Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 73 prej 73

Tema: Doklea

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Nga patrioti a.k.a Rrexon- Nezir Myrta

Citim Postuar mė parė nga Nezir Myrta
    javan, e ku e more atė shkrim pėr pellgasėt, nga cila enciklopedi sllave, se edhe ta shkruajnė ang.?
    Na thuaj burimin e saktė tė atij postimi copy/paste!!!
    Fatkeqesisht, poezia qe vijon nuk eshte klasifikuar ne enciklopedite sllave, ose Guinness book per nivelin e larte te dashurise te te pushtuarit per pushtuesin.

Josip Broz Titos

Akrostih

Jehon'e zemrės u derdh n'at bukuri,
    Orfeu i ri me lyrėn tinglluese ligjėron,
    Si yll n'shkrepa tė Ballkanit flakron-
    Ithjeshtė por tribun i gjakut,krenari.
    Pėllumb i shkruar n'qiell t'zemrės sime je-

Burri dheut me gjarpėr t'rrufesė n'dorė.
    Ruani dritėn dhe njė shpirt me erė...
    Oroje t;Helikonit,n'pėr shekuj epope!
    Zog i kuēedrės tė thanė,por ne t'patėm sokol-

Ty ,dritė e jetės sonė q'e vėrbove terrin,
    Idhe jetė e dritė edhe cungut t'thamė n'cikol.
    Tibul shpir-madh i dashur pėr njerėzi,
    O shpatė Themide qė s'e do fare tmerrin-
    Sy pranvere qė n'mote shkrep shkėndi...

(Nezir Myrta,Jeta e re,nr.2 mars-prill,vjeti XXI)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 23-05-2009 mė 21:03

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-05-2009
    Postime
    18
    Citim Postuar mė parė nga rrezon Lexo Postimin
    erdh klyshi tjet;r i bruqkit lehni lehni
    virginia si e ka "ethymologjine" eeeeeeeeeee!!!!!!

te konvenon ta rregullosh gjuhen nezir druzhe.

Nezir Myrta

Burrit tė dheut

Titos-me rastin e tetėdhjetė vjetorit tė lindjes
    Nė rrugėn tonė tė shtruar me eshtra martirėsh
    E tė rime me djersė,gjak e krajata...
    Nė rrugėn tonė,Ti,fuqi tė reja ngjesh
    Dhe ēel horizonte,ndrit si meteor...
    Me Ty u hap qielli,u fashit shtėrngata-
    O Burr i Dheut me fatin tonė nė dorė!
    Pėr Ty-me flakė nė zemėr
    Qė vigan qėndron mbi kohra tė vjetura
    Dhe rrit ata gjer dje tė paemėr;
    Pėr Ty-me mėngė tė pėrvjetura;
    Pėr atė Fuqi jete qė na bashkon-
    Orfeu i ri,sot,nė liri tė kėndon
    (Nezir Myrta,botuar nė JETA E RE nr.3-maj-qershor-viti XXIV,faqe 393)

ps.hik merru me tito druzhen,me serbe plehra, me kroate qelbesira me ca te duash ti.............por ke temat e historise shqiptare mos i fut hundet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga provenzano : 23-05-2009 mė 20:49

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anėtarėsuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Citim Postuar mė parė nga arjeta3
    Baptist
    javan
    TheCompany
    Bel ami
    provenzano
    ABSOLUTE
    Centaurus
    Ju nuk e keni vendin ne F/Sh ! Turp
    Citim Postuar mė parė nga biligoa
    Citim Postuar mė parė nga Centaurus Lexo Postimin
    Pashe zotin a me te vertet Rezil Myrta je a ?????????
    ju jeni vertete njerez pa cipe si nuk beni dallime se nuk flisni per te njejtin person cju ka be rrezoni ai ashte njeri i mrekullueshem
    Bazuar ne nickun tuaj po ma mer mendja qe jeni zonja ose zonjusha.

Zonja, kur jan ne pyetje 8 million shqiptar qe jetojne ne ballkan, mua nuk me intereson aspak se sa njeri i mrekullueshem apo njeri i keq eshte dikush ne jeten private. Nese dikush thot diēka qe shkon ne dem te ketije populli, atehere dikush tjeter duhet te ja beje te qarte kete, nese ai kujton qe po bene dicka te mire dhe nuk e ka kuptuar ende qe eshte duke bere dem. Mirpo ky miku juaj ish njeri shum mendjemadh dhe arrogant qe po kujtojke se eshte njeri perfekt dhe i pagabueshem. Kjo bindja e tije "Une jam me i miri ne bote, me te menqur se une nuk ka, te tjeret nuk dine asgje etj.", e bene shum te veshtire komunikimin normal me te. Me te nuk eshte e mundur te flasesh normal dhe ti tregosh qe nje pohim i tije eshte i gabuar dhe duhet ndryshuar sepse me ate pohim nuk po i sjell dobi por po i bene dem popullit tone te shenjet. Ai miku juaj duhet te mesohet ti ndegjoj edhe mendimet e te tjereve dhe ta pranoj kur eshte gabim, se askush ne kete bote nuk eshte perfekt. Ta pranosh gabimin tend dhe te kerkosh falje eshte burreni.

Shkurt e shqip ne keso raste kur behen studime te gabuara per popullin tone dhe studiuesit i vjen inati ti pranoj gabimet e veta e nuk i intereson demi qe i bene popullit me ato gabime, edhe vellau im po te ishte do ta perbuzja keshtu si kete mikut tuaj, ndoshta edhe ma zi, ate bile do ta perbuzja live sy me sy ulur ne dhome, sja kshyri hunt hiq, as pese pare nuk i jap.

Njeriu nuk bene ti thot vetit "mashalla kush jam une, me mua ska kurrkun", se hallku te bejne me fole vetmeveti, pikerisht keshtu sic i ndodhi mikut tuaj. Megjithse edhe pse me ofendoj aq keq, mua prap po me dhimbset pak, qe e masakruam ashtu psiqikisht.

Populli nuk eshte budalle qe thot "Fjalen pertype 10 here, e fole nje here", ndersa kur flet per popullin tone, atehere fjalet duhet te pertypen 8 million here e pastaj te folen nje here ose te shkruhen ne forume e libra, pa mare parasyshe. Se boll ka vuajtur ky popull deri tash, hiq nuk po na duhet te vuajm edhe me shum per arsye te inatit te nje njeriu te vetem.

Une moti kam dashur tia them disa fjale ketij mikut tuaj, por separi, per mua deri tash kontakti me te ishte i pamundur, dhe sedyti, me vone kur e mora vesh qe "rrezon" eshte Nezir Myrta mua me vinte gjynah ta sulmoj direkt sepse une kisha pershtypjen qe Nezir Myrta (me gjith gabimet e veta) eshte nje patriot qe mundohet te kontriboj dicka per popullin tone, deri kur e pashe ketu ne kete forum se sa arrogant, mendjemadh dhe narzist eshte, aty ndryshoj hesapi, dhe ja ku jemi tash ne, dhe ku eshte ai.

Per te do te ishte me mire te kishte qendruar ne libra se sa te vije ketu e te na tregoj neve se qfar m*t karakteri ka. Megjithse edhe pse qenka qen i biri qenit, duhet ta pranojme qe nuk jan te gjitha studimet e tije te gabuara, ka edhe aso qe une mendoj se jan me vend, se njeriu nuk bene me ja hanger hakun e me ja humb mundin askujt.

Une i thash Rezil, per arsye qe paska hy me emer origjinal ne forum dhe nuk po e kupton qe eshte duke ia humbur vleren vetvetes dhe atyre studimeve te tije ku disa nga to jan me vlere. Perralla ishte me shum nje kshille se sa ofendim, se perrallen ia shkrova per ti treguar se cka ndodhe me njerzit qe jan mendje tek, nuk dojne te ndegjojne per askend e qe mbahen me mish e me shpirt ne absurdet e tyre, dhe pikerisht ajo qe i thash une i ndodhi atije, apo jo.

Ne fakt ajo perralle dhe shkrimet e mia perbuzese te me hershme ne kete forum nuk ishin vetem per ate, por edhe per disa te tjere qe hiq nuk ja leshojne udhen Myrtes per nga mendjemadhesia, arroganca dhe narcizmi, ndoshta bile edhe ja kalojne atije.

Mirpo, ishalla nuk ndodhe te takohemi dikund, se une as baben tem nuk e kam duru me ma sha nanen, edhe pse o kan i martum me te. Se hala ka shqiptar qe nuk jan ba si shkiet me ja sha nanen dikujna sikur kur han buk e djath.
    Mos ta harrojne kete ai miku juaj Nezir Myrta.
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •