane art.

Wild Maska e unneceSsary
    Anėtarėsuar
    05-07-2005
    Vendndodhja
    Gostivar
    Postime
    21
    Citim Postuar mė parė nga Davius
    Eshte e pamunder te injorohen keto kenge, sepse aq kemi kapacitet per te ndegjuar muzike cilesore, me lehte i kemi te ndegjojme keto sesa ato muzika apo kenge te mirefillta qe kane art.
    Populli shqiptar definitivisht mund te krenohet me muzike kualitative dhe artistike, derisa kemi kapacitet te prodhojme kete muzike pse nuk paskemi kapacitet qe ta degjojme, ju lutem ata jane vetem nje pjese do ti quaj te estrdades te cilet na nysin muziken po edhe kulturen ne pergjithesi, se kemi neve boll kenge e kengetar te mir, veq me vjen keq se dikush qe ka vlera ne vendin tone arin te afirmohet dhe te krahajsoj veten me te tjere.

Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    unneceSsary, te uroj suksese ne misionin tend per te eleminuar nga kokat shqiptareve turbofollkun por te them dicka se do te mbetesh i zhgenjyer kur ne fund do te dalish pas asnje rezultat konkret sepse dicka qe te eshte ngujuar ne koke me vite eshte teper veshtire te hjeket nga mendja aq shpejt dhe aq lehte.

E dije se meritojme me shume ne, por cka me bere se shumica ndegjojne turbofollk dhe tallava.

Wild Maska e unneceSsary
    Anėtarėsuar
    05-07-2005
    Vendndodhja
    Gostivar
    Postime
    21
    Davius, une qe nga fillimi e di se nuk mund te eliminoj e as ti imponoj dikuj diqka te tille, mirepo secili nga ne permban pergjegjesi per kulturen tone.
    Nese une e ti e me shume tejere fillojm ta injorojme kete muzike. jam i sigurt se neser do tju vije fundi ketyre "serenadave" shqiptare.

Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    unneceSsary, kah ana e jone thone "me nje lule s'cel pranvera" dhe kjo eshte duke na bere vaki neve. Jane te pakte ato qe duan vlere te mirefillite arti. Tek ne eshte fenomeni "follk" dhe "shund" dhe "tallava". Pyete CD Shopet cilet jane muzikat me te kerkuara dhe me te shitura dhe pyet cilet jane CD te cilat i mbulon pluhuri.

Eshte teper veshtire te drejtosh ne rruge te mbare nje popull tere.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07
  2. Pėrse na duhet Mendimi?
    Nga AuGuSt_ nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 27-11-2007, 14:09
  3. Mendimi juaj pėr veten dhe mendimi i tė tjerėve pėr ju
    Nga hope31 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 04-10-2006, 17:59
  4. Mendimi Ekstrem
    Nga green nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 18-11-2004, 11:28
  5. Mendimi demokratik nė vitet '30
    Nga erzeni nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-10-2002, 02:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •